Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericssonin talous erittäin ahtaalla

10
Matti Vähäkainu

Sony Ericssonin talous erittäin ahtaalla
Sony Ericsson on rypenyt talousahdingossa erityisesti viimeisen vuoden ajan. Puhelinten ohjelmisto-ongelmista johtuen palautusprosentit ovat kasvaneet suuriksi ja muutamia puhelinmalleja on jopa poistettu vähittäismyyjien valikoimista. Talousongelmista johtuen matkapuhelinvalmistaja karsii työntekijöitä ja toimipaikkoja. Kauppalehti kertookin nyt, että Sony Ericsson tulee nykytahdilla syömään varansa puolessa vuodessa.

Viime kesänä Sony Ericsson kertoi matkapuhelinten myynnin tippuneen yli 40 prosentia vuoden takaisesta ja lokakuun tulosjulkistuksen mukaan yhtiö oli tehnyt 11 euroa tappiota jokaista myytyä puhelinta kohti. Loppuvuoden tulos ei ollut kuitenkaan katastrofaalinen, vaikka tappiota kertyi 190 miljoonaa euroa, kuten analyytikot arvelivatkin. Viime vuoden kokonaismyynti tippui 100 miljoonasta laitteesta lähes puoleen, 57 miljoonaan.
"Sony Ericsson on riippuvainen oman pääoman ehtoisista lisäsijoituksista. Yhtiö on riippakivi emoyhtiöilleen ruotsalaiselle Ericssonille ja japanilaiselle Sonylle", kertoo Kauppalehden analyysiyksikön Balance Consultingin analyytikko Henri Elo.

Sony Ericssonin arvioi markkinaosuudekseen samat viisi prosentia kuin viime heinäkuussa arvioitaessa.

Kommentit (10)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

Dagens Industri: "Sony Ericsson ger glädjande besked"

Noh, näkökulma tämäkin.

Vastaa
Izzi (vahvistamaton)

2

Saa jäädä kyllä Xperia X3 ostamatta vaikka olisikin hyvä. En ota riskiä että takuu ja tuki menisi mahdollisen konkurssin myötä.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

3

No kyllä siinä nyt takuu sentään säilyy ja korjaahan puhelimia suomessa se liike mikä korjailee muitakin merkkejä. (nimi ei tule nyt juuri mieleen)

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

4

Jep, huhujen mukaan sopimuskumppaneille ei ole maksettu laskuja joten uudet tuotteet otetaan valmistukseen vain käteismaksua vastaan.

Lisäksi puhelimia on myöhästunyt kun rahaa ei ole ollut uusiin tuotantolinjoihin. X2/X10

Eli kuten puljun johtaja on todennut tulemme omilamme toimeen. Näyttäisi kuitenkin järkevämmältä että S/E kaataisivat lisää rahaa sisään...

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

5

Nopeastihan se talousvaje kasvaa jos ei myynti käy ja myydytkin palautetaan. Kaikkien mieleen tulee ainakin yksi muu valmistaja jonka myös pitäisi huolehtia enemmän omista kännyköistään, ohjelmistaan ja suunnittelustaan... ja edes yrittää estää asiakkaiden luisun toisiin merkkeihin: 5 vuotta sitten ei ollut vaihtoehtoja mutta nyt on kaupat täynnä uusia -hienoja- koneita ja ainakin oma kärsivällisyysrajani on laskenut rajusti! Kun luuri on vähän väliä huollossa ja/tai ohjelmat ei toimi ja se näyttää joltain tiileltä, merkki voi vaihtua yllättäen.
Lisäisin vielä että haluaisin taas pitää omaa kännykkääni ylpeästi handyssä enkä aina perustella miksei mulla vielä oo sitä omenankuvaista! (Sillähän ei ilmeisesti oo koskaa minkäänlaista ongelmaa).

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

6

@ 5

viisi vuotta sitten oli paljon enemmän vaihtoehtoja kuin nyt, motorola oli voimissaan ja tuuppasi malleja ulos ja oli jopa sellaisessa vauhdissa että uhkasi tuhoavansa nokian, sonyericsson aloitti oli meno päällä, samsung vahvana, htc, lg ja rim pukkasivat malleja ulos. palmillakin oli vahvempi ote kuin tänä päivänä.

lisäksi oli siemenssiä, kyoceraa, panasonicia, mitacia, sharppia, audiovoxia, sanyota, sagemia...

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

7

@6
jep, malleja oli monta mutta varteenotettavia ei niinkään. Olisitko vaihtanut Nokialaisesi LG:hen tai Samsungiin? Muistan kuinka silloin joskus katselin Motoroloita ja Eriksoneita kaupassa ja lehdissä, mutta Nokian kone ja vielä tarkemmin sen OS oli voittamaton. Nokian vaihto ei käväissyt mielessä koskaan, mutta entäs nyt? Voisin vaihtaa N97m silmää räpäyttämättä HTC:hen tai jopa Samsungiin (Omnia II). Iphonea en ota koska joudun vaihtamaan liittymää, venaa kun ne vapauttaa sen myynnin! :D

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

8

eihän käyttiksillä ollut yhtään mitään eroa tuohon aikaan :) samaa menupohjaista höttöä kaikki. kilpailu tapahtui ulkokuorilla.

tilanne oli viisi vuotta sitten nokialle vaikeampi kuin nyt, motorola oli razr:llaan huipulla. razr oli itse asiassa jotakuinkin samassa pisteessä tuolloin kuin iphone nyt, kilpailijat joka puolella alkoivat saada palettinsa kasaan ja hyökkäsivät kimppuun. jos apple ei ihan ala tuoda siihen ihan oikeita uudistuksia vähitellen. "suuret muutokset" tyyliin moniajon salliminen ei oikein enää riitä.

jokin aika sitten täällä julkaistiin käyrät markkinaosuuksien kehityksistä, voit käydä tarkistamassa tilanteen sieltä jos ei oikein mieleen muistu.

Vastaa
المهبل (vahvistamaton)

9

psone pelejä pyörittävä luuri ps store ostomahiksilla saattaisi hieman erottaa massasta. Emulaattorit (psx4all, jne) kuitenkin ovat vain kouralliselle porukkaa.

Vastaa
user (vahvistamaton)

10

>No kyllä siinä nyt takuu sentään säilyy ja korjaahan puhelimia
>suomessa se liike mikä korjailee muitakin merkkejä.

Jos SE menisi konkurssiin, niin siinä menisi SEn myöntämä takuukin. Virhevastuu asiat kaatuisivat myyjän niskaan.

Siemensin kuprusta monella kokemuksia, silloin se yski pahasti, vaikka jonkinlainen takuuhullon eurooppaan pesä järjestikin.

Antaisiko Sony ja Ericsson tilanteen mennä aivan noin pahaksi ?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja