Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Uusi Ovi Kartat Nokian kahdelle E-sarjalaiselle

23
Matti Vähäkainu

Uusi Ovi Kartat Nokian kahdelle E-sarjalaiselle
Nokia kertoi tänään laajentavansa ilmaista navigointia kahdelle S60 3.1 -puhelimelle. Ovi Kartat -sovelluksen versio 3.3 on nyt ladattavissa E66- ja E71-malleille. Uusi navigointisovellus tuo mukanaan muun muassa ilmaisen auto- ja kävelynavigoinnin, mutta Michelinin ja Lonely Planetin matkaoppaita ei puhelimilla nähdä teknisten eroavaisuuksien vuoksi.

Lehdistötiedotteessa Nokia mainitsee, että kyseessä ovat viimeiset S60 3.1 -puhelimet, joille karttapäivitys tuodaan. Tämä tarkoittaa, että muun muassa suosittu Nokia N95 -malli jää kokonaan ilman uutta, ilmaista navigointisovellusta.
Ilmainen navigointi on nyt kahden uuden mallin myötä saatavilla yhteensä 14 puhelinmallille. Ovi Kartat -sovelluksen voi ladata osoitteesta maps.nokia.com tai käyttämällä Ovi Suite -ohjelmistoa.

Kommentit (23)

McTre
McTre

2

Nyt en ole ihan varma menikö kaikki oikein. Mutta N95 on S60 5.jotain eikä 3.jotain ?

Eli E71 Ja E66 on viimeiset kosketusnäytöttömät puhelimet joihinka kartat tulee ?

Vastaa
Tcav
Tcav

6

Saisi jo tulla N85-puhelimeen, kun itselläni kohta loppuu tuo mukanatullut vuoden lisenssi. Kai se sieltä tulee pikkuhiljaa :) .

Vastaa
core
core

7

Ei mikään ylläri että esim. N95 jää ilmaisen navigoinnin ulkopuolelle. On ihan luonnollista että vanhemmista luureista Nokia niistää sen 10 € / vuosi navigoinnista, firman tarkoitushan on myydä uusia luureja maksimaalisesti. Myös oma N79 jäi ilmaisuuden ulkopuolelle. No, aina ei voi voittaa..

Vastaa
Dollarinen (vahvistamaton)

8

Onkohan tää tulossa Nokian 9110i:lle, onko tietoa? Hankkisin vaan ulkoisen gps-laitteen niin toimis bluetoothin kautta.

Vastaa
-JHS-
-JHS-

9

Heh, Dollarinen :) Mie kaipaan kans Maps päivitystä mun venttikymppiin ;)Sellaisen missä se gps-laite olis paksummassa patterissa kiinni :D

Vastaa
Tcav
Tcav

12

@7

Mutta eikös tuossa uutisessa sanottu, että muut S60 3.1 -puhelimet jäävät ilman ilmaisnavigointia, mutta 3.2 -puhelimista ei ole sanottu vielä mitään? Ja N79:ssähän on FP2 niin kuin N85:ssa, koska ne julkaistiin samaan aikaan ja ovat ikään kuin sisarmalleja?

Vastaa
kerbo
kerbo

13

Lainaus:

Ei mikään ylläri että esim. N95 jää ilmaisen navigoinnin ulkopuolelle. On ihan luonnollista että vanhemmista luureista Nokia niistää sen 10 € / vuosi navigoinnista, firman tarkoitushan on myydä uusia luureja maksimaalisesti. Myös oma N79 jäi ilmaisuuden ulkopuolelle. No, aina ei voi voittaa.

.

Juu, ja se taloushan kaatuu tuohon 10€/vuosi maksuun. Tuo nyt on jo niin halpa ettei luulisi olevan rahasta kiinni jos navigaattoria tarvitsee...

Vastaa
core
core

17

@12
Tuo on kyllä totta, mutta se että esim. omakin luuri tarjoaa nyt vuoden lisenssiä 9,99 eurolla, viittaa minun logiikan mukaan siihen että ilmaiseksi se ei ole muuttumassa. Se nyt vasta Nokialta törkeätä olisikin, jos ensin laitetaan maksamaan tuo kymppi ja heti perään muutetaan navigointi ilmaiseksi.

@13
Ei omasta mielestänikään ole mikään paha hinta, mutta tietysti olisin tyytyväisempi Nokia-käyttäjä jos saisin navigoinnin ilmaiseksi :) Ottaen myös huomioon että pariin samanikäisiin nokioihin saa jo ilmaisen navigoinnin. Toki, jos ei ilmaista navigointia ala pian kuulumaan (epäilen), niin maksan kyllä tuon kympin.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

18

@15 Ei ole, sekö on "vaatimuksena" päivitykselle? Sääli :( Onhan tässä luurissa jo Karttojen aikaisempi versio, siksi päivitystä toivoin. (Ja Ovi Suite sitä jatkuvasti turhaan tarjoaa...)

Vastaa
cyka
cyka

19

@ 18

Navigointiin (mihin uus softa on tarkoitettu) tarvitaan gps -siru. =)

mitä tekisit päivitetyllä karttaohjelmalla missä ilmainen navigaatio, jos sulla ei gps:ää puhelimessasi? Itse karttapohjaahan voi ladata ilmaiseksi puhelimeen.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

20

@19 Eikös gps-palikan vaoi yhdistää bluetoothilla? Vai olenko nyt aivan hakoteillä? Koska Google Mapsilla se onnistuu, Karttaa en vielä ole kokeillut. Mutta niin, häiritsi vain se, että päivitetty versio on julkaistu usealle muulle 3rd FP1 laitteelle, mutta Ovi Suite ei sitä E51:n suostu asentamaan.

Vastaa
user (vahvistamaton)

22

17@
>Ottaen myös huomioon että pariin samanikäisiin nokioihin saa jo
>ilmaisen navigoinnin.

Mitä samanikäsiä tarkoitat ? Ovi Mapsia saa myynnissä oleviin laitteisiin, joista E71, E66 edustavat vanhinta päätä, ja alkaa olemaan aika hyvin katettu GPSllä verustetut älypuhelimet.

>omakin luuri tarjoaa nyt vuoden lisenssiä 9,99 eurolla, viittaa
>minun logiikan mukaan siihen että ilmaiseksi se ei ole muuttumassa

Jos hinta olisi vanha 79e/eurooppa niin tarkoittaisiko se sitten että ilmaista olisi tulossa?

Nokia kartat ohjelmien lisenssi hinnat ovat nykyään nuo uudet, riippumatta siitä saako ilmaista vai ei. ja vaikka ilmainen olisi tulossa, niin parempi että käyttäjälle on siksi aikaan jotain tarjota.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

23

@ 2

> Nyt en ole ihan varma menikö kaikki oikein. Mutta N95 on S60 5.jotain eikä
> 3.jotain ?

Ei ole. Nokia N95:ssä on S60 3rd edition featurepack 1, eli toisinsanoen S60 3.1.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja