Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Samsung julkisti uuden Android-huippupuhelimen

29
Matti Vähäkainu

Samsung julkisti uuden Android-huippupuhelimen
Samsung on julkistanut uuden Android-lippulaivamallin, joka kantaa mallinimeä Samsung I9000 Galaxy S. Yhdessä HTC EVO 4G:n kanssa CTIA Wireless 2010 -tapahtumassa huomiota varastanut puhelin on varustettu muun muassa neljän tuuman Super AMOLED -näytöllä, gigahertsin Snapdragon-suorittimella sekä 5 megapikselin kameralla, joka kykenee 720p-teräväpiirtovideoon 30 kehyksen sekuntivauhdilla.

Galaxy S on ensimmäinen Samsungin puhelin, jossa pyöritetään Androidin uusinta 2.1-versiota. Androidin käyttöliittymä on kustomoitu Samsungin TouchWiz-käyttöliittymän tyyliseksi.
Aiemmin mainittujen ominaisuuksien lisäksi puhelimen erittäin ohuen (9,9mm) rungon sisältä löytyy 802.11b/g/n WLAN, A-GPS, 3G HSDPA-tuella, Bluetooth 3.0, microSD-muistikorttipaikka sekä mallista riippuen joko 8 tai 16 gigatavua sisäistä Flash-muistia.

Samsung ei ole vielä ilmoittanut julkaisuaikataulua tai hintatietoja.Kommentit (29)

pepep
pepep

1

toiset sen osaa... samppa on yksi niistä, jotka osaa! ominaisuudet huippuluokkaa ja muotoilu... no tästä voisi eräs suomalainen valmistaja ottaa oppia.

odotan innolla ilmestymistä!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
juupajuu (vahvistamaton)

4

Ranvierin kanssa samoilla linjoilla. ei kyllä yhtään tyylikkäämpi kuin yksikään nykyinen nokia. Samsungkin on alkanut tehdä kaikista puhelimista samannäköisiä. Kun katsoo nuita kosketuspuhelimia mustia, niin on kyllä sampsalla melkein kaikki samaa näköä.

Vastaa
tmm2k
tmm2k

5

@3 Sitä en väittänytkään. Kommentoin vain tuosta muotoilun ylistyksestä että samanlainen lätkä kun muutkin mitä pusketaan markkinoille juuri nyt =)

Vastaa
kikuu
kikuu

6

@3 jaa mitäköhän mahdat tuolla tarkoittaa? Täytyy olla kyllä melkoinen ääliö, jos täälä rupeaa makuasioista kiistelemään.

Kyllä HTC:n uusi huippupuhelin tämän hakkaa mennen tullen esim Sense UI vs Samsungin huono Touchwiz. Näyttö tässä on tosin parempi.

Vastaa
ypsilon
ypsilon

8

mitenkähän akun kesto näissä ohuissa puhelimissa? Soisi kyllä Nokialtakin tulla ohut kosketusnäytöllinen hyvillä materiaaleilla (teräs, alumiini, hiilikuitu!).

Vastaa
Vieras (vahvistamaton)

9

Eikös Samsung kehittänyt omaa käyttöjärjestelmä Badaa? Ei taida olla kovin kova luotto siihen, kun tehdään myös Android ja WM7 (=kuollut jo ennen markkinoille tuloa)puhelimia.

Vastaa
kikuu
kikuu

10

@9 Näin on, mutta olihan se lähes selvä juttu, kun sille ei mitään ohjelmiakaan ole. Ja en ole kyllä törmännyt siihen edes missään mainoksessa. Taitaa olla Afterdawn itseasissa ainoa paikka missä olen kuullut siitä?

Vastaa
marko2502
marko2502

11

Miks pitää mennä pilamaan "hyvä" puhelin aivan järkyttävällä TouchWiz käyttöliittymällä? ja kyllä nuo nykyiset samsungit on kaikki aivan saman näköisiä

Vastaa
OJ_Ghost (vahvistamaton)

12

Jos joku vielä väittää, että Nokia EI ole jäljessä rautapuolelle, on täysin sekopäinen henkilö joka ei kykene ajattelemaan rationaalisesti.

Vastaa
pepep
pepep

14

"Jos joku vielä väittää, että Nokia EI ole jäljessä rautapuolelle, on täysin sekopäinen henkilö joka ei kykene ajattelemaan rationaalisesti."

hyvä, että joku sanoo sen ääneen... olet aivan oikeassa!

Samsung I9000 Galaxy S on erittäin onnistunut kokonaisuus sekä ominaisuuksien että muotoilun suhteen. ehdottomasti tämän hetken number 1.

voin hyvin kuvitella miltä puhelin näyttäisi nokian valmistamana samoilla ominaisuuksilla (tosin se on tänä päivänä mahdotonta) mutta jos olisi niin... näyttö olisi 3-3.5", puhelin olisi sentin leveämpi ja sentin pidempi sekä noin sentin paksumpi kapula...

ps. jos näyttöä suurennetaan tulisi muita mittoja pienentää... perkele!

t. osakkeenomistaja

Vastaa
Stonik
Stonik

15

Samsung on viime aikoina jäänyt huippuluokan puhelimissa hieman jälkeen, mutta tällä mallilla yhtiö kyllä pelaa itsensä takaisin markkinoille. Tässä vaiheessa tuo on toki vielä paperijulkaisu, mutta tekniikka ja käyttöjärjestelmä ovat olleet olemassa jo hyvän aikaa. Eli myyntiin tuo saataisiin tarvittaessa aika nopeastikin.

Mielenkiintoista nähdä mitä Samsung tekee Badan ja Windows Phone 7 Seriesin kanssa.

Ja tietysti moitteitakin pitää antaa, tuo kun ei nyt varsinaisesti tuo genreen mitään uutta (kamalaa TouchWizia lukuunottamatta). Markkinoilla on kohta 50 lähes samanlaista 1GHz Snapdragon amoled-kosketusnäyttö-Androidia, jotka eivät juuri erotu toisistaan.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

16

Kyseessä EI ole Snapdragon -suoritin! Kyseessä on Samsungin oma, mutta erittäin erittäin tehokas suoritin. Snapdragon laskee mitä, ehkä 20-25 miljoonaa kolmiota sekunnissa, tämä Samsungin suoritin 89 miljoonaa! Samsung todellakaan asettaa alan standardit tätä nykyä. Ei kuulosta Nexus One enää kovinkaan "superpuhelimelta

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

17

Kyseessä EI ole Snapdragon -suoritin! Kyseessä on Samsungin oma, mutta erittäin erittäin tehokas suoritin. Snapdragon laskee mitä, ehkä 20-25 miljoonaa kolmiota sekunnissa, tämä Samsungin suoritin 89 miljoonaa! Samsung todellakaan asettaa alan standardit tätä nykyä. Ei kuulosta Nexus One enää kovinkaan "superpuhelimelta" enää!

Vastaa
JoopaJoo (vahvistamaton)

19

Nyt sitten ootteleen Nokian uusia puhelimia, joissa TFT-näytöt, Qualcommin keskinkertaiset suorittimet, natiseva rakenne ja hieman paremmin viimeistelty Symbian kuin S60 5th Edition. Oh yeah!

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

20

@18

http://www.engadget.com/2009/09/22/samsu...processor-5-me/
-->>
http://www.engadget.com/2010/03/22/samsu...nitiatives-thi/
"A 1GHz applications processor will be announced as the "new standard" in Sammy's premium smartphone segment for 2010; in all likelihood, this is the Cortex A8-based core announced in the middle of last year."

http://www.engadget.com/photos/samsung-galaxy-s-hands-on/#2825957
"At least three times the power of other smart phones"

Lisäksi hieman ihmetyttää tuo "with Google" logonen laitteen takakannessa. Voisikohan tämä enteillä sitä, että päivityksiä on todellakin sitten tulevaisuudessa hieman nopeammalla aikataululla luvassa? Siis lähinnä, että itsessään Google olisi ottanut Androidin versioiden pirstaloitumisen vakavasti?

Vastaa
Stonik
Stonik

21

@20

No joo, tuossahan sitä olikin, asiallista tekstiä. Aiemmin Cortex A8 on ollut korkeilla megahertseillä ilmeisesti pikkuisen kuumakalle kännyköihin työnnettäväksi. Voi olla että Samsung on kuitenkin saanut tehtaansa iskuun, ja pystyy valmistamaan prosessoreita pienemmällä viivanleveydellä.

A8-ydin kun on Snapdragonia tehokkaampi samalla kellotaajuudella - vaikka ovatkin läheistä sukua toisilleen.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

22

Mitähän tässä vehkeessä mahtaa olla akun kesto? Vaikuttava peli noin speksien puolesta. Mikäli oisivat fyysisen qwertyn mukaan sulloneet, olisi kaupan kassakone saattanut kilahtaa. Omassa käytössä aivan ehdoton.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

24

@23 Täsmälleen samaa mieltä! Tää samppa on kyllä melkoinen pettymys.. Olis edes Symbian S60 5th edition, mutta ei. Ei hyvä edes paperilla, niin tuskinpa livenäkään.. Kyllä noksun N97 vaan on älypuhelinten kiistaton ykkönen vielä kohta vuoden jälkeenkin. Miksei Samsung yhtään panosta luureihinsa?! Ei tollasilla leluilla kyllä Nokiaa uhata lähimainkaan!

Vastaa
Tikru (vahvistamaton)

25

23 ja 24 menkää muualle trollaamaan! Yksikään nykyinen Nokian tuote ei pärjää tälle puhelimelle. Kaikki eivät tarvitse hardisnäppäimistöä.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

26

@25

Sattuuko totuus noin paljon? Turha siitä on kiistellä kun kaikki sen tietää, että N97 on paras älypuhelin edelleenkin.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

28

@26

Olen eri mieltä. N97 on aikojemme surkein älypuhelin, jos sitä edes sellaiseksi voi kutsua.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja