CTIA: Sprint esitteli HTC EVO 4G:n

11
Kaarlo Räihä

CTIA: Sprint esitteli HTC EVO 4G:n
Yhdysvaltalaisille kuluttajille eilen käynnistyneen CTIA Wireless 2010 -tapahtuman yksi tärkeimmistä julkaisuista oli Sprintin 4G-verkossa toimivan HTC EVO 4G -puhelimen esittely.

HTC:n valmistama puhelin on ominaisuuksien valossa Android-puhelinten lippulaivamalli, ja se pitää sisällään mm. 480x800-resoluutiolla varustetun 4,3 tuuman kosketusnäytön (kapasitiivinen), gigahertsin kellotaajuudella toimivan Snapdragon QSD8650 -suorittimen, gigatavun verran Flash-muistia, 512 megatavua RAM-muistia, 8 megapikselin kameran takana (LED-salama ja tukee 720p-videokuvausta) ja 1,3 megapikselin kameran edessä.

Videokuvaa laitteesta saa ulos HDMI-muodossa sopivan adapterin avulla. WLAN:in osalta tuettuina ovat 802.11b- ja 802.11g-standardit. Tallennustilaa voi laajentaa microSD-muistikorttien avulla 32 gigatavun verran ja vakiona laitteen mukana seuraan kahdeksan gigatavun muistikortti.



Monien muiden HTC:n puhelinten tapaan myös EVO 4G:n käyttöliittymää on muokattu firman omalla Sense UI -laajennuksella. Matkapuhelinverkkojen osalta puhelin hyödyntää luonnollisesti Sprintin käyttämiä CDMA-, EV-DO- ja WiMAX-verkkoja, joten esim. Suomessa puhelimella ei ole juuri käyttöarvoa. Sprintin WiMAX-verkon ulottuvilla puhelimen omistajat pääsevät kuitenkin nauttimaan keskimäärin 3-6 Mbps tiedonsiirtonopeuksista, joten esim. streaming-videoiden katselu pitäisi onnistua laitteella kivuttomasti.

Sprint ei paljastanut kesällä myyntiin tulevan laitteen hinnoittelua, mutta todennäköisesti puhelimen ja 4G-datapaketin yhdistelmästä saa pulittaa useita kymmeniä dollareita kuukaudessa.

Alla kuvia ja videoita uutukaisesta





Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto E22 – hinta laskenut -43%

Motorola Moto E22
49 € Power
59 € DNA
79 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 85 €

Honor Magic Vs – hinta laskenut -38%

Honor Magic Vs
990 € Power
1599 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 1599 €

TCL 40R – hinta laskenut -36%

TCL 40R
179 € Power

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Honor X6 – hinta laskenut -34%

Honor X6
79 € DNA
119 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 119 €

Kommentit (11)

Anonyymi käyttäjä
Simmottiis (vahvistamaton)

2

Hienoltahan se näyttää. Tolla prosessorilla ja noin isolla näytöllä akkukesto vaan taitaa jäädä läppäritasolle. Ei siis enää varsinainen mobiililaite, kun viettää kaikki yöt ja osan päivästä kiinni piuhassa.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

3

Ihan hauska puhelin, mutta itseäni kiinnostaa enemmän samaisilla messuilla julkistettu Samsungin Galaxy S. Hieman pienempi näyttö (4''), mutta super-AMOLED -tekniikalla toteutettu. Suoritinkin on pikkuriikkisen parempi, kun on 1 Ghz:n Cortex A8. Sisäistä muistia enemmän, kun on joko 8 tai 16 gigaa. :)

Vastaa
kikuu
kikuu

4

Huhhuh, ompas todellakin superpuhelin. Tuosta ei kyllä enää paljoa voi parantaa, vaikka se AMOLED näyttä olisi tosin ollut tärkeä. Paljonkohan hinta olisi ilman liittymää?? :D 900$?

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

5

Hyvä että jenkit maksavat uudentekniikan oppirahat vaihteeksi.

Eipä tuo hääviltä 4G:ksi kuulosta tuo 3-6 Mbps keskimääräinen tiedonsiirtonopeus (missä nyt siellä verkko löytyy) jos tuohon jää sillä veikkaampa että lysti maksaa reilusti normaalia enemmän.

Mielenkiintoista seurata miten Sprintin käy verkkonsa kanssa tulevaisuudessa. 4G:ksi tuota kutsuvat vain mainostoimistot.

Mielenkiintoisesti operaattori on jättänyt tuen WLAN N:ään pois joten jäädäänpä odottelemaan hinnoittelua...

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
R31N4R (vahvistamaton)

6

3-6 Mbps? Kiva, Jenkit surffailevat nopeammin kännykällä kuin suomalaisilla on keskimääräinen laajakaistanopeus.

Vastaa
pxhza
pxhza

7

R31N4R: Kyllä laajakaistanopeudet on jenkeissä ihan samalla tavalla jaottunut kuin suomessakin eli isoissa kaupungeissa hyvät mutta muualla huonot.

Koskahan tuo tulee euroopaan ja mitä hintaa? Pitääkö peruuttaa Desire :D

Vastaa
Anonyymi käyttäjä
Joo (vahvistamaton)

9

Mainosmiesten kikkoihin ei kannata luottaa, HSPA+ hakkaa tuon Sprintin niinsanotun "4G" verkon mennen tullen....

http://blogs.zdnet.com/cell-phones/?p=3356&tag=bitly

Koskahan vaan päivittävät verkot täällä perähikiällä vai loppuvatko rahat kaapelin vetämiseen mummon mokkeihin tai pumpataanko ne roposet Ruotsiin verkkoihin...

Vastaa
Nks123
Nks123

10

@R31N4R: Vähän OT, mutta ei todellakaan kannata olla kateellinen jenkkien laajakaistoihin. Jenkeissä paras ja nopein laajakaista on 50Mbps, johon kuuluu 150gigaa dataa kuussa ja hinta on 150$/kk. Keskivertoon laajakaistaliittymään kuuluu yleensä vain n.50gigaa dataa kuussa ja nopeudet muutaman megan luokkaa. Lisäksi Suomessa laajakaistat ovat naurettavan halpoja jenkkilään verrattuna.

Mun vanhemmat majoitti viime vuonna jennkivaihtaria, ja se oli ihan ihmeissään, että miten täällä ei oo datamäärärajaa, tai laajakaistat on noin nopeita ja halpoja.

Ja mulla on saunalahden mobiilijaakaista plus -palvelu 5/2M nopeudella mokkulalle ja kännykkään. Miten tuo Sprintin "4G" eroaa tästä?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.