Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tutkimusyhtiö uskoo Symbianˆ3:n nostavan Nokian nousuun

15
Ilkka Ketola

Tutkimusyhtiö uskoo Symbianˆ3:n nostavan Nokian nousuun
Tutkimusyhtiö Trefis povaa Nokian uuden Symbianˆ3-käyttöjärjestelmän (Sˆ3) kääntävän Nokian markkinaosuuden jälleen kasvu-urille myös Yhdysvalloissa. Trefis arvioi, että Nokian markkinaosuus voi uuden houkuttelevan käyttöjärjestelmän myötä nousta kehittyneillä markkinoilla 30 prosenttiin, kun se tämän hetkisten arvioiden mukaan voisi muuten tippua jopa 23 prosenttiin.

Trefisin mukaan erityisesti Yhdysvaltain markkinoille suunnattu Symbianˆ3 vetoaa käyttäjiin paitsi kehittyneillä teknisellä ominaisuuksillaan myös siksi, että sitä hyödyntävien puhelinten hinta on edullisempi kuin kilpailevien Applen ja RIMin laitteilla. Ensimmäisenä Yhdysvaltoihin lanseerattava Sˆ3-puhelin Nokia Nuron maksaa kahden vuoden sopimuksella 70 dollaria (51 eur) ja ilman sopimusta 180 dollaria (133 eur). Esimerkiksi Applen iPhone 3GS maksaa kahden vuoden sopimuksella 199 dollaria (147 eur).
Symbianˆ3:n luvataan parantavan huomattavasti symbian-puhelinten parjattua käytettävyyttä ja käyttöliittymää. Käyttöjärjestelmä tarjoaa myös mm. 4G-valmiuden, OpenGL ES -grafiikkakiihdytysten hyödyntämisen 2D- ja 3D-piirtämisessä, kehittyneemmän muistinhallinan , HDMI-tuen ja uusitun kotinäytön. Sovelluspuolella Nokian laitteiden valttina on ilmainen navigointi.

Suurin osa Nokian markkinoista muodostuu kehittyvistä markkina-alueista, jotka Trefisin arvion mukaan muodostavat 70% yhtiön arvosta. Tämän vuoksi kehittyneiden markkinoiden (Pohjois-Amerikka, Länsi- ja Pohjois-Eurooppa jne.) markkinaosuus ei vaikuta kovin rajusti yhtiön osakkeen arvoon. Esimerkiksi markkinaosuuden palautuminen kehittyneillä markkinoilla 30 prosenttiin nostaisi Nokian osakkeen arvoa vain noin viidellä prosentilla.

Symbianˆ3-puhelinten myynnin on tarkoitus alkaa kesäkuussa.

Kommentit (15)

sirari
sirari

1

Niin. Kyllä Nokia tällä saa sitä Amerikan markkinaosuutta nostoon. Ehkä jopa euroopassakin?
Odotan kyllä enemmän Symbian^4 luureja. Oma 5800XM kelpaa luultavasti vielä ainakin vuoden, ennen kuin tulee himo parempaan.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

2

Taas näitä tuuba tutkimusyhtiöiden suoltamia kahvitauolla väsäämiä "tutkimuksia".

Vastaa
sidni
sidni

6

Jos bisneksen kannalta ajatellaan niin eihän siinä ole mitään järkeä! Kyllä se S^1 "toimii", ja jos ihmiset todella sen S^3 haluu ni kyllä ne sitten uuden puhelimen ostaa! :)

Vastaa
Thor1993
Thor1993

7

Se ois kieltämättä hienoo jos joku "hacker" sais ton S^3 pelaa 5800:ssa :) Nykysinhän näitä eri käyttiksiä on pyöritelty millon milläkin laitteilla ihan kiitettävästi ja nyt kun Symbianikin on kolmosen myötä täysin avoin niin kai se olisi ainakin teoriassa mahollista, vai olenko väärässä?

Vastaa
miksuh2
miksuh2

9

@5

> Mahtaakohan tulla päivitys nykyisille S^1 puhelimille kuten 5800XM

Ei se mahdotonta ole, mutta uskoakseni hyvin epätodennäköstä. Mutta tämä nyt on vain oma arvioni, aika näyttää miten käy.

Vastaa
hyvi
hyvi

10

Aika varmasti voi sanoa että mitään nykyisiä puhelimia ei voi päivittää S^3, koska se vaatii tehoja enemmän mm. kehiittyneempään grafiikkasuoritukseen.

Vastaa
Mokia. (vahvistamaton)

11

No,katsotaan ensiksi että kuinka TOIMIVA käyttöjärjestelmä tämä tulee olemaan niin sitten voi tällaista ajatella!.
Nykyisessä Symbianissa tuntuu ainakin vähän väliä löytyvän ohjelmisto
-bugeja!!.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

12

@11

> Nykyisessä Symbianissa tuntuu ainakin vähän väliä löytyvän ohjelmisto
> bugeja!!.

Bukeja on ihan jokaikisessä käyttöjärjestelmässä, joten Symbiania on ihan turha mitenkään korostaa. Aivan jokaisesta mobiilialustasta on ihan yhtälailla bukeja. Bukitonta käyttöjärjestelmää tai ohjelmistoa ei ole olemassakaan, eikä tule olemaan niin kauan kuin ihmiset hoitaa koodaamisen.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

13

@12

Kyllä bugitonta softaakin on, mutta se, että kehitetään uutta samalla, kun korjataa vanhaa, käytännössä tekee bugittomuuden mahdottomaksi...mielestäni. Ja tietenkin softan ympärillä oleva muu softa. Eli siis bugitonta voi olla, mutta hyvin staattisessa ympäristössä ja toisenlaisella kehitysmentaliteetilla. Ja tietty silloin, jos ohjelma on vahvasti rajattu.

Vastaa
OJ_Ghost (vahvistamaton)

14

@12
On eri asia, törmääkö bugeihin kerran-pari kuukaudessa, vai joka päivä.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja