Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

HTC vastaa Applen patenttisyytöksiin

5
Ilkka Ketola

HTC vastaa Applen patenttisyytöksiin
HTC on vastannut Applen aiemmin tässä kuussa jättämään haasteeseen, jossa Apple syyttää HTC:tä patenttirikkomuksista. Lehdistötiedotteessaan HTC kertoo olevansa valmis puolustautumaan Applen syytöksiä vastaan.

Tiedotteessaan HTC toteaa yhtiön toimitusjohtaja Peter Choun äänellä, että yhtiö kannattaa vahvasti immateriaalioikeuksien suojaamista ja kunnioittaa jatkossakin muita innovaattoreita sekä heidän teknologioitaan. Samoin yhtiö aikoo jatkaa omaa innovatiivista toimintaansa voidakseen toimittaa kuluttajille mahdollisimman hyviä laitteita. Tiedotteessa korostetaan, kuinka 1999 vuonna perustettu HTC on koko historiansa ajan ollut vahvasti tuotekehitysorientoitunut ja ansainnut myös palkintoja tuotteillaan.
HTC ei vielä määrittänyt miten se tarkalleen aikoo Applea vastaan puolustautua. Reutersin mukaan HTC:n Yhdysvaltain varajohtaja Jason Mackenzie lupaa yhtiön esittävän muodollisen lähiviikkoina.

Applen mukaan HTC:n tuotteet rikkovat 20 eri patenttia, jotka liittyvät mm. käyttöliittymään, kosketusnäyttöihin, virransäästöominaisuuksiin ja grafiikan piirtämiseen. Patenteista vanhin on vuodelta 1995 ja tuorein tämän vuoden helmikuulta. Oikeushaasteen lisäksi Apple jätti kansainväliselle kauppakomissiolle ITC:lle valituksen, jolla yhtiö haluaa estää valituksessa nimettyjen HTC:n puhelimen maahantuonnin ja myynnin Yhdysvalloissa.

Applen syytökset kohdistuvat yhteensä 12 puhelimeen. Puhelimista viidessä on käyttöjärjestelmänä Google Android ja seitsemässä Windows Mobile. Nimettyjen Android-puhelinten joukossa on myös HTC:n valmista, mutta Googlen suoraan myymä Nexus One.

Kommentit (5)

Bysantinkeisari
Bysantinkeisari

1

Kyllä pojat ny jaksaa heittaa "haasteita" tonne ITC:lle. Kohta ei jenkeissä myydä varmaan minkäänlaista elektroniikkaa. Onko kellään tietoa onko ITC estäny yhdenkään laitteen myyntiä Yhdysvalloissa?

Vastaa
user (vahvistamaton)

2

>Onko kellään tietoa onko ITC estäny yhdenkään laitteen myyntiä
>Yhdysvalloissa?

Kyllä Jenkeissä on myyntikiltoon joutunut, joskus kyse ollut kai enemmänkin protectionismistä. Nytkin Apple haastaa kaukaisia toimijoita, Eikä Googlea, Motorollaa, Microsoftia jne. (Palmin kanssa sentäs vähän sanallista uhittelua) Motorola uhoaa Kanadalaisille. Samalla kuvio tukee Microsftia nousuun mobiilialustassa.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

3

Kannattaisi olla kopioimatta ;). Noeikai, voi olla aika vaikeaa olla "kopioimatta" jonkun toisen tuotetta jollain tavalla, koska noita patentteja on niin maan perkeleesti jo siellä :D

Vastaa
Vlaadi
Vlaadi

4

On tullu useammasta paikasta myös luettua ja kuultua, että ongelma on enimmäkseen siinä, että eri firmoilla olevat patentit on niin hemmetin epämääräisiä ja yleismaallisia. Karrikoituna esimerkkinä Apple patentoi "kosketusnäytön" tai Nokia vaikkapa Stylus-kynän. Siinä sitten arpomaan että tarkoittaako tuo patentti kosketusnäyttöjä tai kyniä yleensä, vai tietyissä käyttötilanteissa tai laitteista jne. You get the point. Ehkäpä tän takia myös ne käsittelyt kestää vuosia ja yleensä ennen päätöstä osapuolet on jo sopineet asiasta.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

5

Monessa maassahan nämä "ohjelmistopatentit" on kiellettyjä. Kun tosiaan Applellakin on mm. semmoinen patentti kuin "laitteen lukituksen poisto tekemällä kuvio näytölle". Eli patentti ei oikeastaan sisällä tietoa siitä varsinaisesta toteutuksesta, vaan oikeastaan kyse on vain ideoiden varaamisesta ja vieläpä varsin yleisellä tasolla. Eihän tuollaisiin patentteihin tarvitse edes mitään tuotekehittelyä, vain mielikuvitusta ja lakimiehet kirjoittamaan sopivan "sinne päin" patenttihakemuksia, jotta vähän kaikkia voi tarvittaessa kovistella.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja