Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

WSJ: Applelta kaksi uutta iPhonea

19
Matti Vähäkainu

WSJ: Applelta kaksi uutta iPhonea
The Wall Street Journal on kertonut sisäpiirilähteitä viitaten uutta tietoa Applen tulevista puhelimista. Lehden mukaan on mahdollista, että Apple tuo kesällä tai kesän jälkeen kaksi erillistä iPhone-mallia, jotka toimivat eri verkoissa.

Aiemmin Yhdysvalloissa vain AT&T:n kanssa yhteistyössä ollut Apple pyrkii mahdollisesti laajentamaan asiakaskuntaansa tuomalla markkinoille CDMA-mallin. CDMA-verkkoja käyttää muun muassa Yhdysvaltojen toiseksi suurin matkapuhelinoperaattori Verizon. Verizonin lisäksi mallia voitaisiin käyttää muun muassa Sprintin sekä useiden aasialaisten operaattoreiden verkoissa.
Yhdysvalloissa iPhonella olisi uuden mallin myötä noin kaksi kertaa enemmän potentiaalisia asiakkaita kuin nykyisin.

GSM-versiota työstää tietojen mukaan Hon Hai Precision Industry Co. kuten ennenkin, mutta CDMA-versio olisi WSJ:n mukaan Pegatron Technology Corp. -nimisen yrityksen käsialaa.

Ylättäen kommentteja ei herunut Applelta, Verizonilta, Hon Hailta tai Pegatronilta.

Kommentit (19)

kikuu (vahvistamaton)

3

Ja näyttönä 940x640, ja multitasking ja A4. Vaikeaa pistää paremmaksi. Eiköhän tuo Pohjois-Amerikka ole Applelle ne päämarkkinat loppujen lopuksi. En ihmettelisi, vaikka jonain päivänä 75 miljoonalla amerikkalaisella olisi iPhone.

Vastaa
kikuu
kikuu

4

@3 tarkoitatko, että iPhonen rauta olisi täydellistä?

Tällä hetkellä näyttö on ainakin töysin avuton(kosketusherkkyyttä lukuunottamatta)

Saa nähdä minkälaisia nuo oikeasti ovat.

Vastaa
peelo (vahvistamaton)

5

@2
puheohjattava iPhone shuffle ilman näyttöä tai näppäimiä.. ; )

Vastaa
miksuh2
miksuh2

6

Ehkä kyse on just siitä miltä uutisen kuva näyttää. Apple julkaisee kaksi iPhonea, joista toista voi käyttää pystyasennossa ja toista vaaka-asennossa. iPhonefanit varmaan ostaa innolla molemmat eli ihan hyvä idea Applen kannalta.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

7

@6

Näkeehän sen ny, että toi kuva on photoshopattu, selvä manipulaatio, en vetäisi tosta liikaa johtopäätöksiä

Vastaa
jmov84
jmov84

8

On se jännä, miten aina jokaiseen iPhone-uutiseen tullaan dissaamaan kyseistä puhelinta. Onhan siinä puutteensa, mutta ei se huono puhelin ole missään tapauksessa, varsinkaan jailbreakin jälkeen.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

9

@8 no mut miksuh:lla on joku pakottava tarve haukkua iphonea, ei siitä kannata välittää, jättää omaan arvoonsa tollaset. En tiä onko sama miksuh joka myös tällä hetkellä digitodayn sivulla haukkuu iphonea samassa uutisessa :)

Vastaa
Ibanez90
Ibanez90

10

Mun mielestä ei maku asioista voi keskustella. Toiset tykkää iPhonesta toiset ei. Itse juuri pari pv sitten myin iPhoneni ja ostin Nokialaisen. Vain sen takia etten kännykkää enää paljon jaksanut käyttää kuten en käytä Nokiaakaan. Kyllä iPhonessa on tosi paljon hyvääkin. Kirjoitin varmaan 3x nopeampaa kuin esim N900 qwerty näppiksellä.

Vastaa
joovarmaan (vahvistamaton)

11

@10
Viimeistä väitettä et usko itsekään. = ) Fyysisellä qwerty:llä on kuitenkin aina kirjoitusnopeudessa etu virtuaaliseen nähden.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

12

@11, mulla ei oo ainakaan mitää vaikeuksia uskoa tuota, moneenko esim youtube videoon olet törmänny missä kirjotetaan nopeasti fyysisellä qwertyllä? itse yritin juuri etsiä väitteellesi pohjaa ja en löytäny yhtään, kun taas virtuaalinäppis videoita löytyy monia. Mun mieletä se etu nopeudessa on juuri virtuaalinäppiksellä, sun ei tartte ku hipasta sitä kirjainta ja siirtyä seuraavaan

Kerro toki mulle mikä se etu siinä nopeudessa on?

http://www.youtube.com/watch?v=NNcTE5WJGdw

Odotan, että joku kirjottaa tollasta vauhtia n900 fyysisellä näppiksellä

Vastaa
kikuu
kikuu

13

Öö.. Montakohan ihmistä laittaa Youtubeen videon siitä, ukn he kirjoittavat QWERTY:llä??

Jos on kirjoittanut aluksi vaikka 2 vuotta pelkästään kosketus qwertyllä ja siirtyy sitten yhtäkkiä fyysiseen näppikseen, niin kai se on selvää, että siihen ei ole vielä tottunut.
Itse en kuitenkaan tiedä ketään, joka edes väittäisi osaavansa kirjoittaa kosketusnäppiksellä nopeampaa kuin fyysisellä.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

14

@13

Samasta syystä ku ne jotka on laittanu virtuaalinäppiksellä kirjotetun? Haluu näyttää kuinka nopeasti hän pystyy kirjoittamaan, sama miten youtube on täynnä videoita siitä miten tietokoneen näppiksellä kirjotetaan nopeasti, tai tyypit tekstaa nopeasti puhelimillaan, ei se sen kummallisempaa ole

Mä en ainakaan nää mitää mistä se nopeus etu vois tulla fyysiselle noiden välissä niin kauan, ku ei oo mahdollisuutta käyttää kymmensormijärjestelmää, kirjotetaanko esim n900:lla yli 2 sormea käyttäen? luulis menevän aika ahtaaks

Tota sun 2 vuotta teoriaa voi varmaan käyttää myös toisinpäin?

Vastaa
kikuu
kikuu

15

"Tota sun 2 vuotta teoriaa voi varmaan käyttää myös toisinpäin?"

Juu totakai.

Selvä. En itse ole törmännyt Youtubessa tuollaisiin videoihin, mutta jos niitä siellä on, niin selvä juttu.

Vastaa
joovarmaan (vahvistamaton)

16

@12, 14
Fyysisellä qwerty:llä saa kuitenkin jotain tuntumaa siihen näppäimistöön. JA, vaikka omassa N900 on sekä fyysinen, että virtuaalinen, ei tulisi mieleenikään käyttää virtuaalista fyysisen sijaan. Miksi tietokoneissa ei sitten käytetä esim kosketusnäyttötekniikkaa näppäimistöissä, ne kun ovat niin paljon nopeampia ? ; D Tähän vastaat tietenkin, että hinta on ainoa peruste. Hc-kirjoittajat ostaisivat silti virtuaalisen näppäimistön tietokoneeseen, mikäli nopeusetua oikeasti löytyisi..

Vastaa
ville (vahvistamaton)

17

@16 ja miten se tuntuma ny liittyy siihen nopeuteen? puhelin käytössä siis. Tuossahan sä itse jo sanot, että ei tulis mieleenkään käyttää sitä kosketusnäyttöö joten et ole antanu sille edes mahdollisuutta

Miten voit tietää mihin kosketusnäyttö pystyy kirjotusnopeudessa jos et ole sitä edes oikeesti kunnolla testannu?

"Miksi tietokoneissa ei sitten käytetä esim kosketusnäyttötekniikkaa näppäimistöissä, ne kun ovat niin paljon nopeampia ? ; D Tähän vastaat tietenkin, että hinta on ainoa peruste. Hc-kirjoittajat ostaisivat silti virtuaalisen näppäimistön tietokoneeseen, mikäli nopeusetua oikeasti löytyisi.."

Ei vaaan vastaan tähän:
Luitko sä tota mun edellistä kommenttia lainkaan?

Vastaa
joovarmaan (vahvistamaton)

18

@17
Tottakai olen kokeillut ja aluksi se jopa tuntui hyvältä vaihtoehdolta, itse saan juurikin kirjoitettua nopeammin fyysisellä näppäimistöllä. Tuntumalla tarkoitin sitä ettei tarvi kokoajan olla nenä näytössä kun kirjoittaa, koska näppäimet tuntee sormilla ja paikallistaminen on paljon helpompaa. En vain näe syytä käyttää virtuaalinäppäimistöä, jos on mahdollisuus fyysiseen. IPhonen kanssa taitaakin olla vaikeampaa antaa mahdollisuutta fyysiselle qwerty:lle.

Vastaa
fink0
fink0

19

Pidemmän aikaa tätä apple-nokia vastakkainasettelua seuranneena täytyy kyllä sanoa, että tässähän suoraansanoen provosoituu tosta skeidasta mitä suollatte.. nokialta kun on uutta tulossa, niin aina on joku väsynyt varhaisnuori toitottamassa "tais jäädä seuraava nokia hyllyyn" ja sit vielä loppuun "t:osakkeenomistaja".. Ei voi kun sääliä tätä näitä urpoja.. Nää "osakkeenomistajat" on viel kaikista parhaita.. varmaan todellisia yhtiön pääosakkaita: myykää ne nokia-osakkeenne ja ostakaa joku muu luuri, ketään ei suoraansanoen ole kiinnostunut mielipiteistänne. Ja sama juttu nää applevihaajat..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja