Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Skype nyt ladattavissa S60 5th Edition -puhelimille

11
Kaarlo Räihä

Skype nyt ladattavissa S60 5th Edition -puhelimille
Viime joulukuussa internet-puheluita tarjoavasta Skype-ohjelmasta julkaistiin Symbian S60 -alustalle vihdoin natiivi sovellus. Valitettavasti tuolloin ohjelmaa tarjottiin vain S60 3rd Edition -laitteille, mutta nyt tämä epäkohta on korjattu uuden Skypen myötä, joka toimii myös S60 5th Edition -puhelimilla.

Nokian N97:llä ja uudemmilla S60 5th Edition -puhelimilla toimivan sovelluksen voi ladata puhelimen omalla internet-selaimella osoitteesta skype.com/m ja sovellus on muiden Skype-versioiden tapaan ilmainen.
All About Symbian -sivuston tekemän pikaisen testin perusteella ulkoasua on uudistettu aiempaan S60 3rd Edition -julkaisuun verrattuna. Valitettavasti Skypen S60 5th Edition -versio näyttää syövän julmetusti suoritintehoa ja muistia tietyissä tilanteissa, joten ainakin tällä hetkellä kevyemmät ohjelmat kuten Fring vaikuttavat paremmalta vaihtoehdolta Skype-puheluihin.

Toinen All About Symbianin huomaama ongelma on keskusteluhistorioiden lataaminen, joka saattaa pahimmillaan kestää jopa minuutin verran. Toistaiseksi Skype ei osaa nähtävästi tallentaa historiaa puhelimen muistiin, vaan se ladataan joka kerralla uudestaan.

Tuettujen Symbian-puhelinten listan voi tarkistaa Skypen omalta sivustolta.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (11)

Mata
Mata

1

"Nokian N95:llä ja uudemmilla S60 5th Edition -puhelimilla toimivan sovelluksen voi ladata puhelimen omalla internet-selaimella osoitteesta skype.com/m ja sovellus on muiden Skype-versioiden tapaan ilmainen. "

Jos sitä N95 vaihtaisi N97:ksi, niin saadaan puhutun puhelinmallin käyttis osumaan oikeaan .

Vastaa
Divisor
Divisor

2

Asensin juuri puhelimeen tuon, mutta herää kysymys kai se varmasti on ilmainen käyttää kun yhteytenä on WLAN? Ettei siinä ole mitään 3G maksuja yhtäkkiä puhelinlasku täynnä??? Kun siis chattaa ja soittaa vain skype-ohjelmien välillä? Esim. jos soitan puhelimen skypestä WLAN yhetydellä tietokoneeseen kaverille skypessä niin se on ilmaista?

Vastaa
user (vahvistamaton)

4

3@
> kyl siitä pieni 3g datalasku menee. jtn 5-10e

Mistä tuo lasku kiertyy ja miksi juuri tuon verran ?

Miten ohjelma voi sitten toimia ilman SIMiä ? jos se vaatisi GPRS dataa

Vastaa
olliboi
olliboi

5

ei toimi ilman simiä, wlansi saa toimii ilma simiä. hinta riippuu tietenki paljon puhut ja uskon et se sinne 10e menee jos puhuu paljon, ja 9.90e yleensä saa kaikilt liittymiltä laajakaistan puhelimeen

Vastaa
Divisor
Divisor

6

Kokeilin ilman SIMiä ja puhelin offline tilassa pelkän WLANin kanssa niin toimi tuo Skype ohjelma ja pystyi soittamaan. Ja kun SIM ei oo paikallaan niin puhelin on autom. offline tilassa näköjää, eikä silloin siis voi mitään laskua kertyä kaiken järjen mukaan???

Vastaa
user (vahvistamaton)

7

>ei toimi ilman simiä,

Ei vaadi SIMiä.

> wlansi saa toimii ilma simiä. hinta riippuu tietenki paljon puhut > ja uskon et se sinne 10e menee jos puhuu paljon, ja 9.90e yleensä
> saa kaikilt liittymiltä laajakaistan puhelimeen

Jos puhut GPRS (3G):n yli niin hinta menee datasiirron mukaan, eli riippuu operaattorista ja sopimuksesta, jos datasiirto menee Flat dataan niin sitten puhemäärällä ei väliä, jos ei mene flat dataan, niin sitten puhemäärällä ja kestolla on merkitystä, ei flat hintoja on niin joka lähtöön ettei voi heittää edes suuntaa antavaa euromääräistä arvioita, mutta karkeasti eurosta kymmeniin tuhansiin euroihin.

Suomessa Flat dataa saa alkaen operaattoreilta yleensä n. 10e-15e ja siitä ylöspäin. koskee vain operaattorin omassa verkossa, eli ei kannatta kanarialla sen varaan laskea.

Skype sitten veloittaa mahdolliset normaalit maksunaa, (Skype Out, Skype In jne.)

Flat pakettidatan osalta kannattaa varmistaa että se sisältää Skypen tyyppisen datasiirron, ja avoimien WLANien osalta niiden käytön laillisuus (vaihtelee maittain)

Jos ei puhu, niin datasiirto on huomattavasti vähäisempää, mutta roaming , tuntidata, jne. tilanteissa kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

Vastaa
jake (vahvistamaton)

8

wlanin kautta soittaessasi toiseen skypeen, niin ei tuu laskuja, ei.
On se wlan sitt sinun oma tai jonkun toisen oma... ;)

Vastaa
jake (vahvistamaton)

9

eikä maksa muuten, vaikka Kiinasta jonkun wlanin kautta rimpauttelisit

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja