Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N900 päivittyi, uusia 3D-pelejä tulossa

23
Matti Vähäkainu

Nokia N900 päivittyi, uusia 3D-pelejä tulossa
Nokia päivitti eilen N900-puhelimen ohjelmiston. N900:n kolmas päivitys kantaa versionumeroa 3.2010.02-8, edellisen ollessa 2.2009.51.1. Uusi päivitys ei tiettävästi tuo mitään uusia ja mullistavia ominaisuuksia, mutta tiedossa on pienempiä korjauksia ja uudistuksia, kuten lokalisointitukia. Päivitystä ei voi toistaiseksi ladata tietokoneella Nokia Software Updater -sovelluksen kautta, mutta sen pitäisi näkyä ladattavana N900:n App Manager -sovelluksessa. Päivityksen voi ladata sekä Nokia Software Updater -sovelluksen että N900:n App Managerin kautta.

Samaan aikaan Nokia esitteli Barcelonassa Nokia Conversations -blogille N900:n tulevia pelejä. Esitellyt kaksi peliä käyttävät hyväkseen N900:n 3D-kiihdytystä ja pyörivät laitteella oikein näyttävästi. Alla olevalla videolla näette toiminnassa Puzzle-peli Zen Boundin ja 3D Rollercoaster Rush -demon. Molemmat pelit tulevat saataville Ovi Kauppaan "pian". Videon lopulla esitellään myös hieman Firefox-selainta, jonka toiminta ei ainakaan vielä vakuuta.


Kommentit (23)

Vlaadi
Vlaadi

1

Mulla ainakin puhelimen toiminta tuntui nopeutuvan ihan näkyvästi. Ei tämä hidas ole ennenkään ollut, mutta nyt toimii paremmin. Plus pystynäyttötila selaimessa toimii nyt ilman mitään erillisiä näppäinkomentoja.

Kovasti spekuloivat maemo.orgissa että tää olis taas tämmöinen pohjustus isompaa pian tulevaa päivitystä varten.

Vastaa
aaaaaaaa (vahvistamaton)

3

"Päivitystä ei voi toistaiseksi ladata tietokoneella Nokia Software Updater -sovelluksen kautta, mutta sen pitäisi näkyä ladattavana N900:n App Manager -sovelluksessa."

Päivitin puhelimen nimenomaan tietokoneella, tosin asennus jumitti aika pitkään asennettaessa. Päivitys toimi kuitenkin lopulta

Vastaa
MoZar
MoZar

5

1@ onks siihen selaimeen pystytilaan ollu jotain näppäinkomentojakin? :O

Mulla ainakin toimi ihan normaalisti kääntämällä jo aikasemmin, tosin nyt näyttää ehkä reagoivan nopeammin.

Empä ole oikein mitään eroa vielä huomannut.. ehkä selain toimii hitusen nopeammin.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

Joo ilmeisesti tämä pieni (16 megaa) päivitys on taas pohjustusta seuraavalle isommalle päivitykselle, kuten viimeksikin oli. Helmikuun lopulla pitäs tulla isompaa päivitystä.

@5
Kyllä viime päivityksen jälkeen mun piti ainakin painaa jotain shift+ctrl+jotain jotta selaimen pystytila aktivoitu. Tuo piti siis tehdä vain kerran ja sen jälkeen pystytila oli käytössä. Ilmeisesti Nokia ei sitä sillon vielä halunnut kaikkien käyttöön...

Vastaa
ville (vahvistamaton)

7

Hmm on se jännä, ku kaikki sanoo, että tää n900 on nopee ja sen nopeutta aina hehkutetaan ja sit kattelee tämmösii videoita? hmm

Kyl niin paljo tahmaa toi firefox esittelykin tuossa. Eikö tämmösissä kaikissa demotus videoissa kantsis vähä sammutella niitä taustasoftii jos on siitä kii, että menee noi kankeesti? toisaalta taas sitähän on myös hehkutettu, että n900 moniajo on tehokas ja jos se ny tolta näyttää ni en kyllä haluais käyttää

Tosta zenboundin videosta myös näkee hyvin sen mitä oon monta kertaa sanonu, että toi luuri toimii viiveellä, ei näytä mitenkää kovin hienolta pelata, ku se näyttö ei reagoi samaan aikaan mitä toi tyyppi liikuttaa sormeaan

Vastaa
sammye (vahvistamaton)

8

Itseasiassa se on yksi sulavaliikkeisimpiä mobiililaitteita mitä markkinoilla ja liikkeessämme on näkynyt. Luuri ei toimi viiveellä vaan testikäytössä olleet yksilöt ovat ainakin reagoineet todella nopeasti.

Vastaa
asd (vahvistamaton)

13

@7

Me katottiin varmaan eri videoita. Eihän se vuoristoratapeli tökkinyt yhtään eikä myöskään zenbound. Se nyt vaan on TOTEUTETTU niin, ettei se heti reagoi sormen liikkeeseen.

Firefoxin tökkiminen nyt on enemmän kiinni siitä ettei sitä ole vielä optimoitu kunnolla.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

14

@13

En tietääkseni missää vaiheessa sanonu, että vuoristoratapeli tökki? enkä myöskään sanonu, että zenbound?

Vai on se niin TOTEUTETTU :D Näyttää tääl noksun puolella olevan vähä samaa mitä on saanu lukea noksufaneilta iphone faneista iphonesta, että yritetään kääntää miinukset plussaks, että siis jos joku nokiassa toimii viiveellä ni se onki tarkotuksella tehty näin, okei! Ei millää pahalla, mutta toi kuulostaa TODELLA TYHMÄLTÄ, että joku olis toteutettu toimimaan viiveellä tarkoituksella, onneks muuten sama peli on TOTEUTETTU iphonelle ilman viivettä, on paljo mielekkäämpi pyöritellä tuota palikkaa

sit toho firefox uutiseen ja yleensäki ohjelmiin nii tuleeko n900:lle sitten koskaan mitään VALMISTA ja hyvin optimoitua?
Aina meinaa tää sama virsi, että eihä tää ny oo viel lopullinen, sitä on kuultu siitä asti, ku ekat n900 videot nettii tuli ja kaikista viritelmistä mitä sille o kyhäilty

Mut eiköhän ny jatketa samalla linjalla ja kuitenki sanota myös, että toi zenbound ei oo vielä optimoitu kunnolla siks siinä on pieni viive? olis varmaa järkevämpää

Vastaa
Nks123
Nks123

15

@14: Huoh! Kannattaisiko ottaa asioista selvää ennen kuin tuut itkeen? Ensinnäkin, Firefox ei ole Nokian oma selain, se toimii kyllä huonosti, mutta tämä ei johdu laitteen tehosta, vaan huonosta optimoinnista. N900:n oma selain MicroB toimii erittäin ripeästi ja siinä on kaikki ominaisuudet lisäosien asentamismahdollisuuksineen. Firefoxin tahmaisuuden takia, ei ole mitään järkeä käyttää sitä puhelimen selaimena, se ei tuo mitään parempaa. Lisäksi Firefox RC3 oli todella tahmainen, tämä eka virallinen versio on jo reilusti parempi, joka sekin puoltaa optimoinnin puutteen suuntaan. Ei mikään toimi edes supertietokoneella kunnolla ilman optimointia!

Vuoristoratapeli pyörii sulavasti, siitä ei tainnut olla epäselvyyttä?

Ja nyt tuo ZenBound: Sä olet kyllä harvinaisen pihalla. ASD tarkoitti sitä, että niin sanottu "hiiren kiihdytys" on erilainen tuossa pelissä. Peli kyllä reagoi saman tien kosketukseen, mutta kosketuksen liikkeen kiihdytys on tuollainen laahaava. Tämä ei johdu mistään optimoinnin puutteesta, vaan on ominaisuus. Jos olisit joskus käyttäny Mac-tietokonetta, niin olisit huomannut, että windowsiin tottuneelle macin vakioarvojen hiiren kiihdytys on samanlaista laahaamista. Mutta eihän tämäkään ole mitään bugaamista? Macissa hiiri siis aina laahaa pikkuisen käden liikettä jäljessä.

Vastaa
Laukaa
Laukaa

16

@14

Ihmeellistä, että minulla tökki iPhone. Eikö sen pitäisi olla niiiiin hyvä, että siinä ei ole mitään vikaa? Itselläni ei kyllä ole N900:sta mutta jos nyt saisin valita niin ottaisin sen kyllä mieluummin kuin iPhonen.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

17

@15

siis mistä asioista? enkai oo missää vaiheessa myöskään väittäny firefoxin olevan oletusselain, ihmetyttää vaan miten firefox tuo tommosta roskaa luurille. En mä oo tietokoneellakaan ikinä törmänny softaan mikä olis yhtäkkiä 10 kertaa nopeempi, ku tulee lopullinen versio, ehkä pientä nopeuden kasvua voi tulla ja jos toi ny on jo kumminki final versio ni eihä tossa ole mitää järkeä? luulis että ei tommosta kukaa käyttäs

Käytin tuossa joulun aikaan pari kuukautta mäkkiä ja en kyllä yhtään huomannu mitään laahaavuutta hiiressä, tuntus melkosen oudolta jos tällaista olisi, kun mäkki kuitenkin on mainosalla kovassa käytössä ja käden pitää olla tarkka ja reagoiva

Kertokaas mulle tämmösiä hitaita hiiren kiihdytys pelejä vaikka pc maailmasta, ei tuu mitää mieleen, että koskaan olsin tollasia pelei pelannu? Toki siis jos laittaa fps pelistä vaikka hiiren nopeuden hitaimmalle mahdolliselle ni se vähä tollee menee, mut eikai sitä kukaan niin pelaa vaan se aina laitetaan niin, että se reagoi HETI

Eikä mua kyllä oikeastaan kiinnosta se selitys sen takana, että miksi se menee noin vaan, se että miksi se on tehty sitten noin? kun ei se iphone versiossakaan noin mene ja ja luulisi pelikokemuksen olevan paljo kivempi jos se kuva liikkuisi samaan tahtiin, kun sormea liikuttaa. Voiko tuota "hiiren kiihdytystä" sitten nopeuttaa itse? kuten edellä mainitsemissani fps peleissä

@16 jos sulla on ollu iphone 3gs ni täytyy kyllä myöntää, että todella vaikea on uskoa tuota lausettasi pätkimisestä, mutta toki saat ostaa n900 jos susta tuntuu, että se on sulle parempi vaihtoehto, ei mulla ole sitä mitään vastaan :)

Vastaa
akse
akse

18

Jooh firefoxin ekoja vakaita versioita.. ja toi microB perustuu samaan mozillan ytimeen mutta on vain optimoitu paremmin, joten sitä varmaan kannattaa käyttää. Eipä ton firefoxin nopeus aina vakuuta edes tietokoneilla.

Pelit näytti iha fiksuilta, mutta eipä noista maksaa jaksais.

Vastaa
Stonik
Stonik

19

Firefox 1.0:n javascript-moottori (Tracemonkey) on itseasiassa MicroB:tä tuoreempi ja aika reilustikin nopeampi, mutta se on luonnollisesti vain yksi osa-alue koko selaimen nopeudesta. On kuitenkin hyvä asia, että kehitystä tapahtuu useammalla rintamalla, sillä käsittääkseni tuo nopeampi javascript-tulkki on tulossa myös MicroB:hen.

Mutta noin muuten Firefox on todellakin vain 1.0-versio, käyttölittymäkin on melko omintakeinen. Eiköhän se tuosta nopeudu kunhan versionumeroissa päästään eteenpäin, ja lisäksi muutamia Webkit-pohjaisia selaimiakin on testivaiheessa N900:lle.

Vastaa
Sami (vahvistamaton)

20

Ville ei nyt kyllä ihan tajua mitä tolla hiiren "laahaamisella" tarkoitetaan. Itse huomaan kyllä ainakin selkeän eron esim Windows XP:n ja macin välillä juuri tuossa hiiren liikkeessä.
Elikkä siis macissa hiiri liikkuu tavallaan pehmeämmin ja "laahaa" silleen hiukan perässä kun taas XP:ssä kursori käyttäytyy terävämmin. Kummassakaan ei siis ole mitään vikaa..

Vastaa
MoZar
MoZar

21

@20 huomasin kans. Sillä hiiren kiihdytyksellä ei ole mitään tekemistä sen kanssa liikkuuko kursori heti vai ei. En enemmänkin siitä et onko hiiren nopeus lineaarista käden nopeuteen verrattuna.

Ja pelatessahan nämä kiihdytykset laitetaan pois. :P tai minä ainakin laitan.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

22

Juu on totta, että mulla ei ole sanasto hallussa tuosta mitä tarkoitatte, enkä ole edes enää varma puhutaanko tässä edes samasta asiasta

Mutta siitä olen varma, että mäkin hiiri ei liiku noin ainakaan tuossa suhteessa lähelläkään mitä toi zenbound tuossa videolla, koska mun silmään toi on todella häiritsevää ja en mitää tuollaisia fiiliksiä saanut mäkkiä käyttäessä

ja pidetään edelleen asia keep it simple, eli miksi sama peli on toteutettu iphonelle Samia lainatakseni toimimaan terävästi, en kuitenkaan usko, että kukaan tätä peliä haluaa pelata näin jos vois pelata myös, että se reagoisi terävästi

Niinku mozar tuossa sanoikin ei tämmösiä kiihdytyksiä kukaan pelatessa käytä ja en ymmärrä miksi käyttäisi yleensäkään missään

Vastaa
Nks123
Nks123

23

@22: Tässähän ei missään nimessä ollut kyse, että onko tuollainen laahaava kiihdytys huono vai hyvä juttu. Kyse oli koko ajan siitä, että kyseessä ei ole hidastelu tai pätkiminen, vaan juuri tuo erilainen "hiiren kiihdytys."

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja