Nokian blogissa äänestetään potentiaalisesta älypuhelimesta

11
Kaarlo Räihä

Nokian blogissa äänestetään potentiaalisesta älypuhelimesta
Vaikka uuden älypuhelinkonseptin suunnittelu ei kiinnosta kaikkia, on Nokia avannut omaan Conversations-blogiinsa uuden Design by Community -osion, jossa kuluttajat pääsevät äänestämällä vaikuttamaan uuden älypuhelimen suunnitteluun.

Tällä viikolla äänestetään näytön koosta, näytön kuvasuhteesta, kosketusnäytön tyypistä, näppäimistön tyypistä ja mahdollisista lisänäppäimistä. Viikoittain vaihtuvissa äänestyksissä käsitellään ensi viikolla puhelimen muotoilua. Tämän jälkeen materiaaleja, käyttöjärjestelmää, tiedonsiirto-ominaisuuksia, kameraa ja muita lisäkilkkeitä, joten äänestettävää riittää ainakin ensi kuun loppuun saakka.

Äänestäminen tapahtuu valitsemalla haluamansa vaihtoehdon valmiista valinnoista. Hirviöpuhelinten ja liian "tavallisten" puhelimien äänestäminen on estetty lomakkeessa pisteyttämällä valinnat, jonka myötä liian vähän tai paljon pisteitä saavat kokonaisuudet eivät kelpaa Nokialle. Täten esim. 5 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä (kuvasuhde 21:9) ja QWERTY-näppäimistöllä varustettu laite ei kelpaa äänestykseen.



Kun kaikki äänestykset ovat tapahtuneet, tekevät Nokian työntekijät ehdot täyttävistä puhelimista konseptikuvia, joista äänestetään sitten toukokuussa voittava suunnitelma. Varsinaiseksi tuotteeksi voittava suunnitelma ei kuitenkaan muutu, vaan konseptituotteesta renderöidään ainoastaan muutama tuotekuva, joita pääsee sitten ihailemaan blogin kautta.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -44%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 86 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Oppo A38 (4G) – hinta laskenut -30%

Oppo A38 (4G)
69 € DNA
99 € Veikon Kone
125 € RDE.FI

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Samsung Galaxy S23 Ultra – hinta laskenut -28%

Samsung Galaxy S23 Ultra
777 € CDON
1087 € RDE.FI
1217 € Teknikproffset

Alin hinta viikko sitten: 1086 €

Kommentit (11)

ristusperkele
ristusperkele

2

Kieltämättä menee "hieman" toi pointti jutusta hukkaan. Kyllä mä nyt sen verran piirtää osaan, että voin kyllä raapustaa vaikka seinät täyteen puhelimien kuvia. Niistä ei vaan oikeen riemua ole, ellei niitä saa herätettyä henkiin.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

4

Hyvä idea pilattu kahdella tavalla: valittavat featuret ovat niin epämääräisiä ettei niillä ole merkitystä (jos sanot puhelimesta että siinä on qwerty ja 4 tuuman kosketusnäyttö, se on informaatioarvoltaan melkein sama kuin sanoisit että puhelimessa on kaiutin ja sillä voi soittaa puheluja), ja Nokia ei ole edes luvannut toteuttaa voittavaa ehdotusta, vaikka tuollaisilla "haluatko että puhelin painaa enemmän vai vähemmän kuin kilon"-tason kysymyksillä voisi käytännössä tulkita tuloksen miten vain.

Minä esimerkiksi olen aina halunnut puhelinta joka näyttää pelikonsolilta (siis siinä on ristiohjain ja tulitusnapit näytön molemmin puolin eikä mitään muita nappeja, erityisesti ei normaaleja puhelinnappeja) ja joka soveltuu erityisesti emulaattorien pelaamiseen. Tällaista ei pysty tuossa mitenkään edes ehdottamaan koska vaihtoehdot ovat ei lisänappeja ja yksi lisänappi.

Vastaa
Abexi
Abexi

5

Veikkaanpa että nokia hakee tässä suuntaa että millaista ihmiset haluavat puhelimiltaan nykyisin. Ja ei ehkä juuri sellaista puhelinta kuin mallikuviksi tulee, mutta samanlaisia saattaa tulla sitten tulevaisuudessa, jos tämä äänestys saa suosiota.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

6

Eipä kysyminen haittaa. Pakko ei oo vastata jos ei sovi omalle kohdalle. Ja ei Nokia tietenkään voi luvata, että lopulta tämän pohjalta tehtäisiin todellinen tuote. Mutta tuskimpa heittävät tuloksia tai mallikuvia roskiinkaan kuitenkaan. ;)

Lausetta "Varsinaiseksi tuotteeksi voittava suunnitelma ei kuitenkaan muutu" ei taas tarvi tulkita kuin piru raamattua. =)

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

7

"Täten esim. 5 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä (kuvasuhde 21:9) ja QWERTY-näppäimistöllä varustettu laite ei kelpaa äänestykseen."
Mutta resistiivisenä kelpaa. :)

Vastaa
Bani666
Bani666

8

"Täten esim. 5 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä (kuvasuhde 21:9) ja QWERTY-näppäimistöllä varustettu laite ei kelpaa äänestykseen. "
Kaikki hauska aina kielletään...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
abacaca (vahvistamaton)

9

"Ja ei Nokia tietenkään voi luvata, että lopulta tämän pohjalta tehtäisiin todellinen tuote."

Kyllä ne vain ihan hyvin voisivat sen luvata. Kun vastaavia kilpailuja on muualla järjestetty, niissä on aina ollut pontena se että voittava ehdotus myös tehdään. Sitäpaitsi nuo vaikutusmahdollisuudet ovat niin surkean rajoittuneita, että en usko että tulos edes voisi olla jotain sellaista mitä Nokia ei muutenkin jo suunnittelisi.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

10

@9
No joo. Totta kai voivat luvata. Voivat luvata tehdä ihan mitä vaan keksivätkään. Mutta jos nyt toivovat saavansa yhtään mitään villiä ja tulevaisuuteen vetävää (ehkä hankalaa tosin noilla vaihtoehdoilla), niin ei ole välttämättä järkevää mennä lupaamaan suoraa, että varmasti tämä tehdään. Sit kun ei tehtäiskään, niin kuinka paljon siitä sitten itkettäis. Oli se malli kuinka hullu, turha tai jotain muuta mitä ikinä sattuu keksiin...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
user (vahvistamaton)

11

@9
>Kun vastaavia kilpailuja on muualla järjestetty, niissä on aina
>ollut pontena se että voittava ehdotus myös tehdään.

Kyselyissä kyllä harvoin luvataan että eniten suosiota saanut tehdään. kyselystä riippuen siinä ei olisi edes mitään järkeä.

Erikseen sitten kyselyt joissa äänestetään ja luvataan että sen perusteella jotain tehdään, tai että nnestys vaikuttaa osittain.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.