Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC:lta kolme uutta kosketuspuhelinta

22
Matti Vähäkainu

HTC:lta kolme uutta kosketuspuhelinta
Taiwanilainen HTC piti tänään Mobile World Congressissa oman lehdistötilaisuutensa. Se kertoi Barcelonassa kahdesta uudesta Android-puhelimesta ja yhdestä Windows Mobile -puhelimesta. Jälkimmäistä edustaa HTC HD mini, joka on kevyempi versio 4,3 tuuman näytöllä varustetusta HTC HD2:sta. Android-puhelimia olivat puolestaan huhuista tutut HTC Legend ja HTC Desire, joka tunnettiin huhuissa nimellä HTC Bravo.

HTC HD mini on 3,2 tuuman HVGA-näytöllä varustettu patukkamallinen kosketusnäyttöpuhelin, joka pyörittää Windows Mobile 6.5.3 -versiota. HD miniin, kuten kahteen muuhunkin uutuuteen, on istutettu HTC:n oma, kehuttu Sense UI, joka pitää huolen, että Windows Mobilea on hieman mukavempi käyttää. Puhelin tulee Euroopan ja Aasian markkinoille huhtikuussa, mutta HTC ei kertonut puhelimelle hintaa. Valitettavasti emme vielä päässeet todistamaan HTC:n ensimmäistä 7 Series -puhelinta, vaikka yritys kertoikin, että niitä on tulossa myöhemmin tänä vuonna.


Kaksikko HTC Legend ja HTC Desire ovat siis molemmat Android-puhelimia, jotka saavat käyttöjärjestelmän uusimman 2.1-version käyttöönsä. Legendiä HTC kuvaili Heron jatkajaksi. Puhelimet ovat miltei samankokoisia, mutta näyttö on Legendissä uudistettu käyttämään AMOLED-teknologiaa. HTC Herosta tuttua trackball-hiirtä ei nähdä Legendissä, mutta tilalla on trendikkäämpi optinen ohjain. Suoritin on myös vaihdettu uudempaan 600 megahertsin prosessoriin. Puhelin tulee myyntiin Euroopassa kuta kuinkin samaan aikaan kuin HD mini.Viimeisimpänä, mutta taatusti ei vähäisimpänä: HTC Desire. Desire on teknisiltä ominaisuuksiltaa hyvin lähellä Google Nexus One -puhelinta, joka on niin ikään HTC:n valmistama. HTC kutsuikin Desirea Nexus Onen tapaan superpuhelimeksi. Nexus Onesta tutun 3,7 tuuman AMOLED-näytön ja gigahertsin taajuudella hyrräävän Snapdragon-suorittimen lisäksi Desirestä löytyy optinen trackpad-ohjain ja Sense UI kuten Legendistä, sekä Flash 10.1 -tuki. Kyseessä on erittäin merkittävä kilpailija Nexus Onelle, enkä ihmettelisi vaikka hintaakin olisi hieman hiottu pienemmäksi. HTC Desire tulee Eurooppaan toisen neljänneksen alkupuolella, eli huhti-toukokuussa.Engadget saalisti paikan päältä HTC Desiren ja sai sen pikaisesti myös videolle.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (22)

Dollarinen (vahvistamaton)

3

Mistä erottaa Nokian puhelimet toisistaan? Ei mistään.

Todella mahtava kapistus tuo Desire, mutta kieltäydyn hankkimasta puhelinta, jonka käyttöjärjestelmän luonut yritys on läheisissä väleissä Yhdysvaltain turvallisuuskomissioon.

Vastaa
jotain
jotain

4

Desire vaikuttaa kyl erittäin hyvältä ja todennäkösesti menee hankintaan mikälisikäli hinta on järkevä.

Vastaa
kikuu
kikuu

5

Asiaa! Pääsempä vihdoin hankkimaan kunnon HTC:n. En todellakaan ostaisi Androidia ilman HTC:n Sense UI:ta!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

7

@6
Yksinkertaisesti; ei. Molemmissa on päällä Sense UI.

Vastaa
Stonik
Stonik

9

Flash 10.1 siis ensimmäistä kertaa virallisesti jossain laitteessa. Olisi mielenkiintoista nähdä onko rautatason kiihdytys oikeasti toteutunut luvatulla tavalla.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

10

HTC Desire on todellakin pakkohankinta! Mietin ensin Samsungin Wavea, mutta enköhän kuitenkin valitse tuttua ja turvallista Androidia käyttävän Desiren.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

11

Mielenkiintoiselta vaikuttaa. Tosin video ei vakuuta kyllä yhtään.

Vastaa
kerbo
kerbo

12

HTC:n twitteristä:

"BTW Droid Eris, Sprint Hero, AND HTC Hero in Europe/Asia...I can now tell you that Éclair with Sense will be offered for you all. #MWC"

Onneksi saa Desireä odotellessa Heroonkin 2.1 päivityksen Sensellä ;)

Vastaa
Rapis
Rapis

13

@6

Hero oli 1. puhelin jossa on Sense. Windows puhelimissa on ollut TouchFlo 3D aika semmin mikä nimettiin sittemmin Senseks kans. Tais olla HD2 ensimäinen Winmo puhelin jossa näin.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

14

hintaa ihmetteleville mobile-review raportoi desiren hinnaksi $800-$900. varsin kohtuullista.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

15

Verkkokauppa.com:ssa ennakkotilaushinta on 549 €. Eli todella kohtuullinen hinta! Esim. Sony Ericsson X10:n hinta on 599! :D Ei tarvii kauaa miettiä, kumman ottaisi.

Toki nuo molemmat voivat vielä muuttua ennen varsinaista myyntiintuloa, mutta verkkokauppa.com:n tuntien ei varmaan kovin paljoa ainakaan ylöspäin.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

17

@15
CDON.COMissa oli vielä eilen hintana 529€, mutta tänään 579€... Verkkokauppa.comin puhelinten hinnat on yleensä ollut monia muita kauppoja joitain kymmeniä kalliimpia, joten ihmettelisin ellei hinta nousisi.

@16
Jos rautapuolelta hakee näppäinten ja trackballin lisäksi muuta eroa, niin HTC Desiressä ei ainakaan ole kahta mikrofonia, eli taustamelun vaimennusta (noise cancellation) ei löydy Desirestä. Onkohan siitäkään tosin mitään oikeaa hyötyä? Enkä nyt tiedä onko Desiren hiukkasen suuremmasta RAM-muistista mitään hyötyä, kun kuitenkin Sense UI saattaa ahmaista aika paljonkin muistia. Akkukestokin on ainakin virallisten annettujen numeroiden mukaan Nexus Onessa hieman parempi.

Vastaa
kikuu
kikuu

18

Ok, luulin että ovat raudaltaan täysin samanlaiset. Muuten ostaisin Nexus onen, mutta Sense UI houkuttaisi sen verran, että taidankin ostaa Desiren tai Legendin ;D

Vastaa
user (vahvistamaton)

19

16@
>Joo aika jännä että HTC:lla ja nexus one:lla on 50€ hintaeroa.
>eivätkö olet käytännössä sama puhelin?

Mitä käytit hinta lähteenä. Nexus One maksaa kai tällähetkellä sen 529taalaa vapaana, Desire ei vielä edes saatavilla.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja