Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Ensimmäinen DRM-vapaa Comes with Music aukesi Kiinassa

9
Kaarlo Räihä

Ensimmäinen DRM-vapaa Comes with Music aukesi Kiinassa
Matkapuhelinjätti Nokia kertoi tänään ilouutisia DRM-vapaan musiikin ystäville, sillä ensimmäinen DRM-vapaa Comes with Music avattiin tänään Kiinassa.

Kiinassa Comes with Music -paketin voi hankkia Nokian X6 32GB-, X6 16GB-, 5230-, 5330-, 5800w-, 6700s-, E52- ja E72i-puhelinten kanssa. Halvimman Comes with Musicin ja puhelimen sisältävän paketin hinta ennen veroja on noin 140 euroa. Kyseisiä puhelimia aiemmin ostaneet henkilöt voivat myös hankkia Comes with Music -tilauksen erikseen, mutta pelkän Comes with Music -tilauksen hintaa ei ole vielä kerrottu.
Comes with Music -palvelusta voi ladata itselleen haluamaansa musiikkia, ja koska Kiinassa kappaleisiin ei ole lisätty DRM-suojauksia, voi niitä kuunnella matkapuhelimien lisäksi esim. kannettavilla mediasoittimilla. Nokian mukaan Kiinassa musiikkia tarjoavat kaikki suuret kansainväliset levy-yhtiöt (Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group, EMI Music) ja useat paikalliset levy-yhtiön, joihin lukeutuvat mm. Huayi Brothers Media Group ja Taihe Rye.

Kiinassa lailliset musiikkilataamot eivät kuitenkaan juuri kiinnosta ihmisiä, vaan lähes kaikki musiikkilataukset tapahtuvat luvatta. Tämän takia palvelu ei välttämättä kiinnosta paikallisia asukkaita, mutta ainakin Nokian lehdistötiedotteen perusteella Sonyn ja Universalin johtajat uskovat Nokian tempauksen muuttavan paikallisia markkinoita parempaan suuntaan.

Seuraavaksi DRM-vapaa Comes with Music avataan Intiassa.

Kommentit (9)

miksuh (vahvistamaton)

1

Iloinen uutinen niille kahdelle jotka tulevat palvelua käyttämään.

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

3

Ihan hyvältä näyttää. Käyttäjää sidotaan mihinkään varsin minimaalisesti. Toista esim Spotifyn ja iTunesin kanssa. On myös hinnaltaa erittäin kilpailukykyinen jos lataa edes levyn kuussa.

Vastaa
heppu (vahvistamaton)

4

Tulisipa tollanen E72 drm vapaalla cwm:lla Suomeenki myyntiin. Menis kyllä välittömästi tilaukseen.

Vastaa
aaxxeell
aaxxeell

5

Nyt kaikki linjat punaisiksi, ja tuutin täydeltä musiikkia latamaan :) Saavat syyn sitten täälläpäin muuttaa drm-vapaaksi palvelunsa.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

6

E52 DRM-vapaalla CWM:llä? Kyllä kiitos! Sellainen puhelimeen harmonisesti sovitettu, mielellään jo valmistajan sinne laittama rajoittamaton musiikkipalvelu olisi kyllä nannaa. Tiedän, iTunes Store hoitaa homman hienosti, mutta kun haluaa Nokian.

Vastaa
Jzw
Jzw

7

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti iKnow:

Ihan hyvältä näyttää. Käyttäjää sidotaan mihinkään varsin minimaalisesti. Toista esim Spotifyn ja iTunesin kanssa. On myös hinnaltaa erittäin kilpailukykyinen jos lataa edes levyn kuussa.

Jep, tosin lähinnä mietin saako artisti tästä sen enempää korvauksia kuin spotifysta tai waretetusta albumistakaan

Vastaa
user (vahvistamaton)

8

3@
> Käyttäjää sidotaan mihinkään varsin minimaalisesti. Toista esim
> Spotifyn ja iTunesin kanssa.

Itunesissa ei ole rajatonta latauspalvelua, mutta on kylläkin DRM vapaata.
Spotify taasen soi niin pitkään kun tili on voimoissa ja teos jaossa , sen jälkeen ei voi enään kuunnella.

Aika näyttää saako Nokia vastaava sopimusta aikaa länsimaihin, Kiinan markkinat ovat kuitenkin aika erilaiset, eli levyyhtiöt varmaan tulleet vastaan.

Vastaa
kikuu
kikuu

9

Jos tulisi tämä DRM vapaa comes with music johonkin MeeGo laitteeseen "lähipäivinä" niin _varmasti: lähtisi tilaukseen. Tilanne Kiinassa ei varsinaisesti kiinnosta..

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja