Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

LG:ltä tulossa MeeGo-puhelin

5
Matti Vähäkainu

LG:ltä tulossa MeeGo-puhelin
Vain päivä Nokian ja Intelin suuren yhteistyöjulkistuksen jälkeen on tullut julki ensimmäinen MeeGo-puhelin. LG vahvisti, että sen ensimmäinen MeeGo-alustaa pyörittävä laite on GW990-mallinimellä kutsuttu älypuhelin. Aiemmin GW990:n oli tarkoitus sisältää Intelin Moblin-alusta, mutta nyt fuusion jälkeen on vain luonnollista, että yhtiö siirtyy käyttämään uutta MeeGoa.

Intelin Moorestown-suorittimen sisältävä LG GW990 tullaan julkaisemaan Koreassa vuoden toisella puoliskolla. Moorestown on Atom-pohjainen suoritin, joka on suunniteltu nimenomaan älypuhelimiin.
Pieni varaus on silti LG:n ilmoitukselle syytä jättää, sillä Gearlogin mukaan esittelijän englantia oli vaikea ymmärtää. Nyt jäämmekin odottamaan siirtyykö Nokia N900 käyttämään MeeGoa tai tuleeko esimerkiksi huhuttu N920 pyörittämään Intelin ja Nokian hybridikäyttöjärjestelmää.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (5)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

Vuoden toisella puoliskolla JO? Eli siis kesä-joulukuun välisenä aikana? Eikös Maemo 6:n pitänyt valmistua tämän vuoden viimeisellä neljänneksellä, ja ehtiä laitteissiin 1H/2011? Nyt sitten ollaan päätetty laittaa vauhtia kehitykseen ja sysätä mahdollisimman pian ulos jälleen yksi keskenkertainen kokeilualusta? Harmi, ettei Maemo 6/nykyinen MeeGo jää Nokian älypuhelinten yksinoikeudeksi, jos siitä jotain edes tulee.

Vastaa
Jaska tai Arska (vahvistamaton)

2

Vuoden toinen puolisko alkaa heinäkuusta.

Onpas leveän näköinen tuo näyttö. Olisikohan siinä enemmän kuin 800 pikseliä vaakasuunnassa?

Vastaa
keke (vahvistamaton)

3

Kuinkakohan hätäinen päätös ;eego on ollut? Meinaan vain, että eikös ihan vähän iakaa sitten Nokia viel ähypettänyt maemo6:tta? Vai onkohan ollut vain hyvää bluffia?

Vastaa
Thor1993
Thor1993

4

Siis käytännössä MeeGo = Maemo 6. huom. _käytännössä_ teknisesti sen on vielä parempi, kuin pelkästä Maemosta olisi tullut (tai näin ainakin luvataan ja on kyllä syytä olettaa).
Maemo siis käytännössä vaihtoi nimensä ei sen kummempaa.

Toivottavasti Nokialta tulis jotain vielä parempaa kun tää LG.

@2 näyttö on 1020x480.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

5

@ 3

Se ei varmasti ole ollut mikään hätäinen päätös. Nokia kertoi jo vuosi sitten kesällä alkavansa tiivistämään yhteistyötä intelin kanssa. Eli minä veikkaan MeeGon olleen työn alla jo vajaan vuoden verran.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja