Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Swype-käyttäjä teki maailmanennätyksen tekstausnopeudessa

25
Matti Vähäkainu

Videolla: Swype-käyttäjä teki maailmanennätyksen tekstausnopeudessa
Matkapuhelimien viestienkirjoitus on T9-tekniikkaa lukuunottamatta perustunut pääasiassa kirjain kerrallaan näppäilyyn, joka on verrattaen hidasta varsinkin ilman QWERTY-näppäimistöä. Viime vuonna pinnalle ponnahtanut Swype-teknologia lupaa huomattavaa parannusta tekstausnopeuteen kosketusnäytöllisillä puhelimilla. Nyt teknologiaa hyväksikäyttäen Guinnessin ennätysten kirja on saanut uuden ennätyksen kategoriaan Nopein tekstiviesti kosketusnäytöllisellä matkapuhelimella.

Maailmanennätys ilmenee Samsungin mainoksesta, jossa kirjoittaminen tehdään Omnia II -puhelimella, jossa tulee esiasennettuna Swype. Videolla näytetään osa Samsungin oman työntekijän Franklin Pagen ennätysyrityksestä, jossa hän kirjoittaa lauseen "The razor-toothed piranhas of the genera Serrasalmus and Pygocentrus are the most ferocious freshwater fish in the world. In reality they seldom attack a human." 35,54 sekunnissa.
Maailmanennätys kuulostaa erittäin hienolta saavutukselta, mutta siihen liittyy yksi pieni seikka. Kyseessä on kategorian ensimmäinen virallinen ennätysyritys. Epäilemättä Swype on silti erittäin vahva haastaja perinteiselle kosketus-QWERTYlle.

Myös Nokia on sijoittanut Swype-teknologiaan, joten mahdollisesti näemme sen myös kotimaisissa laitteissa. Androidille Swype on jo saatavilla epävirallisena latauksena.

Kommentit (25)

Grina
Grina

1

Nokialaisille saa OVI storesta Dasur SlideIT -näppiksen, jolla voi myös tuota kokeilla käytännössä. Se tosin tukee vain englanniksi kirjoittamista.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

4

Kotimaisissa laitteissa? Moniko Nokian laitteista on "kotimaisia"? Laitteet suunnitellaan missä? Kiinassa? Intiassa? Ketkä ne suunnitelevat? Britit? Samsungille taas ilmaista mainosta tästä kuitenkin.

Vastaa
muppis
muppis

5

@4 kikuu, pöydälläni on nyt kolme Nokialaista. Kahdessa lukee Made in Finland ja kolmannessa Designed in Finland. Että eipä olla niin kriittisiä. ja kyllä Nokialla vielä toimiva kokoonpankotehdas Salossa on.

Vastaa
OH1FQY
OH1FQY

8

Onko tuo SlideIT toimivakin? Juuri puolisen tuntia sitten X6 lähti tilaukseen ja vois sitä kokeilla sillä jahka se tänne asti tulee.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

9

@8
Kapasitiivisen tekniikan epätarkkuus, 3,2 tuuman näyttö, Symbianin huonosti toteutettu kosketuskäyttöliittymä, not a chance.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

11

@10
Kerrotkohan sitten, miksi esimerkiksi herätyskellossa kellonajan ilmaisevat numerot ovat pienet?

Vastaa
kikuu
kikuu

13

@11 siis mitä helv*ttiä sinä höpäjät jostain kellon numeroista? Tässä puhutaan uudesta virtuaalinäppäimistöstä symbianiin. Huom uudesta näppäimistöstä, joka ei liity taas mitenkään johonkin kellon numeroihin tai mihinkään muuhun symbianin käytettävyyteen.

Kommenttien taso on taas aika korkealla....

Vastaa
miksuh2
miksuh2

15

"Nokialaisille saa OVI storesta Dasur SlideIT -näppiksen, jolla voi myös tuota kokeilla käytännössä. Se tosin tukee vain englanniksi kirjoittamista."

Se tukee kyllä myös suomeksi kirjoittamista ja monia muitakin kieliä. Hae Ovi Storesta SlideIT-suomikielipaketti, niin onnistuu.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

16

@ 4

"Kotimaisissa laitteissa? Moniko Nokian laitteista on "kotimaisia"? Laitteet suunnitellaan missä? Kiinassa? Intiassa? Ketkä ne suunnitelevat? Britit? Samsungille taas ilmaista mainosta tästä kuitenkin."


Älä nyt viitsi. Tuo on täysin idioottimaista ja typerää, tyhjäpäistä ja perusteetonta trollaamista. Suomessa on tuhansia Nokialla töissä olevia, joiden tehtävänä on kännyköiden suunnittelu sekä raudan, softan että uusien tekniikoiden osalta. Suomesta löytyy ihan riittämiin nokian tutkimuskeskuksia ja muita paikkoja joissa kehityst' ja tutkimusta tehdään. Ja valmistuksesta huolehtii Salon tehdas. Suomi on edelleen Nokian tärkeimpiä maita suunnittelussa.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

17

@8

"Onko tuo SlideIT toimivakin? Juuri puolisen tuntia sitten X6 lähti tilaukseen ja vois sitä kokeilla sillä jahka se tänne asti tulee."


Hyvin se toimii.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

18

@9 kikuu

"Kapasitiivisen tekniikan epätarkkuus, 3,2 tuuman näyttö, Symbianin huonosti toteutettu kosketuskäyttöliittymä, not a chance."


Jospa lopettasit sen puhumisen niistä asioista mistä et selkeästi tiedä yhtään mitään. Itse olen käyttänyt SlideIT näppistä Nokia 5800 XpressMusic luurilla, ja homma pelaa hienosti. Luurissa on 3.2" resistiivinen kosketusnäyttö. kapasitiivisella näytöllä varustetulla puhelimella, kuten X6:lla, en ole tuota kokeillut, mutta en itse näe mitään syytä miksi se ei toimisi ihan hyvin silläkin.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

20

SlideIt on ladattavissa myös Android-marketista. Samasta paikasta löytyy myös suomenkielen sanakirja ko. ohjelmalle.

Aika erilaistahan tuo kirjoittaminen on verrattuna normiqwertyyn, mutta aika äkkiä siitä pääsee jyvälle. Swype muuten löytyy myös Samsungin samaisilla messuilla julkistamasta Android-superpuhelimesta Galaxy S:stä.

Vastaa
OJ_Ghost
OJ_Ghost

21

Swype on mielenkiintoinen kyllä...
Täytynee joskus käydä kokeilees jossain. Jotenkin tuon tiettyjen sanojen poimiminen ja siten korjaaminen oikeiksi tekstin seasta epäilyttää... Tuleeko niin tehtyä. Moniko lukee läpi oman viestinsä kirjotuksen jälkeen?

Ja edelleen epäilyttää, että kuinka paljon vaatii harjottelua, että oikeat liikeradat löytyy joka ainoolle sanalle. Tosin kait Swypen kanssa pystyy yksittäisiä kirjaimiakin napputteleen toki, jollon voi swypettää =) vain ne sanat jotka osaa jo...

Vastaa
Mata
Mata

22

@19
Mutta kun tuo SlideIT käyttää Nokialaisen omaa t9-sanakirjaa, kielipaketti ei sisällä yhtään sanaa, vain ohjeen ohjelmalle että, se hakee sanat suomen (scandinavian?) t9 paketista!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja