Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Windows Phone 7 Series alustavasti 800x480-näytöille

12
Matti Vähäkainu

Windows Phone 7 Series alustavasti 800x480-näytöille
Microsoft on ilmoittanut, että se tulee ensialkuun tukemaan Windows Phone 7 Series -puhelimissa 800x480-resoluutiota. Microsoftin Shawn Hargreaves kertoi blogissaan, että korkean WVGA-resoluution lisäksi tuki tulee pian myös 320x480-resoluutiolle. Hargreaves huomauttaa, että vaikka korkeampi resoluutio on omiaan muun muassa nettisurffaukseen, niin joillekin peleille se voi olla liian raskasta käsitellä.

Puhelimien laitteisto mahdollistaa skaalauksen aina natiiviin resoluutioon ilman grafiikkapiirin kuormitusta, joten XNA-kehitysympäristöä käyttävät pelikehittäjät voivat huoletta suunnitella pelinsä toimimaan myös laitteilla, joissa on HVGA-resoluution (320x480). Tällöin WVGA-näytöillä varustetut laitteet skaalaavat pelin koko näytölle viemättä liikaa resursseja.
Windows Phone 7 Series -alustaan päivittäminen on ollut kiivaan keskustelun kohteena. Suurimmat odotukset ovat kohdistuneet HTC:n HD2-puhelimeen, joka on lähimpänä Microsoftin vaatimia ominaisuuksia nykypuhelimista. HTC HD2:ssa on edellämainittu 800x480-resoluution näyttö, jonka lisäksi piirisarja on WP7S-puhelimissakin todennäköisesti käytettävä Snapdragon.

Microsoft on kuitenkin kertonut, että WP7S-puhelimissa tulee olla tietyt kolme fyysistä näppäintä. Tätä kohtaa WP7S-standardeista HTC HD2 ei täytä.

Microsoft tulee kertomaan ensi viikon maanantaina alkavassa MIX10-tapahtumassa lisää Windows Phone 7 Series -alustasta, joten ehkä silloin tiedämme myös HTC HD2:n kohtalon.

Kommentit (12)

kikuu
kikuu

1

Saattaapi olla, että kohta menee 1GHz rikki kännyköiden suorittimissakin. No kiva, että rauta kehittyy. Saisivat seuraavaksi keksiä hieman paremman akun.

Vastaa
pseudo kikuu (vahvistamaton)

2

Usein kun tehot lisääntyvät niin virrankulutus vähenee. Näihin WP7S -puhelimiin on huhuttu myös uudempaa Qualcommin rautaa kuin Snapdragonit. Tuki 1080p -tallennukselle ja ties mitä muita parannuksia. Viimeisellä neljänneksellä pitäisi ilmestyä kuluttajalaitteisiin. Nokia se tulee rämpimään suossa, jos tullaan katsomaan syksyn jälkeen markkinoiden suorituskykyisimpiä laitteita.

Vastaa
joonas151
joonas151

3

kikuu @ 12.3.2010 15:58
Saattaapi olla, että kohta menee 1GHz rikki kännyköiden suorittimissakin. No kiva, että rauta kehittyy. Saisivat seuraavaksi keksiä hieman paremman akun.<-----Se on menny jo. Tai siis tavallaan. Samsungilta on tulossa joku 1GHz prossulla varustettu puhelin.

Vastaa
kikuu
kikuu

4

@3 siis onhan näitä 1GHz Snapdragon prosessorilla varustettuja puhelimia jo enemmänkin. Kuten vaikka HTC HD2, HTC Desire, Goole Nexus One..

Tarkoitin siis, että milloinkohan tulee esim 1,2GHz prossuja. Se rupeaa menemään jo hieman yli. Saisivat kehittää vähemmän energiaa kuluttavia osia, ennekuin alkavat kasvattamaan hertsejä ;)

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

5

Lisää vääntöä pellin alle ja ollaan saatu suuri ympyrä lankapuhelimista lankapuhelimeen suljettua.

Nim. kännykkä aina laturissa kiinni.

Vastaa
user (vahvistamaton)

6

4@
>Saisivat kehittää vähemmän energiaa kuluttavia osia, ennekuin
>alkavat kasvattamaan hertsejä ;)

Markkinoille on tullut vuoden sisään todella vähävirtaista rautaa varsin mukavilla tehoilla.

Kellotaajuudella on se pahavaikutus että on taipumus myös näkyä energiankulutuksessa, joten sitä ei kannatta liikoja ihannoida tapana nostaa suorituskykyä. joissain on nostettu taajuutta lähinnä sentakia että saadaan hoidettua samat asiat mitä jollain toisella pystytään tekemään allennetulla kellolla.

Vastaa
Stonik
Stonik

7

HTC HD2:een lupailtiin enemmän tai vähemmän virallisesti tuo WP7S-päivitys, mutta onhan se aika tylyä jos homma kaatuu fyysisiin näppäimiin. Toisaalta Microsoftia on pakko ymmärtää siinä mielessä, että he haluavat nyt erittäin tiukan kontrollin alustaansa hieman Applen hengessä. Tuossahan ei voi käyttää 3rd party -käyttöliittymiä, eikä sovelluksia voi asentaa softakaupan ulkopuolesta. Flashiakaan ei tueta ainakaan tässä vaiheessa.

Voi siis olla että HD2 jää ilman päivitystä, varsinkin kun Google on Nexus Onen hovivalmistaja ja tämä saattaa hieman närästää Microsoftia. HTC:n asema ei siis näytä ihan parhaalta mahdolliselta, Google kun on toisinaan arvaamaton liikkeissään ja saattaa jatkossa päättää tilata puhelimensa joltain toiselta valmistajalta. Se jättäisi HTC:n tyhjän päälle, jos MS:n kanssa asiat eivät suju. Lisänä tietenkin vielä patenttioikeudenkäynti miljardikassansa kanssa pullistelevan Applen kanssa.

No, tämä on vain spekulointia. HTC on osoittanut olevansa sukkela liikkeissään. Ja veikkaan että epävirallinen WP7S-päivitys ilmestyy xda-developersiin ennen kuin yhtään laitetta on edes virallisesti myynnissä.

Vastaa
kitevesku
kitevesku

8

@6 Kun on hyvin alustalle optimoitua softaa, niin prosessoria on vara jopa alikellottaa akun keston lisäämiseksi. Kuten sanoit, niin uudet chip setit ovat myös muuten entistä älykkäämpiä virrankulutuksen suhteen.

@7 Adobe on sanonut tekevänsä 10.x Flashin WP7:lle.

Itsekin odotan mielenkiinnolla mitä XDA-jengi keittelee kasaan...

WP7-luureja on tulossa ainakin seitsemältä valmistajalta hyvin erilaisina ja toivottavasti saadaan mahdollisimman monia myös Suomeen.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

11

Vahvistamaton kitevesku puhuu kyllä vähän, mutta asiaa. Mun tekisi muuten pippeliä mieli. Voisiko joku auttaa asiassa?

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

12

puhelinvertailu.com:n uutisanti on kyllä tipahtanut kuin lehmän häntä tämän vuoden puolella. Homma alkaa olemaan aika normaalia 8-16 hommaa, vaikka uutisia tulee tasaseen tahtiin. Nyt esim Perjantaina engadgetissa oli jo juttua Nokian C6:sta, mutta täällä ei mitään.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja