Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Huhu kertoo kaikkien jenkki-Androidien saavan 2.1-päivityksen

18
Kaarlo Räihä

Huhu kertoo kaikkien jenkki-Androidien saavan 2.1-päivityksen
Googlen tukema Android-ohjelmistoalusta on saanut viime aikoina osakseen kritiikkiä, koska Android-puhelimia julkaistaan eri ohjelmistoversioilla ja ominaisuuksilla. Koska Androidin jokainen kehitysaskel on tuonut mukanaan uusia ominaisuuksia ja bugikorjauksia, on sovelluskehittäjien ja käyttäjien vaikea tietää mitä puhelimelta pitäisi odottaa nyt ja mitä myöhemmin.

Android-uutisointiin keskittynyt Android and Me -sivusto on kuitenkin kertonut asian tiimoilta positiivisia huhuja, joiden mukaan kaikki Yhdysvalloissa myynnissä olevat Android-puhelimet saavat 2.1-versionumerolla varustetun päivityksen vuoden toisen neljänneksen aikana.
Android and Me ei kerro uutisessaan mitään Euroopan tai muun maailman tilanteesta, mutta toivottavasti päivitykset julkaistaan kaikkialla. Jos huhu pitää paikkaansa, olisi se suuri helpotus ohjelmistokehittäjille, joiden ei tarvitsisi enää testata ohjelmiensa toimivuutta Androidin aiemmilla versioilla.

Kuluttajien kannalta puhelimet eivät kuitenkaan ole edelleenkään samassa asemassa vaikka 2.1-aalto iskisi niihin kaikkiin, koska julkaistujen tietojen perusteella esim. live wallpapers -ominaisuus ei olisi tuettu kaikissa vanhemmissa puhelimissa.

Toinen hieman harmillinen asia on päivityksen asentaminen, joka vaatii tiettyjen puhelinten kanssa tiettävästi tietokoneen apua, sillä OTA-päivitys 2.1-versioon ei onnistu näissä laitteissa. Tietokoneen vaatimisen lisäksi jossain puhelimissa päivityksen yhteydessä puhelimen muisti pitää tyhjentää kokonaan, joten päivitysrumba ei ole kaikkein kivuttomin.

Huhun perusteella ensimmäiset päivitykset julkaistaan toisen neljänneksen alkupuolella ja ensimmäiset päivitettävät puhelimet ovat HTC:n G1 (Dream) ja myTouch 3G (Magic).

Kommentit (18)

Thor1993 (vahvistamaton)

2

Hankkiakko HTC Desire huhti-toukokuussa vai odottaako pari kuukautta pidempään ja katsoa mitä Apple on keksinyt iPhonen varalle...

Vastaa
kikuu
kikuu

4

@2 No siis noita puhelimia ei nyt voi verrata keskenään. iPhone on kuintekin lelu ja Android on Android. En todellakaan suosittele leluPhonea enää kenellekkään ;) Ellet siis halua leikkiä.


Täytyy vain toivoa, että 2.1 tulee Eurooppaan samaan aikaan kuin Amerikkaan. Vaikka mielestäni tämänhetkinen Android ei välttämättä edes päivitystä kaipaisi(vaikka selvähän se on, että niitä julkaistaan silti)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

5

@4

Ei minun mielestäni lagittavasta ja muutenkin ärsyttävästä Androidista ole iPhonen vastustajaksi. G1 omistin vähän aikaa sitten niin siinä ei ainakaan android sulavasti pyörinyt. Androidille softaa löytyy todella vähän verrattuna iPhoneen. Esim Peleissä iPhone on valovuosia edellä. Tehoa ja huonoa akun kestoa löytyy Android luureista. Ja ne ominaisuudet jotka tällä hetkellä iPhonesta puuttuu ja mitkä androidista löytyy tulee toivottavasti 4.0 julkaisussa :)

Vastaa
kikuu
kikuu

6

"Androidille softaa löytyy todella vähän verrattuna iPhoneen. Esim Peleissä iPhone on valovuosia edellä"

No tuo on totta, siksi tarkoitinkin, että iPhone esim pelaamiseen parempi. Mutta kun itse puhelinta tai mobiilitietokonetta haetaan, niin Android vie helposti voiton. Ja kyllä Androidillekkin varsinkin ilmaisia peleja ja ohjelmia löytyy tuhansia. iPhonen kotinäyttö on aivan naurettava verrattuna androidiin, mutta sekin saatetaan korjata uudessa versiossa.

Vastaa
kikuu
kikuu

9

@8 Aijaa. Täällä Espoossa on pilvistä, mutta lunta ei sada. Lämpöä on noin 1 astetta.
Aija jännä tuuri muuten, että meillä on samat nimet. No ihan ymmärrettävää, että olet kateellinen nimestäni. Olen itsekkin siitä aika ylpeä, mutta sain sen onneksi varatuksi ennen sinua.

Eikös noissa uusissa puhelimissa ole se 2.1 jo valmiina? Vai tietöökä kukaan mitä uutta se on tuonut Androidiin?

Vastaa
Thor1993 (vahvistamaton)

10

Ja mitenköhän aiot todistaa ettei ko. henkilö ole oikea kikuu?

Vastaa
kikuu
kikuu

11

Ei voisi vähempää kiinnostaa todistaa kuka hän on, mutta jos huomaat katsoa nimeä, niin sen perässä on suluissa vahvistamaton; Eli se olet sinä. No kiva että on hauskaa :)

Vastaa
mniskane
mniskane

12

Kuulostaa melkoiselta sekoilulta tää Android luurien softa versioiden kirjo ja luurien päivitys. Mielenkiintoista kuinka kauan devaajat jaksavat fanittaa sitä, koska jos toi versioiden pirstoutuminen on tällä hetkellä ikävää niin vuoden päästä se on jo sietämätöntä.

Kaikesta päätellen paljon on kuhinaa näissä äly-luurien käyttiksissä, mutta paketti ei oo kenelläkään vielä oikein kuosissa.

Vastaa
kerbo
kerbo

13

"Eikös noissa uusissa puhelimissa ole se 2.1 jo valmiina? Vai tietöökä kukaan mitä uutta se on tuonut Androidiin?"

HTC:n uusiin luureihin ainakin tulee 2.1 Android. Muiden valmistajien tulevista luureista en oikein tiedä. Samsung tosin ainakin julkaisi jotain uusia luureja 1.5 Androidilla hetki sitten.

Androidin eri versioiden eroista voit lukea Wikipediasta.

http://en.wikipedia.org/wiki/Android_(operating_system)

HTC:n Android luureissa on kyllä se hyvää, että niille julkaistaan nuo uudet versiot androidista. Esim. Samsung ei kai pahemmin ole luurejaan päivitellyt.

Vastaa
mniskane
mniskane

14

Tää kerbon kommentti musta vahvistaa vaan sitä, että kohta voisi alkaa unohtaa "Androidista" puhumisen siten kuin se viittaisi johonkin yhteen käyttöjärjestelmään tyyliin OS X päivittyi versiosta 10.6.1 versioon 10.6.2. Nämä OS X päivityksethän toimivat jokaisessa Mac:ssä ja vastaavasti jokaisen valmistajan näköjään täytyy tuoda oma luurikohtainen päivitys (jossa sitten päivitetään käyttöliittymät kanssa).

Kyllä vaan täytyy sanoa, että Apple on selkeä käyttökokemus johtaja tässä asiassa iPhone OS:llä (mikä tietty ei ole ihme ottaen huomioon että kontoroivat tiukasti kaikkea tuotteisiinsa liittyvää).

Tämän postauksen tarkoitus ei siis ole olla Apple fanitus. Toivon vaan, että muut nostavat tasoa omien tuotteidensa osalta. Itse diggaan Androidia vaikka oma luuri onkin N900 (josta pidän kanssa kuten myös iPhonesta). Täähän just on makeeta, että erilaisiin tarpeisiin on olemassa erilaisia tuotteita!

Vastaa
kerbo
kerbo

15

"Tää kerbon kommentti musta vahvistaa vaan sitä, että kohta voisi alkaa unohtaa "Androidista" puhumisen siten kuin se viittaisi johonkin yhteen käyttöjärjestelmään tyyliin OS X päivittyi versiosta 10.6.1 versioon 10.6.2. "Kaikissahan se sama androidi jyllää pohjalla, mutta kun nuo valmistajat laittavat omat käyttökiittymänsä (htc:llä sense, motorolalla motoblur) siihen päälle niin niissä aina kestää.

2.1 Androidhan julkaistiin jo tammikuun alussa, mutta esim. htc heroon se on tulossa vasta nyt maaliskuun aikana, koska htc:n heput joutuvat koodaamaan sense käyttöliittymän siihen sopivaksi.

Vastaa
mniskane
mniskane

16

@15 Juuri tätä tarkoitin tuolla seuraavalla lauseella "...vastaavasti jokaisen valmistajan näköjään täytyy tuoda oma luurikohtainen päivitys (jossa sitten päivitetään käyttöliittymät kanssa)."

Vastaa
Stonik
Stonik

17

@16

Johtuu osittain Androidin hyvinkin erilaisista lähtökohdista. Tarkoitus on ollut heti alunperin tehdä mobiilikäyttöjärjestelmä, joka toimii useilla eri alustoilla. Google hakee tässä kuitenkin lopulta vain suurta määrää laitteita, valmistajista riippumatta. Näin hakukonejätti saa yhä lisää käyttäjiä omille palveluilleen, koska internetin käyttö mobiililaitteilla on erittäin nopeasti kasvava trendi.

Siinä kilpailussa Googlen kannattaa olla mukana, kehittäjien ongelmat ovat valitettavasti toissijaisia.

Vastaa
Phiideer (vahvistamaton)

18

Vaikuttaa suht mielenkiintoiselta. Vaikka Nokia on aina ja ikuisesti parhain ikinä!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja