Patenttisota jatkuu - Apple haastoi HTC:n

11
Kaarlo Räihä

Patenttisota jatkuu - Apple haastoi HTC:n
Matkapuhelimia valmistavien yritysten väliset patenttikiistat ovat jälleen jatkuneet Yhdysvalloissa, kun Apple haastoi HTC:n oikeuteen Delawaressa ja samalla jätti valituksen kansainvälisen kaupan komissiolle eli ITC:lle (International Trade Commission), jotta HTC:n tiettyjen tuotteiden (mm. Nexus One, Touch Pro ja Touch Diamond) maahantuonti Yhdysvaltoihin estettäisiin.

Applen mukaan HTC:n tuotteet rikkovat 20 eri patenttia, jotka liittyvät mm. käyttöliittymään, kosketusnäyttöihin, virransäästöominaisuuksiin ja grafiikan piirtämiseen. Vanhin patentti on vuodelta 1995 ja tuorein tämän vuoden helmikuulta.

Kuten muissa vastaavissa patenttitaisteluissa, ei tähänkään riitaan saada todennäköisesti ratkaisua aivan lähiaikoina, koska sekä ITC että Yhdysvaltojen oikeuslaitos käsittelevät asioita etanamaisen hitaasti. Pelkästään Delawaren oikeuslaitokselle Apple lähetti tiettävästi 700 sivua tekstiä, joten taistelua on valmisteltu pidemmän aikaa.



HTC:n tiedotteen mukaan yritys on kehittänyt itse kaiken tekniikkansa ja se on myös patentoinut nämä keksinnöt. HTC:lla ei uskota taistelun vaikuttavan yrityksen toimintaan lyhyellä aikavälillä, mutta sijoittajat ovat asiasta nähtävästi eri mieltä, sillä HTC:n pörssikurssi laski Applen antaman tiedotteen jälkeen muutaman prosentin verran.

HTC on saanut asian osalta paljon positiivisia viestejä ja yrityksen Twitter-sivustolla kiitellään kaikkia tahoja positiivisesta tuesta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Kommentit (11)

kikuu
kikuu

1

Apple on tainnut hävitä vähän liikaa oikeusjuttuja ja taitavat väkisinkin haluta sen voiton ;) No patenttirikkomus on silti kiellettyä, eli tuskin ihan huvin vuoksi oikeuteen haastoivat. Olen silti HTC:n puolella.

Vastaa
Stonik
Stonik

2

Oikeustaisteluista on todellakin paha mennä sanomaan, miten lopulta käy. Todennäköistä on että sopuun päästään jo ennen varsinaista lakimiesnokittelua. Moraalisesti olen kuitenkin HTC:n puolella, Apple tuntuu nyt pullistelevan hieman liikaa.

Oikeastaan samaan pakettiin kuuluvat Steve Jobsin viimeaikaiset lausunnotkin. Nehän ovat olleet yllättävän kovia, kilpailijoita on arvosteltu julkisuudessa tiuhaan tahtiin. Se on jotain sellaista mitä ei välttämättä odottaisi pitkän uran tehneeltä teknoälyköltä. Jos meno jatkuu samanlaisena, alkaa sädekehä kääntymään sinne Darth Waderin pimeälle puolelle. ;)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

3

Omasta mielestä se olisi paras että kummatkin antaisi hyviä patentteja toisillensa niin saataisiin vielläkin parempia puhelimia jatkossa.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kikuu (vahvistamaton)

4

Olisi kiva tietää, miten patentteja "annetaan" toiselle osapuolelle?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
mikko (vahvistamaton)

6

Apple alkaa ilmeisesti käymään epätoivoiseksi kun ei saa kuin yhden mallin ulos vuodessa Android valmistajien lapatessa kymmeniä malleja kuluttajien saataville. Pitää sitten yrittää voittaa oikeudessa kun markkinoilla ei vain pysty.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kikuu (vahvistamaton)

7

6 Olipas siinä taas vaihteeksi asiantunteva kommentti. Oletko tutustunut ees aiheeseen? :D Ketä olikaan ensimmäisenä se epätoivoinen? Nokia.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

9

jos huvittaa, tässä erittäin helppotajuinen esitys mitä patentteja Apple väittää HTC:n rikkoneen: http://i.engadget.com/2010/03/02/apple-vs-htc-a-patent-breakdown/

Vahinko ettei engadget ole selvittänyt yhtä helppotajuisesti Nokian ja Applen kiistaa : ( (Vaikka siitäkin löytyy paljon tietoa samoilta sivuilta -hauskaa kun he ovat käyttäneet jotain vanhaa nokia osakeyhtiö logoa "haukkaamassa" trendikästä omena logoa).
Ja, jos huvittaa tietää miltä näyttäisi Google Nexus One ilman Applen patentteja niin se löytyy! Tästä: http://www.wired.com/gadgetlab/2010/03/a...+(Gear+Factor))

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

10

@9

on sulla lähteet. Kaskun et linkkaa Apleen. D

Huomaa että Nokiaa vastaan ei löydy juuri mitään...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.