Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia 5800 XpressMusicille julkaistu päivitys tuo uuden kotinäytön

74
Kaarlo Räihä

Nokia 5800 XpressMusicille julkaistu päivitys tuo uuden kotinäytön
Nokia on jälleen muistanut 5800 XpressMusic -puhelimien omistajia uudella v40.0.005-ohjelmistopäivityksellä.

Tämä päivitys tuo odotettuja uudistuksia kuten Nokia 5530 -puhelimista tutun uudistetun kotinäytön, vaakakäyttöä varten uusitun virtuaalinäppäimistön ja kineettisen selauksen. Valitettavasti kineettinen selaus ei toimi pää- tai ohjelmistovalikoissa, eikä vakioselaimessa, joten parannettavaa riittää edelleen.
Muita uudistuksia ovat mm. Ovi Contactsin lisääminen, Real Player -mediasoittimen päivitys tuoreempaan versioon, kosketusohjauksen parempi toimivuus, ohjelmien vakauden parantuminen tietyillä osa-alueilla ja tiettyjen toimintojen nopeutuminen.

Toistaiseksi päivityksen asentaminen onnistuu tiettävästi ainoastaan Nokia Software Updater -ohjelman ja tietokoneen avulla, mutta lähiaikoina luvassa lienee verkon yli saatava FOTA-päivitys, jolloin tietokoneen kanssa tappeleminen ei ole pakollista.

Alla muutama hieman suttuinen video, joista näkyy päivityksen tuomia uudistuksia

Kommentit (74)

bacard
bacard

1

Aivan mahtava päivitys. Näinkin vanhaan puhelimeen tuntui erittäin hienolta saada jotain näin paljon uutta tuovaa.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

2

tämäkin sitten piti jättää puolitiehen. ois nyt lisänny sen kineettisen selauksen jokapaikkaan samantien. niin tyypillistä nokian softapuolella...

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

4

Eipä löydy vieläkään, eilen illalla jo puhelinta koitin päivittää. Ihme, sentään Suomessa asutaan eikä missään Kongossa ja luuri on operaattorilukitsematon.

Vastaa
janitor (vahvistamaton)

6

Itse ostin puhelimen suomesta joulukuussa 2008 ja päivitys tuli jo eilen. :) Ei ongelmia ja hyvin toimii, uudet ominaisuudet tervetulleita.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

7

Hyvä päivitys tosiaan. Asensin toissa päivänä. Luulis kyllä että sais kaikkii puhelimii suoraa, mutta jos ei tunnu tulevan ni sen numeron jonka mukaan tulee voi vaihtaa. Google auttaa.

Vastaa
yamaneko
yamaneko

8

Ajattelin vääntää ohjeet tuosta koodin vaihtamisesta, mutta onko tiedossa, onko tuosta mitään haittaa, että asentaa päivityksen, johon alkup. tuotekoodi ei ole sovelias?

Vastaa
user (vahvistamaton)

11

>Ajattelin vääntää ohjeet tuosta koodin vaihtamisesta,

Netissä on ohjeita siellä täällä, josta voi käydä katsomassa.

> mutta onko tiedossa, onko tuosta mitään haittaa, että asentaa
> päivityksen, johon alkup. tuotekoodi ei ole sovelias?

Riippuu laitteesta ja mallista, jossain malleissa voi olla haittaa, aina laitteen kymäksimenemiseen asti, jolloin vaikea vedota valmistajan virheeseen (takuuseen), huonosti valittuna voi tulla vain väärä softa, yleensä, sopivan koodin valittua, ei ongelmia.

Jos meinaat ohejeita muillekkin jakamaan, varsinkin jos meinaat nettiin tehdä, niin kannattaa kysellä vähän mielipiteitä muualtakin ja mainita varoituksista.

Vastaa
user (vahvistamaton)

12

> Korjaan vielä edellisen typoa: Eli miksi päivitystä EI saa
> kaikkiin 5800 malleihin?

Päivitys on ollut jaossa vasta hyvin lyhyenaikaa, joten ei vielä kannatta tehdä tuollaisia johtopäätöksiä, yleensä päivitykset pikkuhiljaa tulee eri versioille, joiskin jotkin operaattoriversiot voivat tulla vähän pidemmällä viiveellä.

Harvemmin jokin jää kokonaan ilman päivitystä, ainakaan niin ilman ettei huollossa onnistuisi.

Vastaa
Akasori
Akasori

13

Ei pysty puhelimella päivittämään ja NSU ei tue Windows 7:aa.

Mahtaakohan tälle muutenkaan olla vielä sitä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

16

Onpas todella käyttäjäystävällistä, että joutuu huoltoon asti kiikuttamaan puhelimen aivan vain päivityksen takia.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

17

Itselläni on viime kesän alussa ostettu malli, ja nyt pystyin jo suoraan kännystä päivittämään, ei tarttennu koneeseen liittää... Tuossa raksuttaa, kattellaan, mitä hienouksia on tullut.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

21

@18
Ehkä reilun vuoden mussutuksen jälkeen ei yksinkertaisesti enää jaksa?

Vastaa
kikuu
kikuu

22

Loistavaa!! Päivitys tuli vuoden myöhässä, mutta tulipahan kuitenkin. En taidakkaan vaihtaa puhelinta, vaikka melkein tilasin jo Heron :)

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

23

Miten muuten saa käyttöön tuon uuden aloitusnäytön?
Aloitusnäytön teemoihin ei oo tullu mitän uutta.

Vastaa
MEGAZERO
MEGAZERO

24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juupa juu...:

Miten muuten saa käyttöön tuon uuden aloitusnäytön?
Aloitusnäytön teemoihin ei oo tullu mitän uutta.

Aloitusnäytön teemaksi osoitekirjapalkki, niin sitten toimii. Ruma on! :D

Vastaa
Betrayed
Betrayed

25

Noh, kerronpa nyt omat päivityskokemukseni:

Jostain kumman syystä Nokia Software Updater (NSU) ei halunnut asentua W7 x64:seen, vaan valitti error 1606. network... shittiä. Luulin että tämä on joku W7:n ongelma, ja soitin Nokialle tuosta. Noh, kanta oli että W7 ei ole vielä tuettu, hajoo paskaas. Asensin sitten Virtualboxin ja XP:n siihen. Siinä NSU suostui jopa asentumaan, ja tarkistamaan päivitykset. Päivityksiä ei kuitenkaan löytynyt, puhelin ostettu ulkomailta ja Product Code ei ollut tuettujen listalla. Tarkastin Nokian Product Code checkerillä onko tosiaan noin, ja uusin mitä olisi kuulemma saanut oli jotain 21.xx sarjaa. Tämähän ei tietenkään minua tyydyttänyt. Pikaisen googlailun jälkeen löysin ohjelman jolla voi fläshätä uuden product coden. Tuumasta toimeen, ja homma menikin helposti, eikä aikaa mennyt kuin pari minuuttia. Vieläkään ei virtuaalikoneeni XP suostunut päivittämään. Takasin siis W7:an ongelman pariin. Syvällisemmällä googlauksella selvisi että tietyt (minun tapauksessani 3) rekisteriavainta piti poistaa jos error 1606 ilmenee->poistoon->boot->SNU asentui seiskalle kiltisti. Nyt päivitys jopa löydettiin ja lähti asentumaan. Mokoman (2h) säädön jälkeen, teksti:

"Your device's software has been successfully updated"

Melkein tuli tippa linssiin :')

Kineettinen scrolli on jotain sanoinkuvaamattoman ihanaa, ja puhelin tuntuu toimivan muutenkin joutuisammin. Suosittelen.

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

26

@ 24.

Juu. Sain toimimaan. Sinäänsä ihan kätevä ja mielestäni paaaaljon tyylikkäämpi kuin alkuperäinen aloitusnäyttö.
Mutta toivomisen varaa viellä kyllä on. Monisivuinen aloitusnäyttö olis jees ja tietenkin mahdollisuus widgetteihin.

Nokialta ei vaan voi liikoja pyytää :(

Vastaa
Betrayed
Betrayed

27

Lainaus:

Monisivuinen aloitusnäyttö olis jees

pakkohan niittenkin insinöörien on leipäsä tienata jotenkin. :) Pieni ihme on, jos tulee tapahtumaan, ehkä jossain 120.xx:ssä kun N900:sesta on kiskottu kaikki raha irti.

Vastaa
Savu
Savu

28

Lainaten: "Jostain kumman syystä Nokia Software Updater (NSU) ei halunnut asentua W7 x64:seen, vaan valitti error 1606. network... shittiä. Luulin että tämä on joku W7:n ongelma, ja soitin Nokialle tuosta. Noh, kanta oli että W7 ei ole vielä tuettu, hajoo paskaas. Asensin sitten Virtualboxin ja XP:n siihen. Siinä NSU suostui jopa asentumaan, ja tarkistamaan päivitykset. Päivityksiä ei kuitenkaan löytynyt, puhelin ostettu ulkomailta ja Product Code ei ollut tuettujen listalla. Tarkastin Nokian Product Code checkerillä onko tosiaan noin, ja uusin mitä olisi kuulemma saanut oli jotain 21.xx sarjaa. Tämähän ei tietenkään minua tyydyttänyt. Pikaisen googlailun jälkeen löysin ohjelman jolla voi fläshätä uuden product coden. Tuumasta toimeen, ja homma menikin helposti, eikä aikaa mennyt kuin pari minuuttia. Vieläkään ei virtuaalikoneeni XP suostunut päivittämään. Takasin siis W7:an ongelman pariin. Syvällisemmällä googlauksella selvisi että tietyt (minun tapauksessani 3) rekisteriavainta piti poistaa jos error 1606 ilmenee->poistoon->boot->SNU asentui seiskalle kiltisti. Nyt päivitys jopa löydettiin ja lähti asentumaan."

Mä ainakin asensin ohjelman klikkaamalla hiiren oikeella kuvaketta -> Properties -> Compatibility -> Run this program.. täppä ja valitse win xp. Sit vaan apply ja lähe asentamaan.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

30

kuulostaa hyvältä.. uskaltaisikohan nyt vihdoinkin päivittää vaimon 5800? Katoaako mitään? Osoitekirja, kuvat, jne? Oma puhelimeni on aina päivitetty ja varmuuskopioitu mutta toi 5800. Sitä ei oo päivitetty koskaan saati siten varmuuskopioitu! -_-'

Vastaa
tuckom
tuckom

36

on se karmeeta jos joutuu huoltoon kiikuttaan saa vaikka liikuntaa ! kaikki tarvis tapahtua valon nopeudella ja tietenkin kotishofalla hohhhoooh !!!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

37

@36
Katsos, kun kaikille se huolto ei sijaitse parin sadan metrin päästä kotisohvalta.

Vastaa
drublu
drublu

38

Hmm... Mistähän syystä Software updater päivittää minun puhelimen versioon 31.0.101, eikä tuohon v40.0.005?

Vastaa
Betrayed
Betrayed

40

Lainaus:

Mä ainakin asensin ohjelman klikkaamalla hiiren oikeella kuvaketta -> Properties -> Compatibility -> Run this program.. täppä ja valitse win xp. Sit vaan apply ja lähe asentamaan.

@28 Ei ollu compatibility modeista mitään hyötyä :) mutta "ongelma" kuitenkin ratkaistu jo.

Vastaa
Puppek
Puppek

42

Jeah. Tämä päivitys palautti uskoani Nokiaan. Luulin sen jo hylänneen 5800:sen käyttäjineen. Onneksi ei kuitenkaan ole. Nyt asentamaan uusinta päivitystä. Toivottavasti ei jää viimeiseksi päivitykseksi.

Vastaa
Puppek
Puppek

43

Päivitys sujahti kapulaan ilman ongelmia. Kineettinen selaus on ihan jees, mutta se saisi olla kaikissa valikoissa ja paikoissa käytössä. Uusi aloitusnäyttö vaatii näköjään vanhojen teemojen muokkaamista. Siihen aloitusnäytölle olisi voinut laittaa vieritettävän "karusellin" myös ohjelmille - nyt niitä saa vain tavalliset neljä. Ei se mitään, kiitoksia Nokialle päivityksestä.

Vastaa
MikkoH1
MikkoH1

44

Pitäisikö tämän toimia myös navigation editionissa? Kokeilin äsken puhelimen kautta päivittää, mutta en saanut toimimaan.

Vastaa
Betrayed
Betrayed

46

^järki käteen

5800 XM navi on vaan ajo- ja kävelylisensseillä varustettu versio. Omassa mokomassa ei ollut mitään ongelmia päivittää

Vastaa
eebet
eebet

47

Mites toi koodin vaihtamisen pitäs vaikuttaa, ku ite vaihoin sen toho 0559110: Scandinavia RED, mutta ei löydy päivityksiä NSUlla, ovi suitella tai FOTAlla. Ovi suite iskee vaa sisäistä erroria (virhekoodi 4) ja nsu konfiguraatio erroria...

Vastaa
MEGAZERO
MEGAZERO

48

Betrayed

Jos ei muuta eroa ole, niin on siinäkin tapa rahastaa. (tai no voihan se olla että jotkut maksaa ihan mielelläänkin niistä lisensseistä.) :D Luulin että jotain muutakin kuin softapohjasia eroja laitteessa olisi ollut.

Sori, mun moka.

Vastaa
Jep (vahvistamaton)

49

Eikös noissa koodeissa ole perimmäisenä syynä operaattorit ja näille tehdyissä räätälöidyissä varianteissa.

Vastaa
cyka
cyka

53

@51 & 52
Jos oikein ymmärrän niin puhutte siitä kontaktilistasta joka on vedettävä?!

Musta on kyllä tosi jees, näkee soitot ja viestit nopeasti klikkaamalla kontaktikuvaa.

Mut eihän tuota ole pakko käyttää. Voi jättää tyhjäksi jos niin haluaa.

Vastaa
MEGAZERO
MEGAZERO

54

En tiedä johtuuko päivityksestä, mutta samana päivänä tuo näppäinlukko juttu on alkanu temppuilla.. eli välillä kun pistää näppäinlukon pois päältä, niin näyttöön tulee valot, mutta näppäinlukko jää päälle ja yläkulmassa näkyy näppäinlukon merkki. sitten kun avaa ja sulkee ja avaa lukon 1-2kertaa niin se lukko avautuu.

Onko muilla samanlaista oireilua?

Vastaa
candyking
candyking

56

MEGAZERO:

Itselläni ainakin tuollaista bugia ilmennyt ihan luurin ostohetkestä asti... Ja kaikenlaista muuta pientä... Ja vähän isompaakin..

Vastaa
mfb4242
mfb4242

57

Nyt tuli itku ! MBP:lla Parallelsissa ajettu XP ja uusin Noksun updateri teki teput. Luuri päivitty, mutta oli todella tahmea päivityksen jälkeen. Kaikki oli hidasta. Sitten päätin käyttää luurin omaa päivitysohjelmaa ja 3G:llä lataili päivityksen Ovi Karttoihin.. Sitten putosi.

Buutin jälkeen näppäimistölukko ei aukea ! Ei sitten mitenkään. Signaalipalkki on tyhjä ja ruudussa makaa pohjalla vain kaksi palkkia. "puhelin" ja "osoitekirja". Mitä vain tekeekin, pyytää puhelin käyttämään sitä sivun näppislukkoliputinta. Jos vain sitäkin koskee, niin samaa ilmoittaa ruudulla. "ota näyttö ja näppäimet... jne". ääääk...

XP ei tunnista luuria enää USB:n kautta. Luuriin ei pääse sisään. Backuppi tehty ja muistikortti irti. Kaikki kalenterimerkinnät saavuttamattomissa ja ilta kääntyi yöksi. Nyt tuli se itku oikeesti ! :(

Vastaa
turboapc
turboapc

58

mites muilla on toiminut puheluun vastaaminen tai herätyskellon soiton poistaminen näppäinten ollessa lukossa? miksiköhän nuo ovat muuttuneet erillaisiksi? onhan esim puhelun tullessa se vastaa valikko näkyvillä mutta ei siitä mitään tapahdu vaikka kuinka painelee..
Samaten kellon soidessa et saa sitä pois päältä, vain torkulle. sitten pitää kellon valikosta poistaa koko herätys pois käytöstä että ei koko ajan kello huuda ja herätä muitakin.
Että tämmöinen avautuminen, muuten hieno päivitys ja kiitos nokialle.
olisi kiva jos joku olisi nuo mainitsemani ongelmat onnistunut poistamaan vai onko ne ainoastaan minulla?

Vastaa
yamaneko
yamaneko

59

Minulla aiheutti tuota Key Lock Clock ohjelma, joka ei ollut lienee v40 firmiksen kanssa yhteensopiva. Key Lock Clockin uusin versio 1.00(9) korjaa tuota osittain, eli puheluihin pystyi sitten vastaamaan, mutta hälytyksiin ei, joten sai Key Lock Clock taas lähteä :(

Vastaa
turboapc
turboapc

60

jaa, mikäs ohjelma tuo on sitten, tietääkseni sitä ei minulla ole ollenkaan.. :)
onkos muita ratkaisuja kelään?

Vastaa
supour
supour

61

Mulla on samat ongelmat kuin turboapc:lla. Eli onko kukaan löytänyt ratkaisua noihin? Sen verran ärsyttävät, että edellistä päivitystä on jo ikävä....

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

62

@58, 61
Ettei vain kyse olisi siitä, ettette liu'uta sormianne näytön animaation osoittamalla tavalla? Pelkkä painaminen ei tee mitään.

Vastaa
necq
necq

63

Nyt tais Dollarisella mennä iLuurit ja Nokialaiset sekaisin... Ei siinä ole herätyskellossa muuta kuin että sammuta hälytys tai torkku -kuvakkeet, joista pitää painaa. Ja jos näppäinlukko on päällä (kuten varmasti kaikilla yleensä on) niin sitä näyttöä saa vaikka lekalla hakata eikä meinaa millään sammua se herätys. Sitten kun pitää sitä vielä kovimmalla, niin pienen tovin jälkeen tuohon ääneen herää koko taloyhtiö. Lisäksi, erittäin perseestä että jos soittoäänen laittaa kovimmalle mahdolliselle, niin automaattisesti tuo ääni porrastuu että aluksi soi hiljaisella, ja pikkuhiljaa nousee kovemmaksi ja kovemmaksi. Vattumainen ominaisuus, N70 oli muistaakseni viimeisin omistamani luuri (ehkä N78 myös) jossa oli sentäs se ominaisuus että jos äänet pisti täysille niin se heti alkoi myös huutaa täysillä. Vituttaa aamuisin herätä siihen et kuuluu pi pi pi pi.... pi pi pI pI. pI pI Pi Pi. Pi Pi PI PI. PI PI PI PI. PI PI PI-FUCKIN'-PI!!!.. :D Onko muillakin tämä sama ominaisuus. Lisäksi voisin tähän vetää muut bugit oikein komeena listana mut jätetäänpä toiselle kerralle, menee muuten loppuyö kirjoittaessa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

64

@63
Anteeksi vain, mutta minulla on kyseinen puhelin eikä ole ikinä ollut iPhonea. Minulle katsos kun uusin päivitys (v40) toi sen ominaisuuden, että sormia PITÄÄ liu'uttaa näytöllä jotta hälytys loppuu tai puheluun voi vastata. Kannattaa kokeilla hard resetointia tai päivityksen uudelleen asentamista.

Vastaa
necq
necq

65

Jep jep, arvasin että tuut vinettää asiasta juuri tuohon vittumaiseen tyyliisi, mutta joo oikeassa olet, muttet maininnut että se päivitys tuo tuon ominaisuuden... Muilla kun ei samaa päivitystä välttämättä ole saanut. Tosin itse eilen sain pitkän odottelun jälkeen vihdoin, eikäpä tuo mitään ihmeominaisuuksia tuonut.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

66

@65
Anteeksi vaan kauheasti, että yritin auttaa. Enpä tule sitä enää tekemään, varsinkaan tuollaisille kiittämättömille kieroon kasvaneille kakaroille.

Vastaa
kenuu
kenuu

67

Ihmettelen vain yhtä asiaa.. Mulle tuli tuossa vajaat 2 viikkoa sitten uusin päivitys v40.0.005 ja mulle ei tullu ainakaan mitään uutta kotinäyttöä.. Mutta ainakin tuo kääntymys toiminto parantui huomattavasti. Eikä puhelin tilttaa enää yhtään..

Mitä miltä te olette onkos se uusi kotinäyttö hankala vai helppo käyttää?

Vastaa
necq
necq

68

"@66"
Ensinnäkin, tuo kirjoitustapasi naurattaa, Mr. Internet-User. Ja luulisi itsesikin jo tajuavan mikä olet miehiäsi (luultavasti et ole nainen).

Juu sitten tästä offtopicista vastailemaan, sen kotinäytön saa näkyviin kun menee Asetukset > Omat asetukset > Aloitusnäyttö > Aloitusnäytön teema > ja valitset sieltä Osoitekirjapalkin.

On helkutin hidas tuo näyttö eikä kyllä mitään hyötyä sinänsä. Ainoa hyvä mitä tästä päivityksestä seurasi oli se, että puhelin vaikuttaa hieman nopeammalta mitä normaalisti. Yksi ärsyttävä piirre nyt on ettei puhelua voi enää saada hiljennettyä, jos joku soittaa (?). Voi vain vastata tai hylätä puhelun.

Vastaa
JooPee
JooPee

69

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti necq:


Yksi ärsyttävä piirre nyt on ettei puhelua voi enää saada hiljennettyä, jos joku soittaa (?). Voi vain vastata tai hylätä puhelun.

Pystyy kun "painaa" sitä avaa näppäintä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

70

@68
Minuakin huvittaa tuo sinun kirjoitustapasi, aivan kuin olisit jotenkin parempi kuin muut.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

71

Bautsikibauwau.. Olen omena, olen omena, olen pieni, pyöreä omena..

Vastaa
candyking
candyking

73

On siisti päivitys! Olen yrittänyt pari viikkoa langattoman kautta päivittää mutta ei ole ollut mahdollista.. Eilen sitten kaivoin piuhan esiin ja on kyllä paljon siistimpi kuin vanha!

Hyvää kannattaa odottaa, kiitos Nokia :)

Vastaa
mfb4242
mfb4242

74

Nonni. Onkelma ratkesi, mutta vaati takuuhuollon. MobileSpa Hesassa ratkaisi onkelman. Luurin päivityksessä oli joku mennyt pieleen ja näppäimistölukkosoppa oli jäänyt juntturaan. Piti ladata jossain Jigissä suoraan puhelimeen päivitykset. Nyt skulaa aikasta hyvin :)

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja