Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

TeliaSonera: iPhonella surffataan ahkerimmin

14
Ilkka Ketola

TeliaSonera: iPhonella surffataan ahkerimmin
Eilen datapakettivalikoimaansa uudistanut TeliaSonera listasi Tietokoneelle puhelinmallit, joilla sen siirretään dataa ahkerimmin. Listan kärkisijaa pitää Applen iPhone 3G S, jolle liikennettä kertyy hieman enemmän kuin listan kakkoselle Nokian N900:lle.

Applen iPhone 3G S:llä dataa on siirretty keskimäärin 310 megatavua kuukaudessa, kun listan kakkosena olevalla N900-älypuhelimella dataa viuhuu keskimäärin 285 megatavua kuukaudessa. Listan kärkikaksikko erottuu selkeästi muista puhelimista, sillä kolmosena olevalla Nokian N97:llä liikennemäärä on jo huomattavasti alhaisempi, 105 megatavua kuussa. Loput puhelimet jäävät selvästi alle 100 megatavun kuussa. TeliaSoneran listaus eri puhelinmallien keskimääräisistä datan siirroista on tämän jutun lopussa.
TeliaSoneran mukaan Apple Iphone 3G S:n hyvä selain ja sovelluskauppa näkyvät tiedonsiirrossa. Yhtiön mobiiliyksikön kaupallinen johtaja Pasi Mehtonen näkee, että Nokia on ollut kuluttajatrendeissä seuraajan roolissa. Nyt kehityssuunta vaikuttaisi kuitenkin olevan oikea, mikäli datansiirtomääriä pitää mittarina kehitystrendeistä.

TeliaSonera ei ole innokas paljastamaan iPhonen myyntimääriä, mutta kertoo kuitenkin puhelimen olevan yhtiölle selvästi tuottoisampi kuin kilpailevat mallit. Kun tavallisen asiakkaan lasku data-, puhe- ja tekstiviestipalveluista on keskimäärin noin 30 euroa kuukaudessa, kartuttaa iPhone-asiakas Soneran kassaa keskimäärin yli 70 eurolla kuukaudessa.

Sonera ilmoitti eilen uudistavansa tiedonsiirtopalvelujaan lisäämällä valikoimaan edullisia kiinteähintaisia ja rajoitetun datansiirtokapasiteetin tarjoavia paketteja. Lisäksi yhtiö ilmoitti sen 3G-verkon teoreettisen maksiminopeuden nousevan 7,2 megabittiin sekunnissa.

Uusissa datapaketeissa asiakas saa tekstiviesti-ilmoituksen, kun kuukausimaksuun sisältyvä tiedonsiirtomäärä on täyttymässä. Halutessaan tiedonsiirtokapasiteettia voi kasvattaa tilaamalla tekstiviestillä lisäpaketin.

Uudet lanseerattavat tiedonsiirtopalvelut ovat Sonera Pikkunetti (3,90€/kk, sis. 40 MB ja lisäpaketti 40 MB 1,95 €), Sonera Taskunetti (6,90€/kk, sis 300 MB ja lisäpaketti 300MB 3,45 €) ja Sonera Netti (9,90€/kk, sis 1GB ja lisäpaketti 1GB 4,95 €). Palvelupaketit on saatavissa 7. huhtikuuta alkaen.

Soneran valikoimissa säilyvät edelleen tuntihinnoitteluun perustuva Peruspalvelu Data Tunti (0,9€/h, nopeus 512Mbit/s) sekä tietoturvapaketin ja rajattoman tiedonsiirron maksiminopeudella tarjoava Kuukausidata (16,90 €/kk).

Puhelinten tiedonsiirtomääriä / kk
Apple iPhone 3G S310 Mt
Nokia N900285 Mt
Nokia N97105 Mt
Samsung Galaxy85 Mt
Sony Ericsson Yari80 Mt
Nokia E9065 Mt
Nokia E7140 Mt
Nokia 622012 Mt

Lähde: Tietokone / Teliasonera

Kommentit (14)

TemeTee
TemeTee

2

Hmm, mulla on iPhonessa nyt 14,90€/kk Data kuukausi. Muuttuukohan se tuoksi kuukausidataksi? Kelpais kyllä 2€ lisämaksulla täysnopeus! ;D

Vastaa
teosto
teosto

3

itsellä tulee toisen operaattorin verkossa kuukaudessa 2GT - 30GT käytettyä mobiilinettiä. tosin osa siitä kasaantuu kun on tietokone puhelimen kautta netissä.

Vastaa
änysisatanen (vahvistamaton)

4

Itsellä on N900 DNA:n kiinteällä varustettuna, ja datalaskurin mukaan kolmessa kuukaudessa dataa siirtynyt sisäänpäin juuri ja juuri 10GB verran. Näin äkkiä laskettuna se tekee 3,33...GB/kuukausi. Ulospäin vajaa 800MB. Spotifystä suurimman osan siirrosta veikkaisin tulevan. Nettiä tulee myöskin selattua runsaasti. Pois en N900 vaihtaisi tällähetkellä mihinkään muuhun, niin tyytyväinen olen ollut ja iPhonekin lähti maailmalle jo.

Vastaa
poppah
poppah

5

On niin törkeen kallis puhelin toi iLuuri että varmaan sen ostajille aivan sama mikä datapaketti tulee. Ja himokäyttäjät taas ostanevat ennemmin ysisatasen muualta, itse ainakin.

Vastaa
Olli (vahvistamaton)

6

Hei mä haluan 512Mbit/s siirtävän dataliittymän heti! Pitänee siis käyttää data tuntia.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

8

Ja huomaa kyllä Pertti Peruskuluttujan ja meikäläisen eron. Jo 5800:lla tuli liikennettä enemmän kuin millään listalla olevista puhelimista. N900:en on vain kärjistänyt tilannetta. Joulukuun 4. päivän jälkeen dataa on liikkunut yhteensä n. 29 gigaa.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

9

Nokialla on paljon tekemistä, että saavat ihmiset ottamaan datapaketin. Ilman datapakettia nettiä ei tule käytettyä kun laskuja pelätään. Ja jos ei nettiä tule käytettyä niin ei tule myöskään palveluja. Nokialaisen ostajat ostavat edelleen yhä enemmänkin puhelimen kuin sitä mihin se oikeasti pystyy. N900 on tässä ensimmäinen poikkeus.

Vastaa
kikuu
kikuu

11

Johtuisiko tämä sitten siitä, että iPhonen vakioselain on niin huono, että lataa kauhean määrän "turhaa" dataa sivuilta?? ;)

Vastaa
Flameque
Flameque

12

Jepjep. iPhonen voi ostaa vain ja ainoastaan TeliaSoneralta, kun taas Nokian puhelimet voit ostaa muualta halvemmalla, ja juuri edistyneimmät ja ahkerimmat käyttäjät niin tekevät.

Toisekseen suuri osa N97:n käyttäjistä on käyttänyt perussurffailuun Opera Miniä joka pienentää tiedonsiirron kymmenesosaan.

Johtuukohan ero sittenkään iPhonen edistyksellisistä ominaisuuksista?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja