Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi, täysin ilmainen Ovi Kartat N97:lle

13
Matti Vähäkainu

Uusi, täysin ilmainen Ovi Kartat N97:lle
Nokia on julkaissut uudesta Ovi Kartat -navigointisovelluksesta version myös Symbian-lippulaivalleen. Viikko sitten julkaistu Kartat-sovellus tuo N97:lle täysin ilmaisen kävely- ja autonavigoinnin. Ilmaisia ovat myös sovelluksesta löytyvät Lonely Planetin ja Michelinin matkaoppaat. Sovellus oli jo aiemmin saatavilla useille muille Symbian-puhelimille, mukaanlukien Nokia N97 mini, Nokia 5800 XpressMusic ja Nokia X6.

Päivityksen voi ladata laitteen Ohjelmistopäivitys-sovelluksesta, jonka löytää Sovellus-valikosta. Päivitys vaatii puhelimelta ohjelmistoversion 2.0.x. Mikäli puhelintaan ei ole vielä päivittänyt tähän versioon, sen voi päivittää Nokia Software Updater -sovelluksella.
Uusi Kartat-sovellus on saatavilla nyt 11 eri puhelinmallille ja Nokia lupaa tukea uusille puhelinmalleille seuraavien viikkojen aikana.

Kommentit (13)

pakeli (vahvistamaton)

1

Paljon pitää alta satasen Nokia-puhelimia myydä, että "navtegin ostohinta on kuittaantuu, oliko se nyt 3,7 miljardia.? Bussines mitalla mitaten homma haisee.

Vastaa
Dyny
Dyny

3

Eipä taida saada N97:kaan ainakaan vielä. N97 Miniin laitoin tuon ja se tarjosi heti kun meni puhelimella ovi nettisivulle että lataa mutta N97:kaan se tarjoaa vain jotain ilmaista navigointilisenssiä. Eikä lue noissa tuetuissa puhelimissa N97.
Vai enkö vain osaa? :)

Vastaa
dRD
dRD

4

Löytyi suoraan oikeasta paikasta ja asentui nätisti. Aika hurja nopeusero aiempaan versioon (joka ei sekään IMO ollut hidas) - menee päälle käytännössä silmänräpäyksessä, joka on valitettavan harvinaista S60:n softissa. Erittäin positiivinen fiilis jäi uudesta versiosta ihan softanakin - navigoinnin ilmaisuudesta tietysti puhumattakaan :-)

Vastaa
LoBer
LoBer

5

Itellä oli ongelmia ensin, karttaa vissiin lataili pari kilometriä ympäri ensimmäistä gps paikannusta. Ei kerrottu mitään missään että kartat pitää erikseen ladata :/

Nokia map loader koneelle ja eikun lataamaan suomi ja pari muuta ja äänet samalla
-> homma pelittää.

Harmi vain kun A-GPS:nkin kanssa keskellä joensuun kaupunkia kestää 10-15 minuuttia oman sijainnin paikantaminen. Luurina siis 5800 XM. Joskus kyllä löytää ilman nettiäkin tosi nopeasti, mutta yleensä todella hidas.

Kartan käyttö ja zoomaaminen on todellä köyhää ja keskeneräisen tuntuista. Omasta mielestä lähes täysin keskeneräinen jakeluun. Näin siis 5800 uusimmalla ohjelmistopäivityksellä ja OVI kartat sovelluksella.

Vastaa
kikuu
kikuu

6

@5

Joo no jos nyt kuitenkin olisit hiljaa, kun tämä uutinen ei liity mitenkään siihen 5800. Jeesus..


Juu onhan tuo parempi kuin se vanha, mutta harmittaa vaan kun ei löydä sitä GPS signaalia ikinä ilman A-GPS:ssää. Ikävää vain jossain ulkomailla tuota datayhteyttä käytellä.

Vastaa
jake (vahvistamaton)

7

kerran kun haet a-gps:n avustuksella, niin sen jälkeen löytää jo paremmin. Mutt eihän se a-gpn:n käyttö oo suinkaan maksutonta - sehän maksaa operaattoristasi riippuen 10:stä jopa 54 centtiin asti. Sillä sitt löytyykin jo senkunneissa.
Mutt jos tollanen kustannus sotkee matkabudjettisi, niin paree taitais olla lähtemättä koko reisuun...

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

8

Nokian suurin markkina-alue on Eurooppa ja Euroopassakin kappalemääräiset myynnit laskivat. Ainoa piristys vaikuttaisi olleen Aasian halpapuhelimien menekki. Parempi kuin ei mitään. Katsotaan onko siitäkään syytä riemuita kun Samsung ilmoittaa kohta omat lukunsa

Vastaa
kikuu
kikuu

10

@7 Et taida olla tosissasi vai?

Vai onko se näin, että jos menet vaikka Koreaan käymään ja poliisi antaa täysin aiheettomat 10€ sakot jostain aivan käsittämättömästä, niin ihan mukisematta maksat. Eihän se kymppi iso raha ole. Kyse on siis periaatteesta. Ite vaadin puhelimelta GPS:ssää jota voin huoletta käyttää täysin ilmaiseksi. Maksoi se sitten 1 snt tai 10€. Jos tälläistä puhelinta ei löydy. Ostan sitten vaikka TomTomin navigaattorin ;)

Ehkä turhan raju esimerkki, mutta sellaisia puhelimia on, joissa ei A-GPS tarvita sateelliitien löytämiseksi . Ja tämä N97 on kuitenkin sen hintaluokan puhelin, jossa luulisi olevan jo hintaluokkaan sopiva rauta. :P

Vastaa
nöjöö (vahvistamaton)

11

@10 @7
Heh joo eiköhän useimmista malleista saa valittua asetuksista, että voiko matkapuhelinverkko avustaa ja siten nopeuttaa paikan määrityksessä. Tämän toiminnon saa ainakin omasta E71:stä pois päältä, ja silloin on takuuvarmasti ilmainen gps:n käyttö (Noh lisensejä joutuu vielä tuossa maksamaan, mutta jospa saavat sillekkin julkaistua ilmaisen navigointiversion aikanaan; jotenkin tuntuu siltä että on vaan ohjelmiston muokkauksesta jokaiselle mallille kyse ja luonnollisesti ensimmäisenä uusimmat mallit saavat kermat päältä.)

Vastaa
r8491
r8491

12

@pakeli

Uskoisin että Nokia haluasi Navteq kaupalla turvata itselleen luotettavien karttojen turvallisuuden. Vaihtoehto B) olisi ollut että esim. google / tomtom olisi ostanut Navteqin ja lisensoinut kalliilla hinnalla samoja karttoja Nokialle.

Ja arvatkaa mikä marmatus suomen mediassa ja näillä neropatti keskustelupalstoilla silloin olisi ollut...

Vastaa
eero116 (vahvistamaton)

13

mulla on ongelma tän kaa kun latasin tän mut nyt asennus ei onnistu kun yritän asentaa niin puhelin sanoo että asennus epäonnistui

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja