Opera-selaimen iPhone-versiota esitellään ensi viikolla

11
Kaarlo Räihä

Opera-selaimen iPhone-versiota esitellään ensi viikolla
Applen asettamat rajoitukset iPhonen ohjelmistokehitykselle ovat nousseet jälleen puheenaiheiksi, sillä Opera Software ilmoitti tänään lehdistötiedotteessa esittelevänsä ensi viikolla Opera Mini -selaimen iPhone-versiota.

Mobile World Congress -tapahtumassa (MWC) paikalla oleva Opera ei kuitenkaan kertonut onko se saanut Applen hyväksynnän selaimen julkaisemiselle App Storessa, vai onko kyseessä pelkkä markkinointikikka. Virallisen tiedon mukaan Opera ei ole toistaiseksi edes lähettänyt selaintaan Applen hyväksyttäväksi, mutta yrityksen johtoportaassa ollaan toiveikkaita tulevaisuuden osalta.

Toistaiseksi Apple ei ole hyväksynyt App Storeen vaihtoehtoisia internet-selaimia, koska yritys ei halua kilpailua puhelimen mukana tulevalle selaimelle, joten Opera Minin julkinen jakelu näyttää epätodennäköiseltä.Opera esittelee kuitenkin selainta MWC:ssä ensi viikolla, joten ainakin lehdistön edustajat voivat kokeilla selaimen 5-version toimintaa iPhonella. Yrityksen mukaan Opera Minin iPhone-versio on muiden sen julkaisujen tavoin nopea (jopa kuusi kertaa nopeampi kuin Mobile Safari), helppokäyttöinen ja sisältää tukun tuttuja ominaisuuksia.

Opera Mini -selaimen ohella Opera esittelee ensi viikolla Opera Mobile 10 -selainta Symbian S60-, Windows Mobile- ja Android-ohjelmistoalustoille.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G34 – hinta laskenut -48%

Motorola Moto G34
99 € Power
189 € DNA
193 € Dustin Home

Alin hinta viikko sitten: 189 €

Asus ROG Phone 6D Ultimate – hinta laskenut -21%

Asus ROG Phone 6D Ultimate
864 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 1090 €

Honor 90 Smart – hinta laskenut -21%

Honor 90 Smart
149 € Telia
189 € Bigbox

Alin hinta viikko sitten: 188 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -17%

Oppo A38 (4G)
99 € DNA
119 € Verkkokauppa.com
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (11)

Superi79
Superi79

1

"Toistaiseksi Apple ei ole hyväksynyt App Storeen vaihtoehtoisia internet-selaimia, koska yritys ei halua kilpailua puhelimen mukana tulevalle selaimelle, joten Opera Minin julkinen jakelu näyttää epätodennäköiseltä."

Kyllä AppStoressa on koko joukko muita nettiselaimia. Joissakin Operasta tuttu toiminto, jossa selattavat sivut tulevat pakattuina valmistajan palvelimelta. Ei mitään suuria ja tunnettuja nimiä kuten Firefox tai Opera, mutta kuitenkin.

Vastaa
mRkukov
mRkukov

3

Safari kilpailee samoilla ominaisuuksilla?
Kuten Turbo ja Link? ;)

Toivottavasti saavat selaimen läpi. Yli 80% pakkaussuhde on todella iso asia mobiilidatassa ja se parantaa käytettävyyttä todella paljon hitailla/ruuhkaisilla yhteyksillä.

Tiedän, kyse on Applesta joten turha uneksia.
Operan hylkääminen (olen miltei varma siitä) vain vahvistaa monien mielikuvaa Applen iDioottimaisuudesta ja voidaankin kysyä onko se enää vain mielikuvaa? Noh aina voi toivoa parasta vaikka tietääkin sen olevan lähes mahdottomuus.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
iKnow (vahvistamaton)

4

Onhan se aika idiootti yritys, kun yhdellä puhelimella kerää valtaosan puhelinmarkkinoiden tuotosta.

Vastaa
Anestic
Anestic

7

@4 taitaa tuo suomalainen olla vielä aika vahvoilla nuissa myyntitilastoissa vai? Osuus taisi olla suurempi kuin kahden seuraavan yhteensä.. Eikä apple muistaakseni ollut toinen näistä kahdesta? (muistelen näin ainakin)

iPhone myy hyvin yhdeksi puhelinmalliksi mutta ei apple valmistajana ole kyllä kovin suuri tekijä vielä. Onhan se varmasti hieno laite mutta nämä ihme rajoitukset tulee vielä napsahtamaan omaan nilkkaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
R31N4R (vahvistamaton)

8

@6
Jepulis, ja sehän on yritykselle kamalaa, että asiakkaat on idiootteja? Ups, eiks just niin kaikki yritykset haluakaan?

Vastaa
amtiainen
amtiainen

9

@7 Applen rajoitukset eivät napsahda omaan nilkkaan koska rajoitukset ovat olleet puhelimessa niin kauan kuin puhelinta on valmistettu. Jos rajoituksia olisi tullut jälkikäteen niin siinä tapauksessa rajoituksilla olisi ollut myyntiä laskeva vaikutus.

Laite on mennyt hyvin kaupaksi vaikka siinä on olemassa omat rajoituksensa. Ei se ainakaan tunnut haittaavan niitä jotka ovat ostaneet puhelimen. Ja tuskin kukaan sellainen ostaa puhelinta jota haittaa nuo tiedossa olevat rajoitukset. iPhone on vain tehty hieman erillaisesta näkökulmasta. Joillekin se sopii ja joillekin ei.

Itsekin olen iPhonen tyytyväinen omistaja. Vaikka laitteessa on rajoituksensa, on sen toimivuus, helppokäyttöisyys ja laadukas ohjelmatarjonta sitä luokkaa etten aio vaihtaa puhelimen merkkiä vähään aikaan. Itse en itse ole omistanut yhtäkään älypuhelinta ennen iPhonea koska vihasin niiden (varsinkin S60) käyttöliittymiä. Nokian (S40) puhelimella piti kitkuttaa kunnes joku yritys teki älypuhelimen jollaisen kelpuutin. Android luuri oli myös harkinnassa mutta päädyin iPhoneen helppokäyttöisemmän käyttöliittymän ja laadukkaan ohjelmatarjonnan takia.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
ville (vahvistamaton)

10

Jep on se kumma vaikka, että iphone on niiiiiin huono ja surkee tekele ja vaikka mitä, ku ei siinä oo ees mitää, ni silti niistä luurin ostaneista todella pieni osuus siitä luopuu :) ei paljo näy iphoneja käytettynä, mistähän se johtuu vaikka niin on surkee luuri? :)

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

11

@10

Ehkä se johtuu siitä että Iphonea saa vain Soneran kytkynä vähintään vuoden sopimuksella ja sopimuskauden aikana puhelinta ei voi käyttää muissa liittymissä?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.