Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft julkaisi kunnollisen esittelyvideon Windows Phone 7:sta

10
Kaarlo Räihä

Microsoft julkaisi kunnollisen esittelyvideon Windows Phone 7:sta
Eilen Microsoft esitteli Mobile World Congress -tapahtumassa uutta Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmää. Esittelytilaisuuden jälkeen Windows Phone 7:sta on julkaistu runsaasti lisää tietoa, joten pieni täydennys asian tiimoilta lienee paikallaan.

Järjestelmän toimivuudesta kiinnostuneiden sukankuluttajien kannattaa ensimmäisen tarkistaa Microsoftin julkaisema 22 minuutin pituinen esittelyvideo, jossa tutustutaan mm. käyttöliittymään, uuteen Internet Explorer -selaimeen, viestintään sekä GPS:n ja karttojen toimintaan.
Ohjelmiston ohella Windows Phone 7 tuo muitakin uudistuksia, jotka koskevat puhelimen laitteistoa. Windows Phone 7:n sisältävässä puhelimessa on nimittäin pakko olla mm. vähintään WVGA-resoluution (800x480) monikosketusta tukeva kapasitiivinen kosketusnäyttö, Open GL ES 2.0 -yhteensopiva grafiikkakiihdytin, 256 megatavua RAM-muistia, gigatavun verran flash-muistia, A-GPS-tuki, 3,5mm kuulokeulostulo ja kolmen megapikselin kamera. Näiden vaatimusten johdosta todella edullisia Windows Phone 7 -puhelimia ei todennäköisesti nähdä markkinoilla aivan hetkeen.

Monia pelaajia kiinnostava toiminallisuus on Windows Phone 7:n Xbox LIVE -tuki, joka sallii pelaajien seurata omia avatarejaan, muiden pelaajien profiileja ja tutkailla kerättyjä Achievements-saavutuksia. Luonnollisesti Windows Phone 7:lle julkaistavat pelit voivat hyödyntää Xbox LIVE:ä, joten pelikehittäjille löytyy runsaasti valmiina komponentteja pelien toteuttamista varten.

Tietoja on valunut lisäksi Marketplace-kauppapaikasta, jonka ulosanti on varsin visuaalinen. Samasta verkkokaupasta voi ostaa puhelimiin ainakin uusia sovelluksia, pelejä, musiikkia ja podcasteja.

Windows Phone 7 ei sisällä yllättäen lainkaan normaalia moniajoa, vaan aktiivisena voi kerrallaan olla vain yksi ohjelma. Lisäksi Flash-tukea ei nähdä laitteissa ainakaan vielä, mutta sellainen on kuulemma luvassa myöhemmin. Muita muutoksia aiempiin Windows Mobileihin verrattuna ovat Stylus-tuen katoaminen, jonka lisäksi puhelimiin ei saa rakentaa omia käyttöliittymiä, vaan kaikissa puhelimissa on ajettava samalla logiikalla toimivaa käyttöliittymää (teemoja voi muokata).

Alla Microsoftin video
Get Microsoft Silverlight

Kommentit (10)

sirari
sirari

2

En ala silver lightia asentamaan. Moniajo sais tosiaan tulla edes myöhemmin..
Noi laitteiston perusvaatimukset kuullostaa hyviltä :)
Noh taidan silti odottaa symbian^3/^4 vempeleitä..

Vastaa
Grina
Grina

3

Eipä näy Silverlight Ubuntullakaan eikä oikein millään muilla kuin Microsoftin käyttiksillä. Ei kiitos Silverlight-videoita tai muutakaan sisältöä.

Vastaa
perhana
perhana

4

Mielenkiintoinen video, ei tosiaan sovi anti-microsoft väelle, heille tuo voi aiheuttaa pahaa mieltä ja pelkotiloja lol
Tuo esittely uudesta mobiili IE:stä kyllä ainakin näytti lupaavalta ja helppokäyttöiseltä, itse en kyllä noista facebook toiminnoista välitä.
Videon kuvanlaatu näytti muuten todella hyvältä verrattuna flash videoihin.

Ja siitä Ubuntusta, siihen on saatavilla Moonlight plug-in joka on linuxille kehitelty Silverlight, ja ihan open-source, ei tarvitse pelätä että sen käytöstä kilahtaisi rahaa microsoftille ;-)
http://team.silverlight.net/announcement...-now-available/

Vastaa
MoZar
MoZar

5

Jaahas.. No enpä ole aikaisemminkaan niin tuosta WinMosta välittänyt. Eikä tämä uusi säväyttänyt laisinkaan.

Vastaa
Grina
Grina

6

En ollutkaan huomannutaMoonlightin päivittyneen kakkosversioon, kiitos siitä. Aiemmin tuki on ollut vain Silverlightin ensimmäiselle versiolle, jolloin käytännössä mikään sisältö ei ole auennut. (Samoin saattaa käydä nytkin versio kakkosen ja kolmosen kanssa.) Nyt kuitenkin jopa tuo version 3 video lähti pyörimään pienen varoituksen jälkeen. (Kolmosversion tuki puutteeliinen.)

Silverlight vs Flash -player ei vaikuta mitenkään videon laatuun. Molemmat tukevat useita pakkausmuotoja ja suuria bittivirtoja. Videon laatuun vaikuttaa ainoastaan video itse.

Vastaa
Raattis
Raattis

7

Miksi nykyään on aina pakko tehdä tollasia puolen tunnin lavastettuja talkshow-mainoksia. Ei tota jaksa kukaan katsoa.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

8

En tiedä miksi kaikki jaksaa puolustaa flashia. Sehän on jo vuosia ollu rohmu, joka hoardaa koneen ku koneen kaikki tehot.

Vastaa
EET
EET

10

Flash nyt sattuu viemään runsaasti prosessoria ja keskusmuistia koneessa kuin koneessa. Tämä on juuri se syy miksi Apple ei halua "tukea" flashia, eikä tuo flashia esim. iPadiin. HTML5 tulee viemään flashia/silverlightia 10-0.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja