Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokialta S40-peruspuhelimia kosketusnäytöllä

4
Matti Vähäkainu

Nokialta S40-peruspuhelimia kosketusnäytöllä
Nokian halvimmille peruspuhelimille suunnattu S40-alusta niittää satoa erityisesti kehittyvillä markkinoilla, joissa puhelimen tärkein aspekti on halpa hinta. Maailman suosituin mobiilialusta onkin suunnattu kuluttajille, jotka eivät tarvitse tehokkaimpia puhelimia tai trendikkäimpiä ominaisuuksia. Italialainen Cellularmania-sivusto kertoi kuitenkin virallisesta dokumentista, jonka mukaan Nokia olisi tuomassa peruspuhelimiinkin kosketusnäytön, QWERTY-näppäimistön sekä kehittyneemmät Internet-ominaisuudet.

Nokia software strategy -dokumentti kertoo, että uudet S40-puhelimet tuovat Internetin seuraavalle miljardiluvulle puhelimilla, jotka tukevat Ovi-palveluita, kuten Ovi Mail, Ovi Maps, Ovi Life Tools ja Ovi Money. Internet-palveluiden lisäksi uusien puhelimien mukana esitellään ensimmäistä kertää S40-alustalle myös kosketusnäytöt, QWERTY-näppäimistöt sekä kaksois-SIM-tuki. Uusia, edellä mainittuja ominaisuuksia hyödyntäviä laitteita voidaan odottaa markkinoille jo tämän vuoden aikana.
Dokumentti on julkaistu jo viime kuun puolivälissä, mutta syystä tai toisesta Nokia ei ole tulevia ominaisuuksia hehkuttanut. Dokumentin voi ladata kokonaisuudessaan täältä.

Kommentit (4)

OJ_Ghost
OJ_Ghost

1

Symbian ei siis tule korvaamaan ihan kaikkea malliston halvemmassa päässä. Tuleekos nämä S40 koneet sitten C-sarjaan vai pysyvätkö edelleen numeromallistossa?

Saattaa olla melko kova sana tietyillä markkinoilla, jos tosiaan luurissa on kosketusnäyttö, Ovi Maps ja netti mahdollisuudet alhaiseen hintaan... Ovi Money sitten vielä lisäks...

Vastaa
miksuh2
miksuh2

3

@1 OJ_Ghost

Just eilen viimeeksi tuolla toisen uutisen keskustelussa sanoin, että Nokia ei ole tuomassa Symbiania peruspuhelimiin, vaan niissä käytetään jatkossakin S40 alustaa.

Nokia on tuomassa markkinoille halpoja Symbiania käyttäviä älypuhelimia, mutta peruspuhelimet tulee olemaan jatkossakin S40 pohjaisia. Symbian on nimenomaan älypuhelinten käyttöjärjestelmä, ei peruspuhelinten.
Symbiania käyttäövien älypuhelinten hinnat tulee yodennäköisesti vaihtelemaan n. 100 eurosta aina n. 600 euroon asti. Näin Nokia itse joskus alkuvuodesta kertoi.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

4

@2
Hyvä huomio. Ja siis Nokialla on jo kosketusnäytön ja numeronäppiksenkin yhdistävä puhelin. Sitä kun kyselin jossain C-sarjan uutisessa.

@3
Se on taas määrittely kysymys, että mikä on peruspuhelin. Uutisoinnin mukaanhan uudet C-sarjalaiset ovat niitä "peruspuhelimia" ja ensimmäisessä julkaistussa on Symbian. Mutta samapa tuo, pointtini silti oli ja on, että Nokia ei hylkää S40-alustaa. :) Kenties on hyvä pitää vieläkin ns. peruspuhelimet erillään ns. älypuhelimista.

Enemmän mua silti kiinnostaa, että mihin sarjaan nää S40-alustaiset jatkossa kuuluu. Onko mitään käryä asiasta?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja