Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia osti mobiiliselainkehittäjä Novarran

13
Matti Vähäkainu

Nokia osti mobiiliselainkehittäjä Novarran
Nokia panostaa S40-puhelimien selainominaisuuksiin tänä vuonna, kun yhtiö ostaa mobiiliselaimia kehittävän Novarran. Uudet S40-peruspuhelimet hyötyvät chicagolaisyrityksen kehittämistä selain- ja palveluratkaisuista, joita on aiemmin toimitettu useille matkapuhelin- ja teleoperaattoreille ympäri maailman.

Nokia ostaa 100 henkilöä työllistävän Novarran kokonaisuudessaan. Kauppa saatetaan loppuun vuoden toisen neljänneksen aikana.
Suomalaisjätti uskoo vahvasti halvempien matkapuhelinten potentiaaliin internet-laitteina. "Seuraava miljardi internet-käyttäjää tullaan pitkälti saavuttamaan mobiililaitteilla", kertoo Nokian Niklas Savander tiedotteessa.

Kännyköiden hintavertailu

Kommentit (13)

user (vahvistamaton)

2

1@
> saisivat tehä symbianin selaimelle jotain,
> ainakin s60v3fp1 selain on p4ska

S60 selain on vuosien saatossa kehittynyt paljon, ja päivittynyt kesken kaudenkin, FP1 kyneissakkin, mutta nykymalleissa on tuorempaa ydintä, tuoreiden FP2 koneiden selain tuntuu käyttäjällekkin erilaiselta.

> S40-peruspuhelimet

Vaikka usein chätti tekstissä kirjoitetaan S40, niin virallisemmassa tekstissä olisi parempi käyttää lyhentämätöntä muotoa, eli Series 40.

Vastaa
kikuu
kikuu

3

vai että S40. No tietenkin hienoa, että Nokia muistaa myös "vanhojen" puhelinten käyttäjiä. Toivottavasti vain tietävät mitä tekevät..

Vastaa
Connect (vahvistamaton)

4

Nokiahan on lupaillut tälle vuodelle Series 40:llä varustettuja halpoja kosketusnäytöllisiä, joten hyvä veto nokialta hommata niihin selainosaamista.

Vastaa
Stonik
Stonik

6

@5

Opera Minihän on ilmainen, joten hyvähän se vain on, että nyt myös halpispuhelimissakin on vaihtoehtoja www-selaimelle. Ja olisihan niitä muitakin vaihtoehtoja ollut, kuten Skyfire.

Novarra on kuitenkin ilmeisen hyviä arvioita saanut, ja Nokia saa nyt oman optimointiserverin Operan turbocachen ja Skyfiren oman renderöintiserverin tapaan. Halpispuhelimissa on usein vähän tehoja, pienemmät näytöt, eikä välttämättä kalliita datapaketteja - joten datat valmiiksi pureskelevasta ja pakkaavasta serveristä on paljon etua. Kuten Opera Mininkin käyttäjät ovat usein huomanneet.

Vastaa
jöegen (vahvistamaton)

7

miks S60 on aina paska, mä olen "ent. nokia" siis antoivat kenkää, heidän vika, mut ainahan Nokialla on ollut helppo "surffata" mobiilinetissä...
nimim. olen vaan liian mobiili?

Vastaa
user (vahvistamaton)

8

5@
>Ei ole Opera Minin voittanutta.

Opera mini ei ole viläkään selain joka toimisi yksinään, eli vaatii puhelimeen toisen oikean selaimen.

>Oisko se Nokialle hirveä imagotappio/menoerä lisensoida Opera s40
>luureihin?

Kyllä Operaa (mini) Series 40 luureista on löytynyt ihan paketistakin ottaessa. se ei taida kuitenkaan oikein tukea Nokian laajempia kuvioita.

Vastaa
sidni
sidni

9

Suomesta irtisanotaan työntekijöitä että saadaan halpamaissa tehtäviin puhelimiin parempi selain. Great!

Vastaa
user (vahvistamaton)

10

9@
>Suomesta irtisanotaan ...

Montako selainkoodaria kaupantakia on potkittu ?

Vastaa
sidni
sidni

11

Siis, nokia irtisanoo perusduunareitaan suomesta jotka tekevät puhelimia että saa peitettyä kaupan tuomat kustannukset. ELämä on

Vastaa
user (vahvistamaton)

12

>Siis, nokia irtisanoo perusduunareitaan suomesta jotka tekevät
>puhelimia että saa peitettyä kaupan tuomat kustannukset. ELämä on

Hyvin eroikoisen lokiikan olet tuohon keksinyt. Ei yhtiö missään kassakriisissä ole. Eiköhän yhtiö tuolla ostolla pyri tuomaan lisäarvoa laitteisiin, jos noille kokoonpano linjalle yhteyttä haluat kehitellä niin enemminkin osto tukee tuotannon työllisyyttä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

13

@3 kikuu

> vai että S40. No tietenkin hienoa, että Nokia muistaa myös "vanhojen"
< puhelinten käyttäjiä. Toivottavasti vain tietävät mitä tekevät..

Ei kyse ole mitenkään vanhoista puhelimista. Nokian peruspuhelimissa käytetään jatkossakin S40 alustaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja