Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkaisee uutuuksia päivää ennen Applea

18
Matti Vähäkainu

Nokia julkaisee uutuuksia päivää ennen Applea
Eilen ympäri maailman Nokian järjestämissä tilaisuuksissa keskityttiin Ovi Maps (Ovi Kartat) -palveluun, josta Nokia julkaisi täysin ilmaisen version. Julkistusta voidaan pitää erittäin merkittävänä, vaikka osalle kyseessä oli pettymys. Merkittävyys heijastui esimerkiksi TomTomin laskevana pörssikurssina. Tämän lisäksi Pocket-lint-sivusto sai houkuteltua Lontoossa puhuneelta Nokian Mark Loughranilta kenties enemmän kuin oli tarkoitus kertoa.

Mark Loughran kertoi, että Nokia julkistaa ainakin yhden uuden puhelimen 26. tammikuuta eli ensi tiistaina. Ennen kuin Pocket-lintin toimitus kerkesi udella spesifisempiä tietoja julkistuksesta, niin Nokia PR-henkilöstö keskeytti Nokia-pomon jutustelun. Myös Eldar Murtazin on kertonut Twitter-tilinsä kautta ensi viikon julkistuksista. Mobile-review-sivuston päätoimittaja ja arvostettu mobiiliguru kertoi, että julkistukset "eivät ole mullistavia, mutta melko hyviä laitteita". Lausunto ei anna odottaa siis kovinkaan paljoa, mutta nähtäväksi jää.
Puhelimien julkistus tapahtuu sopivasti päivää ennen Applen tilaisuutta. Applelta odotellaan muun muassa uutta tablet-tietokonetta, iPhonen neljättä versiota sekä uutta iPhone OS -käyttöjärjestelmäversiota.

Kommentit (18)

keke (vahvistamaton)

1

"Julkistusta voidaan pitää erittäin merkittävänä, vaikka osalle kyseessä oli pettymys."

julkistus on varmasti merkittävä Nokialle, muttei erityisen merkittävä kuluttajalle.

Vastaa
Seppo (vahvistamaton)

2

"julkistus on varmasti merkittävä Nokialle, muttei erityisen merkittävä kuluttajalle."

On se kyllä aika merkittävä kuluttajille. Itsekkin sain nyt navigoinnin 5800 puhelimeeni ja olen erittäin iloinen tästä asiasta.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

3

keke, kyllä mä pitäsin tätä ihan merkittävänä juttuna. Mikäs sen parempaa kuin mukana koko ajan oleva navigaattori. Tämä siitäkin huolimatta, että monilla voi silti olla se erillislaitekin autossa tms. Mutta se ei ainakaan minulla ole mukana aina edes autoillessa.

Ja onhan se merkittävää kaiken kaikkiaan, kun joku tarjoaa jotain mitä ei käytännössä kilpailijoilla ole tarjota.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

4

se oli merkittävä julkistus muttei NIIN merkittävä kuin olisin toivonut! Tietenkin sain navigoinnin ilmaiseksi omalle N97m ja olen tyytyväinen.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

5

Varmasti osa odotti jotain uutta mullistavaa Ovistorea joka ymmärtää mitä ajattelet ja hakee 30miljoonan ohjelman joukosta parhaat, mutta ite ainakin oon todella tyytyväinen, että eka sain omaan 5800:n kineettisen selauksen yms. ja nyt ilmasen navigoinnin vaikka puhelin ollu käytössä jo reilun vuoden.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

Mikä sitten olisi ollut NIIN merkittävä julkistus? Siis ihan oikeesti? Ehkä avaruusalukseksi muuttuva kännykkä. Mutta siitäkin varmasti jotkut olisivat jotain huonoa löytäneet... :)

Minkälainen kännykkä pitäisi ensi viikolla julkaista, että se olisi MERKITTÄVÄ tai MULLISTAVA?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

7

Taisivat ymmärtää Espoossa, että tämä vuosi on iPhonen ja Androidin (kenties vielä WM7:kin?) loistoa, joten tuli kiire suoltaa ulos keskeneräistä sekundatavaraa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

8

Taisivat ymmärtää Espoossa, että tämä vuosi on iPhonen ja Androidin (kenties vielä WM7:kin?) loistoa, joten tuli kiire suoltaa ulos keskeneräistä sekundatavaraa.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

9

@6:Jotain ennennäkemätöntä mitä et ole osannut edes kuvitella ennen kuin näet ja koet sen. Sen jälkeen ihmettelet "Miksei aina ole ollut näin?". Itse toivoisin jotain arkikäyttöä (huomattavasti) helpottavaa ohjelmistopuolelta.

Vastaa
mRkukov
mRkukov

11

Olisiko jokin uusi puhelinmalli/konsepti ollut mullistavampi?

Olisitko oikeasti ostanut sen heti julkistuksen jälkeen?
Ilmaisesta navigoinnista hyötyy paljon suurempi asiakaskunta. (ja nimenomaan navigoinnista)

Itse olen tyytyväinen kunhan se reilun kuukauden päästä tulee kaikille puhelinmalleille.

Vastaa
Jonahan
Jonahan

14

Vai että Applelta odotellaan uutta iPhonea? Yrittäkää nyt malttaa vielä puolisen vuotta; kesällä se tulee kuten tähänkin asti.

Enkä usko että uutta iphonesoftaakaan vielä näytetään, paitsi jos huhutussa tabletissa on sama käyttis, ja tuskinpa on. Sama alusta tietenkin, OS X, mutta käyttäjälle näkyvät jutut uusia.

Vastaa
humpuuki
humpuuki

15

Sääli sinänsä, että Apple näyttää sitten seuraavana päivänä närhen munat Nokialle. Hetken hype ja sit mahalasku. Nokian on pakko julkaista uutuudet ennen Applea, koska kukaan ei huomaisi niitä Applen uusien tuotteiden jälkeen. Nyt Nokia saa edes päivän otsikoissa... Tulis äkkiä kesä ja uus iPhone.

Vastaa
bacard
bacard

16

Mikä v*tun tarve tulla aina keskustelemaan jostain iphonesta nokia uutisiin? Ei näissä keskustella SE, LG tai samsumginkaan puhelimista, niin mikä tarve teillä on?

Vastaa
keke (vahvistamaton)

17

Mainittakoon vielä, että uudistus on kaikkein suurin nykyisille navigaattrivalmistajille. Nokia nimittäin nykäisi maton melko lahjakkaasti varmasti todella kasvusuhdanteisen alan alta. TomTomin ja kumppaneiden täytyy äkkiä kehittää jotakin varsin erityislaatuista navigaattoreihinsa pysyäkseen markkinoilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja