Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

ZTE ohitti Motorolan ja Sony Ericssonin

3
Kaarlo Räihä

ZTE ohitti Motorolan ja Sony Ericssonin
Ristiriitaisia mielipiteitä blogikirjoituksillaan keräävä Tomi T. Ahonen julkaisi viime viikolla tietoja vuoden 2009 matkapuhelinmyynneistä, joissa ei tapahtunut kärkikolmikon osalta suuria muutoksia vuoteen 2008 verrattuna.

Kärkikolmikon ulkopuolella muutoksen tuulet kuitenkin puhaltavat, sillä kappalemäärissä mitattuna neljänneksi eniten matkapuhelimia viime vuonna myi Kiinassa toimiva ZTE. Se ohitti viime vuonna sekä Motorolan että Sony Ericssonin, ja saavutuksen arvoa parantaa se, että viimeksi puhelinmyyntien TOP-5-listalle nousi uusi valmistaja seitsemän vuotta sitten, kun LG nousi kyseiselle listalle.
ZTE myi viime vuonna noin 60 miljoonaa matkapuhelinta ja sen markkinaosuus oli 5 prosenttia. Nokia myi 432 miljoonaa puhelinta (34 prosenttia), Samsung 227 miljoonaa puhelinta (18 prosenttia) ja LG 118 miljoonaa puhelinta (9 prosenttia). ZTE:n taakse jäänyt Sony Ericsson myi 57 miljoonaa puhelinta (5 prosenttia) ja Motorola 55 miljoonaa puhelinta (4 prosenttia).

Vuoteen 2008 verrattuna eniten myyntejään paransi Samsung, jonka markkinaosuus kipusi kolmen prosenttiyksikön verran. Suurimman pudotuksen koki vastaavasti Motorola, jonka osuus laski neljän prosenttiyksikön verran.

ZTE:n lisäksi kärkikolmikkoa uhkaavat heidän matkapuhelimistaan valmistetut piraattikopiot, joita myytiin viime vuonna yhteensä 120 miljoonaa kappaletta.

Jos tarkastelussa siirrytään pelkkiin älypuhelimiin, ovat tilastot hyvin erinäköiset. Viime vuonna älypuhelinten osuus koko matkapuhelinmarkkinoista oli noin 14 prosenttia, ja eniten älypuhelimia myi Nokia (68 miljoonaa). Toiselta sijalta löytyy RIM 37 miljoonalla laitteella ja kolmantena on Apple 25 miljoonalla puhelimella. Neljäntenä on HTC 9 miljoonalla puhelimella ja viidentenä Samsung (7 miljoonaa).

Vuoteen 2008 verrattuna eniten älypuhelimiensa myyntiä paransi Apple, jonka markkinaosuus kyseisellä sektorilla hyppäsi kahdeksan prosenttia.

Älypuhelinten käyttöjärjestelmiä tutkittaessa ykkösenä oli Symbian, jota käyttäviä älypuhelimia myytiin viime vuonna noin 80 miljoonaa kappaletta. Seuraavina tulivat RIM Blackberryn kanssa ja Apple iPhone OS:n kera. Neljäntenä on Windows Mobile (11 miljoonaa) ja viidentenä Android (7 miljoonaa). Eniten osuuttaan vuoteen 2008 verrattuna kasvatti Apple (8 prosenttiyksikköä) ja eniten menetti Symbian (8 prosenttiyksikköä).

Kommentit (3)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Kohta varmaan alkaa kädenvääntö siitä, että mitkä puhelimet todellisuudessa ovat näitä ns. älypuhelimia. Todennäköisesti esimerkiksi Apple-fanit sanovat Nokian puhelimien olevan tyhmäpuhelimia, ja Nokia-fanit sanovat iPhonen olevan sellainen. Kiintoisa kysymys, johon itse en jaksa ottaa kantaa. Ainakaan kun yleensä keskustelu on, puolin ja toisin, erittäin lapsellista.

Toinen mielenkiintoinen kysymys joka tuli mieleen, oli että mikäköhän on Symbian-puhelimien jakauma Symbianin version suhteen. Esim, kuinka suuri prosentti näistä puhelimista on Symbian 3rd jne.

Vastaa
erikoismies (vahvistamaton)

3

Loppupeleissä se on kuitenkin jokaisen oma asia mitä ostaa ja millaista laitetta käyttää. Tiedossahan on, että kalliiden älypuhelimien focus on ainoastaan siinä, että voi kaverille näyttää. Harva näillä palstoilla "asiantuntijakommentteja" laukova edes osaa niiden kaikkia ominaisuuksia käyttää, harva edes haluaa ja vielä harvempi niitä todellisuudessa tarvitsee. iPhone ja kalliimman luokan puhelimet porskuttavat tämän, sinänsä inhimillisen leveilyntarpeen varassa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja