Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Videolla: Vakuuttava Samsung Galaxy S käsittelyssä

34
Matti Vähäkainu

Videolla: Vakuuttava Samsung Galaxy S käsittelyssä
Tänään CTIA Wireless 2010 -tapahtumassa julkistettu Samsung i9000 Galaxy S vakuuttaa paitsi paperilla, niin myös videolla. Tapahtumasta on julkaistu muutamia videoita, jotka esittelevät superohuen kosketusnäyttöpuhelimen toimintaa.

Android 2.1 -käyttöjärjestelmällä ja Samsungin omalla TouchWiz-käyttöliittymällä varustettu huippupuhelin luottaa gigahertsin suorittimeen ja esittää tuotokset huippulaadukkaalla Super AMOLED -näytöllä. Transitioefektien ja käyttöliittymän yleinen sulavuus käy hyvin ilmi, erityisesti galleriasovelluksessa. Lisäksi puhelin suoriutuu hienosti DivX- ja XviD-videotoistosta aina 720p-teräväpiirtotarkkuuteen asti.
Pidemmittä puheitta itse videoiden pariin...Kommentit (34)

Qraxo
Qraxo

2

Onkos tämä nyt sitten Samsungin näkemys iPhonesta? Niin monessa paikassa noilla videoilla tulee se ensimmäisenä mieleen. Hyvältä kuitenkin vaikuttaa, paremmalta todellakin kuin Nokialla. ;) Ensimmäisessä videossa tosin tuo demottu meripätkä vähän pätki alkuun, tiedä sitten mistä johtui.

Vastaa
perhana
perhana

3

Näyttö tosiaan näyttää todella kirkkaalta ja selkeältä.

Sitten offtopiccia.. pistää silmään näissä kaikissa kosketusnäyttöpuhelinten esittelyissä sama koominen asia, eikö näitten tyyppien peukalo tule kipeäksi tuollaisella järjettömällä nykimisellä? Eikö sitä peukaloa todellakaan voi liuttaa rauhallisesti pitkin näyttöä, onko sitä ihan pakko nykiä noin koomisen näköisesti nopeilla liikkeillä aivan kuin yrittäisi hinkata jotain pinttynyttä tahraa irti näytöltä?

Vastaa
Qraxo
Qraxo

4

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti perhana:


Sitten offtopiccia..

Olen miettinyt ihan samaa. :D Nykiminen näyttää todella tyhmältä. Luulen, että tarkoituksena olisi ns. havainnollistaa omaa selitystään, mutta tällaisissa tapauksissa se ei oikein toimi.

Vastaa
Puppek
Puppek

5

En jaksanut katsoa molempia videoita, mutta onko tuossa multitouch tai tukeeko se sitä? Hyvältä muuten näyttää.

Vastaa
miksuh (vahvistamaton)

6

Kyllä on ja kyllä tukee. Et jaksanut paria minuuttia pidemmälle vilkaista...

Vastaa
dasdasd33asdasd213 (vahvistamaton)

7

Ja taas saman näköinen puhelin. Eikö oikeesti vois edes HIUKAN muuttaa tuota puhelimen muotoilua? Nämä kaikki viimoset samsungin puhelimet ovat olleet AIVAN saman näköisiä. i900 omniasta tähän galaxy s.
Kyllä muuten huomaa mikä erottaa nokian ja nämä muut valmistajat näistä puhelimista. HTC, Samsung yms tekevät samanlaisia puhelimia samalla ossilla. Mikä tai kuka niitä erottaa? ei kukaan. Onneksi jotkut firmat osaa mennä omaa polkua pitkin.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

9

Todellakin! Nokian puhelimet ovat kyllä niin ihanasti erottuvia! Ei näytä yhtään samalta, ei sitten niin yhtään. Muovia käytetään niissäkin yllin kyllin, ja vieläpä kasataan mahdollisimman natisevasti, mutta se on vain hyvä asia.

Vastaa
kikuu
kikuu

10

Ihan hieno tuo on ja kelpaisi itsellekki jos ilmaiseksi saisi, mutta onko se Android 2.1 vai Samsungin oma Touchwiz, joka saa tuon valikon näyttämään noin rumalta ja iPhone tyyliseltä?? Itse Näyttö vaikutti kyllä aika loistavalta. En kylläkään maksaisi tuosta sitä 600€ mitä tulevat pyytämään.

Vastaa
kerbo
kerbo

11

"mutta onko se Android 2.1 vai Samsungin oma Touchwiz, joka saa tuon valikon näyttämään noin rumalta"

Kyllä se taitaa tuo saampan oma Touchwiz olla joka siitä ruman tekee, ei oikein itseänikään se miellytä. Vertaa esim. HTC:n Senseen niin aika karun näköinen tuo touchwiz on...

Vastaa
juupa juu... (vahvistamaton)

12

Vaikuttaa kyllä mielenkiintoiselta. 4" näyttö voi olla kirjoittamiseenkin tietty parempi kun nykyisessä puhelimessani oleva n. 3,2" :D.

Käyttöliittymäkin oli omasta mielestäni oikein mukavan näköinen. Enää vaan pitää odotella Suomeen ilmestymistä niin päsisi testaamaan.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

13

Melko huonon näköinen käyttis N97:n verrattuna ja hidas. N97 on ihan kiistatta vielä tälläkin hetkellä paras älypuhelin mitä löytyy, eikä tää sampan lelu sitä asemaa mihinkään horjuta.

Vastaa
djabu
djabu

14

Kyllähän tuo on hyvän oloinen käyttis. En ymmärrä mitä dollarinen tätä nyt niin haukkuu.

Otathan ne nokialasit pois silmiltä, eikös juu...?
Jos tämä tulee edullisempana niin voisi harkitakin ostoa, mutta nyt näitä älypuhelimia kosketusnäytöllä, multitouchilla ymsyms tulee joka kulmasta, ettei kannata kallista hankkia joka vuosi....

Vastaa
necq
necq

15

Joo kyllä se taitaa 5800 vaihtua tähän kunhan ilmestyy ja hieman hinta tippuu... Sen verran nätiltä näyttää toiminta ja hyvät speksitkin on.

Ja tämä "dollarinen"-tyyppi suorastaan haastaa täällä aina riitaa näistä asioista, eli ei niistä kannata sen enempää ottaa nokkiinsa. Kaikki tietää miten pahasti N97 on flopannut (myyty on toki, mutta kun ei ole käyttäjät saaneet vastinetta rahoilleen).

Mutta! Jokaisella on omat mieltymyksensä. Ne on näitä makuasioita, sanoi koira kun vehkeitään nuoli.

Vastaa
N97 on FLOPPI!!. (vahvistamaton)

16

Nokia N97 FLOPPAA kylläkin kosketusnäytön osalta!!.
Ei taida näyttö kestää kosketusta montaa vuotta,kun saa painaa voimalla näytön pintaan!!.
=(

Vastaa
kikuu
kikuu

17

@16 Ettekö lapset voi nyt jumalauta mennä muualle jauhamaan tuota asiaankuulumatonta paskaanne.

No vika on osaksi Afterdawnin, kun antavat vahvistamattomien kommentoida uutisiaan..

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

18

@17
Kutsuu toisia lapsiksi hän, joka käyttää yltiöpaljon hymiöitä.

Vastaa
doggydogg
doggydogg

19

Kyllähän se hyvältä näyttää, mutta en voi ymmärtää miksi noiden valikoiden ulkonäkö on tehty noin rumaksi hyh hyh! Toinen miinus sormenjälkiä keräävästä takakuoresta. Samsung on Samsung, Nokia on Nokia, varsinkin N900! :)

Vastaa
kikuu
kikuu

21

@18 Just juat montakohan hymiötä tuossa viime viestissäni on??
Jos olet huomannut, että emme puhu kasvokkain täällä, niin ainoa tapa ilmaista esim sarkasmia, on hymiö. Et ole sinäkään tainnut paljon kouluja käydä, jos et mitään edes tälläisestä viestinnästä tiedä.
Ja sinuna olisin muutenkin hiljaa, kun et taida uskaltaa edes käyttäjätunnusta tänne luoda. No se on ihan hyvä jos äiti on sen sinulta kieltänyt. Ehkä sitten, kun täytät 12 eiks jea? ;)

Rupeaa täällä Afterdawnissa menemään tämä homma jo pikkuhiljaa yli.

Vastaa
pseudokikuu (vahvistamaton)

22

@21
Todellakin. Katso nyt mitä kirjoitit. Voiko lapsellisempaa henkilöä olla?

Vastaa
hipsutin
hipsutin

23

voi herranjumala mitä ihme kinastelua täällä.. Omasta mielestäni vaikuttaa erittäin vakuuttavalta puhelimelta ja mikäli ei kesällä tuo uusi iphone tai symbian 3 vakuuta, niin päädyn luultavasti tähän tai vastaavaan samsungiin. noi androidin alkunäyttö kuvakkeet ovat omasta mielestäni hieman tylsiä/rumia.. tulee joku vanha windows mieleen

Vastaa
No johan on... (vahvistamaton)

24

Hyvältä näyttää, mutta haluaisin vielä pari varmistavaa kysymystä esittää ennen edes ostamisen harkitsemista.

1. Onko androidilla hyvä käyttövarmuus? Eli kaatuileeko, hidasteleeko?
2. Miten samsungin kosketusnäyttö androidin kanssa pärjää vertailussa vaikkapa iPhonen vastaavalle(joka on mielestäni suhteellisen toimiva)?

Nuihin kun saisi vastaukset puolueettomalta taholta, jolla on kuitenkin kokemusta asiasta, niin kiitollinen olisin.

Vastaa
NiHao (vahvistamaton)

25

Kenelläkään tavallisella pulliaisella ei varmaankaan vielä ole kokemusta noiden Samsungin uusien super AMOLED-näyttöjen kosketusherkkyydestä. Tuossa tekniikassahan se kosketussensori on kiinni näytössä itsessään eli kyllä sen varmaankin pitäisi olla melko herkkä. Kosketusherkkyyttä ei ole ainakaan moitittu millään saitilla.

Androidista ei ole vielä omakohtaista kokemusta, mutta tietääkseni alustan pitäisi olla hyvin vakaa ja varma (verrattuna esim. Windows Mobile tai Symbian). Ainoa mikä yleensä Androidissa saattaa aiheuttaa pientä hidastelua on se, että taustalle jää tarpeettomat sovellukset pyörimään. Ne saa kuitenkin suhteellisen helposti suljettua ja ei ole mikään iso ongelma.

Vastaa
fullhdseppo (vahvistamaton)

26

@25 Ei ole kokemusta noista uusista, mutta Omnia HD on käytössä ja kyllä se kosketus on tässä "vanhassakin" todella herkkä. Jos yrittämällä yrität hipaista näyttöä ilman puhelimen reagointia niin se onnistuu, mutta se vaatii jo keskittymistä eli ei varmasti ole uusissakaan malleissa ongelmia näytön kosketusherkkyyden kanssa.

Vastaa
Abexi (vahvistamaton)

27

Mikäli haluaa uskoa Eldaria Twitteriä, niin kyseisen henkilön mukaan kesällä olisi tulossa myös Samsung Galaxy S Pro, jossa siis täysi QWERTY-näppäimistö. Ja keskisegmentissä pitäisi tulla etenkin HTC Legendille ja myös Desirelle kilpailijoita. Eli samalla varmaankin myös Nokian Symbian^3 -laitteille. Saa Nokia kyllä juosta ostajien perässä.

Mielessä käykin, miksi Nokia toimii näin käsittämättömän hitaasti? Samsung on yrityksenä moninkertaisesti isompi ja laaja-alaisempi, eikä ko. yrityksen matkapuhelinosastokaan mikään pieni ole.

Vastaa
anamiro
anamiro

28

Nokian hitaus?

Kaipa nuo jatkuvat uudelleen organisoinnit ja jatkuva työrauhan puuttuminen ovat ruvenneet väkisinkin vaikuttamaan.

Vastaa
PreKilled
PreKilled

30

Galaxy S teki kyllä vaikutuksen kun hetkeksi sitä pääsi testailemaan. Näyttö on kaikki hehkutuksensa ansainnut tarkkuudessaan ja värien toistossaan. Kuvia katsellessa suu vääntäytyi idioottimaiseen virneeseen. Olen käyttänyt aina "perusluureja", mutta silti pääsin heti jyvälle kosketusnäytöstä ja androidista. Suhtauduin ensin pessimistisesti SWYPE- kirjoitukseen mutta sekin näytti toimivan yllättävän hyvin. Tosin vasta englanniksi mutta silti. Tulisinko sitä pidempään kirjoitteluun käyttämään jää nähtäväksi kuinka kyseiseen toimintoon tottuu. Paljon jäi ominaisuuksia testaamatta,kuten kuvan lähetys Galaxystä Samsugin töllöön. Kuten muuallakin on ollut luettavissa, Galaxy olisi näillänäkymin tulossa Suomeen vasta heinäkuussa 699€ hintaan. Sitä odotellessa.

Vastaa
SanteriO
SanteriO

31

Luuriahan saa dna:lta kytkyllä ja ilman jo.
Itse omistajana voin sanoa että paras laite ikinä 10+++ ja voin suositella todellakin!

Vastaa
SanAnkka (vahvistamaton)

33

Selvä iPhone kopio. Eikö Samsungilla ole omia ideoita kun kopioida toisia kännyköitä?

Vastaa
djabu
djabu

34

Mitä merkitystä onko kopio vai ei, mitä sitä toimivaa ratkaisua muuttamaan! Ainut ero iluuriin on se että tämäpä on android.

Hymy huulilla puhelinta ihaillessa!

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja