Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Maemosta vuoden tietotekniikkatuote

18
Matti Vähäkainu

Maemosta vuoden tietotekniikkatuote
Tietotekniikan liitto on valinnut vuoden tietotekniikkatuotteeksi Nokian kehittämän Maemon. Tämän vuoden teemana raadilla oli avoimmuus, josta kertoo myös tietotekniikkavaikuttajan valinta, Sitran yliasiamies Mikko Kosonen. Kosonen on pitkän linjan avoimien ohjelmistojen puolestapuhuja, jonka viimeisimmät ansiot näkyvät Sitran hankkeessa yhtenäistää kuntien sirpaleisia järjestelmiä.

Maemoa kiitettiin paitsi avoimmuudesta, myös kehittäjäyhteisön aktivoimisesta. Myöskään Maemon yhdistyminen Intelin Moblinin kanssa ei himmentänyt sen arvoa raadin silmissä -- päinvastoin.
"Maemo perustuu avoimeen lähdekoodiin, ja se on luonut ympärilleen aktiivisen kehittäjäyhteisön sekä merkittävän määrän kehitysprojekteja. Nokian ja Intelin yhteistyö avaa entistä enemmän mahdollisuuksia sekä kehittäjille että laitteiden käyttäjille. Avoimuus edistää innovaatioita ja Nokian Maemo näyttää tässä loistavaa esimerkkiä", kertoi Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja Robert Serén.

Tietotekniikan liitto on valinnut vuoden tietotekniikkatuotteen ja -vaikuttajan yli 20 vuoden ajan. Viime vuonna palkinnot pokkasi Lappset Group Oy:n leikkikenttä ja it-aktiivi, kansanedustaja Jyrki Kasvi.

Kommentit (18)

WumWum
WumWum

1

oliko muita EDES ehdolla? Sisäsiittoista. Nokia saa kehittää vaikka mitä Qt hässäköitä mutta jos peruspilarina on Symbian alkaa homma kusta aika nopeesti.

Vastaa
WumWum
WumWum

2

oliko muita EDES ehdolla? Sisäsiittoista. Nokia saa kehittää vaikka mitä Qt hässäköitä mutta jos peruspilarina on Symbian alkaa homma kusta aika nopeesti.

Vastaa
Vetas (vahvistamaton)

3

Ohhoh, ai että suomalainen liitto valitsi ihan Nokian puoliksiomistaman sekasopan. Voisiko mielikuvituksemattomampaa olla? Jatkossa kuitenkin valtaosa kehityksestä tapahtuu jossain muussa maassa, niin täytyy todella ihmetellä tätä valintaa. Eikö tästä pikkuruisesta maasta löydy mitään innovatiivistä?

Vastaa
tmm2k
tmm2k

4

Näkyy tämä Nokia olemaan suuri SAATANA, käytiin keskustelua mistä tahansa aiheesta. Mistäs moinen johtuu?

Ja eikat maemossa mitään symbiania ole.... vai olenko ymmärtänyt linux / unix pohjaisuuden ihan väärin?

Vastaa
kvuohi
kvuohi

5

"oliko muita EDES ehdolla? Sisäsiittoista. Nokia saa kehittää vaikka mitä Qt hässäköitä mutta jos peruspilarina on Symbian alkaa homma kusta aika nopeesti."

Et tiedä, oliko muita tuotteita ehdolla, mutta tuomitset silti homman sisäsiittoiseksi, ilmeisesti mututuntumalla. Symbian ei ole Maemon peruspilari miltään kantilta tarkasteltuna. Mitä tarkalleen haet kirjoituksellasi?

"Ohhoh, ai että suomalainen liitto valitsi ihan Nokian puoliksiomistaman sekasopan. Voisiko mielikuvituksemattomampaa olla? Jatkossa kuitenkin valtaosa kehityksestä tapahtuu jossain muussa maassa, niin täytyy todella ihmetellä tätä valintaa. Eikö tästä pikkuruisesta maasta löydy mitään innovatiivistä?"

Peikkoja ei saisi syöttää, mutta: Yhdysvalloista on jo kotoisin suljettu, hyvin tarkasti säädelty mobiilialusta. Tätä vastaan kilpaillakseen Nokian pitäisi siis mielestäsi tehdä suljettu käyttöjärjestelmä, johon vain valitut kehittäjät saavat tehdä ohjelmistoja? Kehityksen lukitseminen Suomen sisäiseksi ei kuulosta parhaalta tavalta lisätä markkinaosuutta. Lisäksi yhteistyö Intelin kanssa, joka ei varmasti ainakaan vähennä kehittäjien määrää, on negatiivinen asia tarkalleen ottaen millä tavalla?

Maemo kaikessa avoimuudessaan ja artikkelin mainitsemassa aktiivisessa kehittäjäyhteisössään on toimiva. Jälkimmäisen todetakseen ei tarvitse kuin vilkaista Maemo.orgin repositoryihin.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

6

Ennen ku nousette siltojenne alta kannttaa ottaa asioista selvää.. Symbian ei käytännössä liity mitenkään Maemoon eli nykyisin MeeGoon.

Kyllähän toi MeeGo systeemi on aivan loistava ja kehittää avoimmuutta ym, mutta siitä en oo kyllä ihan varma, että onko se tällasen palkinnon arvoine.

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

7

Olisi Nokia edes osannut lanseerata tuon MeeGon kunnolla, vaan kun ei. Jotain hypetyksen aihetta olisi edes pitänyt koittaa tarjota kuluttajille, mutta kun ei niin ei. Siis jotain kuvakaappauksia tai käyttiksen "demokäyttöä" tms.

Olisivat katsoneet Microsoftista mallia. Eihän WP7 ole valmis markkinoille vielä yli puoleen vuoteen, mutta silti jotain konkreettista oli yleisölle näyttää.

Vastaa
Stonik
Stonik

8

Pääasia että Maemo / MeeGo saa nyt näkyvyyttä Suomessakin. Alustassa kun on potentiaalia, ja on mahdollista että se alkaa leviämään nopeastikin valmistuessaan. Suomalaisille koodaajille olisi tässä pieni sauma olla eturintamassa tekemässä ensimmäisen puolen vuoden aikana se pieni tili softamyynnistä. Olettaen että ideoita ja taitoa löytyy. :)

Vastaa
JoopaJoo (vahvistamaton)

9

@8
Mistä lähtien insinjöörit, varsinkaan suomalaiset ovat olleet luovia?

Vastaa
Mikaelson
Mikaelson

12

@8
MeeGo on kieltämättä alustana todella kiinnostava! Ja varsinkin kun sen takana on kaksi suurta yritystä, Nokia ja Intel, joilla on ainakin periaatteessa varaa pistää isojakin summia kehitykseen (vaikka eihän sekään takaa mitään). Ja kovastihan tähän ollaan panostamassa, kun tarkoitus on saada MeeGo melkolailla kaikkiin multimedialaitteisiin kännyköistä autoradioihin.

Toivotaan MeeGolle menestystä markkinoilla. Kovia kilpailijoitakin on tietysti vastassa. Tuskin Apple, Google ja Microsoft kovin helpolla antaa periksi.

Vastaa
Phiideer
Phiideer

14

@9
Vähän asian ohi: toisaalta moni softakehittäjä ei ole insinööri, vaikka englanninkielinen titteli olisikin esim. software engineer.
Mutta jos oikeita menestyviä insinöörejä softapuolella etsitään, niin tulee nyt mieleen MySQL:n Widenius ja olikohan Jaikun perustajistakin osa TTY:n porukkaa - jälkimmäisestä en aivan satavarma.

@11
Komppaan =)

Vastaa
Ranvier
Ranvier

15

Hauska lukea nykyään näitä nokiaan liittyvien uutisten kommentteja, ku trollit tulee tänne nostamaan päätään sieltä sillan alta ja avautumaan asioista, joista eivät tiedä mitään. :D Sääliksi käy. Täälläkin muutama vanha tuttu nikki heti trollaamassa. Eikö teillä ole muuta elämää? Menkää takaisin metsään leikkimään eevaa ja aatamia jos ootte noin kehitystä vastaan.

Vastaa
-JHS-
-JHS-

16

@3

Onko nyt niin että olet hyvin innovatiivinen ja käytät aikasi uusien asioiden keksimiseen ja niiden eteenpäin viemiseen? Ja kun keksit jotain uutta niin susta tuntuu ettei kukaan kuuntele sua? Vai itket perään aina kun joku yrittää tehdä jotain uutta ja saa siitä maininnan?

Ei kait siinä ole mitään väärää jos suositaan suomalaista?

@11

Mie olen rytmiryhmässä mukana!!!

-JHS

Vastaa
Stonik (vahvistamaton)

17

@15 Kehitystä vastaan? Missä asiassa Nokia kulkee kehityksen eturintamassa? Ei ainakaan hardware-puolella, eikä nykyään kyllä ohjelmistopuolellakaan. Mutta silti toivon, että Meego olisi jotain enemmän kuin niche-alusta.

@16
Eikös tässä juurikin ole tarkoituksena valita suomalainen? Nokia, varsinkaan Meego kun ei ole kovinkaan kotimainen.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja