Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

N900:sta etälaukaistava salama järkkäreille

4
Ilkka Ketola

N900:sta etälaukaistava salama järkkäreille
Kuten olemme kerta toisensa jälkeen saaneet huomata, on Nokian N900 ainakin häkkereiden ja modaajien suuressa suosiossa. Avoimelle linux-alustalle rakennetulla puhelimella on jo aiemmin nähty mm. tuki Sixaxis-konsoliohjaimelle, Starcraft ja Duke Nukem 3D -pelit sekä Mac OS X 10.3. Nyt N900 on keksitty valjastaa järjestelmäkameran etälaukaisevaksi salamalaitteeksi.

DoItDifferent-blogin blogaaja muutti N900 salamalaitteeksi melko yksinkertaisin tempuin hyödyntäen kahta valmista ohjelmaa. Ensimmäinen ohjelmista on Shutter, joka hyödyntää N900:n IR-lähetintä ja lähettää Nikonin kameroiden (mm. D40 ja D70) IR-vastaanottimen ymmärtämän etälaukaisukäskyn. Toinen ohjelma taas on Flashlight, joka osaa kontrolloida N900:n omaa salamaa. Tässä tapauksessa ohjelmia hyödynnettiin siten, että N900:sta annetaan laukaisukäsky, joka samaan aikaan väläyttää N900:n salamavaloa ja lähettää IR-laukaisutilassa olevalle kameralle laukaisukäskyn.
Lopputuloksena on siis etälaukaiseva salama, jonka tosin blogaaja itsekin vahvistaa olevan lähinnä kiva lelu -- N900:n salama kun ei kuitenkaan ole mitään huipputasoa. Joka tapauksessa kyseessä on jälleen uusi mielenkiintoinen ja hauska tapa hyödyntää N900:sta.

Alla on video, jossa esitellään salaman toimintaa.Jutun kuva: DoItDifferent

Kommentit (4)

Spike_B
Spike_B

2

Ja ennen kuin joku irvileuka ehtii nillittää ääkkösistä, niin thunderbirdin selainliitännäisen charset ei näköjään ymmärrä ääkkösten päälle

Vastaa
Ankle
Ankle

3

@1 Kyllähän nuo typot olivat jo aivan omaa luokkaansa. ;) Tekstinkäsittelyohjelma yritti avuliaasti vääntää ko. lauseen englanniksi, siispä pellet ja tuck-keksit pääsivät mukaan tarinaan.

Vastaa
FhFxkyhBiUYPp (vahvistamaton)

4

Now I know who the birany one is, IÂ’ll keep looking for your posts.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja