Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Symbian^4 ensimmäistä kertaa videolla

37
Matti Vähäkainu

Symbian^4 ensimmäistä kertaa videolla
Nokia julkisti tulevan Symbian^3 käyttöjärjestelmän Barcelonassa vajaa kaksi viikkoa sitten. Samalla suomalaisjätti julkaisi käyttöjärjestelmää ja sen käyttöliittymää esittelevän videon, jolla päästiin ensimmäistä kertaa kunnolla näkemään käyttöliittymän uudistuksia. Symbian^3-version jälkeen julkaistava Symbian^4 on tulossa vasta tämän vuoden lopulla -- ensimmäisiä S^4-laitteita nähdään markkinoilla vasta vuonna 2011 -- mutta ensimmäiset kaksi esittelyvideota ovat jo YouTubessa.

Varsinaisesti mitään mullistavaa videoilla ei nähdä, joka on ymmärrettävää, sillä suurimmat uudistukset koskevatkin seuraavaa Symbian^3:a. Ensimmäisellä videolla esitellään uutta, vapaasti siirreltävillä widgeteillä varustettua kotinäkymää, joka käsittää kolme työpöytää. Toisella videolla nähdään galleriasovelluksen käyttöliittymää, jonka mielenkiintoisinta antia on kuvan alle ilmestyvä thumbnail-näkymä.Kommentit (37)

Dollarinen (vahvistamaton)

1

Kieltämättä näyttää aivan mahtavalta! Ei ole kopioitu siis yhtään elementtejä muiden puhelinten käyttöliittymistä ja järjestelmistä. Aivan mahtavalta näyttää ja innovaatio on selvästi ollut inspiraation lähde.

Vastaa
bacard
bacard

2

Vaikuttaa hyvältä. Tulee muistaa että tuo on vasta konsepti. Esim. grafiikka on vain lätkäisty päälle jotta päästään testaamaan ohjelmaa.

Vastaa
3rp3 (vahvistamaton)

4

Aivan mahtaavaa, mutta varmaan pitäis haukkua ku kerran on Nokian tuotos... :D:D:D:D

Vastaa
... (vahvistamaton)

5

Mahtavaa? Eihän tässä ollut yhtään uutta ideaa, samaa vanhaa uusissa kuorissa.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

7

Aika raakiledemoja nämä. Todennäköisesti lopputuote ei tuu ihan tältä näyttämään.

Joku vois nyt mulle muuten kertoa, että mitä on nää innovatiiviset uudistukset joista kaikki jaksaa joka hemmetin uutisen kommenteissa vinkua? Mikä on se juttu, mitä te kaikki niin kipeästi kaipaatte puhelimiinne, että joka ketju pitää spämmätä samoilla idioottimaisilla kommenteilla?

Ylläpito, nyt oikeasti se rekisteröitymispakko kommentointiin, hop hop!

Vastaa
Thor1993
Thor1993

8

Ihan ok olonen vaikka tietää, että ehtii reilussa puolessa vuodessa muuttua vaikka kuinka paljon. Toisaalta en kyllä keksi, että mitä tosta nyt erityisesti lähtis muuttamaankaan, että ei siinä mitään vikaa ole.

Kuten edellä itekkin mietin mikä on se "the ominaisuus" mikä aina puuttuu Nokialaisista.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

9

@7
Eikö se ole juuri valmistajien tehtävä; innovoida aina välillä laitteisiinsa jotain uutta ja erilaista, joista kuluttajat eivät ole ehtinyt edes kuvitella. Vai onko tämä vain erään nimeltä mainitsemattoman yrityksen filosofia?

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

10

@9

Tämä eräs yritys on Apple, eikös? Paskat ne mitään tuommoista ole keksineet. Hyvänä esimerkkinä vaikka tää uus iPad = laite ei tuo periaatteessa mitään uutta ja on aikamoinen turhake, mutta Apple a)osaa käyttöliittymäsuunnittelun, jolloin laite on varmasti hauska käyttää, eri asia tekeekö sillä mitään. b) Apple osaa markkinoinnnin hiton hyvin, ne saa sunkaltaiset tyypit uskomaan että ne on nyt keksineet jotain vallankumouksellista. Kyse on vain ja yksinkertaisesti mielikuvista mitä ihmisille luodaan. Sulla on selkeesti mielikuva että omppufirma keksii koko ajan uutta ja mullistavaa, muttet näe asiaa pätkääkään pidemmälle. Haluaisin edelleen tietää sun ikäs ja syyn mikset voi rekisteröityä tänne ;)

Ja mitä Nokiaan tulee, niin hyvä että laittavat Symbianin edes muiden tasolle, koska fakta on se, että nykyisellään se on pahasti jäljessä. Ensin otetaan muut kiinni, sitten voidaan yrittää jotain mullistavaa.

Itse asiassa N900:han oli suht mullistava julkaisu, sen verta eri idealla siinä lähdettiin liikkeelle, kuin vaikkapa iPhonessa tai Android-käyttiksessä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

11

@10
Väitinkö, että Applen luomukset ovat aina maagisia tai vallankumouksellisia? Kummallista kun ei sisälukutaito oikein luonnistu kovinkaan monelta. Et kuitenkaan voi itsekään kieltää, etteikö iPhone olisi helmikuussa 2007 antanut matkapuhelinalalle uutta suuntaa ja uusia tulia. iPadista olen kyllä samaa mieltä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

12

@10
Väitinkö, että Applen luomukset ovat aina maagisia tai vallankumouksellisia? Kummallista kun ei sisälukutaito oikein luonnistu kovinkaan monelta. Et kuitenkaan voi itsekään kieltää, etteikö iPhone olisi helmikuussa 2007 antanut matkapuhelinalalle uutta suuntaa ja uusia tulia. iPadista olen kyllä samaa mieltä kuin sinä.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

14

@10
Ainakin annat edellisessä kirjoituksessasi ymmärtää että Apple tarjosi "jotain uutta ja erilaista, joista kuluttajat eivät ole ehtinyt edes kuvitella". Sun kirjoitustyyli on semmonen, että porukka ymmärtää todella helposti sut väärin.

Apple osu kyllä aikamoiseen markkinarakoon iPuhelimella. Se ei ollu eka kosketusnäyttöpuhelin, mutta se oli eka joka tehtiin kunnolla ja varustettiin lisäks Applen markkinointikoneistolla. Nykyään iPuhelin on otettu erityisesti HTC:n toimesta kiinni niin tehossa kuin käyttiksessäkin. Hauska nähdä mikä on Omppufirman vastaisku seuraavassa iPuhelimessa, ainakin odotukset on kovat. Ja palatakseni nokiaan, niin en haukkuis tuota käyttistä ennenku sen näkee käytännössä. Noilla videoilla ei oo kuitenkaan erityisemmin informaatioarvoa, kun julkaisuun on vielä puolisen vuotta vähintään. :)

Vastaa
Pohdintaa (vahvistamaton)

15

Jos Symbian^4:n tulee jotain mullistavaa niin tuskin sitä esiteltäisiin yli puoli vuotta ennen kuin koko käyttis on valmis. Muutenhan muut pääsisivät jo tässä vaiheessa koodaamaan vastaavaa ja pahimmassa tapauksessa vastaava ominaisuus löytyisi muilta jo ennemmin kuin koko Symbian^4:sta on julkaistu.

Vastaa
Nks123
Nks123

16

Ihmiset ei näytä ymmärtävän sitä, että Symbian on täysin itsenäinen säätiönsä, ja kun symbian julkaisee demovideon, niin siitä voi ottaa osviittaa teknisista ominaisuuksista. Jokainen valmistaja kuitenkin luo sen oman graafisen ilmeensä siihen puhelimeen, eikä tämä missään tapauksessa ole Nokian näkemys käyttiksen ulkonäöstä.

Ja toinen juttu: Eipä hirveesti uutiseen liity, mutta porukka aina hehkuttaa HTC:n puhelimia, mutta viimeksi kun tänään katsoin, niin Tekniikan Maailman, Mikropiltin, ulkomaalaisten nettisivujen yms. testeissä HTC:n luurit ovat aina siellä häntäpäässä. Kapasitiiviset näytöt ovat tunnottomia, kamerat huonoja, näyttöjen värit suttuisia, ääni kuulokeliitännässä joukon huonoin, jumittelua käytössä, yms. Kyllä jos pitää esim. Android-luureja pistää järjestykseen, niin monesti HTC:n luureissa on hyvät speksit, mutta toteutus ontuu. En näin ollen ymmärrä niiden saamaa hehkutusta iPhonen tappajana, sillä niiden käyttökokemus ei ole lähelläkään sitä, mutta taas iPhonen teknisten ominaisuuksien ja rajoittuneisuuden päihittämiseen ei kyllä kovin kummoista, saatika hintavaa puhelinta vaadita :)

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

17

@14
Ei Apple; yritkset yleensä. Ehkä väki täällä ei vain ole tarpeeksi kypsää lukemaan asioita kuten ne on kirjoitettu.

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

18

@17
Kumpi on todennäköisempää, se että yks tyyppi ei oo tarpeeks kypsä kirjoittamaan tekstiä jonka muut ymmärtää, vai se että kaikki muut on niin tumpeloita ettei ymmärrä tämän yhden tyypin tekstejä? Hitto, jopa sillon kun sun kanssa yrittää keskustella ihan vakavasti, sorrut lapselliseen provoiluun ja toisten mollaamiseen.

Toivon edelleen sitä rekisteröitymispakkoa.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

19

@18
Samaa voisi sanoa sinusta.

"Eikö se ole juuri valmistajien tehtävä; innovoida aina välillä laitteisiinsa jotain uutta ja erilaista, joista kuluttajat eivät ole ehtinyt edes kuvitella. Vai onko tämä vain erään nimeltä mainitsemattoman yrityksen filosofia?"

Missäköhän kohtaa viestissäni ilmaisin, että (ainoastaan) Apple luo "mullistavia" tuotteita?

Vastaa
Superi79
Superi79

20

Meinas kaljat purskahtaa näytölle. Ilmeisesti suunnittelijat eläneet pahvilaatikossa (tai Intiassa) viimeiset kolme vuotta. Pitäis ottaa mallia muista firmoista eikä missään tapauksessa päästää tällaisia raakileita julkisuuteen liian aikaisin. Jos tuo olis edes pyörinyt jossain luurissa, mutta...

Homma vaikutti ihan riittävän helppokäyttöiseltä ja varmaan peruskäyttäjälle peruspuhelimeen tuokin riittänee vielä silloin kun tuon ulos saavat, mutta silti pitäis jotain kivaa wow-faktoria ja innostavaa olla jutussa mukana...

Vastaa
Abexi
Abexi

21

Jos ulkonäkö olisi jo tässä DEMO videossa apple glossy tyylisellä teemalla varustettu (=olisi sitä silmäkarkkia ja kiiltävää pintaa) arvostelu olisi paljon positiivisempaa, tosin haukuttaisiin iphone kopioksi.

Ominaisuuksia ja toimintoja on tarkoitus esitellä ja siksi yhdynkin @16 Niks123 tekstiin. Tämä ei ole se ulkonäkö mikä tulee olemaan vaikka Nokian S^4 käyttistä käyttävän puhelimen ulosanto.

Vastaa
Aapeli (vahvistamaton)

24

@22 Dollarinen - tarkoitatko käyttiksellä käyttöliittymään vai käyttöjärjestelmää?? Kummastakaan ei voi sanoa videoiden perusteellä mitään.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

27

Jes! Nyt vapisee muut valmistajat. Kauan se otti, mutta nyt Nokia on taas ehdoton ykkönen!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

28

Jes! Nyt vapisee muut valmistajat. Kauan se otti, mutta nyt Nokia on taas ehdoton ykkönen!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

29

Jes! Nyt vapisee muut valmistajat. Kauan se otti, mutta nyt Nokia on taas ehdoton ykkönen!

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

30

Mielestäni mielenkiintoisinta tässä on, että jotain tämän suuntaista saa kohta satasen puhelimeen. Mitä muilla valmistajilla on tarjota tähän tai edes alle kahden sadan euron puhelimiin? Pelkkiä feature puhelimia. Halvin Android maksaa verkkokaupassa karvan alle 300e! Nokia on tuomassa älypuhelimet koko kansan huviksi eikä vain porvareiden muksujen leikkikaluiksi.

Palvelut kun saadaan vielä hiottua kuntoon niin homma alkaa näyttää huomattavasti paremmalta. Tämä vuosi tulee olemaan Nokialle hankala, mutta niin se tulee olemaan myös muille. LG tulee tipahtamaan reilusti kunhan lopettavat ankaran hintakilpailun. Markkinaosuutta on kasvatettu hintoja polkemalla ja strategiana on vielä pelkkä laitevalmistajan rooli. Ei erityisen hyvältä näytä. Samsung vaihtoi suuntaa ja toi Badan ja verkkokauppansa, mutta jos Nokia oli myöhässä niin eikö juna mennyt ja jopa saapunut määränpäähän kun Samsung heräsi valmiina reissuun. Applella taas on pullat melko hyvin uunissa. Ainoa ongelma on, että kasvaminen ei ole enää yhtä helppoa kuin ennen. On laajennuttava uusiin maihin. Laite ja palvelut ovat vain erittäin kalliita monista maissa.

Täst vinkkelist. Korjatkaa väärät näkemykseni, mutta perusteluin.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

31

Iphone on jo käytännössä kaikissa maissa joissa jonkinlaista kuluttajakuntaa on olemassa, joten eipä se oikein lisäasiakaskuntaa sitä kautta saa. Ainut isompi kasvu voisi tulla Verizonin verkon asiakkaat.

Toisena vaihtoehtona on hinnan tiputtaminen, ongelmana vain Applen suhteellisen korkeat kustannukset, keskimäärin $400 per luuri, mikä toki on ihan kiva kun luurin keskihinta on $600. Jos Apple tuota joutuu halventamaan niin esim $500 keskihinnalla Applelle jää käteen enää $100, eli volyymi pitäisi tuplata samassa voitossa pysymiseen, yli tuplata jos voittoa halutaan kasvattaa.

Riittääkö hinnan laskeminen $600 -> $500 tuplaamaan kysynnän? Epäilen. Tuplaantuminen voisi tapahtua alle $300-400 keskihinnalla, mutta tuossa vaiheessa laite tuottaakin jo tappiota nykykustannusrakenteella.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

32

En tiedä mitä kustannuksia tarkoitat, mutta 400$/luuri ei todellakaan pidä paikkansa enää nykypäivänä.

Vastaa
J85
J85

33

@ 31. "The entry-level, 16Gbyte version of Apple Inc.’s new iPhone 3G S carries a BOM cost of $172.46 and a manufacturing expense of $6.50, for a total of $178.96," said Andrew Rassweiler, director and principal analyst, teardown services, for iSuppli.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

34

@ 33

siinä että laite päätyy s. jobsin visiosta kuluttajan käteen tarvitaan vähän muutakin kuin ne komponentit...

@ 32

toi $400 kulu on arvioitu applen viimeisimmän ovk:n perusteella, kyllä se hyvin lähellä nykyistä totuutta on.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

35

@26

Ei mene kyllä ihan noinkaan. Kyllä se Symbian^2 tuli, mutta Nokia ei vaan sitä omiin laitteisiinsa tuonut (ei ollut mitään syytä, koska kaikki parannukset, mitä siinä olisi tullut, olivat jo esim. N97:ssa käytössä), vaan hyppäsi suoraan Symbian^3:n. Ja se, että Nokia ei käytä jotain, ei tarkoita että sitä ei olisi olemassa. :D

Vastaa
Kunhan sanon (vahvistamaton)

36

@Dollarinen
"Eikö se ole juuri valmistajien tehtävä; innovoida aina välillä laitteisiinsa jotain uutta ja erilaista, joista kuluttajat eivät ole ehtinyt edes kuvitella. Vai onko tämä vain erään nimeltä mainitsemattoman yrityksen filosofia?"

Missäköhän kohtaa viestissäni ilmaisin, että (ainoastaan) Apple luo "mullistavia" tuotteita?

Olisikohan tuossa kohtaa, missä toteat mm. "VAIN nimeltä mainitsemattoman..." Ja kuten itsekin sittemmin myönsit, tarkoitit tuolla Applea. Joten eiköhän tästä aiheesta ole turha jankata. Turha on tämäkin viestini osuus, mutta laitanpa silti..


Mitä tulee tuohon Symbian^4:n pääpointtiin muutoin, niin sehän juuri riittääkin että tuodan käyttis samalle tasolle kuin muut, ei nyt tarvita vielä sitä uuden uutta juttua. Symbian^4:n vahvuus kun tulee olemaan QT rajapinta joka tullee räjäyttämään ohjelmistotarjonnan vihdoin ja viimein.

Vastaa
joonas151
joonas151

37

Tietenkään tuo video ei ollut sillä lailla aito, mutta minusta tuntuu, että paljon moitteita saanut Symbian^1 on parempi kuin Symbian^3 ja Symbian^4. Ei ole kokemusta noista kahdesta jälkimmäisestä, mutta niissä kuvakkeet ovat aika rumat ja videon perusteella käyttistä on hankala käyttää. Käyttökokemuksesta en tiedä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja