Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian mullistava julkistus: ilmainen navigointi

80
Matti Vähäkainu

Nokian mullistava julkistus: ilmainen navigointi
Nokia on järjestenyt tänään lyhyen lehdistötilaisuuden Lontoossa, jossa se ilmoitti, että Ovi Maps -palvelu saa ilmaisen navigoinnin. Aiemmin maksullinen navigointilisenssi tulee ilmaiseksi kautta maailman ja se toimii peräti 74 maassa ja 46 kielellä. Asia vuoti julkisuuteen jo muutama tunti ennen tilaisuutta, kun San Francisco Chronicle kertoi asiasta.

Ovi Mapsin uusi versio käsittää kaiken kaikkiaan 180 maan tarkat kartat sekä liikennetiedotteet kymmenessä eri maassa. Uusia 3D-maamerkkejä sovelluksesta löytyy 6000 yli 200 kaupungista. Ilmaista sovelluksessa ovat maaliskuusta alkaen myös Lonely Planetin ja Michelinin matkaoppaat. Uusi Ovi Maps on toistaiseksi ladattavissa 10 eri puhelinmallille osoitteessa www.nokia.com/maps. Puhelinmalleihin kuuluvat muun muassa Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic ja Nokia X6.
Isku kohdistuu erityisesti perinteisiä GPS-laitteita valmistavia yrityksiä kohtaan. Myös Google on astunut Garminin, TomTomin ja muiden varpaille Google Maps -sovelluksellaan.

Nokialta on tulossa tänään vielä todennäköisesti muitakin julkistuksia, joten esimerkiksi odotettu uusi versio Ovi Storesta voidaan julkaista vielä tänään. Nokia järjestää useita tilaisuuksia ympäri maailman, muun muassa San Franciscossa.

Kommentit (80)

Dreamlore
Dreamlore

2

Kyllä tuo ainakin GPS:n kautta toimii, ja on ihan oikeasti hyvä softa. Ja jos nyt vielä muuttuu ilmaiseksi, niin se onkin luurini (XM5800) ensimmäinen hyvä puoli!

Vastaa
fouture-ex-tomtom (vahvistamaton)

3

Mihin ne nettiyhtettyä muka tarvitsi? EIhän esim Tomtom -navigaattoreissakaan ole nettiyhteyttä ja kas kummaa, niillä voi navigoida ;-)

Vastaa
user (vahvistamaton)

5

> Mihin ne nettiyhtettyä muka tarvitsi?

Sisälön hakemiseen.

> EIhän esim Tomtom -navigaattoreissakaan ole nettiyhteyttä ja kas
> kummaa, niillä voi navigoida ;-)

Veloituksettomat navigointiaplvelut ovat olleet online versioita, syynä lisenssiehdot, eli offline toteutus maksanut liikaa.

Nokia voi tietenkin itse sovitelle lisenssiehtoja, kun kerran omistaa karttamateriaalinen tarjoavan yhtiön, mutta kuvio ei siltikään ole noin yksikertainen.

Nokia on aijemmin tarjonnut offline kertat veloituksetta, ja osaan melleista myös alueellisen navigoinnin , nyt meni kuitenkin softa uusiksei ja samoin palvelu hinnoittelu, eli aijemmin myydyt lisäpalveutkin ovat veloituksetta käytössä.

Vastaa
Jesse (vahvistamaton)

6

@ 4 iPhonessa ei ole ilmaista navigointia. Ainut puhelin jossa ilmainen navigointi on, on puhelimet joissa pyörii Android 2.0 tai uudempi ja näissäkin navigointi toimii vain Yhdysvalloissa, eikä palvelu tule laajentumaan Yhdysvaltojen ulkopuolelle ihan lähiaikoina (vuosina). Tällaisia Android puhelimiakin on vain kaksi kappaletta. Motorola Droid ja Google Nexus One.

Vastaa
J85
J85

7

@ 4. Mitäs iPhonessa sitten on? Google Maps?

Onko tämä ominaisuus milloin toiminnassa? Mitenköhän N900, ettei vaan jää väliinputoajaksi, nykyinenkin Maps surkea verrattuna Symbian versioon.

Vastaa
Gobraza (vahvistamaton)

9

Siis minulla on N86 MP. Ja siinähän on navigaattori. Ja onko niin, että siihen ei sitten saa ilmaista navigointia, vai tuleeko tuettuja puhelimia lisää??? On tämä ihme hommaa jos tuo ilmainen navigointi on vaan kymmenellä puhelimella. Ei tuo N86 ole kuin puoli vuotta sitten julkaistu.

Vastaa
Tuttujuttu (vahvistamaton)

10

Ei taida olla iphone kovin tuttu "muanjamesille".

Ilmainen navigointi ja iphone ei taida tulla samassa paketissa. Eikä siinä taas ei taida kartat toimia ollenkaan ilman nettiä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

11

> Ainut puhelin jossa ilmainen navigointi on, on puhelimet joissa
> pyörii Android 2.0 tai uudempi ja näissäkin navigointi toimii vain
> Yhdysvalloissa,

Markkinoilla on ja on ollut useita puhelinmalleja joiden mukana on tullut veloitukseton alueellisenen navigointilisenssi.

Online palveluina veloituksettomia navigointi sovelluksia on myös ollut pitkään

Vastaa
kerbo
kerbo

14

Lainaus:

In a call with Michael Halbherr, Nokia's VP of Social Location, we were told that the new Ovi Maps would arrive on the flagship N97 very shortly. It's currently a "software logistics issue" related to the maturity of the N97 device. N900 owners shouldn't hold their breath, though, as Nokia is focusing on bringing its free navigation service to the next generation of Maemo devices. That's not to say that the N900 won't get it eventually, only that it's not currently on the roadmap.

http://www.engadget.com/2010/01/21/nokia...rtphones-globa/

Ysisataselle ei siis kannata odotella, N97:lla tulossa piakkoin...

Vastaa
Juuh (vahvistamaton)

16

Nokia X6, Nokia N97 mini, E72, E55, E52, Noki... 5230. To find Ovi Maps for other mobile devices visit Maps Support

Kyllä tuolta N97 löyty siinä missä melko läjä muitaki laitteita, mutta vaimon N97 on sen verran jumissa, että ei jaksa ees alkaa kokeileen :)

Vastaa
tomuaivo
tomuaivo

17

Google pakotti Nokian käden.All Hail Skynet!

Toivottavasti 6220c saa karttapäivityksen joskus.Vaikka olen jalkasotilas,olisihan tuo mukava lisäkiva.

Vastaa
kenuu
kenuu

18

Ai niin ja tuo kartta sovellus on myös kevyempi mitä aijemmin on ollut.. Tulee heti auki eikä ala latailee jotain turhia juttuja siinä..

Vastaa
badmf
badmf

19

Mahtava uutinen, mutta ikävää tuoreena n900:n omistajana jos kyseistä ohjelmaa ei maemolle vielä tulekaan.

Vastaa
Sauli77 (vahvistamaton)

20

A support note from Nokia was just issued saying that the new Ovi Maps will be released for the N97 on January 28th.

Vastaa
Sauli77 (vahvistamaton)

23

A support note from Nokia was just issued saying that the new Ovi Maps will be released for the N97 on January 28th.

Vastaa
MEGAZERO
MEGAZERO

24

Löysin eli Nokia Ovi Suite/Kartat kohdasta voi latailla nuo kartat..
Mutta se valittaa että "sisäinen virhe Kartat-sovelluksessa on havaittu tuntematon virhe yritä myöhemmin uudelleen"

Vastaa
cyka
cyka

26

@25
Siis tuettuja laitteita tulee lähiaikoina lisää.

Hyvin toimii. Kyllä jo huomaa että potenttiaali on iso. Mulla mainosti pikku palkilla lähimmän mäkintkin olevan 640 metrin päässä.

Vastaa
muanjames
muanjames

27

kuka puhui ettei nettiä saisi olla käytössä? itselläni ainakin suuntiminen sujuu helposti iphonen
google maps -pohjaisella "navigaattorilla". kun iphoneen tottuu, nokia tuntuu jotenkin tosi kämäiseltä. ihan kuin pc - kun kun macilla tottunut tekemään. lasten pelikoneet on sitten erikseen. siihen pc sopii edelleen. hienosti. ehkä nokiaa voidaan verrata näinkin.

Vastaa
Jesse (vahvistamaton)

28

@25

Siis sehän on vain karttasovellus joka osaa piirtää reitin ja tollasia oli Nokioissa jo kauan ennen iPhonea. Ja toisaalta kyllä se google maps Nokioissakin toimii.

Tiedätkö sinä mitä on Navigointi? Navigointi on sitä kun laite kertoo sinulle selkeillä opasteilla mistä pitää kääntyä. Jos menet harhaan laite piirtää uuden reitin ja jatkaa opastamista. Sen takia ihmiset käyttää navigaattoreita eikä karttaohjelmia.

Vastaa
taia
taia

29

Haloo Jesse, kommentoin lähinnäkin laitteiden määrää, en palvelua itsessään. Google Maps on ihan ok Nokialaisessa käytettynä, mutta ilman ääniohjausta ei kauhean kätevä.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

30

Tämä siis oli Lontoon lehdistötilaisuus? Entliinin ja Ameriikkojen tilaiisuudet?

Vastaa
Puppek
Puppek

31

Ah. Nyt Nokia paukuttaa mukavasti uutta systeemiä. Ensin tuli kauan kaivattu päivitys 5800:seen ja nyt Ovi Mapsiin. Ja tuo uusi karttaohjelma on loistava! Lähtee käyntiin sekunnissa, eikä osoitteenhaku ole enää monen valikon takana. Jeah!

Saa nähdä illalla, mitä muuta mukavaa on tulossa :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

32

Ihan kiva, mutta mikä tässä on "mullistavaa"? Saako tämä enemmän ostajia tuotteille? Korkeintaan hyvin marginaalisesti.

Korkeintaan tämä on yllättävää liiketoimintaa.

Vastaa
msor
msor

33

Yritin ladata N97 Miniin, herjaa asennuksessa tuntematon virhe -12 ja loppuu siihen. Hieno ajatus Nokialta, arvostan, mutta olisi hienoa jos se toimisi.

Omppupäille voin vain todeta, että iPhonessa ei ilmaista navigointia ole vieläkään, eikä ole koskaan ollut, saas nähdä tuleeko koskaan olemaankaan.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

35

@32

Jos tämä ilmainen navigointi saadaan paukutettua tehokkaasti kuluttajien päähän se on todella suuri asia. Google tarjoaa samaa USA:ssa, mutta ei ainakaan toistaiseksi muualla koska se on liian kallista heille lisenssi ehtojen takia. Toiseksi google maps ei ole vaihtoehto edes normikartaksi ulkomailla missä navigointia eniten tarvitsee. Tästä kiitos operaattorien älyttömielle datarooming maksuille.

Nokia mapsilla on nyt mahdollisuus nousta kännyköissä siksi mitä google maps on PC puolella. Tämä tietenkin tarkoittaa kahisevaa pitkässä juoksussa.

Vastaa
Puppek
Puppek

37

@33 Jos mahdollista, niin kokeile puhelimen ohjelmistonpäivitys-ohjelmaa. Itselläni Ovi Maps asentui kivasti sen ja 3G:n kautta.

Vastaa
Nks123
Nks123

38

Kyllähän tämä on siinä mielessä mullistava uutinen, että Nokian navigointi itsessään on erittäin toimiva ja hyvä kokonaisuus. Kyllä se iPhonessa oleva Google Maps on toiminnallisesti ihan eri maailman räpellys. Itsellä oli ostettuna N95:ssa navigointi ja voin kyllä sanoa, ettei hävinnyt perinteisille navigaattoreille missään muussa kuin näytön koossa. Kartat olivat ajan tasalla ja päivitettävissä (niin netin yli, kuin myös tietokoneella etukäteen lataamalla). Navigointi oli tarkkaa ja sujuvaa. Lisäksi tuo Nokian omistama karttayhtiö tarjoaa muillekin navivalmistajille karttojaan. Nyt käytössä N900 ja toivon kyllä kovasti, että saataisiin siihen navigointi Nokian puolelta kuntoon. Onhan siihen nyt tulossa kolmannen osapuolen navia, mutta kun Nokian oma konsepti oli sen verran toimiva, ettei olisi mitään halua vaihtaa pois.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

40

Toivottavasti tulis Maemollekin kohtsilleen... :)
Eipä sillä, että on mulla PomPomkin, minkä kanssa autoilu sujuu, mutta uusia leluja saa aina tulla lisää. =)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti taia:

Miksi tosiaan vaan 10 laitetta, mikä juttu tää on?!

Niitä tukia laitteille tulee pikku hiljaa.

Vastaa
Matsomppi
Matsomppi

42

Loistavaa Nokia! Noksuja olen pitkään käyttänyt, mutta lähiaikoina on näitten sovellusten kanssa tapellessa alkanut välillä ihmetyttää tämä toiminta. Nyt kuitenkin propsit Nokialle tästä hyvästä! Hyvin pyörii omalla 5800XM:llä tuo softa ja käynnityy paljon paremmin kuin vanhat.

Nokia voisi jatkaa tätä rataa.

Vastaa
poppah
poppah

43

Siistii, että kun osti tonnin luurit, N900 ja N97, niin kummallekkaan "huippumallille" ei tätä tuotu. Liian vahoja? Liian halpoja?

Sentään muijan E52:ssa on nyt ikuinen navi, ehkä N97:ssakin tosiaan. Ainakin ennenkuin lisenssi loppuu.

Vastaa
ekke1994
ekke1994

44

Nokia osasi vetäistä kerrankin oikeasta narusta. Maailmalla odotettiin, että milloin Google tuo ilmaisen navigointinsa maailmalle. Nokia ehti ensin. :)
Itselläni toimii hienosti 5800XM -puhelimessa. Jea!

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

45

NONNYT! Nyt tuli jotain joka ihan oikeasti yllätti: My position, Find places, drive, walk ja Weather (byebye accuWeather!), jne... paljon parempi kuin osasin odottaa. Ja toimii! Ja heti ensi yrityksellä! Vaivatta, seuraamalla uutisen linkkiä! Snif, tulee ihan tippa silmään tästä Nokian voimannäytteestä! Hurraa :D (Puhelimeni on N97m)

Vastaa
keke (vahvistamaton)

46

Kertokaa nyt joku miksi Nokia piti useamman lehdistötilaisuuden. Vai onko kaikkia niistä vielä edes ollut?

Vastaa
Zastawa
Zastawa

47

Jesse "Ainut puhelin jossa ilmainen navigointi on, on puhelimet joissa pyörii Android 2.0 tai uudempi ja näissäkin navigointi toimii vain Yhdysvalloissa"

Ei todellakaan pidä paikkaansa. Itelläni on Nokian 6110 Navigator. Tosin nyt jo 2. puhelimena. Mutta tuossa on täysin toimiva navigaattori ja täysin ilmainen. Siinä ei ole mikään nokian oma vaan Route66. Ikinä en ole siitä mitään ylimääräisiä maksanut ja hyvin on opastanut perille, löytänyt jopa paikkoihin mihin TomTom ei ole tietä löytänyt.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

50

Tulihan tuo puun takaa, mutta odotin kuitenkin jotain muuta. Tavallanhan tuossa ei sinänsä ole mitään uutta, palvelu "vain" avataan kaikille ilmaiseksi. Olisin toivonut, että Nokia olisi julkaissut jotain ennen näkemätöntä.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

51

Lähinnä meinaan, että kutsuista olisi voinut kuvitella jotain kuluttajan kannalta mullistavampaa. Nyt kuitenkin kuka tahansa saa navigoinnin aivan kuten ennenkin(muttei joudu maksamaan)

Vastaa
Donut200
Donut200

52

Kyllä vieläkin kiinnostaa mitä niissä muissa tiedotustilaisuuksissa tapahtui.


Ja muuten, Keke se edit nappulakin on olemassa.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

53

@ keke

Miten niin ei uutta?

-Helppo yhdelläkädellä toimiva nopea käyttöliittymä
-Ilmanen ääniohjaus kävellen (ajaenkin) ja saa aktivoitua helposti
-Ilmainen paikkatietoa käyttävä toimiva tapahtumat palvelu
-Ilmainen paikkatietoa käyttävä toimiva Lonely Planet
-Ilmainen paikkatietoa käyttävä toimiva Micelin guide

Kaikissa edellä mainituissa - valitse kiinnostava kohde läheltä tai kaukaa klikkaa, saat tiedot kohteesta, numero valmiina, sähköposti valmiina, www valmiina, näytä kartalta, ajo-ohjeet kävellen tai autolla kohteeseen siitä missä olet ääniopastuksella parilla klikkauksella...

Ja oikeasti toimii helposti ja nopeasti...

Vastaa
pitokokka
pitokokka

54

Aivan loistava uutinen. Täältä löytyy perheestä kolme E-sarjalaista. Siirtyy oikean navigaattorin päivitys hamaan tulevaisuuteen. Nykyisin toimii lähinnä nopeusmittarina, kartat ovat aika vanhat. Nyt voi käyttää noksun navia silloin kun opastusta oikeasti tarvitsee (vaikka käytettävyydeltään ei kykene erillislaitteiden helppouteen).

Jopa Oveen tuli rekisteröityä ja haettua uusi versio PC-suitesta sekä ovi-suitesta. Ovi suite ei jotenkin vaakuta, pitänee palata PC-suiteen.

Vastaa
Juzman
Juzman

55

En nyt ihan ymmärrä, miten iphone liittyy tähän mitenkään. Kaikki puhelin uutiset ei kerro applesta...huoh.. Iphonessa mitään navigaattoria ole. Saati ilmaista sellaista. Jos Googlemaps on navigaattori, niin siinä tapauksessa meillä kaikilla on PC:llä navigaattori...no eipä taida olla.

Vastaa
Anestic
Anestic

56

Loistavaa. Just pariviikkoa sitte kiroilin tuota softan hintaa:D Kerrankin on kuluttajan ja valmistajan etu samalla viivalla. Hienoa Nokia.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

59

Ääh...
Vanjoki:
“In later dates we will be increasing the number of support for this [sic] and certainly moving forward it will also support Maemo,” he told reporters.

Eli eihän tuo nyt sitä sano etteikö se tulis vasta Maemo 6:sen kera tai niihin aikoihin tms...

Vastaa
Thor1993
Thor1993

60

Tuli tossa huomattu, että toihan käynnistyy _paljon_ nopeemmin toi uus Ovi Maps ku vanhempi versio. Ennen siihe tuli jopa se "ladataan" ikkuna, mutta nyt ku painaa auki niin se aukee täysin samalla hetkellä ja satellittitki löyty muutamassa sekunnissa vaikka olin sisällä (kaks kerroksinen omakotitalo ja alakerssa, mutta melkolähellä ikkunaa ~2-3m) Olin kyllä samassa paikassa missä olin viimeks GPS käyttäny, mutta silti tosi nopee.

Vastaa
akse
akse

61

Lainaus:

Lähinnä meinaan, että kutsuista olisi voinut kuvitella jotain kuluttajan kannalta mullistavampaa. Nyt kuitenkin kuka tahansa saa navigoinnin aivan kuten ennenkin(muttei joudu maksamaan)


No eihän se kuluttajan kannalta ole mitään että palvelu josta yleensä olet joutunut maksamaan onkin nyt ilmainen.

Vastaa
만니 (vahvistamaton)

62

@61
Miten niin ilmainen? Saatko puhelimen ilmaiseksi kaupasta? Eikö sähköyhtiölle tarvitse maksaa akun latauksesta? Eikä operaattorille?

Vastaa
Dreamlore
Dreamlore

63

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 만니:

@61
Miten niin ilmainen? Saatko puhelimen ilmaiseksi kaupasta? Eikö sähköyhtiölle tarvitse maksaa akun latauksesta? Eikä operaattorille?

Hyvä trolli. Puhe oli ilmaisesta palvelusta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Thor1993:

Tuli tossa huomattu, että toihan käynnistyy _paljon_ nopeemmin toi uus Ovi Maps ku vanhempi versio. Ennen siihe tuli jopa se "ladataan" ikkuna, mutta nyt ku painaa auki niin se aukee täysin samalla hetkellä ja satellittitki löyty muutamassa sekunnissa

En nyt sitten tiedä... Ihan yhtä "nopeasti" käynnistyy kuin aina ennenkin, ja samaa latausruutua tunkee aina. Satelliitit on aina löytäny nopeasti, joten siinä ei ole mitään uutta.

Vastaa
tedveemu
tedveemu

64

Huonojakin puolia löytyy, mm: navigoitaessa nokia 5800 puhelimella, kun karttaa haluaisi vierittää eteenpäin näkymä vaihtuu 2d,3d jne. välillä ... toinen on, että haku vaihtoehdossa ei voi erikseen enään kirjoittaa kadun numeroa kaupunkia jne.tiedä sitten onko Nokialla ajateltu, että reitti suunnitellaan etukäteen tietokoneella nokia maps palvelun kautta...
toimivuus on kyllä huomattavasti nopeampaa, kuin ennen

Vastaa
user (vahvistamaton)

65

>63
>En nyt sitten tiedä... Ihan yhtä "nopeasti" käynnistyy kuin aina
>ennenkin, ja samaa latausruutua tunkee aina

Minkä version olet asentanut ja mihin koneeseen, vanha latauspalkki on kyllä 3rd ja 5th versiosta kadonnut.

>64
>että haku vaihtoehdossa ei voi erikseen enään kirjoittaa kadun
>numeroa kaupunkia jne.tiedä sitten onko Nokialla ajateltu, että
>reitti suunnitellaan etukäteen tietokoneella nokia maps palvelun
>kautta...

Mitä ajat takaa, halut omat kentän jokaiselle, nythän noista voi halutut kirjoittaa yksinään tai yhteen pötköön pilkuilla eroteltuna, tämä tuntuu parannukselta verrattuna siihen että aijemmin ole erikentät ja osa niistä pakollisia.

Vastaa
tibis
tibis

66

Majjj94 @ 21.1.2010 18:50

Ei voi toimi...kun

The runours are now that the new version of OVI Maps will be embedded in the v21 FW update as it needs c.9MB of C: drive if downloaded separately. Just have to wait for v21 FW to release for your N97

Vastaa
rafael38
rafael38

67

Minulla on navigointi n79ssä. Se ei tarvitse nettiyhteyttä, kunhan lataa kartat pc:n kautta puhelimeen. Sen sijaan Nokian ilmaisuus on aika kyseenalainen, sillä se koskee vain muutamiua uusia malleja. Vanhoissa kuten minun kesällä 09 ostetussa n79ssä lisenssi päättyy kesällä ja ilmeisesti pitää ostaa uusi. On se Nokian mainos aika harhaanjohtava, kun siinä ei mainittu mittän rajoituksia, vaan "kaikissa älypuhelimissa" se luvattiin.

Vastaa
user (vahvistamaton)

68

>vaan "kaikissa älypuhelimissa" se luvattiin.

Lupaus taisi olle että maaliskuusta lähtien kaikissa uusissa GPS älypuhelimissa.

Tällähetkellä myynnissä olevista GPS älypuhelin malleista kartat on kaikissa veloituksettomia, ja navigointikin puuttuu enään vain muutamasta vanhemmasta mallista. ja kevääseen on vielä aikaa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

69

Johonkin ohjelmistojen päivityskin pitää rajata ja N79 on kuitenkin kesällä jo kaksi vuotta vanha malli. Ei oo paljoa oikeesti, mutta puhelimissahan tuo jo merkitsee. Onneksi Nokiakin vähän ilmeisesti kaventaa mallistoaan. Ja tietenkin nämä puhelinkohtaiset softatkin ilmeisesti jatkossa vähenevät ja samat alkaa sopiin useampaan laitteeseen.

Vastaa
bbft
bbft

70

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user:

>63
>En nyt sitten tiedä... Ihan yhtä "nopeasti" käynnistyy kuin aina
>ennenkin, ja samaa latausruutua tunkee aina

Minkä version olet asentanut ja mihin koneeseen, vanha latauspalkki on kyllä 3rd ja 5th versiosta kadonnut.

>64
>että haku vaihtoehdossa ei voi erikseen enään kirjoittaa kadun
>numeroa kaupunkia jne.tiedä sitten onko Nokialla ajateltu, että
>reitti suunnitellaan etukäteen tietokoneella nokia maps palvelun
>kautta...

Mitä ajat takaa, halut omat kentän jokaiselle, nythän noista voi halutut kirjoittaa yksinään tai yhteen pötköön pilkuilla eroteltuna, tämä tuntuu parannukselta verrattuna siihen että aijemmin ole erikentät ja osa niistä pakollisia.


Mitäs ihmettä, mulla oli E75 ilmainen vuoden lisenssi valmiiksi. Siinä navissa mikä oli valmiiksi asennettuna ei näkynyt mitään latauspalkkia ohjelmaa avatessa, nyt päivitettyäni näkyy.
Haku on muuttunut yhdestä kentästä tollaseksi missä on eri kentät postitoimipaikalle jne.

Olenko onnistunut päivittämään vanhempaan versioon vai mitä vattua?
Onko kellään muulla kokemuksia E75?

Vastaa
user (vahvistamaton)

72

>Olenko onnistunut päivittämään vanhempaan versioon vai mitä vattua?
>Onko kellään muulla kokemuksia E75?

Katso mikä versio sinulla on (siis sieltä ohjelmasta tieto tai jostain vastaavasta kohtaa)
2.x versioissa oli erilainen latuspalkki, 3. muuttui ja Kartat Ovessa sitä ei lainkaan. Kartat Ovi myös 3.x versio, tunnistaa myös siitä että ensimmäisenä mennään (iconi) valikkoo, Nokia Kartat taasen aukeaa kartta tilaan.

Vastaa
bbft
bbft

73

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user:

>Katso mikä versio sinulla on (siis sieltä ohjelmasta tieto tai jostain vastaavasta kohtaa)
2.x versioissa oli erilainen latuspalkki, 3. muuttui ja Kartat Ovessa sitä ei lainkaan. Kartat Ovi myös 3.x versio, tunnistaa myös siitä että ensimmäisenä mennään (iconi) valikkoo, Nokia Kartat taasen aukeaa kartta tilaan.

v3.01 09 on versio :/
Mitäköhän sä (iconi)valikolla meinasit?
Määrittele erilainen latauspalkki :D

Vastaa
user (vahvistamaton)

74

>v3.01 09 on versio :/
Eli se Nokia Karta, ei Ovi Kartat ilmaisella navigoinnilla.

>Mitäköhän sä (iconi)valikolla meinasit?

Kun ohjelman käynnistää ensimmäisenä aukeaa valikko näkymä jossa kuvallisin icoinein eri juttuja. Vanhemmissa versioissa avautuu suoraan kartta näkymä.

>Määrittele erilainen latauspalkki :D

Se kun ohjelman käynnistää, tulee vanhoissa versioissa näyttöö jokin Nokia Kartat teksi, logo, ja palkki joka kuvaa ohjelman lautautumisen/käynnistymisen etenemistä., joissain versioissa se palkki on varsin ohut / pieni, tuoreemmissa huomattavasti isompi. eri pää versioiden välillä ulkoasu vaihdellut selkeästi.

3.3:ssa ei tuollaisia, vaan se valikkonäkymä tulee melkein heti ja ohejelmaa touhuilee siellä taustalla.

Vastaa
bbft
bbft

75

>Eli se Nokia Karta, ei Ovi Kartat ilmaisella navigoinnilla.

Voi vattu!


>Se kun ohjelman käynnistää, tulee vanhoissa versioissa näyttöö jokin Nokia Kartat teksi, logo, ja palkki joka kuvaa ohjelman lautautumisen/käynnistymisen etenemistä., joissain versioissa se palkki on varsin ohut / pieni, tuoreemmissa huomattavasti isompi. eri pää versioiden välillä ulkoasu vaihdellut selkeästi.

Tuolta se näyttää nyt, "päivityksen" jälkeen. Argh!

Päivityksen hain tuolta sivulta: http://www.nokia.fi/palvelut/ovi-kartat/...etthelatest_101 Tuon sivun valikossa ei ollut mun puhelinta listattuna joten valitsin linkin "Napsauta tästä jos haluat asentaa Ovi Kartat muuhun mobiililaitteeseen" http://europe.nokia.com/support/product-...nload#/default/ josta löyty minun puhelin.

>3.3:ssa ei tuollaisia, vaan se valikkonäkymä tulee melkein heti ja ohejelmaa touhuilee siellä taustalla.

Muistaakseni se näytti tuolta siinä versiossa joka oli esiasennettuna puhelimessani.


Oliskohan sulla tietoa miten saisin sen vanhan esiasennetun version takaisin?
Vaikuttaa siltä että Nokia ei ole vielä tehnyt E75:een sopivaa 3.3 ja jakelee sille sitten sitä vanhempaa.

Vastaa
user (vahvistamaton)

76

>Oliskohan sulla tietoa miten saisin sen vanhan esiasennetun >version
>takaisin?
>Vaikuttaa siltä että Nokia ei ole vielä tehnyt E75:een sopivaa
>3.3
>ja jakelee sille sitten sitä vanhempaa.

E75lle ei taida olla Ovi Kartat ohjelmaa, voi kokeilla esim E52:n versiota, mutta se ei tainnut asentua E75:een, joka on niin paljon vanhempaa rautaa, vaikka ei kovin vahna malli olekkaan.

Nokia Karta ohjelmaan navigointi lisenssi on nykyään niin halpa (10e vuosi) että navigoinin takia ei pitäisi olla taloudellinen ongelma. ja säästyy enimmiltä mainoksilta.

Vastaa
MEGAZERO
MEGAZERO

77

Laitan tänne. en jaksa tehdä uutta keskustelua aiheesta..

Eli huomasin karttoja selaillessa että Joensuun kartat ainakin itsellä menee niin että puolet kaduista on "joessa".. katselin Oulun ja helsingin ja näyttäisi olevan ihan ok :)

Mistäköhän johtuu? en ole käyttänyt onlinetilassa tuota vielä kertaakaan... pitäisikö asentaa koko ohjelma uusiksi? onko muilla samanlaista ongelmaa? :)

Kännykkänä 5800XM.

Vastaa
rafael38
rafael38

78

Nokia Karta ohjelmaan navigointi lisenssi on nykyään niin halpa (10e vuosi) että navigoinin takia ei pitäisi olla taloudellinen ongelma. ja säästyy enimmiltä mainoksilta.

Mistä sen 10 eurolla saa. Nokian sivuilla lisenssi maksaa edelleen sen 59 euroa/vuosi
rafu

Vastaa
colazo
colazo

79

Minulla on n95 ja asensin siihen ovi kartan ja se toimii loistavasti.
Onko se nyt ihan varmasti ilmainen ettei tupsahda hirveetä laskua kk päästä. Pitääkö mun jostain puhelimen asetuksesta säätää jotain esim a-gps tai muuta semmoista? Kiitos jo etukäteen. CIAo

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja