Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Motorolan Droid sai ensimmäisen virallisen monikosketussovelluksen

16
Kaarlo Räihä

Motorolan Droid sai ensimmäisen virallisen monikosketussovelluksen
Aiemmin tällä viikolla Google julkaisi Nexus One -puhelimelle ohjelmistopäivityksen, joka lisäsi muutaman sovellukseen monikosketustuen, joka helpottaa esim. karttojen zoomausta. Tuolloin monet tahot ennakoivat muidenkin Android-ohjelmistoalustaan perustuvien puhelinten saavan pian Yhdysvalloissa vastaavia päivityksiä ja näin kävikin, sillä myös Motorolan Droid-puhelin on saanut monikosketustuen.

Droidin ensimmäinen virallinen monikosketusta tukeva sovellus on Google Maps, josta julkaistiin tällä viikolla uusi 3.4-versio. Ilmaisen ohjelman voi ladata Android Market -kauppapaikalta ja monikosketus toimii Google Mapsissa karttaa zoomatessa.
Droidin Euroopassa myytävästä MILESTONE-sisarversiosta monikosketustuki on löytynyt julkaisusta asti, ja monikosketustukea MILESTONE hyödyntää mm. kuvien katselussa. Tältä osin Droidilla riittääkin vielä parannettavaa, joten toivottavasti puhelimen seuraava ohjelmistopäivitys tuo monikosketustuen esim. internet-selaimeen.

Tammikuussa Motorolan johdossa toimiva Sanjay Jha lupasi monikosketustukea useimpiin firman tuleviin laitteisiin, joten oletettavasti Motorolan tulevissa Android-puhelimissa monikosketustuki on vakio-ominaisuus markkina-alueesta riippumatta.

Alla video ominaisuuden toimivuudesta

Kommentit (16)

Dollarinen (vahvistamaton)

2

@1
Kyse onkin nyt Droidista, ei Milestonesta.

Mutta joo, aika ihmeellistä, että Google juuri/vasta nyt päätti lisätä monikosketuksen natiivisti Amerikkoihinkin. Ehkä galleria ja selain seuraavat perässä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

3

Tuskinpa vain Motorolalla ja Applella on kovin paljon mahdollisuuksia Nokian ylivoiman edessä.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

5

Mitä hyötyy tosta nyt sit on? Resistiivinen on parhain.

Vastaa
Abexi (vahvistamaton)

6

Olis ihan kiva jos tämä ominaisuus olis Nokian puhelimissakin ollut jo kauan.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

8

@7 Miks toi on sun mielestä turha? Kyllä mun mielestä toi pinchzoom on paljon kätevämpi kuin vaikkapa kaksoisnäpäytys. Saa kartan just oikean kokoiseksi, eikä melkein.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

9

Ai et pinchzoom o turha? No sit sitä ei oo kyl käyttäny, kätevin tapa zoomata mitä voi olla

Vastaa
Lari (vahvistamaton)

12

@3:
"Tuskinpa vain Motorolalla ja Applella on kovin paljon mahdollisuuksia Nokian ylivoiman edessä."

LOL! Laptopmagazine -sivustolla Nokian parhaimmat älypuhelimet ovat saaneet vain keskitason arvioita:
N97 3 tähteä
N900 3,5 tähteä

Sen sijaan Motorola ja Apple ovat pärjänneet paremmin:
Droid 4 tähteä "editor's choice"
iPhone 3GS 4,5 tähteä "editor's choice"

Laatutietoinen ei siis valitse Nokiaa. Myönnettäköön kuitenkin, että Nokia myy eniten puhelimia keski- ja halpaluokissa.

Vastaa
MKAntero
MKAntero

13

Olette te kanssa aikamoisia possuja!! Ihan turha alkaa vääntää kättä eri ominaisuuksista. Joku tykkää ominaisuudesta kun taas joku ei. Itse ole käyttänyt iPhone 3GS ja N900 luureja...omasta mielestä N900 on parempi omaan käyttöön ja zoomaus on vallan mainio. Menee maku lueskella näitä sivustoja kun ei porukka kirjoita mitään järkeävää itse aiheesta!!

Motorola Droid/Milestone: himottais todella kovasti saada kätöseen ja testata millainen peli oikeastaan on kysessää...sääli vain, että sitä mahdollisuutta en taida saada :).

Vastaa
pili (vahvistamaton)

14

@12
Laatutietoinen siis valitsee Applen tuotteen ?
Mikä vitsi..

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

15

@ 13
Kun mulla oli puhelinvalinta edessä, kävin tuotakin testaamassa. Softapuoli ja hardware kiinnosti, mutta mun mielestä puhelin oli ruma ja sen täysin sileä näppäimistö ei ollut todellakaan mikään erityisen mukava. Silti, ehkäpä siitä on jollekkin mainio puhelin. Ainakin Tampereella Verkkokauppa.comin myymälässä oli mainio määrä puhelimia esillä. :)

Vastaa
Stonik
Stonik

16

Voi olla että tuossa multitouch-asiassa on jokin patentti- tai lisensointiasia, jonka Google on halunnut ensin selvittää. Esimerkiksi aiemmin Palm toi Pre-malliin multitouchin Applen perässä, ja vielä vuosi sitten liikkui huhuja Applen aikeista haastaa Palm oikeuteen. Mitään ei ole kuitenkaan kuulunut (http://www.slashgear.com/apple-weighing-legal-action-over-palm-pre-ip-infringement-2231547/)

Ja N900:sta vielä, ilman multitouchia pärjää mainiosti, itse olen ainakin huomannut että pyörityszoom toimii mainiosti jopa neliösentin kokoisella alueella ruudun alakulmassa. Ja tuon hoitaa jo peukalollakin. Multitouchilla on kuitenkin omat hyvät puolensa, joten molempi parempi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja