Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Spican 2.1-päivitys saapui Suomeen

10
Kaarlo Räihä

Spican 2.1-päivitys saapui Suomeen
Viime kuussa Samsung kertoi päivittävänsä Galaxy Spica -puhelimien (I5700) ohjelmistot Android-perheen uusimpaan 2.1-versioon. Suomessa päivitys jouduttiin odottamaan muutaman viikon ajan, mutta viime viikon lopulla päivitys saapui lopulta myös Pohjoismaihin.

Päivityksen asentamista varten tarvitaan Windows XP-, Windows Vista- tai Windows 7 -käyttöjärjestelmällä varustettu tietokone, datakaapeli ja New PC Studio -ohjelma, jonka voi ladata esim. Samsungin omilta sivuilta.
Ennen puhelimen päivittämistä omat tiedot kannattaa varmuuskopioida, sillä päivitys tyhjentää puhelimen muistista mm. yhteystiedot ja tekstiviestit. Puhelin kannattaa myös käynnistää uudelleen ennen päivityksen aloittamista, koska jotkin puhelimen taustaohjelmat saattavat jumiuttaa päivityksen, jonka jälkeen kannattaa tarkistaa, että Vain massamuisti -tila on pois päältä (Asetukset -> Tietoja puhelimesta -> Muut asetukset) ja että USB-virheenkorjaus-tila on päällä (Asetukset -> Sovellusasetukset -> Kehitys). Tämän jälkeen puhelin liitetään USB-kaapelin avulla tietokoneeseen.

Windowsissa käynnistetään sitten New PC Studio -ohjelma, joka toivottavasti tunnistaa puhelimen.

Tämän jälkeen valitaan Update-toiminto

ja käynnistetään Update device -välilehdeltä päivitys valitsemalla pudotusvalikosta GT-I5700, jolloin ohjelma tarkistaa saatavilla olevat päivitykset.

Update-napin myötä pitäisi asennuksen alkaa. Aluksi New PC Studio lataa päivityspaketin, jonka jälkeen se siirretään puhelimeen.

Tämän jälkeen puhelin käynnistyy uudelleen ja käytössä pitäisi olla uusin ohjelmistoversio. Jos puhelimen käyttökieli on päivityksen jälkeen englanti, voi sen vaihtaa suomeksi Settings -> Language & keyboard -> Select locale -valikon kautta.

New PC Studion toimintavarmuus ei ole kuitenkaan paras mahdollinen, joten ongelmia voi esiintyä esim. päivityksen lataamisessa tai asentamisessa. Valitettavasti Spicalle ei ole luvassa OTA- tai muistikorttipäivityksiä, kuten esim. Motorolan Droidille (Milestone), joten päivittäminen vaatii Windows-tietokoneen onnistuakseen. Samsungin virallisen ohjelman lisäksi päivitys on mahdollista suorittaa Odin-ohjelman avulla, mutta tällöin sopiva firmware-tiedosto pitää etsiä itse.

Kommentit (10)

anttiheikki
anttiheikki

1

olin ajatellut itselleni samsungia; joko just i5700 tai tulevaa i9000 nyt kun niitä pyörittää android 2.1. mitäs nykyiset käyttäjat sanoisivat? Seuraavaksi puhelimekseni ei varmasti tule nokiaa mutta en heti kuitenkaan vertailematta ota iphonea. Kaverit, jotka kuin uskonmuuttaneet rukoilevat nykyisin Jobsin nimeen, ovat vi**uilleet liian kauan widgeteillään ja muilla etten millään halua liittyä laumaan! Missä on mun seuraava puhelin?! :D

Vastaa
Nokiasta-Samsungiin. (vahvistamaton)

2

Yep,Samsungiin minäkin päädyin.
Aiemmin on ollut Nokia ja alkoi tympii ainainen bugittaminen,ei toimi!!.

Vastaa
lumiden
lumiden

5

@1 Varsinkin jos hinta/laatusuhdetta katotaan niin en kyllä parempaa luuria keksi (vähän yli 200e kytkyllä), itellä ollu joulusta asti nyt käytössä ja olen kyllä iloinen etten mitään Nokialaista menny ostamaan. Syvään suohon on kyllä nokia itsensä ajanu, toivottavasti Symbian^3 on jo Androidin tasolla.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

6

@3 mun viimeinen bugiton oli ikävöity N95 8GB. kohta vuoden vanhasta N97 ei bugit lopu vaikka päivitykset on ajantasalla!
No kohta N97 on ohi... 365 päivää "itkua ja hampaidenkiristystä"!

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

7

@1
Jos ei rahasta ole pulaa eivätkä Nokia ja Apple maistu, kannattaa HTC:n puhelimia kokeilla. Lukeman perusteella varsin jämptiä tavaraa.

Parasta on tietty mennä putiikkiin vertailemaan puhelimia keskenään ja lueskella foorumeilta käyttökokemuksia :)

@4
Menisitkö arvon rölli vaikka suomi24:een jauhamaan Offtopiciasi? Se on kuin luotu kaltaisillesi ihmisille.

Vastaa
Irekkeri (vahvistamaton)

10

@9
Mitenköhän siten kommentoija numero kolme viesti liittyy aiheeseen? Miksi edes vastatasit minun viestiini, joka ei mielestäsi liity aiheeseen?

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja