Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian tuleva C-sarjan puhelin vuosi nettiin

34
Matti Vähäkainu

Nokian tuleva C-sarjan puhelin vuosi nettiin
Nokialta on odotettu C-sarjan puhelimia viime heinäkuusta asti, jolloin paljastimme Nokian tavaramerkkihakemuksen Cseries-nimelle. Myöhemmin löydetty X-sarja onkin saanut jo kaksi puhelinmallia, kun Nokia julkisti viime syyskuussa X3- ja X6-mallit. Nyt on ilmeisesti C-sarjan aika astua parrasvaloihin. Ensimmäinen C-sarjan puhelin, Nokia C5, on vuotanut nyt nettiin.

Uutuus tullaan todennäköisesti julkistamaan kahden viikon päästä järjestettävillä Mobile World Congress messuilla. On myös todennäköistä, että samalla julkistetaan ainakin yksi toinenkin C-sarjalainen.
Nokia C5 on S60 3rd Edition puhelin, jonka ominaisuuksiin kuuluvat näillä näkymin 2,2 tuuman QVGA-näyttö, 3,2 megapikselin kamera, HSDPA/HSUPA, 3,5mm kuulokeliitin, A-GPS ja microSD-muistikorttipaikka. Kyseessä on siis edullisemman luokan älypuhelin.

Kommentit (34)

mcmopo
mcmopo

2

Stonik samaa on ihmetellyt varmaan monet muutkin. Toinen mitä monet varmasti kaipaa on tuo rulla tuossa 7110:ssä.

Vastaa
larppa9
larppa9

3

No tuolla rullalla oli ehkä kaikista paras pelata pingpongia :D Nokialla on ehkä se ongelma tuon muotoilun kanssa, että se pysyy linjalla "saman puhelimen pitää sopia kaikille", eli ei lähde ottamaan riskejä sillä saralla... Koska en usko, että Nokian suunnittelijat sen ammattitaidottomimpia on kuin muillakaan valmistajilla.

Vastaa
kikuu
kikuu

4

No Nokia tekee näköjään sitä mitä se parhaten osaa. Hyvä juttu sillä läheskään 100% uusien puhelinten hankkijista eivät halua kosketusnäyttöä puhelimeensa. Jotain uutta olisi kuitenkin voinut laittaa mukaan??

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

5

Nokia on näköjään taas todella ylittänyt itsensä muotoilun innovatiivisuudessa.

Vastaa
mikkis1
mikkis1

6

Voi jumalauta, te ette ymmärrä C-sarjan ideaa. Se on symbiania massoille, sen takia se on muotoiltu perusvehkeenlailla. Vähän järkeä tuohon kommentointiin.

Vastaa
akse
akse

7

No toi nyt on aika tommoi peruspuhelin, joten tuskin mitään mullistavia muotoiluja siihen on panostettu.

Jos se on hyvä käteen niin eikös se riitä. Toi puhelin tuskin myisi apple fägeteille tms. vaikka ois miten style.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

8

Tässäkö Nokian uusi kallasvuon lupailema lippulaiva? Elämme jännittäviä aikoja:O

Vastaa
bacard
bacard

10

keke tekemässä taas itsestään pelleä. No jos ei ymmärrä että puhelimia tehdään kaikille kuluttajille ja kaikkiin hintaluokkiin, niin turha edes kommentoida.

Vastaa
Aloc
Aloc

11

Melko köyhän näköinen sarjan aloitus kun monet Nokian peruspuhelimet on huomattavasti nätimmän näköisiä.

Vastaa
Stonik
Stonik

12

Se on toki vain puhelin, ja hyvinkin edullisen hintaluokan laite jossa on kuitenkin kaikki olennaiset toiminnot GPS mukaanlukien. Olen silti edelleenkin sitä mieltä, että ei halvan puhelimen tarvitse näyttää hopeansävyiseltä muovipatukalta.

Nokialla on toki erittäin suuri valikoima laitteita, joista löytyy myös muotoiluvalioita. Mutta jos nyt ollaan lanseeraamassa kokonaan uutta C-sarjaa, luulisi estetiikan ja kauneuden olevan yhtenä suunnittelun kulmakivenä heti alusta alkaen.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

13

Fiksua kommentointia. Trollit voi mennä sinne sillan alle. Kaikki ei ehkä halua 900e puhelinta 4" fullHD näytöllä ja intelin 2Ghz tuplaydin prossulla vaan riittää vähän vähempi.
Myöskään jokaisen puhelimen ei tarvitse olla maailmaa mullistava. Se, että se on hintaisekseen hyvillä ominaisuuksilla ja toimii kiitettävästi riittää. Tämä on just näitä Perus Pertin puhelimia jotka ei mullista mitään, mutta on hintaluokassaan varmasti melko hyviä.

Vastaa
tu0maz (vahvistamaton)

14

Onneksi tänne on tullut näitä kommenttipoliiseja. En itsekkään jaksa kuunnella ainaista mussutusta ja negatiivisa kommentteja, jotka eivät perustu mihinkään. Jotain asiapohjaa kommentteihin.

Tuon puhelimen muotoilussa ei ole mielestäni mitään vikaa. Erittäin selkeän näköinen näppäinasettelu ja numeronäppäimet näyttävät riittävän isoilta. Käytettävyys on varmasti etu tässä puhelimessa.

Vastaa
Kalsarit (vahvistamaton)

15

Siis miks mokia tekee noin huonoja puhelimia? Eikö sielä tajuta että kansa haluaa hyviä puhelimia? Mä en ainakaan osata tommost mummo puhelinta. Nokia menee konkurssiin vuoden sisällä. Ugh.

Vastaa
Koini (vahvistamaton)

16

Form follows function. Mielestäni erittäin onnistunut peruspuhelin. Selkeät näppäimet ja tasapainoiset ominaisuudet. Voisin harkita itselleni, tädilleni, äidilleni... Luultavasti myy kuin häkä taas muutaman miljoonan kappaletta, jos vaan hintakin on vielä kohdallaan.

Itselläni puhelin jää hyllylle, jos liikaa on pelleilty muotoilussa käytettävyyden kustannuksella. Mutta siis kaikkia ei voi miellyttää. Niitä jotka haluaa jotain jännempää, löytyy Nokialta muun muassa X-sarja.

Vastaa
Puma (vahvistamaton)

17

Form follows function. Mielestäni erittäin onnistunut peruspuhelin. Selkeät näppäimet ja tasapainoiset ominaisuudet. Voisin harkita itselleni, tädilleni, äidilleni... Luultavasti myy kuin häkä taas muutaman miljoonan kappaletta, jos vaan hintakin on vielä kohdallaan.

Itselläni puhelin jää hyllylle, jos liikaa on pelleilty muotoilussa käytettävyyden kustannuksella. Mutta siis kaikkia ei voi miellyttää. Niitä jotka haluaa jotain jännempää, löytyy Nokialta muun muassa X-sarja.

Vastaa
Noksu huoltaja (vahvistamaton)

18

Arvioni ominaisuuksien perusteella hinnasta olisi n 170-190e ja jos tuohon hintaan jää, niin varmasti myy todella hyvin. Suurin osa ostajista kaipaa suuret ja selkeät näppäimet puhelimeen ja helppokäyttöisyyttä.
Puhelimia käyttää melko paljon myös yli 40v ihmiset ja ei heitä kiinnosta pätkääkään mitkään applen hienoudet. Uskon että esimerkiksi suomalaisista puhelimen omistajista valitsisi tuon puhelimen jos olisi kaksi vaihtoehtoa - tämä ja joku innovatiivinen(?!) iphone.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

19

@9: Nyt kyllä kannattaa miettiä tarkkaan kuka tekee ja kenestä pelleä;)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

20

@18

"Suurin osa ostajista kaipaa suuret ja selkeät näppäimet puhelimeen ja helppokäyttöisyyttä. "

"Puhelimia käyttää melko paljon myös yli 40v ihmiset ja ei heitä kiinnosta pätkääkään mitkään applen hienoudet. Uskon että esimerkiksi suomalaisista puhelimen omistajista valitsisi tuon puhelimen jos olisi kaksi vaihtoehtoa - tämä ja joku innovatiivinen(?!) iphone."

Huvittaako tää ketään muuta ku mua? :)


suurin osa haluu helppokäyttösyyttä ja silti valitsee nokian? Mitä oon pläränny noita nokian luureja, ku joku ei oo osannu omassa luurissaan jotai tehdä ja tuonu sen sitten mulle, lähinnä siis just vanhemmat ihmiset, eihä ne osaa tehä niillä luureillaan oikeastaan yhtään mitään, sitäkö se helppokäyttösyys on?

ja se iphonen suurin hienoushan on nimenomaan helppokäyttöisyys, vaikee kuvitella, että luurin käyttö vois tosta helpommaks mennä, vanhemmatki ihmiset varmaa osais käyttää iha eri tavalla, ku näitä nokioitaan. Vaikkakaan en kyllä iluuria silti niille lähde suosittelee oha se vähä eri hintahaarukan puhelin ja muutenkin, mut ehkä jos tulis joku todella riisuttu halpamalli iluurista ni vois olla kova sana, toki myös ulkonäköä tarttis muuttaa erillaiseks

mut joo, ei oo iluurissa kyl noita tarvittavia isoja selkeitä näppäimii

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

21

mikä design! mitkä hienot näppäimet! Symbian 3rd ja aina vaan sama ruutu kuvassa! :P Nokian R&D osastolla ovat varmaankin tyytyväisiä hommaan ja taputtelevat olkapäitään.
En oo mikáän iPhonefani mutta täytyy sanoa että tossa yhtenäpäivänä kun se sattui käsiini niin "helppokäyttöisyys" oli ensimmäinen mieleeni tullut asia sen kanssa. Seuraavaksi mieleeni tuli kysymys että miksi nokialta on mennyt näin kauan saada jotain samankaltaista markkinoille ylittämättä iPhonea vieläkään... vaikka onhan se hienoa myydä halpiksia massoille. Mutta kun me jotkut halutaan ehdottomasti sitä cutting edge designiä! Nyt vaan aina perustelemaan miksei taskussa oo vieläkään iPhone eikä tämänlaiset uutuudet anna mitää syytä jatkaa nokialaisena. Onneksi symbian on nyt opensource ja voi toivoa näkevän pikaisesti jotain uuttta ehkä jopa tämän raskaan C-sarjan "+40v" sisuksissa ;P

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

23

@21 Juu, et sä tätä tosissas tota kirjoittanukkaan mutta:

Itellä oli mahdollisuus tässä valita kaikista tarjolla olevista puhelimista, niin Iphonesta kuin HTC:n tuotteista ja Nokialaisista. Ostin sitten N900:sen. Harkitsin kyllä iphonea mutta:

a)En halua Soneran järkyttävän paskaa liittymää, laskut olis kasvanu 100% jo ennen ainoatakaan soitettua puhelua.
b)Halusin kiinteän näppiksen, sain tarpeekseni näytöllä kirjoittelusta Xpressmusic-laitteen jälkeen.
c)mun mielestä N900 on paljon parempi vaihtoehto esim. työkäyttöön, siihen varsinkin jatkossa tullaan saamaan varmasti paljon hyviä sovelluksia mitä kummalisempiin työtehtäviin.

Ei siinä, Iphone on siisti laite mutta ei sovi kaikille. Nykyään alkaa vaan jo ärsyttämään ku joka ikistä puhelinta verrataan Iphoneen vaikka käyttötarkoitus on täysin eri. Iphone on peruspuhelin erinomaisella käyttiksellä, kun taas vaikkapa N900 tai N97 on työpuhelimia/minitietokoneita. Hassua muuten, mutta mun mielestä Iphonen design alkaa hiljalleen näyttää vanhentuneelta. Onko siihen jo tottunut liikaa? ;)

Vastaa
ville (vahvistamaton)

24

"mun mielestä N900 on paljon parempi vaihtoehto esim. työkäyttöön, siihen varsinkin jatkossa tullaan saamaan varmasti paljon hyviä sovelluksia mitä kummalisempiin työtehtäviin."

Tätähän muuten on toitotettu siitä asti, ku n900 on puhuttu, että tulevaisuudessa tulee tosi paljon ohjelmia, mites noiden ohjelmien laita ny sitten on? onko niitä tullu vauhdilla lisää onko tarjontaa jo vaikka mitä?

Vastaa
Nks123
Nks123

25

@24: Tarjonta kasvaa huimaa vauhtia. Jos laskee tarjontaan mukaan extras-testing-repon ohjelmat, niin määrä tuplaantuu kuukausittain. Extras-testing on siis ns. beta-vaiheen repo, kun sieltä kaikki aikanaan siirtyy valmistuttuaan maemo.org-repon alaisuuteen. Tosin sellainen kyllä tosin mainittava, että tuppaa nuo kaikki kerääntymään sinne extras-testingiin jollain versionumeroilla 0.8-0.95. Tuntuu joillekkin olevan vaikeaa todeta oma tuotteensa valmiiksi.

iPhoneen verrattuna yksi N900:n ylivoimaisista puoista on se, että jos joku toiminnallisuus puuttuu, sillä ei tarvitse ladata mitään erillistä ohjelmaa, kuten iPhonessa, vaan ladataan sovellustarjonnasta haluttu "plug-in", jolloin kyseinen toiminnallisuus integroituu suoraan peruskäyttöjärjestelmään. Minusta tämä pitää N900:n käyttöjärjestelmän erittäin yksinkertaisena ja siistinä, kun ei tarvitse miljoonaa eri sovellusta erilaisiin toimintoihin.

Ja kyllä, sovellustarjonnasta löytyy esim. monien työpaikkojen käyttämä VPN, dokumenttiohjelmistoja yms. kaikkea hyödyllistä, valmiina löytyy mm. ms exchange-postipalvelin.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

26

@24

Mä ite liityin N900-kerhoon tammikuun alussa, joten en ehkä ihan niin hyvin osaa asiasta sanoa. Mitä nyt kuukauden oon tota käyttäny ja Maemo.orgia seurannu, ni kyllä sinne tulee aika vauhdilla kaikkea mielenkiintoista. Multa ainakin alkaa loppua työpöydiltä tila, kun haluaisin kaikki ohjelmat pikakuvakkeina sinne ;)

Vastaa
Vaari (vahvistamaton)

28

Käsitteet neideillä ja pojilla hieman sekaisin. Puhutaan samaan hengenvetoon ainakin kännyköistä, tableteista ja taskutietokoneista. Tabletin keskeisiä ominaisuuksia on mielestäni nettiselailu ja sen myötä nettipalvelujen käyttö.

Nokia oli todella aikaansa edellä 770-tabletillaan. Laite toimi ihan kohtuullisesti, mutta langattomia verkkoja oli harvassa.

Omistan edelleen myös Archos AV500:n. Joku piti sitäkin (internet) tablettina. Laite on kannettava ja nauhoittava mediasoitin. Loistava laite, jonka mukana tuli rinatatskuun mahtuva (tv-)nauhuri. Kymmenittäin olen nauhoittanut leffoja, oopperoita ja dokkareita tv:sta. Ulkoinen mikrofoni mahdollistaa kokousten ja luentojen nauhoituksen. Äänen laatu briljantti.

Tänä päivänä me haluamme kaikki ominaisuudet samaan laitteeseen. N900 lähestyy tätä päämäärää. Kuinka odotankaan vuoden 2010 loppupuolta ja sitä uutta Maemo6-pohjaista laitetta. Mikä se lieneekään. Toivottavasti siinä on myös oikea puhelin ;-)

Design-jutut minua vähän ihmetyttävät, jos täällä on myös miehiä kommentoimassa. N900 mahtuu jo hyvin taskuun ja häviää selvästi koossa muulle housissa olevalle. Kai nyt jo on myynnissä kaulanauhoja, joihin Applen söpöt lemmikit voi ripustaa näytille.

No, jokaiselle tarpeensa mukaan. Tosimiehet odottavat Nokian uutuuksia sekä alemman että ylemmän hintaluokan tuotteita. Nokia C5 näyttää ja tuntuu olevan todellinen innovaatio ja juuri oikeaan aikaan. Estetiikkaa ja estetiikkaa! Missä pöytäkoneiden, viritinvahvistimien, korvakuulokkeiden, tauluteeveiden ja muiden vempaimien kohdalla estetiikkavaatimukset?

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

29

Vähän hitaasti älysin että oikeastaan aika hyvän näköinen työkalu ja oikea näppäimistö helpottaa käyttöä (vaikka silmät kiinni yhdellä kädellä) juuri puhelutoiminnoissa mihin puhelimet on suunniteltukin.

Huhujen mukaan tulee olemaan todella edullinen älypuhelin, veroton hinta painuu heti alkuun ilmeisesti reilusti alle parinsadan euron, voi olla jopa vaan 150-170€. Mukana vielä ilmainen navigointi ääniohjauksella ja Symbianin kaikki herkut.

Akunkesto on varmaan ihan omaa luokkansa älypuhelimissa ehkä ei ihan viikosta puhuta mutta lähellä. Kamerakin on hyvää tasoa ja jopa salama löytyy. Senverran jo tietää että käyttikseen ei ole tehty mitään keinotekoisia rajoituksia yhteyksien suhteen vaan laite on oston jälkeen sinun ja voit käyttää sitä miten itse haluat.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

30

@29
Heh heh, onpas todella hauskaa käyttää toisen käyttäjänimeä.

Vastaa
WumWum
WumWum

34

eikö tätä symbian shittiä olla nähty jo aivan tarpeeksi? Ei Nokia taida olla muusta kiinnostunut kuin tilastoista, joilla parantaa edullisten puhelimien myyntiä. Sellainen kuva minulle on tullut. Ylhäältä johdettua, keskellä kämmentä sorvattua uutuus puhelinta Nokia valmistaa. Kaukana on ne ajat kun puhuttiin teknologian edelläkävijästä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja