Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Sony Ericsson kieltäytyi valmistamasta Google-puhelinta

7
Matti Vähäkainu

Sony Ericsson kieltäytyi valmistamasta Google-puhelinta
Kuten useimmat tietävät Googlen markkinoima ja myymä ensimmäinen aito Google-puhelin, Nexus One, on taiwanilaisen HTC:n valmistama. Sony Ericsson on kuitenkin kertonut, että se voisi yhtä hyvin tulla heidän tehtaistaan. Mikäli Sony Ericssonin toimitusjohtaja Bert Nordbergia on uskominen, niin Google pyysi ruotsalaisten (ja japanilaisten) ylpeyttä valmistamaan hakukonejätin superpuhelimenta ennen HTC:ta.

Bert Nordberg kertoi Sydsvenskan-lehdelle, että he kieltäytyivät, sillä haluavat valmistaa puhelimia vain omalla brändillään. Kieltäytymisen ymmärtäisi noususuhdanteessa olevalta valmistajalta tai Nokian kaltaiselta mobiilijätiltä, mutta ongelmissa rypevälle Sony Ericssonille diilistä on vaikea keksiä juurikaan pahaa.
Sony Ericssonilta on tulossa muutaman kuukauden sisällä oma Android-laite, XPERIA X10. Googlen Nexus One sai kuitenkin jo ennen julkaisua enemmän palstatilaa kuin X10 tulee saamaan todennäköisesti koko elinkaarensa aikana. Nordbergin mukaan Sony Ericssonin suhteet Googleen pysyivät kuitenkin hyvinä, ja he luottavat Android-alustan vetovoimaan myös jatkossa.

Kommentit (7)

mikko (vahvistamaton)

2

oisko nyt kuitenkin nexus onen kohdalla käynyt jo melko selväksi että palstatila ei myy puhelimia?

Vastaa
user (vahvistamaton)

5

SE:hän on perinteisesti ostanut suunnittelua ja valmistusta ulkopuolelta, mm. HTC on sille tehnyt puhelimia alusta loppuun, johon SE on tuonut omaa jälkeä softalla.

Vastaa
Mikael (vahvistamaton)

6

Typerä päätös!

X10 ei tule myymään varmaan erityisen hyvin. Tulee suht myöhään markkinoille, eikä edes sisällä mitään sellaista, jonka takia kuluttajan kannattaisi valita juuri kyseinen Sony Ericssonin malli. Esim. Nexus Oneen verrattuna isompi näyttö, mutta muuten Nexus One onkin parempi, esim. RAMia tuplat, AMOLED-näyttö, Android 2.1 heti kättelyssä (X10:lle toki tulossa _joskus_ päivityksenä)...

SE yksinkertaisesti sanottuna ryssi. Jos X10 olisi tullut markkinoille jo ennen joulua tai vähän joulun jälkeen, olisin itse ostanut sen. Nyt en osta, koska saa odottaa päivitystä epämääräisiä aikoja ja parempiakin laitteita löytyy jo markkinoilta, muutama tuuman kymmenys näytön koossa ei vaikuta p*skan vertaa!

Itse asiassa SE on muninut koko Xperia-sarjan puhelinten kanssa enemmän tai vähemmän. Ensimmäinen sarjan puhelin, X1, oli julkaistessa huippupuhelin, markkinoille tullessaan oli jo paljon varteenotettavia kilpailijoita, lisäksi suhteessa vähän turhan korkea hinta, näyttökin oli resoiltaan mahtava, mutta muuten vähän turhan pieni. X2 taas on mielestäni todella pieni päivitys X1:n ja siinä on vaikka minkälaista ongelmaa softan kanssa. Ja nyt vielä tämä X10:n tapaus!

Vastaa
mniskane
mniskane

7

@6 Olisiko mielestäsi SE:n tulevaisuuden strategia ja turva alkaa toimimaan sopimusvalmistajana (Flextronicsin ja kumppanien kanssa) ns. hyvä päätös? Taitaa SE olla kuitenkin kapasiteetin ostaja noilla markkinoilla eikä myyjä.

Kun lukee pelkästään näitä uutisia ja tuotejulkistuksia niin alkaa toi ajantaju heittään mikä tuote on vanhentunut ja mikä uusi. Sitten vielä jotkut laitteet on yksinkertaisesti hyviä paperilla ja huonoja livenä. Sitä on paha sanoa etukäteen varsinkaan hypistelemättä itse niitä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja