Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Nokia Beta Labs toi itseoppivat Botit puhelimiin

11
Matti Vähäkainu

Nokia Beta Labs toi itseoppivat Botit puhelimiin
Nokia Beta Labs julkaisi viime viikolla uuden Nokia Bots -sovelluksen, joka seuraa käyttäjän puhelimen käyttöä ja automatisoi tai ehdottaa toimintoja. Nokia Bots on latyöpöydälle sijoitettava widgetti, joka koostuu neljästä oppivasta minisovelluksesta. Omat minisovellukset löytyvät herätyskellolle, profiileille, pikakäynnistykselle ja akulle. Sovellus on toistaseksi saatavilla ainoastaan N97:lle ja N97 minille.

Ohjelman asennuksen jälkeen botit tarkastelevat puhelimessa tapahtuvia toimintoja muutaman päivän ajan, jonka jälkeen joko ehdottavat tai asettavat automaatisesti toimintoja käytettyjen sovellusten ja toimintojen perusteella. Ohjelma tulee olla asennettuna yhteen puhelimen widget-paikoista toimiakseen.
Alarm bot pyrkii oppimaan milloin käyttäjä menee nukkumaan ja milloin herää. Tietojen perusteella botti ehdottaa sopivaa herätysaikaa ja mikäli käyttäjälla on tapana laittaa puhelin yöksi äänettömälle, tekee sen käyttäjän puolesta. Profile botin toiminta perustuu kalenterimerkintöihin, joista se poimii palaverit ja asettaa puhelimen äänettömälle niiden ajaksi.

Shortcut bot valitsee kaikessa yksinkertaisuudessaan neljä useimmin käytettyä sovellusta työpöydälle. Loistava korvike perinteiselle pikakäynnistyspalkille. Battery bot puolestaan seuraa akun tilaa ja kertoo käyttäjälle mikäli lataus yön aikana on paikallaan.

Nokia Bots -sovelluksen voi ladata tuttuun tapaan Beta Labsin kautta, josta voi antaa myös palautetta ja kehitysehdotuksia kehittäjille.

Kommentit (11)

Bluejack
Bluejack

1

Se onkin mukavaa kun tuollainen robotti saa taustalla bugelo nimisen kohtauksen ja rupee suorittamaan syntaxiaan taustalla :)

Vastaa
kikuu
kikuu

2

Aika jännä idea tuo on.
Mutta onhan se nyt selvä, että ihminen ei toimi samalla tavalla joka päivä, joten tuo sovellus joutuisi kyllä kokoajan kysymään ohjeita, joka taas tekee siitä täysin turhan.

Vastaa
Stonik
Stonik

3

Tähän suuntaan kehitys todennäköisesti menee, toistuvia toimintoja pyritään tuomaan helposti saataville.

Tosin siinä vaiheessa kun ohjelma alkaa lähettämään tietoja eteenpäin "tilastointiin palvelun kehittämiseksi", ollaankin jo vähän muilla teillä. ;)

Vastaa
Phiideer
Phiideer

5

@2
Totta ja erityisesti voidaan miettiä, miten asiat rullaa käyttäjän kanssa, jolla ei ole erityisemmin rytmiä tai rutiineja.
Mutta onhan siitä kait iloa, vaikkei puhelin ennakoikaan poikkeuksia oikein.

Vastaa
jackoff (vahvistamaton)

6

Miksei tämä ole samantien kaikille nokian puhelimille? Ainiin! Symbian ihanuutta!

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

8

@ 7 6 5

Hankkikaa työ ja ajantasalla oleva kännykkä niin ei tarvitse ruikuttaa.

Vastaa
user (vahvistamaton)

9

6@
>Miksei tämä ole samantien kaikille nokian puhelimille? Ainiin!
>Symbian ihanuutta!

Symbian sen mahdollistaa, kaikkiin Symbian koneisiin ei tosin uppoa kun kyseessä työpöytä widget jota harvassa on.

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

10

No tietysti tuollaiset julkaistaan ekana markkinoiden ylivoimaisesti parhaille puhelimille! Ihan järkeenkäypä asia..

Vastaa
miksuh2
miksuh2

11

@6

> Miksei tämä ole samantien kaikille nokian puhelimille? Ainiin! Symbian
> ihanuutta

Siksi. koska muissa nykyisissä Nokian Symbian-älypuhelimissa ei ole N97-tyylistä widgettejä tukevaa aloitus-/kotinäyttöä (home screen). Symbian ^3:sta lähtien tuo ominaisuus löytyy kaikista uusista Symbian-puhelimista, mutta nykyisellään se löytyy siis vain N97:stä ja N97 Ministä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja