Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta tänä vuonna puhelimia Snapdragon-suorittimella?

64
Matti Vähäkainu

Nokialta tänä vuonna puhelimia Snapdragon-suorittimella?
Nokia ja Qualcomm olivat kovissa patenttikiistoissa vielä kaksi vuotta taaksepäin. Yhtiöt pääsivät kuitenkin sopuun vuoden 2008 kesällä, jonka jälkeen alettiin hieroa yhteistyökuvioita. Nyt yhteistyö on poikinut hankkeita, jotka Qualcommin mukaan johtavat vielä tämän vuoden aikana Qualcommin piirisarjalla varustettuihin Symbian-puhelimiin.

Qualcommin toimitusjohtaja Paul Jacobs kertoo Helsingin Sanomien paperilehdessä, että yhteistyö Nokian kanssa on sujunut hyvin. Qualcommin piirisarjalla varustetut laitteet ovat suunnattu jenkkimarkkinoille, jossa Nokian suosio on hiipunut. Qualcommin Snapdragon-piirisarjan gigahertsin kellotaajuudella toimiva ARM-pohjainen suoritin löytyy muun muassa Googlen Nexus One -puhelimesta sekä useista muista huippupuhelimista.
Nokia on tehnyt jo vuodesta 2008 yhteistyötä Qualcommin kanssa, mutta toistaseksi Qualcommin sirut eivät ole löytäneet tietään suomalaisjätin puhelimiin. Tällä hetkellä Nokian ainut Qualcommin piirisarjalla varustettu laite on Booklet 3G -miniläppäri.

Kommentit (64)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

Kiva. Muilla valmistajillahan ei ole ollut huippulaitteissaan Snapdragonia kuin lähes vuoden ennen kuin Nokia sen omiin laitteisiinsa. Vautsi, Nokiahan on ottanut kiinni ainakin puolella vuodella.

Vastaa
kikuu
kikuu

2

@1 Niin, mitä sitten?? Ei se suuri ja ihmeellinen Snapdragon puhelinta tee. Hyvin on Nokia pärjännyt lan sitäkin.
Taisit ymmärtää asia niin, että Nokialla ei ole enne ollut prosessoreja kännyköissään ;)

Vastaa
Stonik
Stonik

4

@1

Toshiba TG01 oli ensimmäinen jossa oli käytössä 1GHz Snapdragon, ja se tuli myyntiin loppukesästä. HTC HD2 seuraava, ja se tuli myyntiin jouluksi. Sen jälkeen Nexus One, joka julkaistiin tammikuussa 2010.

Ja luonnollisesti uudet Snapdragonit tulossa, 1.3 GHz ja 1.5 GHz kahdella ytimellä. Eipä niille tosin vielä tarvetta ole, koska nykyinen gigahertsinenkin vetäisee akun tyhjäksi kello 16 mennessä.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

5

Dollarinen se vaan jaksaa ihastuttaa kommenttien tasoa nostavilla huomautuksillaan.

ps. Kohta vielä Applekin laittaa tehokkaampaa prosessoria iPhoneen ja saa hieman kiinni kilpailijoitaan, mutta ei kuitenkaan.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

6

@2
Väitinkö niin? Miksi takerruit juuri viestiini? Mikset voinut antaa asian olla? Kyllä se suoritin on vain melko tärkeä osa puhelinta, vaikea olisi toiminta ilman sitä. Snapdragon kun sattuu olemaan tällä hetkellä se parhain suoritin mitä markkinoilta olevista laitteista löytyy.

Vastaa
coffee13
coffee13

7

No kyllä Dollarinen sinänsä aivan oikeutetusti kritisoi Nokian käyttämää rautaa. Se ei ole parantunut sitten N95:n. Samalla raudalla on tulostettu puhelimia jo vuosia ja todellakin parempaa suorituskykyä puhelimet tarvitsevat.

Nokia 5800 on aivan hyvä esimerkki. Puhelin toimii ohan ok, ei kiitettävästi, mutta sitten kun käytät eri sovelluksia niin johan sitä rupeaa toivomaan parempaa nopeutta.

+ Sovelluskehittäjät eivät kamalan innoissaan ole kun puhti ei puhelimessa riitä ja optimointi vie aikaa.

Vastaa
Tietopossu (vahvistamaton)

8

Rautaa ei ole ikinä tarpeeksi. Lisäämällä rautaa saadaan enemmän resursseja kuluttavaa koodia. Windows tyylinen koodaus leviää myös kännyköihin ja sitten itketään kun akut ei kestä.

ps. Dollarisen kommenteilla on ehkä perää, mutta hän ilmaisee kantansa kuin uhmaikäinen teini. Hiukan on vielä perunoita syötävä, että ulostulo on edes jollain järkevällä tasolla.

Tietopossu tietää.

Vastaa
kikuu
kikuu

10

Niin miksiköhän takerruin juuri sinun viestiisi? Ei ollut paljoa vaihtoehtoja minulla, toisen viestin kirjoittajalla.
Niin ja siksi kommentoin viestiäsi, koska et taida ymmärtää paljoakaan puhelimista ja ystävällisesti opastin sinua.
Olet minulle vähintään kiitoksen ja anteeksipyynnön velkaa.


Nokian puhelimet eivät ole lähellekkään ainoita, joissa ei ole 1Ghz suoritinta, joten en ymmärrä mitä te mesoatte siitä, että Nokia on muka jäljessä? Olisikin hyvin järkevää laittaa h*lvetisti akkua syövä prossu puhelimeen jolle riittää mainiosti vaikka 600mhz prossu.

Vastaa
JuhaW
JuhaW

11

RAMmia Nokialaiset kaipaisi lisää, eikä mitään gigan prossuja. Tähänkin asti riittänyt akkuystävällinen pienempi prossu Noksuun.
Mä en ainakaan kaipaa todellakaan mitään gigan prossuja Noksuun vielä, ennen kuin akkuteknologia paranee.
E72:ssa 600Mhz prossu ja akku kestää kevyesti vaikka viikon. Koitapa tehdä se esim. Nexus Onella.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

12

@9
Koska käyttävät omia suorittimiaan, joista viimeisin (1GHZ:n suoritin Badassa [ja Beamissa?]) on kyllä melko lähellä (ellei jopa edellä) Snapdragonia tehoiltaan. AIVAN toista luokkaa kuin ne, mitä Nokia käyttää älypuhelimissaan (puhelimissa, ei N900:ssa).

@10
Ei ole sinunkaan tietosi puhelimista mitenkään häikäisevää.
"Hyvin on Nokia pärjännyt lan sitäkin." Onkohan todella näin (N900 en laske puhelimeksi). Oletko oikeasti tuota mieltä? Vaikka S60 5th Edition on keskeneräinen ja buginen, niin silti sieltä voisi löytyä edes hieman parempaa rautaa (vrt. Samsung, Sony-Ericsson).

@11
Mikä se sellainen gigan prossu on? Kellotaajuus ei ole kaikki kaikessa. E72:ssa ei myöskään ole suurta kosketusnäyttöä, joka vie paljon virtaa. Laitetta ei useimmiten myöskään tule käytetyksi niin paljoa kuin kosketusnäyttömallia. Mihin edes E72 tarvitsisi parempaa suoritinta?

Vastaa
Phiideer
Phiideer

13

@8
Nätisti sanottu.
Esimerkkisi tuo hyvin esiin kaikkiin edistysaskeleihin mahdollisesti liittyvän riippakiven, joka ei johdu suoranaisesti itse laitteesta. Optimointi on yhtä tärkeää 1GHz formulalla kuin 600MHz pökötillä - erona on se, että joku sovelluskehittäjistä ei ehkä näe asiaa niin tai hänellä ei riitä aika.

Vastaa
kikuu
kikuu

14

Ikävää tämmöinen ot ja spämmääminen mutta kuitenkin..

"@10
Ei ole sinunkaan tietosi puhelimista mitenkään häikäisevää.
"Hyvin on Nokia pärjännyt lan sitäkin." Onkohan todella näin (N900 en laske puhelimeksi). Oletko oikeasti tuota mieltä? Vaikka S60 5th Edition on keskeneräinen ja buginen, niin silti sieltä voisi löytyä edes hieman parempaa rautaa (vrt. Samsung, Sony-Ericsson). "

Miksi et laske N900 puhelimeksi?? Vertaappa puhelinvertailussa vaikka sitä ja HTC Hero:a. Ei löydy paljoa eroja? Kyllä se ihan puhelin on.

S60 5th ei ole omasta mielestäni nykyään yhtään kesken eräinen tai buginen. Käytettävyys sun muut ovatkin sitten eri asia. Kyllä Nokialla on oikea rauta oikeissa puhelimissa. Se on sitten eri juttu, jos joku Windows Mobile vaatii jo käynnistyäkseen vähintään 500mhz suorittimen jne, mutta kyllä Nokia on raudassakin ihan ajan tasalla, vaikka juuri tätä Qualcommia ei löydy.

Vastaa
coffee13
coffee13

15

Kikuulle. No onhan tuo nyt aivan naurettava väite, että Nokian puhelimissa olisi rauta ajantasalla. Ja S60 5th ei ole edes suunniteltu kosketusnäytöille. Portattu vaan s60 kosketusnäytölle sopivaksi.

Vastaa
dasdasdasdasd213 (vahvistamaton)

16

@12

"Laitetta ei useimmiten myöskään tule käytetyksi niin paljoa kuin kosketusnäyttömallia"

Just joo, jotain sun omia spekulointeja? Tuskin kukaan pahakseen laittais jos laitteesta löytyy mahdollisimman tehokasta rautaa, kuhan vain se ei häiritse muuta (Akunkesto, puhelimen kuumentuminen jne..)

Vastaa
Stonik
Stonik

17

@13

Samsung ei tosin ole kertonut mikä on Bada-mallien prosessori, ainoastaan kellotaajuus on kerrottu. On mahdollista sekin, että kyseessä on vanha ARM11-ytimen prosessori, joka samalla kellotaajuudella noin puolet Cortex A8:aa hitaampi. Sama prossu kun on käytössä 800MHz kelloilla mm. Galaxy Spicassa ja Jetissä. Samsung ei itse suunnittele prosessoriytimiä, vaan ne ovat ARM:n käsialaa.

Ja toiseksi Cortex A8 on samoilla kelloilla Snapdragonia jonkun verran nopeampi, siitäkin huolimatta että ytimet ovat sukua toisilleen. N900:n pakettiin kuuluu tämän lisäksi toki myös erillinen grafiikkakiihdytin ja dsp-siru joka hoitaa esimerkiksi videoenkoodauksen. iPhonessa dsp:tä ei ole, eikä ilmeisesti myöskään esimerkiksi Nexus Onessa.

Android myös hukkaa tehoja Dalvik-virtuaalikoneeseen, vaikka siinä onkin omat etunsa.

Eikä siinä vielä kaikki. Ilmeisesti Nokia puuhaa tosissaan sirua myös Intelin kanssa: http://arstechnica.com/gadgets/news/2010...tm_campaign=rss

Vastaa
wipe2000
wipe2000

18

Noksulle ei käsittääkseni olisi ollut mikään ongelma kasvattaa nykypuhelintensakaan prossujen kellotaajuutta ja laskentatehoa (eli käyttää järeämpää OMAP-prossua), jos olisivat katsoneet siihen olevan tarvetta. Kyse on käsittääkseni enemmänkin optimoinnista ('mahdollisimman halpa ja vähävirtainen mutta kuitenkin riittävästi MIPSejä' -prossu) kuin tarpeesta päteä paperilla kilpailijoille. Pitää muistaa, että Nokia valmistaa edelleen puhelimensa huippukatteella, ylimääräisiä kuluja ei haluta turhan takia.

Vastaa
Nks123
Nks123

19

@18: Olet aivan oikeassa. Esimerkiksi N900:n Cortex A8 on alikellotettu 600MHz:iin. Oikea kellotaajuus on 833MHz. Miksi? Koska Nokia on katsonut, että laitteessa on muutenkin jo riittävä suorituskyky ja akkukesto on paljon tärkeämpää kuin saada Dollarisen kaltaisten teinien munat sojoon korkeammalla kellotaajuudella. Optimointi ja muuten tekniset ratkaisut ovat paljon tärkeämpiä kuin puhdas kellotaajuus. Kyllähän moneen kertaan todistettu N900:n suorituskyky esim. näitä emulaattoreita pyörittäessä.

PS. N900 uptime tällä hetkellä 4d 0h 43min ;)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

20

Pakko tarttua mukaan...
-------------------
#6
Dollarinen (vahvistamaton) @ 18.2.2010 17:49
@2
Väitinkö niin? Miksi takerruit juuri viestiini? Mikset voinut antaa asian olla? Kyllä se suoritin on vain melko tärkeä osa puhelinta, vaikea olisi toiminta ilman sitä. Snapdragon kun sattuu olemaan tällä hetkellä se parhain suoritin mitä markkinoilta olevista laitteista löytyy.
------------------
Miksi kukaan takertuu kommentteihin?! Mitä ihmettä! Siis sä kommentoit tänne olettaen, ettei kukaan vaan vastaisi kommenttiisi? MIKSI? Minkä ihmeen takia pitäisi jonkin kommentin antaa olla?! Sen takiahan kommentoidaan, että asiasta syntyy keskustelua.

Niin ja tehoja saa olla kaikissa laitteissa aina, jääkaapeista autoihin. Ei ne kuitenkaan kaikkea meinaa. Ja edelleen painotan, että suurin osa kuluttajista eivät edes tiedä montako megaheertsiä luurissa on. Saati sitten, että sielä on jokin prosessori. :)

Vastaa
user (vahvistamaton)

21

>Kiva. Muilla valmistajillahan ei ole ollut huippulaitteissaan
>Snapdragonia kuin lähes vuoden ennen kuin Nokia sen omiin
>laitteisiinsa.

Jos luit uutisen, niin Nokia ei ola käyttänyt valmistamissaan puhelimissa Qulacomin piirisarjoja, joillekkin valmistajille se on ollut vuosikausia pää toimittaja.

Jos luit uutisen, niin vasta viimevuosikymmenen lopulla Nokia ja Qualcomm lähtivät kehittämään alustaa.

Nokialla kuitenkin TI, ST jne. käytössä, joten tuskin mikään kauhea paniikki on ollut.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

23

@19
Lähde? Tottakai optimointi on tärkeä asia, mutta on myös tärkeää, että tehoja löytyy ettei optimoimiseen mene suunnattoman paljon aikaa.

@20
Anteeksi vain, mutta minun mielestäni tämän viestikentän yläpuolella lukee "Kommentoi uutista". Kyseessä on siis kunkin ihmisen oma näkemys asiasta. Ne ovat pääasiallisesti jokaisen omia mielipideasioita, eikä siis toiset voi sanoa niihin mitään vastaan. Kommentointi ja keskustelu on kaksi eri asiaa.
Eli se on hyvä tekosyy olla laittamatta parempaa suorituskykyä laitteisiin, koska "kuluttajat eivät tiedä asioista"? Onpas mahtava yritysstrategia.

@21
Kyllä, kyllä luin uutisen. Mitä se muuttaa? Ovatko ainoat vaihtoehdot sitten Snapdragon tai ikivanha, surkea ARM11? Eivät taida. Kyllä muiltakin valmistajilta pitäisi löytyä edes parempia suorittimia/alustoja.

Vastaa
wipe2000
wipe2000

24

Lainaus:

Eli se on hyvä tekosyy olla laittamatta parempaa suorituskykyä laitteisiin, koska "kuluttajat eivät tiedä asioista"?


Nokiallakin on (ollut?) useita puhelinmalleja, joissa ainakin käyttöliittymän vasteaika on liian pitkä, eli puhelin tuntuu tahmealta. En tiedä onko kyse hinnasta vai huonosta suunnittelusta (optimoinnista), mutta kyllähän sellainen luuri pilaa turhaan merkin mainetta. Varmastikaan kyse ei kuitenkaan ole siitä, etteikö tehokkaampia prossuja olisi ollut tarjolla heidänkin käyttämillään komponenttitoimittajilla.

Lainaus:

Kyllä, kyllä luin uutisen. Mitä se muuttaa? Ovatko ainoat vaihtoehdot sitten Snapdragon tai ikivanha, surkea ARM11? Eivät taida. Kyllä muiltakin valmistajilta pitäisi löytyä edes parempia suorittimia/alustoja.


En ihan ymmärrä, mitä tässä haluat sanoa. Nokian useimmissa 'paremmissa' puhelimissaan käytttämä Texas Instrumentsin OMAP -prossuperhe on varmastikin kilpailukykyinen. Itse prossuydin niissäkin on ARM (vanhoissa ARM 11, uudemmissa OMAP3:issa ARM Cortex A8 ja OMAP4:ssä Cortex A9), mutta lisänä on myös signaaliprossua ja näytönohjainta sun muuta tarvittavaa. Cortex-A9:stähän ARM lupailee jo 2 GHz:n kelloja ja jopa neljää ydintä.
( http://www.arm.com/products/processors/cortex-a/cortex-a9.php ).

Snapdragon on toisen valmistajan (Qualcomm) kilpaileva ARM-pohjainen tuoteperhe. Myös ainakin Samsung, STMicroelectronics ja alkujaan Intelin XScalen ostanut Marvell valmistavat varsin hyvin kännyihin sopivia ARM-pohjaisia multimediaprossuja.

Vastaa
Jorma Ollila (vahvistamaton)

27

@19
5800 uptime 31h ja kohta loppuu akku. ARM11@434MHz, missä vika?

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

33

@32

Yksinkertaisesti todennäköisyydellä. Asiakkaiden tyytyväisyysprosentti heillä samsungin omistajia korkeampi. Näin siis ainakin tässä tutkimuksessa.

Vastaa
Stonik
Stonik

35

@34

Piti tuota itsekin vähän hakea, ja muutamassa uutisessa mainitaan Cortex A8. Jos tuo pitää paikkansa ja nopeus on 1 GHz, on kyseessä ihan selkeästi markkinoiden nopein rauta. Eli menee tehoissa myös vastaavan Snapdragonin ohi.

Saa nähdä millainen Badasta tulee käytännössä, mutta johan noilla hertseillä vähän huonompikin koodi rullaa kivasti. Akunkeston kanssa on toinen asia, mutta se jää nähtäväksi.

Jossain Maemo Talkin sivuilla muistan olleen puhetta N900:n prosessorin ylikellotusmahdollsuuksista. Vaikka se olisikin mahdollista, muistan jokun sanoneen että siru käryäisi samantien - eli overheadia ei ihan hirveästi ole. Ehkäpä valmistusprosessissa on siirrytty 45 nanometriin?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

36

Voi hyvää päivää taas... :)
-----------------------------
Dollarinen (vahvistamaton) @ 19.2.2010 11:16
Anteeksi vain, mutta minun mielestäni tämän viestikentän yläpuolella lukee "Kommentoi uutista". Kyseessä on siis kunkin ihmisen oma näkemys asiasta. Ne ovat pääasiallisesti jokaisen omia mielipideasioita, eikä siis toiset voi sanoa niihin mitään vastaan.
-----------------------------
Otat siis heti loukkauksena tms. jos joku sattuu kommentoimaan sinun kommenttiasi? Miksi ihmeessä? "Eikä toiset voi sanoa niihin mitään vastaan.." Voi moro, siis kun totesit, että Snapdragon on marrkinoiden tehokkain prossu (mitä se ei ilmeisesti ole) ja Nokia pitäisi yksioikoisesti käyttää ko. prossua (mikä ei ole suinkaan ainoa oikea vaihtoehto oikeasti), niin KUKAAN EI SAA kommentoida tätä asiaa? Huh huh.

Jos sun kommentteihin ei saa tarttua tai niitä ei saa kommentoida ja jatkaa keskustelua niin perustele edes asiasi niin hyvin, että asia on selvä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

37

@36
Miten niin? Kyse sattuu olemaan periaatteesta; kommentti on kommentti ja keskustelu on keskutelu. Miksi televisiossa urheiluohjelmia kommentoidaan, eikä keskustella? Liittyykö siihen vuoropuhelua kommentaattorin ja katsojan välillä? Ei.

Olen perustellut asiani aivan tarpeeksi hyvin. Jos väität, että Nokian rauta on laitteissaan ajan tasalla niin voi hyvää päivää.

Vastaa
user (vahvistamaton)

38

>Jos väität, että Nokian rauta on laitteissaan ajan tasalla niin voi
>hyvää päivää.

Nokian älypuhelimissa on varsin pätevää rautaa ja vauhdikasta, E-52 jne, ja muissa tuoreissa S60 3rd koneissa, Teho nykymittapuun mukaan varsin hyvä, toiminta-aika erinomainen ja nämä yhdistettyna erittäin kilpailukykyinen paketti, joka pärjää toiminta-ajoissa jopa monelle peruspuehlimella (raudan lisäksi tietenkin vaikuttaa tiukka OS).

Eikä Series 40 koneissakaan kai mitään kummempaa huomautettavaa.

Kosketus puolella on menossa raudan päivitys, ja S50 5th koneissa on jo varsin iekästä ja koluttua ja muissa malleissa jo taaksejätetty. Siitä huolimatta ei aivan surkeaa eikä kaikissa tilanteissa kilpailukykyänsä menettänyttä. Mutta tässä luokassa on odotettavissa seuraava päivitys vyörytys, siitä tuskin tarvitsee olla pettynyt.

N900:n on tietenkin raudaltaa varsin tiukkaa kamaa ja sen osalta kilpailukykyinen melkein puhelimelle kuin puhelimelle, mutta sitä nyt tuskin tähän kisaan on syytä ottaa.

Vastaa
Nks123
Nks123

39

@37: Nokian Symbian-puhelinten rauta on tarpeeksi tehokasta symbian s60 3rd-koneissa. Uusissa nyt markkinoille tulevissa s60 5th-luureissa se on myös tarpeeksi tehokasta. Ensimmäisissä s60 5th-luureissa alakanttiin. Se, että Android vaatii java-virtuaalikoneidensa yms. muiden seikkojen takia 1GHz prossuja, ei automaattisesti tarkoita, että kaikki käyttikset vaatisivat gigan prossuja, jotta ne voisivat toimia kunnolla.

Ja hei, tiiätkö mitä? Oon seurannu sun kommentteja pitkän aikaa, ja kertaakaan sä et ole vastannut suoraan kenenkään kysymykseen! Jos joku kysyy sulta jotain, niin 99% tapauksissa se on puhdasta agressiivista hyökkäystä takaisin päin, ilman mitään sisältöä. Sen yhden prosentin verran sieltä kaiken hyökkäilyn ja angstaamisen ja vittuilun välistä saattaa löytyä epäsuora vastaus. Ikinä et oo antanu suoraa vastausta mihinkään. En mä sua mitenkään vammaisena pidä, mutta kaikesta tästä agressiivisuudesta johtuen pidän kiinni teoriastani, että oot jollain tasolle psyykkisesti häiriintyny. Pahoittelen =(

Vastaa
miksuh2
miksuh2

40

@1 Dollarinen

Sinä ainakin olet tehnyt jo hyvin selväksi, että olet Iphonefanaatikko. jopten jospa ihan tukkisit sen leipäl'pesi jatkossa? Sinulta kun ei tunnu tulevan ainuttakaan järjellistä kommenttia mihinkään uutiseen. Joten ole hiljaa.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

41

@39
Se on kato ku nää on kommentteja. Ei tarvi vasta voi vaan huudella takas metsään... ;)

@37
Niin joku TV-ohjelmahan on oikein hyvä verrokki netin uutispalstojen kommentointilistoille. Jepu jee. =) Toisekseen näihin urheilu ohjelmiinkin joskus otetaan kyllä katsojien soittoja tai viestejä kommentteina, joita sitten selostaja esittää asiantuntevalla kommentaattorille. Lisäksi selostajan ja kommentaattorin kesken on tarkoitus syntyä keskustelua asiantuntevan kommentaattorin kommenteista.

Vastaa
kikuu
kikuu

42

"Miten niin? Kyse sattuu olemaan periaatteesta; kommentti on kommentti ja keskustelu on keskutelu. Miksi televisiossa urheiluohjelmia kommentoidaan, eikä keskustella? Liittyykö siihen vuoropuhelua kommentaattorin ja katsojan välillä? Ei.

Olen perustellut asiani aivan tarpeeksi hyvin. Jos väität, että Nokian rauta on laitteissaan ajan tasalla niin voi hyvää päivää."

Siis mitä?? :DD

Joo no ehkei tosta Dollarisesta kannata sitten välittää.


Jos Nokialta tulee Snapdragon suorittimella varustettuja känyköitä, niin hieno homma, mutta jos ei, niin ei voi mitään. Kyllä ARM prossuillakin pärjää. HTC ja muut voivat tehdä rauhassa 2Ghz prosessroilla varustettuja puhelimia joiden akku kestää 5 min, tai sitten lisätä puhelimeen kalliin akun ja hinta menee jo tonnin yläpuolelle. Nokia osaa taas suhteuttaa puhelimen tehot akunkestoon ja ohjelmien tarvitsemaan tehoon.

Joku jo sanokin, että niillä Gigahertzeillä sun muilla luvuilla saadaan vaan 15vee pojat villeiks ;)

Vastaa
kikuu
kikuu

43

@42 En nyt muista mistä näitä viestejä muokataan, joten korjaan sitten uudessa kommentissa, että tarkoitin siis Cortex A8 tai muilla ei Qualcommin prossuilla, enkä ARM :P

Vastaa
user (vahvistamaton)

44

>tarkoitin siis Cortex A8 tai muilla ei Qualcommin prossuilla, enkä
>ARM :P

Nyt meni sekaisin, Cortex A8 on ARM. jos tarkoitit jotain ARM pohjaisia ja muita kuin Qualcommin tuotteet. niin muokkaamaton viesti oli ehkä vähän ymmärettävämpi kuin korjaus....

Vastaa
kikuu
kikuu

45

Juu siis tiedän että "Cortex A8 on ARM", mutta kuten itse uutisessa lukee niin;
"Qualcommin Snapdragon-piirisarjan gigahertsin kellotaajuudella toimiva ARM-pohjainen suoritin--"

Eli tuo ARM ei paljoa kerro.

;)

Vastaa
user (vahvistamaton)

47

>Sen verran voi todeta että Booklet 3G:ssä on jo Snapdragon prossu.

Mistä tuollaisen ajatuksen sait ?

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

50

@49 ja 46
Nokian sivujen mukaan:
Suoritin ja piirisarja

* Intel® Atom™ Z530, 1,6 GHz
* Intel® Poulsbo US15W

Sitä en tiedä mikä laitteessa on Qualcomia tarkemmin. Vai onko uutisessa virhe?

Vastaa
user (vahvistamaton)

52

@49
> Lukekaa edes se uutinen...
>
>Tällä hetkellä Nokian ainut Qualcommin piirisarjalla varustettu
>laite on Booklet 3G -miniläppäri.

Uutisessa ei puhuttu mitään että olisi Snapdragon, ei tosin poissuljettukkaan, mutta tuntuisi aika kovalta tuohon laitteeseen Atomin rinnalle.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

53

@42
Minulla on Nokian 5800. ARM11@434MHz, akku menee puolessatoista päivässä. Missä siis vika?

Vastaa
the dude (vahvistamaton)

56

Eipä noita Dollarisen viestejä kannata kovin tosissaan ottaa. Yhden järkevän ja totuuspohjaisen viestin olen häneltä lukenut, ja sekin oli se missä ilmoitti olevansa homo.

Vastaa
Phiideer (vahvistamaton)

57

Minä taasen otan Dollarisen kommentit hyvinkin vakavissani. Olettepa te herkkähipiäisiä henkilöitä.

Vastaa
asffas (vahvistamaton)

58

minä taas en ota sinua hyvin vakavissani. oletpa herkkähipiäinen.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

59

Minä otan teidät kaikki hyvin vakavissani kun ootte kaikki yhtälailla pellejä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja