Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

MWC: Samsungin S8500 sisältää Badan ja Super AMOLED -näytön

16
Kaarlo Räihä

MWC: Samsungin S8500 sisältää Badan ja Super AMOLED -näytön
Vaikka Mobile World Congress -tapahtuma käynnistyy virallisesti vasta huomenna, ovat jotkin valmistajat pitäneet omia lehdistötilaisuuksiaan jo tänään. Ensimmäisten joukossa oli Samsung, joka julkaisi odotetun Wave-puhelimen (tunnettaan myös S8500-mallinimellä).

Uutuuspuhelin pitää sisällään runsaasti toivottuja uudistuksia, kuten uuden Bada-käyttöjärjestelmän, Super AMOLED -näytön ja Bluetooth 3.0 -tuen.
Näytöllä on kokoa 3,3 tuumaa ja sen resoluutio on 800x480. Samsung sanoo Super AMOLED -tekniikan tarjoavan selvästi kirkkaamman ja tarkemman kuvan kuin muut vastaavat näyttötekniikat. Täten puhelimen käyttäminen onnistuu paremmin esim. kirkkaassa päivänvalossa.

Puhelimen sisältämä uusi Bada-käyttöjärjestelmä tukee mm. kymmentä kotinäyttöä ja tarjoaa SocialHub-ominaisuuden sähköpostien ja erilaisten verkkopalveluiden seuraamiseen. Käyttöliittymän muokkaamisesta ja puhelimen kosketusnäytön toiminnasta vastaa uusittu TouchWiz 3.0 -käyttöliittymä, mutta valitettavasti puhelimen kosketusnäyttö ei tue monikosketusta. Puhelimen vakioselain on Dolphin 2.0, joka on yrityksen omaa tuotantoa. Puhelinta voi ohjastaa äänikomennoilla ja se toimii tarvittaessa rajoitetusti ilman SIM-korttia.

Suoritin toimii gigahertsin taajuudella, mutta Samsung ei paljastanut kenen valmistama se on. Sisäänrakennettua flash-muistia laitteessa on mallista riippuen joko 2 tai 8 gigatavua ja muistia voi laajentaa microSD-muistikorteilla (suurin tuettu muistikortin tallennustila on 32 gigatavua).

Bluetooth 3.0 -tuen ohella laitteen verkko-ominaisuuksia ovat WLAN (802.11n), 2.5G (850, 900, 1800 ja 1900 MHz taajuudet) ja 3G (900 ja 2100 MHz taajuudet). Paikannusta varten puhelimesta löytyy aGPS, jonka avulla voi geotagata puhelimen viiden megapikselin kameralla (LED-salama) otettuja kuvia.

Videokuvaus onnistuu 720p-resoluutiolla ja puhelin osaa toistaa mm. DivX-, Xvid-, MP4- ja WMV-videoita. Äänet saa puhelimesta tarvittaessa ulos 3,5mm kuulokeulostulon kautta.

Kokoa puhelimella on 118x56x10,9mm ja akun kapasiteetti on 1500mAh (valmiusajoista Samsung ei maininnut mitään). Myyntiin S8500 tulee huhtikuussa ja sen suositushinta paljastetaan myöhemmin.

Alla muutama kuva ja Engadget-sivuston kuvaama video puhelimesta

Kommentit (16)

Jorma Ollila (vahvistamaton)

1

Samsungin lehdistötilaisuuden mukaan Samsung möi eniten kosketusnäyttöpuhelimia viime vuonna ja myynti nousi 16% kun koko alan myynti 8%. Vakuuttavaa! Samsung jyrää! Hieno puhelin, varmaan aivan varteenotettava kilpailija Symbianille! Wow!

Vastaa
Demus
Demus

2

Näyttää erittäin mielenkiintoiselta niin designin kuin myös ominaisuuksienkin puolesta, paitsi että monikosketus puuttuu ja...

...yhtä en kyllä pysty sisäistämään, miksi ihmeessä pitää kaiken kehittää itse!? Tämäkin puhelin olisi 100x mielenkiintoisempi, jos sisältä olisi löytynyt esim. Android + muut perus härpäkkeet. Tällöin puhelinkin olisi aivan varmasti saavuttanut suosiossa aivan toisenlaiset mittasuhteet.

Kuinka moni uskaltaa ottaa täysin tuntemattoman käyttiksen omaavan puhelimen käyttöön... jolle ei luultavasti ole mitään tukea ohjelmistokehittäjien puolelta?

Vastaa
Vierailija (vahvistamaton)

3

Mun silmää toi käyttöliittymä ei miellytä yhtään. Myös mun mielestä Android olisi tehnyt tästä todella reippaasti houkuttelevamman.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

4

Näyttää ihan iPhone OS:n ja Androidin sekasikiöltä.

Miksi pitää kehittää oma käyttis? Kännykkäteollisuus kun ei VIELÄ ole kokenut samaa kohtalo pc-teollisuuden kanssa: Nykyään ei ole väliä minkä tietokoneen ostaa, koska kaikissa pyörii se sama Windows. kännykkäjätit haluavat, että käyttöjärjestelmälläkin voi myydä puhelimia.

Vastaa
Malboro
Malboro

7

Kyllä täytyy sanoa, että jo reilu vuoden vanhassa samsungin mallissa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, joita saa puolen vuotta vanhasta Nokian E52 etsiä kissojen ja koirien kanssa, jos sittenkään löytää sopivaa ratkaisua / ohjelmaa. Kyllä kovasti seuraava puhelin tulee olemaan samsung. Ellei nokia keksi sitten jotain uutta. Tosin ei nyt ihan heti viitsi taas vaihtaa puhelinta, vaikka tämä vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta.

Toivottavasti ei kovin kallis ole, jos vaikka myöhemmin sattuis jostain saamaan halvalla.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

9

@2 & 3
Tämän sivuston aktiivilukijakunta edustaa ryhmänä kuitenkin kenties noin prosenttia markkinakunnosta. Joten peruskuluttajalle on aivan sama onko luurissa S40, Symbian, Android, Windows 7 vai mikä...

@7
Kun sun nyt täyty sanoa, niin sanoisitko sitten myös mitä nämä ominaisuudet on? Ihan puhtaasta mielenkiinnosta kysyn vain. ;)

Vastaa
iKnowForReal (vahvistamaton)

10

Kannattaa lukaista engadgetin kommentit koskien samaista uutista. Mielestäni Samsungin design + speksit ovat olleet ihan kohdillaan, mutta nyt alan käsittää miksei se ole markkinajohtaja. Mahtaako Bada muuttaa jotain.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

11

Kuvien selauksessa ainakin toimii monikosketus, joten voi hyvinkin olla, että se on tulossa joskus myöhemmin muihinkin ohjelmiin saataville.

Erittäin mielenkiintoinen puhelin! Bada vaikuttaa jo nyt esim. valmiimmalle kuin Maemo N900. Sovellusvalikoimasta en osaa sanoa mitään, mutta luulisi sovelluksia aika pian tulevan kun Bada löytyy tulevaisuudessa varmaan suurimmasta osasta Samsungin puhelimia ja varmaan kaikista edullisimmista kosketusnäyttöpuhelimista. Silloin sekä Badan markkinaosuus että potentiaalinen asiakaskunta eri sovelluksille nousee todella houkuttelevalle tasolle!

Vastaa
Sami.M (vahvistamaton)

12

Tuo Samsung S8500 wave on todella hieno puhelin ominaisuuksiltaan, lyö kyllä käyttiksen nopeudella muut puhelimet laudalta Iphonesta lähtien. Näyttö on tarkempi resoluutioltaan kuin yksikään muu puhelin tai televisio markkinoilla tällä hetkellä. Olen itse testannut jonkin verta kyseistä puhelinta ja voin todeta että ihan huippu hyvä laite. Puhelimella pystyy kuvaamaan HD-laatuista videokuvaakin ja musiikin mp3 toistolle luvattu 100 tuntia akunkestoa. Itselläni on varma hankinta tuo puhelin, se onkin parasta mitä rahalla voi saada! :)

Vastaa
Thors (vahvistamaton)

13

@12
"Näyttö on tarkempi resoluutioltaan kuin yksikään muu puhelin tai televisio markkinoilla"

Anteeksi miten oli? Kaiken lisäksi puhelimen näyttö käyttää Pentile Matrixia, jonka ansiosta näytön aito resoluutio ei ole niin suuri kuin paperilla.

Vastaa
delic
delic

14

@12 juu sulavasti menee, tollai se pitäs mennä kaikissa luureissa tänä päivänä, vähempään ei kannata tyytyä

Vastaa
arivesa
arivesa

16

@15
Reilun vuoden nyt käyttänyt.Vain hyvää sanottavaa.Kansikuvaa ei voi zoomata tai pyörittää,valokuvia kyllä.Näyttö edelleen huippua.Veli,N8 käyttäjänä kadehti mustan mustuutta,rajojen tarkkuutta ja värien kirkkautta päivänvalossa.Täysi vara-akku taskussa voi lähteä kauemmaksikin.N8 akku ei vaihdu ilman työkaluja.Olen tyytyväinen,jo kauan Sam'eja käyttänyt.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja