Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia julkisti loistavan tuloksen

105
Matti Vähäkainu

Nokia julkisti loistavan tuloksen
Nokia julkisti juuri tuloksensa vuoden 2009 viimeiselle vuosineljännekselle. Tulosta matkapuhelinjätille kertyi 1,395 miljardia euroa liikevaihdon noustessa 12 miljardiin euroon. Kasvua edellisen neljänneksen liikevaihdosta oli 22 prosentia, mutta vuoden 2008 viimeisestä neljänneksestä se laski 5 prosentia.

Nokia myi neljänneksen aikana kaiken kaikkiaan 126,9 miljoonaa puhelinta, jossa kasvua oli 17 prosentia edellisestä neljänneksestä ja 12 prosentia vuoden takaisesta. Matkapuhelinten markkinaosuus oli 39 prosentia eli kasvua yksi prosenttiyksikkö.
Yhdistelmälaitteiden osuus oli 20,8 miljoonaa laitetta, jossa kasvua oli 4,4 miljoonaa edelliseen neljännekseen ja 5,7 miljonaa vuoden takaiseen verrattuna. Yhdistelmälaitteiksi lasketaan älypuhelimet ja mobiilitietokoneet, kuten Nokia N900. Älypuhelinten markkinaosuus kasvoi 5 prosentiyksikköä 40 prosenttiin.

Laitteiden keskihinta kasvoa yhden euron 63 euroon. Services yksikön liikevaihto puolestaan kasvoi 148 miljoonasta eurosta 169 miljoonaa.

"Kasvatimme markkinaosuuttamme älypuhelimissa vuoden 2009 viimeisellä neljänneksellä uusien kosketusnäytöllisten ja QWERTY -älypuhelinten ansiosta", kertoi Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo tiedotteessa.

Kaikenkaikkiaan tulos oli Nokialle erittäin positiivinen ja kurssi lähti nousuun.

Kommentit (105)

miksuh2
miksuh2

3

Vähän lisäystä uutisen:

YLE:

"Nokian liikevoitto ilman kertaeriä nousi loka-joulukuussa 1 473 miljoonaan euroon. Edellisen vuoden vastaavana aikana liikevoitto oli 1 239 miljoonaa euroa. Liikevoitto kaksinkertaistui edellisestä neljänneksestä."

"Älypuhelimissa ja mobiilitietokoneissa markkinaosuus kasvoi 40 %:iin edellisen neljänneksen 35 %:sta. "

Vastaa
bacard
bacard

4

Aivan mahtava tulos. Toivottavasti pojilta löytyy Nokiaa osakkeina. Raketoi aika nätisti. klo.14.03 13.08% nousussa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

Hyvä Nokia! Hieno tulos ja olisko osviittaa siitä mitä on tulossa? Tähän vielä Symbianin uudistuminen ja Maemon kehitys ja laajempi käyttö niin kyllä se siitä.

Nokialla alkaa oleen nyt kosketusnäyttöpuhelimissakin useampia myyviä malleja. Ja useampia on Nokian kohdalla yleensä enemmän kuin kellään muulla.

Vastaa
HarHar (vahvistamaton)

7

Miljoonat paskakärpäset (enkä viittaa nyt mihinkään rotuun) eivät voi olla väärässä. Vai miten se meni?

Vastaa
Xba (vahvistamaton)

8

Jos Nokian tulos on loistava, Samsungin tulos tullee olemaan vielä jokin vielä hienommalla sanalla kuvattavissa. Mielenkiinnolla odotellessa.

Vastaa
Ei vielä juhlita!. (vahvistamaton)

9

Odotetaan vielä Samsungin tulosta,niin katsotaan tilannetta uudestaan!.

Vastaa
Tuoppi (vahvistamaton)

14

mielenkiinnolla vielä odottelee että pulpahtaisikohan jostain tieto maemon myyntiluvuista, nokia flagshipstoren myyjän mukaan N900 ja 5530 oli joulun aikana myyntitykkeinä, kummatkin loppunu useamman kerran suomessa kesken

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

15

Nokian suurin markkina-alue on Eurooppa ja Euroopassakin kappalemääräiset myynnit laskivat. Ainoa piristys vaikuttaisi olleen Aasian halpapuhelimien menekki. Parempi kuin ei mitään. Katsotaan onko siitäkään syytä riemuita kun Samsung ilmoittaa kohta omat lukunsa

Vastaa
bacard
bacard

16

"Nokian suurin markkina-alue on Eurooppa ja Euroopassakin kappalemääräiset myynnit laskivat."

Itseasiassa nousivat Q3 -> Q4 26.6%

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

17

@15

Jatkuvana Nokian mollaajana et ilmeisesti voi hyväksyä Nokian menestystä. Miksi? Toisekseen mitä väliä Samsungin tuloksella on? Miten se liittyy tähän uutiseen? Samsungin menestyksestä huolimatta Nokia nosti markkinaosuuttaan

Vastaa
Thor1993
Thor1993

18

Hyvä, että kulkee vieläkin noin hyvin vaikka tällä hetkellä vielä vähän käyttikset jäljessä kilpailijoista, mutta kyllä kun Symbian^4 ja etenkin Maemo 6 tulee ni lähtee nousu.

Vastaa
KVKTO
KVKTO

19

Saadaan sentään Suomeen lisää verotuloja, jota nämä "Nokian mollaajat" eivät taida ihan ymmärtää...

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

20

@17
Anteeksi? Nokian menestys? Ehkä aasian halpamarkkinoilla, mutta kappalemääräinen myynti laski Euroopassa ja jo ennestään Nokialle vaikealla P-Amerikan markkinoilla. Nokia myy puhelimia. Samsung myy puhelimia. Nokia ja Samsung ovat kilpailevia yrityksiä. Miten Samsung ei liittyisi tähän uutiseen?

Vastaa
ristusperkele
ristusperkele

21

@ 20

Eiköhän ole parempi kun pidät pääsi kiinni asioista, joista et selvästikkään tiedä yhtään mitään.. Ja katso löydätkö jutusta mitään Samsungiin viittaavaa. Itse en ainakaan näe vaikka miten paljon lukisin samaa uutista. Samsungin tulokset eivät siis liity tähän uutiseen millään tavalla! Mene hehkuttamaan sitten sinne Samsungin katsauksen kommentteihin, kunhan se tänne ilmestyy, ja jätä Nokiasta kertovat uutiset rauhaan, kun ei kerran koskaan mitään järkevää sanottavaa ole.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

22

@21
Sinäkö sitten tiedät asioista enemmänkin? Ei siltä vaikuta. Tiedätkö mitä sananvapaus tarkoittaa? Jos minun kommenttini ottavat noin sinua hermoon ja olet noin herkkähipiäinen, muuta vaikka Kiinaan.

Vastaa
shitfly (vahvistamaton)

23

@21
Et siis kuitenkaan voi lopettaa kommentoimasta asiaa mistä et tiedä yhtikäs mitään, vaan väkisin jatkat mutun laukomista. Minusta Dollarinen on kuitenki enemmänki iPaska-fanaatikko kuin Samsungin kannattaja. Eikö vain Dollarinen ?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

25

@23
Heh, aika naurettava kommentti. Sinä kun et ilmeisesti voi vastustaa kiusausta ja kommentoida myös? Tekopyhyyttä. Tiedätkö, mielipiteissä on se vika, että ne eivät ole vääriä. Ja anteeksi vain, olen ainoastaan omistanut Nokian puhelimia tähän mennessä.

Vastaa
Mahteri
Mahteri

26

@15 "Ainoa piristys vaikuttaisi olleen Aasian halpapuhelimien menekki"

Vuoden 2009 viimeisen vuosineljänneksen myyntimäärät alueittain verrattuna vuoden 2008 vastaavaan:

Europe -1.2%
Middle East & Africa 33.5%
Greater China 36.4%
Asia-Pacific 15.4%
North America -7.3%
Latin America -6.8%
TOTAL 12.2%
http://www.nokia.com/about-nokia/financi...rmation/q4-2009

Tähän kun vielä lisätään älypuhelinten markkinaosuuden nousu jälleen lähes 40 prosenttiin, niin en voi kyllä mitenkään ymmärtää, miten joku voi pitää Aasian halpapuhelin myyntiä AINOANA piristyksenä..

Vastaa
bacard
bacard

27

Kannattaisi myös huomioida se asia kun vertailee 2008 ja 2009 lukuja, niin 2009 vuosi oli pahin pudotus sitten teknologiakuplan puhkeamisen 2000-luvun alussa. Suurin syy 1-3Q huonoon tulokseen on finanssikriisi josta kärsivät kaikki yritykset. Q4 antaa osviittaa millainen tulos Nokialta tulee jokaisella vuosineljänneksellä 2010. Varsinkin jos puhelimia myydään arvion mukaan 100milj+, niin kuin hyvinä aikoina.

Vastaa
Ei Nokian Symbiania! (vahvistamaton)

31

Itse ostaisin mielelläni jonkin Nokia puhelimen,MUTTA...kun ne eivät toimi kun asiakas (Nokia-puhelimen ostaja) joutuu testaajaksi!!.
Oma Samsung on tähän asti hoitanut tehtävänsä TOIMIVANA matkapuhelimena KUNNIALLISESTI!.

Vastaa
peltsip
peltsip

32

Ihme nillitystä, BRIC -maat ovat ne, joissa tällä hetkellä menee kaikesta lujimmin. Ja -1.2% euroopassa on ihan uskomaton tulos kun miettii vähän mitä on maailmassa tapahtunut (pohjoisen kives @lontoo jne)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

33

@Dollarinen
"Samsung myy puhelimia. Nokia ja Samsung ovat kilpailevia yrityksiä. Miten Samsung ei liittyisi tähän uutiseen?"
Samsung ei siten liity tähän, että sillä ei ole MITÄÄN tekmistä Nokian ilmoittamien tulosten kanssa. Nokian markkiosuus ei muutu miksikään ilmoitetusta vaikka joku muu ilmoittais huomenna petranneensa 1000 prosenttia! Samsungin ilmoitus voi olla myös hyvä, voi olla parempikin, mutta Nokian ilmoittamat luvut eivät muutu sen johdosta huonommiksi. Näetkö tämän pointin?

Koitat olla näppärä ja pistää takas, että "et voinut olla kommentoimatta" jne. KATO PEILIIN, sinähän se ekana lähdit Samppasungia tänne trollaan. Ja nimenomaan kommentilla joka oli "et sitten malttanut olla kommentoimatta".

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

34

Maemon/N900:sen tulokset kyllä kiinnostaisi tääläkin. Tämän päivän aamulehti listasi myyntihiteiksi N97 Minin ja 5800:sen. Aamulehti tais puhua jostain 4 miljoonasta N-sarjan koneesta. Onko N900:nen sitten joka lähteessä N-sarjan kone vai edelleen tabletti?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

36

@33
Jep jep, tekopyhyyttä on monenlaista. Et sinäkään voinut olla kommentoimatta? Mikä viestisi sisältö oli? Ei mikään. Kyllä Samsung, Apple, Sony Ericsson ja Motorola vain tähän uutiseen liittyvät, halusitpa tai et. Väitinkö, että ne liittyvät toisiinsa suoraan? Tulokset ovat sitten VERRATTAVISSA kun ne ilmoitetaan.

Vastaa
peutsi
peutsi

37

Dollarinen on nyt sekoittanut uutisia. Kyseinen uutinen koskee Nokian tulosta, eikä siinä verrattu sitä mihinkään. Tuskin sinä olet analyytikko, saati henkilö jolla on tiedot ja taidot verrata eri yhtiöiden tuloksia keskenään.

Mene pois trolli.

Vastaa
Larux (vahvistamaton)

38

34: N900. Nimikin kertoo että kyseessä on NSeries luuri. Kaksi edellistä Maemo laitettakin kuuluivat jo NSeries mallistoon (N800, N810). Sen sijaan sarjan "proto" 770 ei ollut osa NSeries mallistoa.

t. Minulla on kaikki em. tabletit

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

39

@36
Ei tässä mitään tekopyhyyttä ole. Itse siitä olet koko ajan puhunut. Joten henkkitä nyt hyvä ihminen hetki ja mieti toinen tovi. Saatat löytää sen toisenkin katsantakannan tähän asiaan. Älä ole niin ehdoton ettet voi milliäkään liikkua. Ja juu en voinut olla kommentoimatta, mutta koitan kyllä kommentoida aina perustellen ja jonkinlaisella sisällöllä. :)

Mielestäni viestilläni (33) oli hyvinkin sisältöä. Kun sen vain sieltä nyt käyt poimimassa. Eli juuri se mitä tässä on useasti jo todettu. Tämä oli Nokian tulos ja vain Nokian oma muista erillinen tulos. Toki ilman kilpailua se tulos olis erilainen tyystin, mutta silti se on Nokian tulos. Ja se TULOS ei muutu ensi viikolla tai vuoden päästä miksikään vaikka joku muu julkaisee omia tuloksiaan.

Tietenkin tulokset ovat verrattavissa ja vertailtavissa. Mutta olipa kenen tahansa tulokset kuinka hyviä tahansa niin se, että Nokia nosti markkinaosuuttaan viime vuoden lopulla ei siitä muuksi muutu. Tämä lienee se avain kysymys nyt tässä. Ja siitä on syytä riemuita tänään, huomenna ja myös Sampan tuloksen julkistuksen jälkeen. Eikö vain?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

40

@37
Katsos, kun tulokset tulevat, niitä voi sitten verratta. Tuntuu joillekin olevan kummallisen vaikea asia ymmärtää.

@39
Jospa itse hellittäisit hieman. Jos sinä sanot jotain, se ei automaattisesti tarkoita, että se on totta. Taidat olla kuten Vanhanen, pidät itseäsi muita parempina. Pah!

Minun on vaikea löytyy viestistäsi (33) mitään järkevää sisältöä. Kuten jo ties kuinka monta kertaa ilmaisin, tuloksia kahden tai useamman yrityksen välillä voi sitten verrata. Sinun päättelytavallasi ei selvästikään saisi edes ottaa esimerkkejä esille.

Vastaa
peutsi
peutsi

42

@40
Katsos, kun tulokset tulevat, niitä voi sitten verratta. Tuntuu joillekin olevan kummallisen vaikea asia ymmärtää.

Ja niistä tuosvertailut, jossa voit sitten esittää kommenttejasi. Mutta tätä uutista ei koske muiden tulokset. Vai kuinka?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

43

@42
Sitten voitkin kertoa, missä vaiheessa vertailin tuloksia? Ne kun julkaistiin Samsungin puolelta vasta tänään. Otin esille esimerkin, ehkä et tunne termiä.

Vastaa
peutsi
peutsi

44

Voi äly, kukahan sen samsungin tähän uutiseen liittikään. Ennen kuin niitä sampan tuloksia oli edes julkaistu. Ja kerran vielä, tässä uutisessa oli vain Nokiaa koskevaa tietoa.

Kuten aiemmin totesin, niin trolli mikä trolli.

En jakasa oikoa sinua enempää, viisaampi ymmärtää lopettaa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

45

@44
Ilmaisin odottavani Samsungin tuloksia. Mikä siinä on niin kauheaa? Voi ei! En käsitellyt pelkästään Nokiaa!
Trolli olet sinäkin. Lapsellista aina haluta sanoa viimeinen sana.

Vastaa
aktiivi
aktiivi

46

Dollarinen: Suuri yleisö ei ymmärtänyt, joten vastaappa nyt tuohon omaan #15 kysymykseesi. Kun ne tulokset nyt tuli. Kiitos!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

47

@46
Minkäköhän kysymyksen kommenttini lauseissa yksi (1) tai kaksi (2) esitin?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

51

@48
Voi kumpa olisinkin! Paitsi taitavat olla tänäpäivä kymmenen suurimman talouden joukossa, heh. Missäs Suomi on? Suomalaisessa "kulttuurissa" ei ole mitään ihailtavaa.

Vastaa
aktiivi
aktiivi

52

Dollarinen: Olet sinä aika epeli! Sen vielä voi käsittää, että et ymmärrä muiden tekstiä, mutta kun et tunnu ymmärtävän edes omaasi. No, tärkeintä on yrittää parhaansa!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

53

@52
Olet sinä kyllä aika veitikka. Et osaa antaa edes kysymykseeni vastausta. Ystävällisyydestä puhumattakaan.

Vastaa
aktiivi
aktiivi

56

Dollarinen: Huoh, pitääkö tämä nyt rautalangasta vääntää? (tämä on kysymys, toim. huom!)

"Katsotaan onko siitäkään syytä riemuita kun Samsung ilmoittaa kohta omat lukunsa" (tämäkin on kysymys, toim.huom!)

Nyt on luvut saatu, joten voitko vastata tähän kysymykseesi. Onko syytä riemuita? Jos ei ole, miksi? Kiitos.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

57

Kyllä on syytä riemuita. Samsungin myynti kasvoi. Olen iloinen siitä. Simple as that.

Ennen kuin alat väittelemään ja tekemään vääriä johtopäätöksiä, tutustu termiin "retorinen kysymys".

Vastaa
Euronen (vahvistamaton)

58

@57
Riemuitsetko myös siitä, että Nokian myynti kasvoi ? Simple as that.

Vastaa
aktiivi
aktiivi

59

Dollarinen: Mietin tässä, että mahtaako tuo asioiden vääristely syntyä ihan luonnostaan, vai pitääkö siihen käyttää erikseen energiaa. No, tämä oli retorinen kysymys ... ei tarvitse vastata.

Vaikka parhaani yritin saada vastausta tuohon kysymykseesi, en sitä edelleenkään ole saanut. Kysymyksessäsi käytät sanaa "siitä", viitaten Nokian myyntiin. Vastauksessa käytät sanaa "siitä", viitaten Samsungin myyntiin. "Perjantai", ei ole sopiva vastaus kysymykseen "paljonko kello on?".

Mutta, vaikka nyt et vastannutkaan kysykseesi niin asia tuli selväksi. Sinulla ei ole hajuakaan miten Samsungin myynti vaikutti Nokian myyntiin ja tulokseen Q4/2009.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

60

@59
Mihinköhän kysymykseen nyt tällä kertaa yritit saada vastausta? Olet esittänyt nyt uudelleen minun esittämiä retorisia kysymyksiä. Niihin kun ei yleensä ole tarkoitus löytyä vastausta. Ei tunnu sinullakaan olevan tietoa, mihin oikein viittaat.

Vastaa
Nks123
Nks123

62

Nokian myynti kasvoi 17%, Samsungilla 14%. Kyllä Nokia taisi vetää pidemmän korren tällä kvartaalilla. Eiköhän olisi Dollarinen aika jo hirttää ittes kun inhokki-Nokia veti pidemmän korren kuin über rakas Samsung? Eihän true-fani pysty elämään tämmöisen tiedon kanssa! Itse asiassa suosittelen sitä hirttäytymistä ihan muutenkin vain, koska ylipäätänsä kaikki aiemmat keskustelut huomioon ottaen olet harvinaisen pelle jätkä. Mielenkiintoista ois nähä minkälainen teinikäkätin sieltä ruudun toiselta puolelta löytyy.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

63

@61, sinulle: Huoh. Katsotaan vaikka 2011.

@62, miten niin veti pidemmän korren? Eikö sen luonnollisesti niin pitäisi ollakin? Nokian puhelimiä kun myydään "hieman" useamman jälleenmyyjän kautta, kuin Samsungin puhelimia. Suhteutettuna Samsungin myynti kasvoi prosentuaalisesti enemmän. Jos mennään naurettavien stereotypioiden heittämiseen, niin minua kiinnostaisi todella, siis todella, tietää millainen keski-iän jo ohittanut ja onnettomaan elämäänsä katkeroitunut henkilö vastaavasti sieltä toisesta päästä löytyy. Olet kyllä aika urpo.

Vastaa
Nks123
Nks123

64

@63: Aika epeli jätkä kyllä oot :) PROSENTUAALISESTI Nokialla oli parempi tulos (17% vs 14%). Nokian myynti kasvoi siis enemmän. Siis verrattuna omaan myyntiin edellisellä neljänneksellä. Sua ei ainakaan voi kehua prosenttilaskun osaamisesta. Toisaalta tämä osaamattomuus selittää aika paljon tätä sun suu vaahdossa suoltamaa fanipaskaa ;) Ja jos osaisit prosenttilaskuja, niin tätä seuraavaa ei tarvitsisi kertoa, mutta prosenttilaskussa on semmoinen jännä juttu, että prosentuaalinen määrä kasvaa nopeammin kun vertailuluku (B) on pieni, kokeile vaikka itse sun pikku päähän sopivilla luvuilla: [(A-B)/B]x100%. Huomaat, että sen faktan valossa, että Nokia myy huonoinakin aikoina paljon enemmän puhelimia kuin Samsung, niin hyvinäkin aikoina tarvitaan todella suuria lukuja. Tuo Nokian 17% kasvu on paljon vaikeampi saavuttaa kuin Samsungin 14% kasvu, kun puhutaan kappalemääristä prosenteiksi suhteutettuna. Ehkä kannattaisi kuunnella sitä opettajaa paremmin ensi matikan tunnilla ;)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

65

@64
Tottakai, jos suoraan vertaat. Mutta kuule on niitä muitakin vertailutapoja kuin suoraanverrannollisuus. Ehket ole käynyt vielä tarpeeksi kursseja.

"Nokian 17% kasvu on paljon vaikeampi saavuttaa kuin Samsungin 14% kasvu, kun puhutaan kappalemääristä prosenteiksi suhteutettuna."

Lauseesi on epätosi, näin matemaattisin termein ilmaistuna.

Vastaa
Euronen (vahvistamaton)

66

@65
Kukaan edes hieman ala-astetta pidemmälle selvitytynyt tietää, että suuremmalla kappalemäärällä saavutettava prosentuaalinen nousu on vaikeampi saavuttaa kuin vastaava pienemmällä myynnillä.

Esim.
10000 myytyä tuotetta/neljännes. Myynti nousee 20%.
= 12000 myytyä tuotetta/neljännes.

100000 myytyä tuotetta/neljännes. Myynti nousee 20%.
=120000 myytyä tuotetta/neljännes.

Pienemmällä 20% nousu vastaa 2000 myytyä tuotetta, kun taas isommalla sama 20% nousu myynneissä vastaakin jo 20000 myytyä tuotetta.

Tästä voimmekin jo kaikki(myös Dollarinen) päätellä, että suuremmalla alkumyynnillä on vaikeampaa saada prosentuaalisesti kasvatettua myyntiä. Asia loppuun käsitelty.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

67

@66
Anteeksi vain, mutta tuo on sama kuin sanoisi, että jos Toyota kasvattaisi myyntiään 6%, ja Mercedez-Benz 5%, Toyota on tehnyt paremman tuloksen. Sovitaan vaikka Toyotan vuosimyynniksi kolmetoista miljoonaa, MB:n kaksi. Ei toimi niin, ei toimi.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

69

@68
Niin, myönsit että olin oikeassa. Jäi vielä sanomatta, että oletaan, että Toyotan jälleenmyyjien alueilla asuu yhteensä 5,6 miljoonaa ihmistä, MB:n alueella esimerkiksi 900 000.

Vastaa
Euronen (vahvistamaton)

70

@69
Ei juma oikeesti. Tarkoitin kylläkin että postaukseni nro 66 on oikeassa. Tuottaa näköjään sulle matematiikan lisäksi myös suomen kieli ongelmia. Ja tuohon sinun viimeisimpään, Nokian ja Samsungin jälleenmyyjien alueella asuu kutakuinkin yhtäpaljon ihmisiä, samoin kuin Toyotan ja MB. Jos oikeasti vielä jaksat itsepäisesti väittää että Samsung on tehnyt paremman tuloksen kuin Nokia, niin ole hyvä ja valaise meitä muita tyhmiä millä perusteilla sekä millä laskentatavalla Samsung on tehnyt paremman tuloksen. Vai oletko sietä mieltä, että kun kerran ehkä puolivahingossa olet jotain sanonut väärin, et enää myöhemmin voi myöntää olevasi väärässä? Ei me muut sinua yhtään sen alempiarvoisena pidetä siitä huolimatta. = )

Opiskeluintoa matematiikan tunneille!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

71

@69
Aijaa, mielestäni kyllä 67 = 67, ei 66 ;)
Mistäs otit tuon jälleenmyyjäoletuksen? Lähde kiitos. Nokiaa on Intian puolelletoistamiljardille ihmiselle tarjolla, Samsungia ei läheskään niin paljoa koska yritys on vasta levittäytymässä halpamarkkinoille. Jaat prosenttiluvun jälleenmyyjien lukumäärällä, voilá, jälleenmyyjien Samsung -puhelinten myynti on kasvanut suhteutettu enemmän kuin Nokian.

Vastaa
Euronen (vahvistamaton)

72

@71
Vastasin postaukseen 67, oikeassa oli 66.

Kun kaksi idioottia vääntää ei siitä voi seurata mitään hyvää.. ; DDD

Vastaa
Nks123
Nks123

73

Voi helvetti sun kaa Dollarinen :D Jätkällä ei kyllä oo kaikki muumit laaksossa :D Vaikka tää kaikki johtuis siitä, ettet oo ainoona lapsena(?) tottunu myöntämään virheitäsi, niin ei tälläinen inttäminen oo oikeesti tervettä. Tää homma on kyllä puhtaasti sä vastaan muu maailma. Vai väitätkö sä nyt, että täällä kaikki muut on väärässä ja sä oikeessa? Ja toi kommentti uuteen Nokia-uutiseen kyllä kertoo sun piripäisyydestä aika hyvin taas kerran asian suhteen. Ja mitä siihen, että kommentoit mun laskupäätä, niin todettakoon, että pohjalla on L pitkästä matikasta lukioajoilta ja vuosi yliopistossa matikkaan ja fysiikkaa (kuitenkin tähän takerrut, niin olin vuoden vain sen takia, etten tiennyt aluksi mitä haluan opiskella ja siksi kävin vuoden ko. laitoksella pyöriin). Kyllä se oot sinä, jonka matikka pettää täällä todella pahasti. Ja nyt siis myös sulta lähdettä siitä, että minkä mukaan Samsungilla ei olisi esim. Intiassa paljoa jälleenmyyntipisteitä? Kyllä sulta on jääny äidinkielikin vähemmälle, kun et osaa sitä argumentaation perussääntöä, että väite pitää perustella!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

74

@72
Make it three.

@73
Ei helvetti sinun kanssa. Ei taida vastavuoroisesti olla sinulla kaikki korealaiset niemimaalla. Viestiäsi en jaksa lukea, sillä sen sisältö oltavan roskaa. Miten äidinkieli liittyy väitteen perusteluun? Eikös se liittnytkään filosofiaan? Olen oikeassa.

Vastaa
Nks123
Nks123

75

@74: Kuitenkin luit kun kerran tiesit mitä se sisältää :D Mutta mun puolesta tämä on vika viesti! Ollaan tässä kavereiden ja tyttöystävän kaa naurettu sulle. Pääasia, että kaikki muut tietävät millainen piripää olet, eikä kukaan näytä sua ottavan tosissaan (esim. uudempi Nokia-uutinen)! Eli hauskaa loppuelämää Samsung-tapettien loisteessa ja Koreaan muuttoa suunniteltaessa :D

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

77

@75
Miekin olen nauranut teille, kiitos vain! ;)
Ai että oikein muut tietävät, eli sinä ja kuviteltu tyttöystävä, voi voi, ihan sääliksi käy sinua. ;)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

78

Dollarinen (vahvistamaton) @ 29.1.2010 16:00
@44
Trolli olet sinäkin. Lapsellista aina haluta sanoa viimeinen sana.
------------------
HEH =)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

80

@78, 79
Ja kukas sinä olet arvostelemaan yhtään ketään?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

81

@80

No kun noita sun kommenttejasi lukee, niin niitä kyllä sietääkin arvostella. Olet silkka häirikkötrolli

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

83

@82
Niin olet sinäkin. Luuletko, että sinulla tai muiden mielipiteillä (mukaanlukien omani) on yhtään mitään merkitystä?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

84

Dollarinen,
En kylläkään arvostellut ketään. En sinuakaan.

Ja mikä tämä nyt oli "Luuletko, että sinulla tai muiden mielipiteillä (mukaanlukien omani) on yhtään mitään merkitystä?"? Onko oikeesti kaikki hyvin? Älä nyt elämän iloos menetä ainakaan tämän takia.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

85

Mielipiteiden painoarvosta:

Muut > Dollarinen. Piste.

Kun kerta Dollarinen uhraat aika paljon aikaa täällä kommentoimiseen, niin voisit yrittää panostaa sisällöllisesti muiden käyttäjien hyödyksi.

Siinä olet väärässä, etteikö muiden kommenteilla olisi mitään merkitystä. On muutamia kommentoijia, joilta irtoaa runsaasti hyödyllistä tietoa; antavat uutiselle sitä toivottua lisäsisältöä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

86

@84
En ymmärtänyt mitä hait jälkimmäisellä kappaleellasi takaa - eikä minua oikeastaan kiinnosta sinun onnettomat vuodatukset.

@85
Kuka sinä olet päättämään yhtään mistään? Tottakai suurempi joukko heikkoja ihmisiä turvautuu toisiinsa ja pitää omaa mielipidettään ehdottomana totuutena. Vastalauseita ei hyväksytä; Kiina alkaa kuulostaa sinullekin sopivalta maalta johon muuttaa. Ottaako sinua todella noin paljon hermoon, että olen toista mieltä kuin sinä? Kaikkeen provosaatioon ei todellakaan tule takertua.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

87

@86

Olen ylipäättäjä.

Itsepäisyys ei ole sama kuin vahvuus. Minua ei häiritse poikkeavat mielipiteet, päinvastoin. Mutta se tapa...

Kai siihen Kiinaankin tottuisi - jotkut siellä ainakin näyttävät olevan onnellisia. Mutta taidan kuitenkin pysytellä täällä.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

88

Dollarinen on ystävällinen ja vastaa seuraavaan kysymykseen: Miksi sun mielipiteillä on enemmän painoarvoa kuin muilla? Toivoisin perusteltua vastausta.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

89

@87
Ja mitenköhän vahvuus liittyy taas tähän. Tuntuu joillekin olevan vain liian kova pala hyväksyä toisten mielipiteet. Aina pitää inttää vastaan.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

90

@86

Mielestäni 'vahvuus' liittyy oleellisesti ottaen huomioon tämän ja tuon erään toisen keskustelun "heikot tukeutuu toisiinsa" -näkökulmasi.

Jos nyt olet viimeaikoina osannut lukea yhtään riveiltä ja niiden välistä, niin itseäni ainoastaan häiritsee se tapa, miten ne esitetään...ja tässä mielestäni sinulla on "vähän" hiomista (ei tietenkään ainoastaan sinulla).

Onko toisten mielipiteiden hyväksymisellä mitään merkitystä, jos toisten mielipiteillä ei ole mitään merkitystä (#83)...?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

91

@90
Tiettääkseni toisen mielipteiden hyväksyminen ja toisen mielipiteen kritisoiminen on täysin eri asioita.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

92

@91
Jos mielipiteillä ei ole mitään merkitystä, niin ei niiden hyväksymisellä ja kritisoimisella juurikaan mitään eroa ole.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

93

Ei tää Dollarinen voi olla sama henkilö koko aikaa.. Tai sitten on kyllä todellakin ruuveja löysällä.
Täälä jo rauhotuttiin ja selkeesti "lippulaiva" keskustelussa ollaan hieman eri raiteilla ja jopa lähempänä sitä järkevää ja perusteltua. Sitten tänne tullaankin jatkaan ja taas ihan samaa diipa daapaa...

Dollarinen, viestissä 86 kysyt mitä hain omalla kommentillani. Se kohta mitä et ymmärtänyt oli omaa tekstiäsi. Eli?
Mutta ota nyt ihan rauhallisesti. Niin minä ainakin teen.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

94

@93
Hyvä, tee niin. Oletko sinä siis sitä mieltä, että täällä kirjoitetuilla kommenteilla on jotain merkitystä? Ei. En näe mitään konkreettista hyöty-arvoa tälle ihmeelliselle kinastelulle.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

97

Lähinnä siksi, että tää naurettava spämmäily loppuis. Mä uskon että oot fiksu kaveri ja varmaan tulis hyvää keskusteluakin esim. puhelimista, mutta ilmaisussa on vähän hiomista. Tahallisesta provoamisesta ei oo kenellekkään iloa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

99

@97
Eli se, että kommentoit yhdellä lauseella auttaisi tämän loppumista? Miksi edes vaivauduit? Mikset voinut ollut hiljaa?

@98
Täysin totta; mutta ette voi väittää, ettette itse olisi myöskin siihen sortuneet.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

100

@98
Ei varmaan. Tai riippuu minkälaisesta provosta puhutaan, mutta jokatapauksessa minulla/muilla saattaa olla tässä hieman eri agenda mahdollisten viimeaikaisten provojen taustalla: saada keskustelu järkevälle tasolle tulevia uutisia ajatellen.

Jos tähän saisi Ibanez90 kommentin.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

101

@99

Mulla on vahva tunne siitä, että taidat olla about 15-vuotias. Lapsellinen provo vailla perusteita, huvittava itsensä pussiin puhuminen ja kaksinaamaisuus sekä käsittämätön "te kaikki ootte väärässä"-uho on tyypillisiä murrosikäisille teineille. Jos omaisit aikuisten rivienvälistälukemisen taidon, tajuaisit että tuossa edellisessä viestissäni yritän solmia rauhaa, enkä provota. Vastaukseksi saan "ite oot"-tyyppisiä kommentteja ilman mitään järkevä perustelua tai sisältöä.

Toivottavasti kasvat tästä ja myöhemmin ymmärrät, että kovin jätkä on se, joka osaa sopia tasapelin eikä se joka yrittää väkisin todistaa kaikkien muiden olevan väärässä. Anyway, vaikka haukuitkin kaikki muut täällä tyhmiksi, niin toivotan siitä huolimatta sulle ja kaikille muillekkin hyvää viikonloppua. Älkää viettäkö sitä puhelinvertailu.comissa roikkuen. Peace!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

102

@101
Minulla taasen on vahva tunne siitä, että olet 14-vuotias. Antaisitko esimerkkejä, ennen kuin väität jotain, mitä et pysty perustelemaan. Yleensä rivien välistä ei ole tarkoitusta lukea; tekstin on oltava sujuvasti ymmärrettävää ja rationaalisesti jäsennettyä. Minä en ole missään vaiheessa sanonut "ite oot" -tyyppisiä kommentteja, joten mitäköhän oikein haet tässä takaa? Tiedätkö itsekään, mistä oikein puhut? Olen esittänyt asiallisia kommentteja, mutta kuitenkin ties kuinka monta kertaa täällä on minun väitetty sanoneen jotain, mitä en oikeasti ole sanonut. Onko ihmisillä todella näin huono sisälukutaito tätä nykyä?

Toivottavasti sinäkin myönnät joskus itsellesi, että kaikki eivät ajattele kuten sinä.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

103

@102
Hoho, odotin jotain tämmöistä vastausta, mutten ehkä ihan tässä mittakaavassa :D Mä voin heti aluks kertoa olevani 88-vuoden ihmisiä, mikäli se kiinnostaa. Mä en jatka tätä väittelyä, koska toinen osapuoli ei osaa myöntää olevansa edes hieman väärässä. Minä en missään vaiheessa itseäni ainoaksi oikeaksi totuudeksi nostanut, toisin kuin sinä.

Edelleen, hyvää viikonloppua ja jutellaa joku kerta täällä vähän asiallisemmin ilman provoa ym. :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

104

@103
Hyvä. Turha olettaakaan, että myöntäisin jotain virheellistä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja