Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Apple teki ennätystuloksen

12
Matti Vähäkainu

Apple teki ennätystuloksen
Apple kertoi viime yönä vuosineljänneksen tuloksesta ja siihen johtaneista myyntiluvuista. Yhtiön liikevaihto kasvoi 15,68 miljardiin dollariin, josta kertyi nettotulosta 3,38 miljardia dollaria, eli 3,67 dollaria osaketta kohti. Tulosta kertyi yli puolitoistakertaisesti edeltävään neljännekseen verrattuna ja kyseessä olikin samalla Applen historian tuottoisin vuosineljännes. Sekä tulos että liikevaihto olivat historian korkeimmissa luvuissa.

Tilaisuudessa kerrottiin, että iPhone-puhelimia myytiin viime neljänneksellä peräti tuplat edellisvuotiseen verrattuna, yhteensä 8,7 miljoonaa kappaletta. Mac-tietokoneiden myynti kasvoi 33 prosentia 3,36 miljoonaan, mutta iPodien myynti laski 8 prosentia.
Applella ollaan luonnollisesti tyytyväisiä tulokseen, etenkin kun huomenna edessä on yrityksen kauanodotettu tuotejulkistustilaisuus, jossa Applen Tim Cookin mukaan tarjolla on "iloa ja yllätystä".

Ensimmäisenä suurista matkapuhelinvalmistajista tuloksestaan kertoi Sony Ericsson, jonka vuosineljännes ei ollut kovinkaan positiivinen. Yrityksen suunta onkin ollut viime vuodet juuri päinvastainen kuin Applella.

Kommentit (12)

Chanandler (vahvistamaton)

1

ei nyt ollenkaan liity appleen, mutta voitteko te tehdä testin Nokia X6:sta?
kiitti :)

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

5

Itse päräytin Macbook pron:n ja oon kyllä tyytyväisempi kuin ainoaankaan PC:hen mitä omistin. Apple osaa tehdä tuotteista houkuttelevia ja toimivia kokonaisuuksia, vaikka ne eivät periaatteessa mitään mullistavaa tarjoaisikaan. Samalla rahalla olisin saanut todella tehokkaan PC:n mutta nyt sain rahalle vastinetta käyttömukavuuden(superpieni kone), yleisen nopeuden ja toimintavakauden muodossa. Kyllä se firma jotain osaa. :)

Vastaa
Mizukka
Mizukka

7

Hyvältä kuulostaa! Itse aina vääntänyt mikkisoftan tuotteiden parissa. Ajattelin kuitenkin koittaa kotikoneeksi vaihtaa perus Macbookin pari kuukautta sitten. Ei voi muuta sanoa kuin että olen todella tyytyväinen ollut vaihtoon ja siltä näyttää että Applen puolelle jään tulevassakin.

Hienoa että Apple on päässyt nyt todella suureen nousuun pitkän taipaleen jälkeen. Onhan se ollut pitkään jo nousussa mutta viimevuosien aikana tuntuu että todellista nousua tietokone/matkapuhelin puolella on tullut!

Vastaa
Xba (vahvistamaton)

8

Minua kiinnostaa Applen tuotteet hyvinkin paljon. Olen vallan innoissani, että yhä kasvava joukko ihmisiä on alkanut huomaamaan kuinka paljon parempia Applen tuotteet ovat muihin verrattuna. Tarvitsen pöytäkoneen, puhelimen, musiikkisoittimen ja nyt kun olen kuullut huhuista, että Apple alkaa valmistamaan tablettia, olen huomannut kuinka olen sitäkin tarvinnut. Onneksi Apple valmistaa kaikkia näitä tarvitsemiani tuotteita, joten minun ei tarvitse kokeilla muita tuotteita; voin olla varma, että laite on laadukas ja käyttäjäystävällinen, sillä se on Apple.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

10

@8

Kieltämättä komeaa sarkasmia. Tykkäsi Applen tuotteista tai ei, niin se on kiistämätön fakta että sillä puljulla on markkinointipuoli enemmän kuin kunnossa ja että Applen tekemän tuotteet on keskimääräisesti laadukkaita. Muu taitaakin olla sitä makuasiaa siis.

Mac oon muuten aivan ehdoton valinta musahommiin, samat ohjelmat kaatuilivat koko ajan pc:llä ja pc:n puolella samojen ohjelmien käyttikset oli huomattavasti huonompia. Pelikäyttöön taas ehdottomasti pc.

Vastaa
shitfly (vahvistamaton)

12

Miljoonat paskakärpäset eivät voi olla väärässä. Paska on siis ilmeisen hyvää. = (

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja