Googlen AdMob kartoitti mobiilitrendejä

2
Matti Robinson

Googlen AdMob kartoitti mobiilitrendejä
Maailman suurin mobiilimainosyritys AdMob on koostanut selvityksen maailman tämänhetkisistä mobiilialan virtauksista. Google-omisteinen AdMob käsittelee noin 20 sivuisessa selvityksessä muun muassa Android-, iPhone- ja webOS-käyttäjien ikä- ja sukupuolijakaumia, tulevaisuuden suunnitelmia ja sovelluslatauksia, sekä erialuiden mobiilikäyttöasteita.

Android-puhelimien omistajat ovat keskimäärin Palm- ja iPhone käyttäjiä useammin miehiä. Android-käyttäjistä lähes kolmannes on 25-34-vuotiaita, kun iPhone-käyttäjien ikähaarukka jakaantuu tasaisemmin 25 ja 54 ikävuoden väliin. Palmin webOS-käyttäjät ovat edellemainittuja useammin alle 25-vuotiaita.Applen tulevan tablet-tietokoneen, iPadin, suosio kolmikon keskuudessa vaihtelee suuresti. Applen kelkassa jo olevista käyttäjistä 16% on "luultavasti" ostamassa iPadin seuraavan 6 kuukauden aikana, kun taas Android-käyttäjien keskuudessa iPadia harkitaan ainoastaan 6% tapauksista. Käyttöjärjestelmistä eniten kehuja kyselyssä sai iPhone, jota peräti 91% suosittelee ystävilleen.

Tutkimuksen mukaan Android- ja iPhone-alustojen käyttäjät lataavat kuta kuinkin yhtä monta sovellusta kuukaudessa, mutta iPhonen käyttäjät lataavat useammin maksullisia sovelluksia. Palmin webOS jää selvästi jälkeen sovelluslatauksissa. Tutkimuksesta käy lisäksi ilmi, että ainoastaan 2 prosenttia kaikista kolmen alustan käyttäjistä ei lataa yhtään sovellusta kuukauden ajanjaksolla. Lähes kuusikymmentä prosentia vastanneista lataa 1-6 sovellusta.Lisätietoja muun muassa mobiilidatan käytöstä näet 21 sivuisesta selvityksestä, jonka voit ladata AdMobin sivustolta.

Uusimmat puhelimet

Kommentit (2)

Grina
Grina

1

Yllätyin, että suurin osa iPhonen käyttäjistä on miehiä. Vaimolla on tuollainen ja mielestäni se vaikuttaa naisille erittäin hyvin soveltuvalta. Luulin, että miehet yleensä kaipaavat jotain teknisempää.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

2

On hyvä huomata että kyseessä on ihmiset jotka käyttävät AdMobin palveluita kännykässään. Eli ovat ladanneet jonkin sovelluksen joka näyttää AdMobin mainoksia. Siksi esim tuo 2% joka ei ole ladannut yhtään sovellusta kertoo lähinnä sen että 2% vastaajista joko raksitti väärän ruudun tai sitten ei ymmärtänyt kysymystä.

Muihinkin tuloksiin on hyvä suhtautua "hiukan" kriittisesti.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.