Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ilmaiset navigointisovellukset tappoivat Vodafonen oman palvelun

2
Kaarlo Räihä

Ilmaiset navigointisovellukset tappoivat Vodafonen oman palvelun
Kilpailu navigointipalveluiden markkinoilla on todella tiukkaa ja tämän sai huomata myös Vodafone-operaattori, joka ilmoitti viime viikolla lopettavansa oman navigointipalvelunsa.

Liikevaihdon osalta Vodafone on maailman suurin matkapuhelinoperaattori, mutta nähtävästi kuluttajat eivät halua luovuttaa Vodafonelle rahojaan, vaan Googlen ja Nokian tarjoamat ilmaiset navigointipalvelut ovat kuluttajien mielestä parempi ratkaisu. Tai ainakin tällä syyllä Vodafone perustelee toimintojen lakkauttamista.
Vodafone osti vuoden 2008 lopulla ruotsalaisen Wayfinder-yrityksen noin 25 miljoonalla eurolla, jonka tietotaidon pohjalle Vodafonen palvelu rakennettiin. Viime aikojen murros navigointisovellusten markkinoilla yllätti nähtävästi kuitenkin yrityksen ja sen työntekijät täysin, ja tämän takia työpaikka lähtee 95 ihmiseltä. Wayfinderin entiset työntekijät eivät ole tilanteesta kovin mielissään, ja uutispalvelu IDG:lle avautunut johtoportaaseen kuuluva henkilö sanoo Vodafonen hutiloineen koko homman.

Vodafonen nykyiset asiakkaat saavat jatkossa käyttöönsä muiden tahojen, kuten matkapuhelimenvalmistajien tekemiä navigointisovelluksia.

Vastaavia ilmoituksia lienee luvassa jatkossakin, joten omaan konkurssibingoon kannattaa laittaa mukaan muutama navigointisovelluksia tai -ratkaisuja tarjoava yritys.

Kommentit (2)

Irekkeri
Irekkeri

1

Hoh. Yleensä Nokia on tippunut junasta, mutta nyt näköjään Googlen kanssa veturina. Tai ennemminkin Nokia veturina, kun ei Google mapsien tapaan vaadi jatkuvaa 3g-yhteyttä. Tekee ulkomailla navigoinnista huokeampaa ja miksei kotimaassakin jos on riittävän hölmö käyttämään datayhteyksiä ilman datapakettia.

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

2

Homman juju onkin siinä, että flatrate datapaketteja ei ole edes myynnissä läheskään kaikissa maissa. Monissa maissa mobiilidata on aivan uskomattoman kallista. Tällöin google mapsilla ei tee mitään, vaikka siinä olisikin ilmainen navigointi.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja