Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokian viihdejärjestelmää esiteltiin Geneven autonäyttelyssä

22
Matti Vähäkainu

Nokian viihdejärjestelmää esiteltiin Geneven autonäyttelyssä
Nokia julkisti eilen yhteistyön autojen viihdejärjestelmiä valmistavan Alpinen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on yhdistää älypuhelinten toiminnallisuuksia autoihin integroituihin viihdejärjestelmiin. Nyt yhteistyökuviot ovat laajentuneet kattamaan myös Fiatin, Harman Beckerin ja Valmetin.

Engadget-sivusto julkaisi kuvia Geneven autonäyttelyssä esitellystä Valmetin konseptista, jossa Nokia N97 -älypuhelin toimii yhteistyössä auton integroidun näytön ja muun viihdejärjestelmän kanssa. Näytöllä voidaan hyödyntää esimerkiksi puhelimesta löytyvää navigointisovellusta tai nettiselainta, ja auton kauitinjärjestelmä voi toistaa musiikkia puhelimesta.
Kyseessä on Nokian mukaan vain yhden valmistajan näkemys puhelinintergoinnista, joten eri valmistajilta tullaan näkemään varmasti erilaisia ratkaisuja.

Terminal Mode -teknologiaa voidaan käyttää joko USB- tai Bluetooth-yhteydellä, eikä se rajoitu ainoastaan Nokian älypuhelimiin.Kommentit (22)

Mokia N97 (vahvistamaton)

1

Nokia N97 on näköjään mennyt todella huonosti kaupaksi,kun...Nokia N97-älypuhelin toimii yhteistyössä auton integroidun näytön ja muun viihdejärjestelmän kanssa.
No,yritys se tämäkin että kyseinen malli menisi paremmin kaupaksi.
=(

Vastaa
sidni
sidni

2

Tainnut jollain mennä puhelimet ja palvelut sekaisin. Eihän tuo ole millään tavalla uutinen N97:sta, vaan palvelusta millä saadaan integroitua puhelin autoon. Tietysti valitettavaa, että nokian "lippulaivamalli" jota käytetään markkinoinnissa, on niinkin onneton vehje kuin N97 on.

Vastaa
pepep
pepep

3

kyllä valkoinen N97 sopii erittäin hyvin tämän auton sisustukseen.

Nokialta uusi aluevaltaus... toivotaan onnea!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
bacard
bacard

6

kikuu tarkoititko tuota Valmetin konseptiautoa?

Minun mielestäni erittäin hyvä uutinen Nokialta ja Nokialle. Tällä viikolla erittäin paljon positiivista Nokialle. Iso laiva on lähteny kääntymään ja alkaa olla iskussa.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

7

Mielestäni maailan turhin idea tuo, että integroidaan tuollattis. Bluetooth tai muu vastaava ja kännykkä olisi taskussa olisi paljon parempi. Enkä nää tuossa mitään ihmeellistä. Mutta kuten uutisessa sanotaan, on tuo vaan tuon valmistajan idea.

Vastaa
jartar
jartar

8

@7

Suosittelen lukemaan sen uutisen ennen kommentointia.

Ensinnäkin tuolla lukee että teknologiaa voi käyttää bluetoothilla.
Toisekseen pelkkä bluetooth olisi huono ratkaisu sillä se vetäisisi kännyn akun nopeasti tyhjäksi.

Tälläiselle tekniikalle on todellakin tarvetta siinä vaiheessa kun integroidut näytöt yleistyvät autoissa. Nokia on nyt hyvin mukana kehityksessä...

Vastaa
user (vahvistamaton)

9

>Toisekseen pelkkä bluetooth olisi huono ratkaisu sillä se vetäisisi
>kännyn akun nopeasti tyhjäksi.

Kaikki eivät aja täydenpäivän mittaisia ajosessiota ja silloin kun ajetaan esim. Turusta ouluun voi sen sen luurin laittaa laturiin muutenkin.

Vastaa
keke (vahvistamaton)

10

@9: Mietitkö viestisi nyt ihan tarkkaan?:D Onko sinulle suurikin merkitys onko missä kännykän röörissä se piuha on kiinni? Mielummin itse otan sekä latauksen, että usb-yhteyden kun latauksen ja bluetoothyhteyden.

Siinä olit oikeassa, että kaikki eivät usb-yhteyttä tarvitse, jos matka on lyhyt. Silloin kännykän voikin pitää taskussa ja pitää yhteyden autoon bluetoothilla.

ASIAAN:

Mielestäni olisi ihan hauska idea jos auto ei tarvitsisi avainta ollenaan, vaan etälukituksen avaamisen ja käynnistyksen voisi tehdä bluetoothilla helposti nappia painamalla.

Myös auton välittämä tieto kännykkään esim. sisälämpötilasta ja moottorilämpötilasta aamulla herätessä olisi tosi hyvä, samoin mahdollisuus lohkolämmittimen kytkemiseen etänä.

Vastaa
tomuaivo
tomuaivo

11

Ungh,on ruma sisäsisustus.Mikä lie patterimobiili.

Kunhan ei tarvitsisi ostaa uutta auto,kun vaihdat puhe-elintä.

Vastaa
user (vahvistamaton)

12

>@10: Mietitkö viestisi nyt ihan tarkkaan?:D Onko sinulle suurikin
>merkitys onko missä kännykän röörissä se piuha on kiinni? Mielummin
>itse otan sekä latauksen, että usb-yhteyden kun latauksen ja
>bluetoothyhteyden.

Mietin, enkä kieltänyt etteiko lataus voisi tapahtua systeemin johdosta, jos latausta tarvitsee.

Mainitsin etten tarkoittanut "ammatti" kuskeista jotka ajavat työpäivän mittaisia vetoja, vaan ihan tavikais jotka päivässä siellä autossa ovat sen 0.5-4 tuntia, ja luurit yöt laturissa. jolloin laturiin kytkeminen enemmänkin tahtoasia kuin pakottava tarve (no malli kohtaisia eroja). ja nimenomaan se langattomuus tekisi systeemistä käytettävän, standartin ja pitkäikäisen.

Only piuhaversio olisi surkein käytettävyydeltään, yhdenkäden plug and palay teline sidettävä, mutta kovasti mallikohtainen ja vaatisi sen asentamista ja päivittämistä. koittakaa muistaa että sen puhelimen nimenomaan ei tarvitse olla näkyvissä/kosketeltavissa, ei yleensä tarvitse edes ladata. Jos langaton puoli on kunnossa.

Hyvän langattoman ratkaisun rinnalle piuha kyllä sopii.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

13

@12 (sekä 7)
Ymmärsitkö vieläkään uutista kokonaisuutena? Nimenomaan USB ja BT ovat molemmat mukana ja vaihtoehtoisia! Eli ei tarvi piuhaa jos ei halua. On se vaikeeta.

Nokialta erittäin hyviä vetoja ja viisaita liikkeitä avoimuuden suuntaan. Tämänkaltainen järjestelmä ei yleisty, jos yleensä ottaa tuulta alleen, ilman avoimuutta. Eli kun se toimii mahdollisesti kaiken merkkisillä älypuhelimilla niin toivoa on. Ja tämäkin on hyvä Nokialle, Nokiahan luultavasti tämän liittymän tekee tai lisensoi.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

14

@10
Erittäin hyviä ideoita. Mikä sitten mahtaa olla BT:n kantama. Auto on monilla kuitenkin sielä kerros- tai rivitalon parkkipaikalla kymmenien metrien päässä. Toki tämä on sitten vain tekninen ongelma...

Vastaa
Rapis
Rapis

16

Perus suomalaista juttua, että joku tuo jonku palvelun niin siittä sitten kuorossa vikistään.

Tämä on just semmosta mitä ois kaivannu jo aikaa sitten. Nytkin, kun käytän puhelin+auton näyttöö navina ja musiikin toisteluun samalla. Mikään ei ärsytä niin paljon, kun aina puhelimesta näpyttää kaikki, kun saman vois tehdä auton kosketusnäytöltä.

Ps. Tainnu olla pojilla kiire tekasta auton sisustaa, kun on tuommosia koloja jääny. Ei oikkeen hiomakäsi ole kulkenu =)

Vastaa
Samsung on nyt IN!. (vahvistamaton)

17

tosta huolimatta Nokialta ei ole tulossa mitään uutta,mikä lisäisi Nokia puhelimien myyntiä!!. =(
Samsung on nyt se matkapuhelinvalmistaja,joka uhkaa erittäin vakavasti maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan ykköstilaa!. =/

Vastaa
user (vahvistamaton)

18

>13@
>Ymmärsitkö vieläkään uutista kokonaisuutena? Nimenomaan USB ja BT
>ovat molemmat mukana ja vaihtoehtoisia! Eli ei tarvi piuhaa jos ei
>halua. On se vaikeeta.

Tadaa kai se nyt tajuttiin, ei kukaan kaapelia ole ollut positamassa, mutta BT jo poisteltiin huonona , yritin kuvaila miksi langattomuus on tärkeä.

15@
>Meinaatte siis, että puhelimen UI siirtyy auton näytölle
>Bluetoothin välityksellä... =)

kosketusnäytöllä toteutettu UI ei sido speksejä läheskään niin paljon kuin näppis ui, näppis ui;ssa pitää sopia mitä nappeja ja miten. Käytettävyyden kannalta, varsinkin autossa, olisi napiat/ohjaimet parempi vaihtoehto. Toivottavasti homma speksataan niin että fyysisien napien lisänä kosketusnäyttö.

BTn ylihän nuo menee ihan nyky standarteilla.

Vastaa
jartar
jartar

19

@18

Kirjoitin kyllä että PELKKÄ bluetooth. Bluetooth on tottakai hyvä ratkaisu mutta ei kaikkeen. Langallisuus ja bluetooth yhdessä on paras ratkaisu kaikenlaiseen käyttöön...

Vastaa
Nks123
Nks123

21

@18: Bluetooth 3.0 standardissa ohjausdata kulkee bt:n välityksellä ja itse data wlanissa. Tällä tuo langaton yhteys auton järjestelmiin on erittäin helppo toteuttaa. Itsellä ei kuitenkaan riitä tieto, että missä laajuudessa tuo onnistuu nykyisellä bt 2.x:llä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja