Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Pieruhuumoria ja liiketunnistinsovelluksia Ovi Storeen

18
Matti Vähäkainu

Pieruhuumoria ja liiketunnistinsovelluksia Ovi Storeen
Applen sovelluskauppa App Storesta löytyy sovelluksia lähes joka lähtöön, mutta useimmiten kauppaa herjataan sen ylitsevuotavasta määrästä turhamaisia pieruapplikaatioita. Mitä ilmeisimmin niistä on kuitenkin huvia useille. Sen on huomannut myös eyeSight-niminen yritys, joka on tuonut pieruhuumoria Nokian Ovi Kauppaan.

FartControl ja yrityksen muut sovellukset, kuten Truth or Dare, Fortune Cookies, Ninja Strike ja eyeCall, perustuvat liikkeentunnistamiseen puhelimen kameroita hyväksikäyttäen.
Truth or Dare -pelissä kättä heilauttamalla pelataan perinteistä pullonpyöritystä, Ninja Strikessa pahiksia lahdataan heittotähdillä ja Fortune Cookies -sovellus murskaa keksit puhelinta taputtamalla. Alla olevalla videolla esitelty FartControl puolestaan tunnistaa pahaa-aavistamattomat ohikulkijat ja päästelee ääniä sen mukaan. Mainituista ainoastaan eyeCall-sovelluksen voi nähdä hyötykäytössä. Sen avulla käyttäjä voi vaimentaa puhelun käden heilautuksella tai lähettää soittajalle automaattisen viestin peittämällä puhelimen.

Ovi Kaupasta löytyy myös muutama muu eyeSightin sovellus, joiden hinta vaihtelee ilmaisesta viiteen euroon. FartControlin hinta on 3 euroa.

Kommentit (18)

ArttuH5N1
ArttuH5N1

1

Ennen kuin todelliset iFanit tulevat ilkkumaan ja nauramaan räkäisesti: Nyt MYÖS Ovi Storessa on paskasoftaa. Ja kyllä, iSovelluskauppa on selkeästi parempi, me tiedämme. Siitä huolimatta Ovi Store on hyvä, ja ainakin allekirjoittaneelle täysin passeli.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

3

Kyllä niitä kännyköitä käyttää myös ne 11 vuotiaat joten kai tollanenki saattaa pari kopioo myydä, mutta tosiaan sais oll joku kategoria jossa olis tollaset ns. turhat softat.
Toiselta kantilta ajatellen iha hyvä, että Ovi Storeenki tulee softaa..

Vastaa
Abexi (vahvistamaton)

5

Onhan vastaavia sovelluksia ollut ties kuinka kauan tässä Nokian vitsipuljussa. Saranat taitaa olla melko löysällä kun kaikkea roinaa tuntuu vain löytyvän.

Vastaa
TUOMARI (vahvistamaton)

7

Appstoressa on ollut jo kauan eri pierusoftia -> Nokia matkii applea, koska ei itse mitään hienoa.

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

9

hienoa, mun N97:lle on nykyään n. 50 sovellusta. Nyt niitä on 50+1. Kiitti! jaa, kuinkahan monta näistä viidestäkymmenestä voisi heittää turhiin softiin? Mutta totta puhuen kaikki sovellukset ovat tervetulleita, ovi store on NIIN kuiva paikka... :P

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

12

Sanoisin, että kaikki tärkeimmät softat löytyy niin Symbianille, Androidille kuin iPhonellekin. Pääasiassa vielä ilmaiseksi. Tämä ei ole hetkeen ollut mikään varsinainen kilpailuetu. On aika pitkälti merkityksetöntä löytyykö tämän tapaisia softia kunkin kaupasta 5 vai 500 tuhatta. iPhonen etu on laaja pelitarjonta, missä muut ovat pahasti jäljessä.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

13

@12 Noh, symbianin pelit (ja kaikki muut sovellukset) ovat saatavilla netistä useimmiten ilmaiseksi. Ja netisä niitä löytyy naurettavan paljon. Ja niitä voi käyttää ilman mitään säätöä (jailbreikkaus tms.) Tietty vertaillessa softakauppoja, iKauppa vie niin että tuuli käy.

Vastaa
Abexi
Abexi

14

@13
Itseasiassa vaatii ylimääräistä "säätöä" että voi käyttää allekirjoittamattomia sovelluksia ainakin s60v3 ja v5 puhelimissa. Omaan N95:een piti asentaa eräs ohjelma joka mahdollistaa allekirjoittamattomien (lue: netistä ladattujen ware-) ohjelmien asentamisen, ilman erillistä ohjelman allekirjoittamista.

Vastaa
Aima Kauppa (vahvistamaton)

15

ostin just itunesista yhen pierusoftan ja vertasin sitä kaverin nokian tekemään pierusoftaan, iphonen oli parempi. Miksi nokia ei kerta kaikkiaan pysty tekemään kunnon ohjelmia edes pieruista.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

16

@14 Lasketaanko säädöksi, että pitää asetuksista valita "hyväksy allekirjoittamattomat sovellukset"? Omassa E51:ssä (3rdFP1) asetus oli valmiina, joten mitään säätöä ei tarvittu.

@15 Trolli, mutta silti: Nokia tai Apple eivät kumpikaan valmista näitä softia. Ne ovat ns. kolmansien osapuolten softia. Kuten mniskane mainitsi aikaisemmin.

Vastaa
Abexi
Abexi

17

@16
Niin minullakin löytyy Asetuksista sovellusten hallinta kohdasta "Ohjelman asennus: Kaikki tai vain allekirjoitetut" Eipä tuo siltikään toimi niin kuin sen ymmärtäisi toimivan vaikka valittuna olisikin "kaikki". En olisi muuten asentanut tuota HelloOX2, jos olisi onnistunut ilman mitään muutoksia.

Vastaa
user (vahvistamaton)

18

16@
>Lasketaanko säädöksi, että pitää asetuksista valita "hyväksy
>allekirjoittamattomat sovellukset"? Omassa E51:ssä (3rdFP1) asetus
>oli valmiina, joten mitään säätöä ei tarvittu.

Kaikki ohjelmat pitää olla allekirjoitettu, ei ole asetusta "hyväksy allekirjoittamattomat" Vaan on asetus jolla voi hyväksyä itseallekirjoitetut, tai vaatia virallista allekirjoitusta, tai jopa online tarkistusta.

Kun kehittäjä julkaisee ohjelman on hän sen allekirjoittanut itse (mahdollista vain jos oikeudet riittää) tai virallisemmalla taholla.

Jos ohjelma käyttää rerusseja joihin self signed ei riitä pitää devaus vaiheessa käyttää rajatulle IMEI alueelle tarkoitettuja devCertiä tai open singnausta.

Tavikselle singnaus on ongelma vain jos hän haluaisi asentaa kräkättyjä uudelleen pakattuja ware ohjelmia. jolloin hänen pitää luottaa sokeasti kräkkerin motiiveihin, ettei samalla ole "vahingossa" lisäillyt muuta kivaa.

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja