Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia N86 sai Ovi Maps -navigoinnin

13
Kaarlo Räihä

Nokia N86 sai Ovi Maps -navigoinnin
Tammikuussa Nokia julkaisi ilmaisella navigoinnilla varustetun Ovi Mapsin, joka tuli saataville tuolloin kymmenelle Nokian laitteelle. Tammikuun jälkeen Nokia on hiljalleen kasvattanut laitetukea, ja tällä viikolla N86-puhelimen käyttäjät saivat uuden päivityksen Ovi Maps -ohjelmaan, jossa ominaisuus on mukana.

Uuden Ovi Mapsin asentaminen vaatii, että itse puhelimessa on käytössä uusin 21-ohjelmistoversio, joka julkaistiin tammikuussa. Ovi Mapsin uusimman version saa ladattua puhelimeen joko selaimella osoitteesta www.nokia.fi/palvelut/ovi-kartat/ tai vaihtoehtoisesti puhelimen oman päivitystoiminnon avulla.
Ovi Maps sisältää täydellä asennuksella kaiken kaikkiaan 180 maan tarkat kartat sekä liikennetiedotteet kymmenessä eri maassa. Muistia täydellinen karttapaketti vie kuitenkin 5 gigatavua, joten monissa tapauksissa puhelimeen kannattaa ladata esim. pelkät Pohjoismaiden kartat. Navigointitiloja laitteessa on kaksi (autoilu ja kävely) ja turn-by-turn-ohjeita tarjotaan 74 maassa (kielivaihtoehtoja on 46).

Kuluttajien keskuudessa Nokian ilmainen navigointi on otettu hyvin vastaan. Helmikuun alussa Nokia kertoi, että uutta Ovi Mapsia oli ladattu 1,4 miljoonalle laitteelle, joten ilmaisesta navigoinnista on tullut selvä kilpailuvaltti yritykselle.

Kommentit (13)

Stonik
Stonik

1

N900 on edelleen ilman uutta Ovi Mapsia, mutta ainakin Sygicin maksullinen suomeksi ääniohjaava navigointi on nyt ladattavissa yhtiön sivuilta.

Vastaa
Akti
Akti

2

Latasin Ovi mapsin N96:selle ja asentui ilman mukinoita. Ohjelma ohjaa edelleenkin ostamaan navigointilisenssiä. Olenko ymmärtänyt tuon ilmaisuuden väärin vai enkö vain osaa?

Vastaa
Akti
Akti

4

Joo ei ole kyse siitä että olisi sekoittanut nuo mallinumerot, vaan luulin että kun sovelluksen saa kerta ladattua, niin se tukisi sitten ilmaista navigointia. Tuolla linkin takana ovat kaikki mallit ja nyt siis myös n86.

" Yhteensopivat laitteet:Nokia X6 16GB,Nokia X6 32GB, Nokia E52, Nokia E55, Nokia E72,Nokia N97, Nokia N97 Mini Comes With Music, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic, Nokia 5800 Navigation Edition, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5230.Jos haluat ladata Ovi Kartat -sovelluksen muihin laitteisiin katso lisätietoja Kartat-tukisivustolta "

Toivottavasti tulisi vielä n96:lle

Vastaa
user (vahvistamaton)

5

>Joo ei ole kyse siitä että olisi sekoittanut nuo mallinumerot, vaan
>luulin että kun sovelluksen saa kerta ladattua, niin se tukisi
>sitten ilmaista navigointia.

Jos saat ladattua ja vielä asenettua niin sitten tukee., Ovi Kartat ohjelmassa ei edes ola maksullista versiota, vanha softa sitten asia erikseen. Vanhassakin navigointi hinta niin edullinen että tuskin hintakaan enään on kynnyskysymys.

Vastaa
MaveZ
MaveZ

6

N86:lle ei löydy päivitystä "ohjelmistopäivityksenä", eikä myöskään latausvaihtoehtoa Ovi -sivuilta.

Vastaa
Joo (vahvistamaton)

7

@ Akti

Nokian vanhempiin puhelimiin navigointi maksaa noin 9€ vuosi ja eipä tarvitse katsella mainoksia....

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

8

Sääli ettei se navigointi toimi ilman jatkuvaa datayhteyttä jonnekin huitinkuuseen. Se voisi olla oikeasti hyväkin ominaisuus jos se toimisi samaan tapaan kuin oikeiden navigaattoreiden vastaavat, eli ilman yhteyksiä muualle kuin paikannussatelliittiin.

Vastaa
hinuk
hinuk

9

no eipä toiminu myöskään kräkätyssä omnia hd:ssa toi ilmanen navi eikä myöskään n95:ssa, kumpaankin asentu hyvin mutta eipä käynnistynyt ohjelma millään joten aina ei riitä että softat asentuu luuriin.

Vastaa
user (vahvistamaton)

10

9@
>no eipä toiminu myöskään kräkätyssä omnia hd:ssa toi ilmanen navi
>eikä myöskään n95:ssa, kumpaankin asentu hyvin ... joten aina ei
> riitä että softat asentuu luuriin.

Kräkkäys saattoi tuossa asentamisessa olla aika merkittävässä roolissa...

Vastaa
Sillattiis (vahvistamaton)

11

@8
Mitä tarkoitat? tottakai toimii. Ei sentään mikään googlemaps ole.

Vastaa
abacaca (vahvistamaton)

12

11: En minä ainakaan saanut toimimaan kun veljen 5230:aan tuon ilmaisen karttasydemin latasin.

Vastaa
user (vahvistamaton)

13

12@
>En minä ainakaan saanut toimimaan kun veljen 5230:aan tuon
>ilmaisen karttasydemin latasin.

Mikä ei toiminut ? ääniopastus ? kartat ? vai mikä oli ongelma ?

Offline ja online käyttöön tarvitaan äänipaketti, sen puuttuessa ehdottaa sitä latamaan, kartat tietenkin tarvitaan, voi ladata vaikak PCllä valmiiksi. osoitehaku toimii Offline tilassa, vaatii tietenkin että datat on ladattu, mutta toimii offline tilassa, haku silloin vähän suppeammin. Ovi palvelunkanssa syknronointi vaatii yhteyttä, mutta ei ole navigointi käytön edellytys, reitit voi suunnitella luurissa.

Navigointi tietenkin edellyttää GPS fixiä, mutta se ei ole varsinaisesti Ovi Kartatohjelman vastuu aluetta.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja