Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Mozillan mobiili-Firefox 1.0 julkaistiin Maemolle

9
Kaarlo Räihä

Mozillan mobiili-Firefox 1.0 julkaistiin Maemolle
Kuten olemme uutisoineet aiemmin, on Mozillan suositusta Firefox-selaimesta kehitty omaa mobiililaitteille sopivaa versiota. Yli vuoden kestäneen odottelun jälkeen on ensimmäinen vakaa julkaisu valmis, ja ensimmäisenä julkaisualustana toimii Maemo 5, joten Nokian N900-puhelimen omistajat voivat halutessaan asentaa itselleen uuden selaimen.

Selaimen voi ladata puhelimeen menemällä Firefox.com/m-osoitteeseen ja valitsemalla sieltä halutun kieliversion. N900:n lisäksi sama asennuspaketti toimii Nokian N810-laitteissa.
Aiemmin Fennec-nimellä tunnettu Firefox Mobile 1.0 perustuu tietokoneilta tuttuun Firefoxin 3.6-versioon, joten se tarjoaa käyttäjilleen mm. selainlaajennuksia (kuten AdBlock Plus ja URL Fixer), ristiriitaisen vastaanoton saaneen Awesome Barin sekä Firefoxin asetukset synkronoivan Weave Syncin.

Selaimessa ei ole vakiona käytössä Flash-laajennusta, koska se vie Mozillan mukaan liikaa suorituskykyä ja heikentää täten akunkestoa. Kovimpia YouTube-narkkareita varten selaimeen löytyy erillinen YouTube Enabler -laajennos, jonka avulla YouTuben videot saa kuitenkin näkymään helposti.

Kommentit (9)

Olli (vahvistamaton)

1

Ei vakuuta ainakaan näin äkkiseltään
- järjettömän hidas verrattaessa microb
- zoomaus ei toimi "korkkiruuvilla" tai keinukytkimellä (säätää volumea)
- asetukset ei oikeassa paikassa, siis niin kuin pitäisi maemo 5 ohjelmissa olla

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

2

Ei Flashia? Miten voi olla! Eihän nyt nykyaikaisessa laitteessa saisi näin olla?

Vastaa
ezcola
ezcola

3

Dollarinen ei ilmeisesti ole kuullut Applen valmistamista mobiileista jokapaikanihmeistä iPhonesta sekä uudesta tablet-"tietokoneesta" iPadista. Molemmissa Flash loistaa poissaolollaan.

Tästä Firefox mobilesta Flashin saa sentään pälle asetuksista, mutta koitappas vääntää iPhonessa Flash päälle...
jos onnistut niin saat todennäköisesti paljon mainetta ja mammonaa...
tai ainakin mainetta ja Applelta haasteen oikeuteen.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

5

Melkoisen pettymyksen selain kyllä aiheutti. N900 oma selain kyllä jyrää nopeudellaan ja käytettävyydellään tuliketun mennentullen. On vieläpä erinomaisesti toimiva flashikin.

Vastaa
dfdfdg (vahvistamaton)

6

Kylläpä tuo mobiili-firefox on sitten huono. Hidas ja kömpelö. Ihmeellistä, kun tätä hehkutetaan, ja sitte n900:n oma selain on huomattavasti nopeampi ja parempi käyttää. Ei näin mozilla!

Vastaa
Stonik
Stonik

7

Testattu on myös, ja kankeahan tuo on. Oikeastaan samalla tasolla kun muutamien Android-laitteilla testaamieni laitteiden selaimet, tosin käyttöliittymä asetuksineen kaikkineen on Firefoxissa kyllä melkoisen kömpelö.

Sinänsä mielenkiintoista, että yhteisö on tehnyt selaimen ensimmäisenä valmiiksi nimenomaan N900:lle. Mikähän tämän on saanut aikaan? Sekö että Maemo5 kuitenkin innostaa avoimen koodin kehittäjiä?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

8

@2 Dollarinen

"Ei Flashia? Miten voi olla! Eihän nyt nykyaikaisessa laitteessa saisi näin olla?"

Siis mitä? Itse N900:n omassa selaimessahan on Flash-tuki. Eli mitä ihmettä sä taas hourit? Nyt oli kyse kolmannen osapuolen tekemästä selaimesta joka ei tule puhelimen mukana. Opettelisit edes lukemaan ennenkuin trollaat.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

9

@8
Huoh, kaikkea ei tarvitse lukea niin vakavalla naamalla. Viestistäni suorastaan loistaa sarkasmi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja