Sprintin uusi mainos piikittelee Applea 4G-tuen puutteesta

9
Kaarlo Räihä

Sprintin uusi mainos piikittelee Applea 4G-tuen puutteesta
Yhdysvalloissa kilpailijoita piikittelevä mainonta on varsin yleistä ja tällä kertaa Applen omenasta palaa on sivaltamassa matkapuhelinoperaattori Sprint, jonka uusi 4G-modeemista kertova mainos ei ainakaan anna parasta mahdollista kuvaa iPhonesta.

Mainoksessa ensimmäisenä huomautetaan iPhonen rajoittumisesta AT&T-operaattorin verkkoon, jossa käytössä ovat ainoastaan 3G-nopeudet. Sprintin 4G-modeemin avulla nopean internet-yhteyden saa kuitenkin jaettua WLAN:in avulla iPhonelle ja tällöin iPhonenkin omistajat voivat nauttia nopeammista yhteyksistä.

Modeemin ylivoimaisuutta mainoksessa kehuva mies syö lisäksi mainoksessa omenaa ja kysyy mitä sinä voisit tehdä 4G:n avulla. Mainoksen pienellä kirjoitettu tekstiosio lupaa 4G:lle keskimäärin 3-6 Mbps nopeuksia, kun taas 3G-verkoissa päästää keskimäärin 0,6-1,7 Mbps nopeuksiin.

Sprintin käyttämä 4G-termi voi kuitenkin olla joidenkin mielestä harhaanjohtava, koska kyseessä on pelkkä WiMAX-verkko, joka toimii vain tietyissä isoimmissa kaupungeissa. Lisäksi Sprintin nopeudet eivät vastaa Kansainvälisen televiestintäliiton eli ITU:n asettamia IMT-Advanced-vaatimuksia, joiden mukaan 4G-verkoissa tiedonsiirtonopeus pitäisi saada korkeimmillaan ainakin 100 Mbps luokkaan, kun WiMAX tarjoaa parhaimmillaan ainoastaan 40 Mbps nopeuksia.



Alla Sprintin 4G-modeemimainos



Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

Xiaomi 12T – hinta laskenut -37%

Xiaomi 12T
406 € CDON
438 € Proshop
550 € CDON

Alin hinta viikko sitten: 648 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (9)

Dreamlore
Dreamlore

1

Vai tuollaista härveliä pitäisi vielä kantaa mukana? Ihme ettei se ole johdolla kiinni jossain isommassa vehkeessä...

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

2

Ymmärrettäviä nuo iphonea rajoittuneisuuddesta irvaavat mainokset, mutta tämä menee aivan överiksi. Kappas kun ei kahvinkeitinvalmistajat irvaile, ettei puhelimista löydy sisäänrakennettua cappucino-konetta -.-

Vastaa
TemeTee
TemeTee

4

No mutta kyllä itte tommosta pitäisin taskussa, repussa jne. ennemmin kuin pistän mokkulan kiinni koneeseen. Ei ole tiellä eikä turhia ulokkeita tuu läppäristä. USB jos olis että jos akku sattuu loppumaan niin läppäristä saa lisävirtaa. Itsehän bluetooth tetheringiä iphonella käytän jos sattuu surinan 3g alueelle osumaan.

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
kikuu (vahvistamaton)

9

Artikkelin kirjoittaja ei tainnut sisäistää ollenkaan mainoksen perusideaa. Tässä nimenomaan morkataan AT&T -operaattoria, ei iPhonea. Tämän saitin taso laskenut todella paljon.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.