Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Microsoft: Kopioi ja liitä -ominaisuus puuttuu Windows Phone 7:sta

11
Kaarlo Räihä

Microsoft: Kopioi ja liitä -ominaisuus puuttuu Windows Phone 7:sta
Vaikka matkapuhelinten suorittimet, muistit ja muut ominaisuudet kehittyvät vauhdilla, ei puhelinten ohjelmistopuolella nähdä vastaavia kehitysaskeleita, vaan vähemmän on enemmän -ajattelumalli tuntuu kiinnostavan yhä enemmän puhelinvalmistajia. Viimeisimpänä tähän kelkkaan on hypännyt Microsoft, joka vahvisti tällä viikolla huhut, joiden mukaan Windows Phone 7 ei sisällä kopioi ja liitä -ominaisuutta.

Microsoftin omat perustelut tälle päätökselle liittyvät tehtyihin käyttäjätutkimuksiin, joiden perusteella vain muutamat henkilöt käyttävät puhelimiensa mahdollisia kopioi ja liitä -ominaisuuksia. Ominaisuuden vähäisen käytön takia Microsoft päätti, ettei se sisällytä kyseistä toiminnallisuutta Windows Phone 7 -ohjelmistoalustaan.
Windows Phone 7:ssa löytyy kuitenkin uusi tekstin tunnistamiseen liittyvä toiminallisuus, joka osaa poimia internet-sivuilta ja tekstiviesteistä esim. sähköpostiosoitteet ja puhelinnumerot. Näitä tietoja koskettamalla puhelimen käyttäjälle tarjotaan erilaisia toimintoja, kuten osoitekirjaan lisääminen tai puhelun tekeminen, joiden avulla hän voi suorittaa yleisimpiä kopioi ja liitä -ominaisuuteen liittyviä tehtäviä.

Peruskäyttöä ajatellen nämä yleisimmät toiminnot ovat varmasti riittäviä, mutta koska esim. yrityksen vuosiraportista tietojen kopioiminen sähköpostiin ei onnistu, aiheuttaa ratkaisu varmasti hampaiden kiristelyä työpuhelinta hankkivien henkilöiden parissa.

Kommentit (11)

Abexi
Abexi

1

Heikentäisikö tuo jotenkin puhelimen toimintaa jos siihen laittaisi kopioi-liitä toiminnon, onko se vain jotenkin vaikeaa toteuttaa. En ymmärrä mikä järki tässä on.
Itse kuulun tuohon muutaman henkilön ryhmään joka käyttää kopioi liitä toimintoa ja olen kiitollinen että sellainen puhelimesta löytyy.

Vastaa
perhana
perhana

2

Olisi kuitenkin hyvä mainita, että microsoftin ilmoituksen mukaan
se ei aio millään laillaa estää ulkopuolisia sovelluksia käyttämästä kopioi ja liitä toimintoa.
Eli jos käyttäjiä kiusaa kopioi ja liitä toiminnon puuttuminen,
on se hyvin todennäköisesti saatavissa ilman hampaiden kiristelyä.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

3

No ei tarvis matkia Applea kaikessa! Ois voinu suosiolla laittaa kopsaus ja liitoksen heti julkasussa.

Vastaa
Tilulei (vahvistamaton)

4

@3 Niin vallankin kun iPhonesta ko. toiminto jo nykyään löytyy ihan vakiona..

Vastaa
Stonik
Stonik

5

Ohjelmistopäivityksillä ja uusilla ominaisuuksillahan päästään aina mukavasti otsikoihin, eli todennäköisesti copy-paste tulee suuren kohun jälkeen myöhemmin. Ja mukana on tietysti suuri määrä muita uusia ominaisuuksia, näin siis osoitetaan että Appl... anteeksi Microsoft ei ole unohtanut laitteen ostaneita, vaan päivittää tuotteita uusin ominaisuuksin vielä ostamisen jälkeenkin. Ja käyttäjätyytyväisyystilastoissa tulee kärkisijat.

WP7S:ssä on tietynlaista "coolness-factoria", se näyttää tuoreelta ja trendikkäältä Symbianin, Androidin ohella. Jopa Apple näyttää sovellusruudukkoineen vanhahtavalta Microsoftin Zune-henkisen ulkoasun vieressä.

Toimivuus käytännössä onkin toinen juttu, yksinkertaistenkin toimintojen odottelu graafisten liukumien ja efektien kanssa saattaa pikkuhiljaa alkaa korpeamaan.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

6

Nopeesti mikki$ofta tappaa mielenkiinnon, jonka se ensialkuun herätti. Tarjotaan unelmien naista, joka on sitten läpeensä tyhmä riemuidiootti.

Pitäköön tunkkinsa.

Vastaa
kitevesku
kitevesku

7

@Stonik. "Toimivuus käytännössä onkin toinen juttu, yksinkertaistenkin toimintojen odottelu graafisten liukumien ja efektien kanssa saattaa pikkuhiljaa alkaa korpeamaan."

Ymmärrän kommenttisi, mutta puhelinta käyttäneenä nämä asiat eivät ole olleet ongelma, koska efektit ovat nopeita - erittäin nopeita. Yksinkertaisia toimintoja ei joudu odottelemaan vaan päin vastoin. Tämä on ennestään tuttua jo Zune HD:n käyttäjille.

Standardoitu rauta kiihdytyspiireineen hoitaa 800x480 näytön liikuttamisen ja erilaiset efektit kevyesti. Jopa niin kevyesti, että prosessoria on akun kerton parantamiseksi mahdollista alikellottaa.

Vastaa
kitevesku (vahvistamaton)

8

@6 Kuten olen ennemminkin sanonut, niin onhan nämä wm-koneet melkoisia leluja.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

10

Voisi ainakin luulla, että kopioi-liitä -toiminnon saamisessa on uudelle alustalle jotain isoja kommervenkkejä - mm. OS X:stä, Maemosta ja nyt WP7S:stä on se (aluksi) puuttunut. Ehkä joku käyttöjärjestelmistä enemmän tietävä voisi sanoa, miksi sitten Adroidissa on ollut alusta alkaen...

Vastaa
Phiideer
Phiideer

11

@10...mitäköhän mä puhuin....eihän mulla ole mitään aavistusta, onko Maemossa ollut kopioi-liitä jo aluasta alkaen...

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja