Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tältä näyttää Grand Theft Auto: Chinatown Wars iPhonella

16
Kaarlo Räihä

Tältä näyttää Grand Theft Auto: Chinatown Wars iPhonella
Applen App Store -kauppapaikan kautta myydään runsaasti pelejä, jotka toimivat iPhone-matkapuhelimilla ja iPod touch -mediasoittimilla. Kaikki tahot eivät kuitenkaan pidä iPhonea ja iPod touchia todellisina pelilaitteina, koska nimekkäämmät pelifirmat eivät ole juuri julkaisseet laitteelle kunnollisia uutuuspelejä.

Tämä asia on kuitenkin muuttumassa vauhdilla, ja ensimmäisenä osoituksena tästä on DS- ja PSP-konsoleilta tutun Grand Theft Auto: Chinatown Wars -pelin siirtäminen App Storeen. 7,99 euron hintaisesta pelistä ei ole kuitenkaan karsittu sisältöä PSP- tai DS-versioon nähden, joten App Storen versio on selvästi edullisempi kuin kilpailevien alustojen versiot.
Touch Arcade -sivuston tekemän pikaisen arvion mukaan App Storen peli muistuttaa kosketusnäytön hyödyntämisen myötä ohjaukseltaan enemmän DS-versiota (mukana on DS-versiosta tuttuja minipelejä). Graafisesti ulkoasu on DS- ja PSP-versioiden välissä, joten tältä osin luvassa on tuttu ja turvallinen GTA-elämys. Sisältönsä vuoksi pelille on lätkäisty 17 vuoden ikäraja, joten peli ei sovellu perheen pienemmille.

Alla esittelyvideo pelin toiminnasta

Kommentit (16)

kerbo
kerbo

1

Nätin näkösestihän se siinä pyörii.

Tulispa Androidillekin jotain järkeviä kunnon pelejä. Harvoin niitä kyllä tulis pelattua, mutta olishan ne ihan hauskoja.

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

2

Huomattavasti parempi grafiikka kuin ds:llä. Ainakin omaan silmään. Tässä on yksi suurimmista syistä miksi itse pidän iPhonesta ja sen aijon ostaakkin. Tällä hetkellä tp1 käytössä. Ei tässä mitään vikaa ole mutta peleissä iPhone on valovuosia edellä muita :) N900 on alkanut jo kirimään ;)

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

3

Hienostihan se pyörii. Eikö muita haittaa, että kontrollien takia pelinäytöstä menetetään neljännes? Hieman haparoivalta näyttää myös. Tiedä sitten onko kyseessä vain pelaajan huonous vai onscreen kontrollit.

Vastaa
Tomppa12
Tomppa12

4

Ihan hienot grafiikat ja kaikkea, mutta en ole vakuuttunut kosketusnäyttö ohjauksesta. Eli kyllä se D-Padi saisi löytyä tuohon jos tuo tukisi liiketunnistimia niin tuo voisi olla hyväkin. Pitänee hommata se DS-versio (en omista iPhonea), kun ei ole vielä(kään) tullut hankittua.

Tuota hintaeroa en ihan ymmärrä. DS:lle Play.comissa 24€ ja PSP:lle 33€. Useampi kymppi ei jakelutavastakaan huolimatta kuulosta perustellulta (saisihan siitä siten paremman katteenkin ;)).

Vastaa
keke (vahvistamaton)

5

Taas nähdään AppStoren politiikka: Ohjelmissa ei saa kirjoilla tai olla väkivaltaa(elli lyö tarpeeksi kahisevaa tiskiin..)

Bisnestähän se tietysti on, mutta mielestäni liian läpinäkyvän rahapainotteista.

Vastaa
Jsusi
Jsusi

6

Helvetti noita iPhone-pelien kosketusnäyttöohjaimia. Ei paljon innosta vaikka kuinka hyvältä peli näyttääs noin muuten, mutta virtuaalinapeilla pelaaminen on jostain todella syvältä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

8

Koittakaapa tuollaisen mittakaavan peli luoda esimerkiksi N900:lle, voisi viedä "hieman" enemmän aikaa kuin iPhonelle kehittäminen. ;)

Vastaa
Jesse (vahvistamaton)

9

@ 8

Ja mistä sää tän repäisit. Asia on kyllä täysin päin vastoin. Eri asia on se kuka kehittämisen aloittaa. Sygic teki parissa kuukaudessa navigaattoristaan myyntiversion N900:lle. Kuinkas pitkään esim. Tom Tom kehitteli omaa tuoteettaan iphonelle. Taisi viedä ainakin vuoden.

Vastaa
jartar
jartar

11

Omaan silmään ohjaus näyttää surkealta ja sitä se varmasti onkin kun sitä vertaa pad tyyliseen ohjaukseen.

Vastaa
jartar
jartar

13

@12 Jotain voi pitää hyvänä ellei tiedä paremmasta.

Jos DS tai PSP pelaaja testaisi tuota kosketusnäyttöohjausta ristikko ohjaimen jälkeen niin ei varmasti jäisi epäselväksi kummalla pelaaminen olisi noin sata kertaa parempaa.

Vastaa
Jsusi
Jsusi

14

@10: Kerro nyt oikeasti, mikä tekee Maemosta ja N900:sta niin isompaan produktioon soveltumattoman alustan? Tai iPhone OS:tä niin paljon paremman? Sitäpaitti suurin osa pelistä on ollut jo tehtynä, sillä DS ja PSP. Väitän, että N900-versio ei valtavia ponnisteluja vaatisi. Aivan eri asia on kannattaako panostus laitekannan suuruuteen nähden.

@12: Kyllä tuo varmaan noin useimpiin iPhoen-pelien virtuaaliohjaimiin verrattuna on hyvä ohjata, mutta oon kyllä itte jartarin kanssa samoilla linjoilla; fyysinen ohjain on toimintapeleihin parempi.

Vastaa
amtiainen
amtiainen

15

@8 & 9: Apple esitteli WWDC 2009 messuilla 8.6.2009 iPhonen 3.0 ohjelmistopäivitys joka mahdollisti Navigaattoriohjelmistojen tekemisen iPhonelle. iPhone 3.0 ohjelmisto tuli saataville/ladattavaksi 17.6.2009.

TomTom julkaisi oman ohjelmiston tosiaan aika myöhään eli vasta 17.8.2009. TomTomin pahin kilpailija sen sijaan julkaisi oman navigaattoriohjelmiston 20.6.2009, vain muutaman päivää myöhemmin kun iPhone OS 3.0 oli julkaistu. Sygic niin ikään julkaisi oman navigaattoriohjelmiston suht ripeästi iPhonelle (23.6.2009), joskin muutaman päivän myöhemmin kuin Navigon.

On vaikea arvioida kuinka kauan tekijät ovat tehneet navigaattoriohjelmistoaan ennen kuin iPhone OS 3.0 julkaistiin virallisesti.

Vastaa
mkujk,j (vahvistamaton)

16

öö olen pellannut psp ja ds versiota ja jää kyllä hävijölle iphoneen verrattuna

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja