Uutta sivustolla

Tervetuloa takaisin!Edellisen käyntisi jälkeen Puhelinvertailuun on tullut .

Katso tapahtumat viime käyntisi jälkeen.

Tällainen on Applen iPhone OS 4 (PÄIVITETTY)

85
Kaarlo Räihä

Tällainen on Applen iPhone OS 4 (PÄIVITETTY)
Apple järjesti tänään odotetun tapahtuman, jossa yritys esitteli tulevan iPhone OS 4 -ohjelmistoalustan uudistuksia.

Tilaisuuden aluksi yrityksen toimitusjohtaja Steve Jobs kertasi lauantaina myyntiin tulleen iPadin hyvää menestystä. Jobsin mukaan Apple on myynyt alle viikossa 450 000 iPadia. E-kirjoja laitteen omistajat ovat hankkineet 600 000 kappaletta ja App Storesta iPadeilla on ladattu 3,5 miljoonaa sovellusta.
Yhteensä App Storen kautta on ladattu 4 miljardia sovellusta ja App Storen valikoimissa on tällä hetkellä 185 000 sovellusta, joista noin 3 500 on tehty ainoastaan iPadille. Tämän jälkeen Jobs esitteli muutamia sovelluksia, jotka voi ladata itselleen App Storesta. Tämän jälkeen hehkutuksessa oli iPhonen murskaava osuus mobiiliselauksen saralla Yhdysvalloissa, jossa 64 prosenttia mobiilisurffauksesta tapahtuu iPhonella.

Seuraavaksi Jobs siirtyi esityksen tärkeimpään osaan eli iPhone OS 4 -järjestelmään. Sen virallinen julkaisu on kesällä (iPadille syksyllä), mutta kehittäjät pääsevät siihen käsiksi tästä päivästä alkaen. Kehittäjille tarjoillaan yli 1 500 uutta rajapintaa, joiden avulla pääsee käsiksi mm. kalenteriin, tekstiviesteihin ja valokuvagalleriaan.

Loppukäyttäjille uusia ominaisuuksia on luvassa 100 kappaletta, ja niihin lukeutuvat mm. Bluetooth-näppäimistöjen tuki, 5x digitaalinen zoom kuvaukseen, kotinäytön taustakuvat, soittolistojen luominen ja tekstiviestien hakeminen.

Isoimmista uudistuksista Jobs mainitsi aluksi moniajon, joka tulee olemaan hänen mukaansa parasta mitä markkinoilla on nähty. Applen ratkaisu ei tyhjennä puhelimen akkua liian vauhdikkaasti ja sen luvataan myös toimivan vauhdikkaasti. Ajossa oleviin ohjelmiin pääsee käsiksi napsauttamalla kotinäppäintä kahdesti, jolloin kaikki ajossa olevat ohjelmat näkyvät kuvakkeina alareunassa.

Ohjelmistokehittäjille tarjolla on seitsemän rajapintaa, joiden avulla omassa sovelluksessa voi tukea moniajoa. Applen esityksessä Pandoran musiikkisovellus jätettiin taustalle soittamaan musiikkia, kun puhelimella tehtiin muuta, joten kyseessä ei ole pelkkä ohjelmien sammuttaminen taustalle. Pandoran kehittäjien mukaan moniajon lisääminen sovellukseen vaati päivän kehitysaikaa, joten mitään monimutkaista nykyisille ohjelmille ei tarvitse tehdä, jos niistä haluaa tehdä moniajoa tukevat versiot.

Toinen moniajosta hyötyvä sovellus on Skype, joka voi jatkossa vastaanottaa puheluita, vaikka sovellus ei ole aktiivisena ajossa. Jos fokus on toisessa ohjelmassa, näytetään käyttäjälle ilmoitus puhelusta, johon voi vastata kosketusnäyttöä painamalla.

Kolmas moniajoesitys koski navigointia, jossa sovellukset voivat neuvoa käyttäjäänsä, vaikka laiteen käyttäjä surffailisi parhaillaan netissä mobiiliselaimella. Paikkatietoja voi jatkossa myös hyödyntää helpommin, jolloin esim. Twitter-posteihin voi helpommin liittää omat paikkatietonsa.

Taustalla olevat ohjelmat voivat lisäksi näyttää erilaisia aikapohjaisia muistutuksia (esim. 10 minuutin päästä tulee TV:stä Salatut Elämät) ja tarvittaessa siirtää tiedostoja taustalla, jolloin esim. kameralla kuvatut kuvat voi jättää taustasiirtoon, kun laitteella tekee jotain muuta.

Toinen suuri uudistus on kansioiden lisääminen käyttöliittymään. Kansioiden myötä asioita voi helposti niputtaa erilaisiin kokonaisuuksiin, jolloin esim. pelit saa lajiteltua yhteen kansioon.

Kolmas suuri uudistus koskee sähköpostisovellusta, joka tukee jatkossa useita sähköpostitilejä aiempaa paremmin, eikä eri tilien välillä tarvitse enää sukkuloida, vaan kaikkien postipalveluiden postit saa näkymään samalle ruudulle. Uusittu postisovellus tukee myös liitetiedostoja, joita voi avata laitteesta löytyvillä sovelluksilla.

Neljäs uudistus on iBooks-sovellus, jolla voi nimensä mukaisesti ostaa ja lukea iTunesin valikoimista löytyviä e-kirjoja. Sovelluksen ilmainen kirja on Nalle Puh ja kirjainmerkit voi luonnollisesti synkronoida kaikkien iLaitteiden välillä.

Viides uudistus on salauksien lisääminen sovelluksiin. Jatkossa ohjelmien säilömät tiedot voi suojata, joka kiinnostaa erityisesti yrityskäyttäjiä. Kommunikointiin liittyviä parannuksia ovat mm. Exchange 2010 -tuki ja mahdollisuus luota SSL VPN -yhteyksiä.

Kuudes uudistus on pelikeskusosio, jonne kootaan jatkossa iPhone OS:n kattava pelivalikoima. Peleihin voi jatkossa lisätä saavutuksia, top-listoja parhaista pelaajista. Lisäksi pelien sosiaaliset ominaisuudet paranevat mm. peliseuran haulla ja paremmilla viestintämahdollisuuksilla.

Seitsemän uudistus on jo aiemmin huomiota saanut iAd-mainosohjelma, jonka avulla sovelluskehittäjät voivat lisätä sovelluksiinsa mainoksia aiempaa helpommin. Applen kaavailujen mukaan ohjelman avulla voidaan näyttää miljardi mainosta päivässä, joten ainakaan mainospaikat eivät lopu heti kesken.

Mainokset voivat sisältää mm. videomateriaalia ja interaktiivisia sovelluksia (HTML5), jotka näytetään suoraan sovelluksessa. Mainokset voivat ohjata kuluttajia esim. App Storeen tai halutulle internet-sivulle sekä neuvoa heille lähimmän jälleenmyyntipisteen. Mainonnasta tulevat rahat jaetaan 60/40 (Ohjelmistokehittäjät/Apple).

Valitettavasti esim. moniajoa ei nähdä iPhone 3G -puhelimella, vaan ainoastaan iPhone 3GS:llä, kolmannen sukupolven iPod toucheilla ja iPadeilla. Vanhemmat laitteet menettävät myös muita iPhone OS 4:n uudistuksia, ja ensimmäisen sukupolven iPhonet ja iPod touchit eivät saa päivitystä lainkaan. iPadeille iPhone OS 4 julkaistaan vasta syksyllä.

Kyselyosiossa Jobs sanoi, että iAd-mainosohjelmassa mainoksia tarkistetaan, joten aivan kaikennäköinen mainonta ei pääse todennäköisesti kuluttajien laitteisiin asti. Apple ei myöskään ole tuomassa laitteisiinsa Java- tai Flash-tukea, joten tältä osin tilanne ei ole muuttumassa.

Moniajo jätettiin Jobsin mukaan pois vanhemmista laitteista laitteistorajoitusten takia, joten tilanne ei tule muuttumaan tulevaisuudessa. Moniajon osalta sovelluksia ei voi sulkea erikseen, vaan käyttöjärjestelmä pitää huolen kaikista ajossa olevista sovelluksista.

Apple ei aio myöskään sallia muista älypuhelinalustoista tuttuja ohjelmien vapaita asennustapoja, koska yritys pelkää pornosovellusten valtaavan muuten laitteet, joten ohjelmat pitää hankkia jatkossakin App Storen kautta.

PÄIVITYS:
Alla videoesittely iPhone OS 4:stä

Kommentit (85)

kerbo
kerbo

4

Huhhuh mitä innovaatioita Applelta ;DD En kyllä tänäpäivänä kehtaisi noita ominaisuuksia kertoa olevan tulossa uuteen käyttikseen.

HAH!

Vastaa
Aki_A
Aki_A

6

@5 Vieläpä S60^1:stä. :D Tosin siinä on poikittain alhana, kun Sympparissa oli pystysuorana vasemmassa sivussa.

Vastaa
El_ias
El_ias

8

Apple otti näkyvän askelen kohti nokiamaisuutta.. Saapa nähdä miten 'uudet' ratkaisut toimivat. Tai siis, saapa kuulla, sillä yhtään omenalogo tuotetta en omista.

Vastaa
pekka2010
pekka2010

9

Koomista kommenttia. Vaikka en itse Iphööni käyttäjä olekkaan niin miten ihmeessä jengi on huutamassa täällä heti että paska apple kopioi.
Mitä itse olen huomannut niin:
Kaikki puhelimet on kummasti alkanut muistuttamaan kummasti Iphonia ulkoisesti
Kaikki on siirtymässä kapasitiiviseen kosketusnäyttöön.
Käyttiksen ulkoasu alkaa muistuttamaan kaikissa Iphonia
Kosketusnäytöllä kirjoittaminen alkaa kaikissa muistuttamaan Iphonia.

Jotenkin vain tuntuu että muut kopioi applea eikä toisin päin. Tosin tämä on vain mieleipiteeni.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

10

Tiedossa on siis uusi prossu iPhoneen, miten käynee akun keston.

Näin helmikuussa iPhone 3GS:n jossa oli tuo moniajo Home-napin kautta, hiukka tahmeaa oli toiminta. Tietysti se oli joku alfa verisio, mut ei siis ihme ettei 3G saa tuota ominaisuutta. Jotain Noksuluureista tuttuja tikkuhahmo sovelluksia se voisi varmaan ajaakkin, mutta käyttäjät haluaa Pandoran soivan samalla kun surfaavat ja vielä varmaan soittavat Skypellä, niin ja puhumattakaan peleistä.

Vastaa
kawasaki7
kawasaki7

11

Nämä keskustelut ovatkin juuri sellaisia, että se on paras kännykkä minkä itse omistaa :D . Itse omistan iPhonen, ja mielestäni ei ole huono puhelin. Ovatko ihmiset kateellisia vai mikä siinä vaan ketuttaa? Ja mielestäni myös muihin kännyköihin on otettu iPhonesta mallia. Ja mielestäni tämä iPhone on helppo käyttää ja selkeä, en edes haluaisi sellaista "nörtti" puhelinta mistä ei tajua mitään :D

Vastaa
tkkaisla
tkkaisla

12

Vituttaa näin 3G:n omistajana tuo moniajon puute, kun itsellä jailbreakattu version ja hyvin toimii moniajo, niin tuo laitteisto rajoitushan on ihan vain keksitty juttu. Kai se tulee kesällä ajankohtaiseksi alkaa etsiä uutta puhelinta. Täytyy toivoa että tulisi muutama MeeGo puhelin ennen sitä myytiin. Tiukkaa tulee kun pitää valita androidin meegon ja iphone os:än väliltä. Kaikissa on omat hyvät ja huonot puolet.

Vastaa
Thor1993
Thor1993

13

No nyt ei oo enään - ainakaan itellä - mitään kovin suurta syytä dissata Applea (ellei politiikkaa tms. lasketa), kun moniajo löytyy.
En ainakaan ite pystyis elämän kännykän kanssa joka ei moniajoon pysty, kun tottunu siihen, että soitin on kokoajan päällä, helposti jää mese auki ja siihen vielä nettiselaimet ym.

Vastaa
TemeTee
TemeTee

14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ZZboy:

Tiedossa on siis uusi prossu iPhoneen, miten käynee akun keston.

Tuohan tulee aivan varmasti olemaan Apple A4, kenties alikellitetty malli. Eli sama SoC piiri kuin iPadissa.

Vastaa
Lukutoukka (vahvistamaton)

15

Sitä minä ihmettelen että kuka hullu lukee kirjoja jollain tabletilla tai kännykällä kun ebook-lukijoitakin on markkinoilla? Tyhmää väsyttää silmiään LCD-näytöllä.

Vastaa
kysymys (vahvistamaton)

16

11:40AM Q: How do you close applications when multitasking? A: (Scott) You dont have to. The user just uses things and doesnt ever have to worry about it. (Steve) Its like we said on the iPad, if you see a stylus, they blew it. In multitasking, if you see a task manager... they blew it. Users shouldnt ever have to think about it.

Kysymys iPhonen omistajille. Onko applikaatioissa yleensä "sulje" näppäin? Eikös nykyisissä versioissa applikaatio suljeta "home" näppäimellä?
Eli miten nuo applikaatiot saa sitten jatkossa suljettua?
Nähtävästi ainoa tapa on avata softa ja sieltä sulkea?

Vastaa
ville (vahvistamaton)

17

@13

Ja taas näkee, että ku ihmisillä ei vaan ole tietoa, ne vaan olettaa asioita ;)

Tuo sun esimerkki on iha peruskäyttöä mulle iphonella, siis olettaen, että kyse on omasta mediasoittimesta, nyt sitten kesän jälkeen myös nettiradiot voi lukea mukaan :)

Vastaa
ZZboy
ZZboy

18

"Sitä minä ihmettelen että kuka hullu lukee kirjoja jollain tabletilla tai kännykällä kun ebook-lukijoitakin on markkinoilla? Tyhmää väsyttää silmiään LCD-näytöllä."

No täällä on yks hullu, Stanzan kautta on luettu kymmeniä kirjoja, näyttö vain valkomustalle ja sormea kun hiissaa ylhäältä alas ruudulla niin valoisuuden saa säädettyä. Tosi hyvä lukea sängyssä, ei väsy kädet ja lukemiseen tarvii vain yhden käden.

Vastaa
Stonik
Stonik

19

@13

Ilmeisesti Applen moniajosysteemi on "akun säästämiseksi" sellainen, etteivät pikaviestimet toimi edelleenkään. Näin ainakin Engadgetin perusteella. En jaksa sen kummemmin perehtyä tekniseen toteutukseen tuon asian selvittämiseksi.

Olin joskus jo aiemmin siinä uskossa, ettei 2G/3G-malleihin tule moniajoa, varsinkin pienen ram-muistin kanssa. Siinä tapauksessa iPhone OS alkaisi muistuttamaan hieman liikaa Symbiania.

Hienona systeeminä näen tuon pelikeskuksen, tosin top-listat yms. eivät juurikaan lämmitä, mutta potentiaalia löytyy todellakin jos tuohon saadaan keskitetty moninpelijärjestelmä.

Kaiken kaikkiaan ihan kohtalaisia uutuuksia, mutta ei nyt varsinaisesti mitään järisyttävää. Ylisanoja ei näköjään kuitenkaan säästelty tälläkään kertaa, moniajokin on luokkansa paras. :)

Vastaa
miksuh2
miksuh2

20

Muualöta lainattua:

> Moniajo on toteutettu seitsemällä uudella ohjelmakirjastolla, joiden
> hyödyntäminen vaatii pieniä muutoksia ohjelmiin.

Eli toisinsanoen kyseessä on edelleenkin jokin purkkaviritys. Mihin niitä kirjastoja tarvitaan, kun moniajo on käyttöjärjestelmän ytimen eli kerneli ominaisuus. Vaikuttaa kyllä edelleenkin joltain ihan muulta kuin aito moniajo. Kaikenlisäöksi tollanen kirjastojen käyttäminen tarkottaa sitä, että ainoastaan ne sovellukset "moniajaa" jotka käyttää tuota kirjastoa ja muut sovellukset ei edelleenkään hyödy asiasta mitenkään.

Ja kaikenlöisäksi, haluaisin kyllä joskus päästä naamakkain Jobsin kanssa kysymään että mitä ihmettä se oikeen höpisee tuosta akun kestosta. Miten se selittää sen, että esim Nokian moniajavissa luureisa akku ekstää tyypillisesti pidempään kuin iåphonessa joka ei moniaja vaika Nokian luurisa olisi useita sovelluksia jatkuvasti ajossa.

Vastaa
larppa9
larppa9

21

@9 Ehkä tuo negatiivinen kommentointi johtuu siitä, että aika moni noista uudistuksista on tosiaan semmoisia mitä muista käyttiksistä on löytynyt jo aika päivää sitten. Tai kun itse en iPhonea omista niin hieman yllätyksenä tuli, että siinä ei ole esim. valikoiden alikansiorakennetta ennen ollut... Muuten paha mennä sanomaan juuta tai jaata. Koko ajanhan kännykkävalmistajat lähentyvät toisiaan ja kopioivat toisiltaan toimivia ideoita.

Vastaa
navacla
navacla

22

Näiden iPhone-uutisten kommentit on kyllä parasta viihdettä!

Hauskinta on, että 90% kommentoijista on Apple-vihaajia. Ja niistäkin on korkeintaan 30% koskaan nähnytkään iPhonen. Mieletöntä!!!

Vastaa
iKnow (vahvistamaton)

23

iPhone OS alkaa pikkuhiljaa olemaan featureissa muiden käyttisten tasolla. Hieman tosin vaikutti siltä, että moniajo on edelleen joku kikkailu. Softat pitää kehittää toimimaan puolivaloilla taustalla. Eipä tällä tietysti käyttäjälle ole merkitystä. Voi olla ihan hyvä vaan.

Mitään varsinaista uuttahan ei tullut niinkuin kukaan ei tainnut oikein uskoakkaan. Itse jäin kaipaamaan sitä kovasti kuulutettua innovaattisuutta ja wow faktoria.

Selkeää on, että seuraava iPhone tulee taas myymään kuin häkä. Android ja toivottavasti myös Meego tulee kyllä asettamaan kovan vastuksen joulumarkkinoille.

Vastaa
Rapis
Rapis

24

@11 Joo nää kommetit ja keskustelut ei koskaan ole kovin kehittäviä =) Itse omistan 3Gs ja Heron. Molemmissa ois paljo opittavaa toisiltaan. ;D

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

25

Tästä moniajostahan puhuttiin jo aikaisemmassa keskustelussa huhun perusteella ja siellä tultiin yhteisymmärrykseen että jos on toteutettu kuten kuvailtu niin toteutus on huono.

Jopa Iphone ihmiset olivat tätä mieltä.

No toteutus on nyt vielä kuvattuakin huonompi, sovelluslistasta ei ohjelmia voi edes lopettaa vaan pitää mennä sovelluksen sisälle ohjelman sammuttamiseksi.

Symbianissa ei ole edes ensimmäsissä versioisssa ollut näin huonoa toteutusta. Se esiteltiin lähes 10v sitten ja Apple on tuon verran jäljessä ajastaan.

Vastaa
Lukutoukka (vahvistamaton)

26

"No täällä on yks hullu, Stanzan kautta on luettu kymmeniä kirjoja, näyttö vain valkomustalle ja sormea kun hiissaa ylhäältä alas ruudulla niin valoisuuden saa säädettyä."

Niin tosiaan, jos lukee mustalla taustalla niin sehän helpottaa paljon. Tavallinen mustavalkoinen väritys on LCD-näytöltä katsottuna silkkaa myrkkyä.

Vastaa
peuge
peuge

27

Apple tai nokia, paskoja kaikki tyynni. Maksaa viitisen sataa vehkeestä, minkä tarkoituksena on soittaa puheluita. Onhan ne kivoja leluja mutta mitäs sitten kun leikit on leikitty ja pitäis soittaa jollekin, niin katsoppas kehveliä... akku loppu.

Tämä leikki on jatkunut jo melko pitkään. Nahistelette siitä, kuka on saanut pistää enemmän rahaa leluun ja kumman lelu se onkaan nyt hienompi ja kaiken kaikkiaan parempi. Kuka on kopioinut toiselta ja mitä.... jumalauta.

Joo! On mullakin, on joo! Meikäläisen luurissa on viivakoodinlukija. Monellako teistä on, häh? Eikä se ole mitenkään olennaista, että se ei toimi. Onpahan kuitenkin.

Ymmärsitte varmaan pointtini... tai sitten ette. Eiköhän tämäkin viesti saada suolattua jollakin oikein nokkelalla vastauksella. Sitä odotellessa...

Vastaa
Stonik
Stonik

28

Mitähän tästä pitäisi olla mieltä, lainaus siis Engadgetin livestä, ja kysymysosiosta:

"11:40AM Q: How do you close applications when multitasking? A: (Scott) You don't have to. The user just uses things and doesn't ever have to worry about it. (Steve) It's like we said on the iPad, if you see a stylus, they blew it. In multitasking, if you see a task manager... they blew it. Users shouldn't ever have to think about it."

Systeemi ei siis oikein auennut. Jos käyttäjä ei voi sulkea sovellusta, tuskin ne jäävät myöskään ikuisiksi ajoiksi kummittelemaan, joten iPhone siis sulkee ne jossain vaiheessa itse? No, kai tämä joskus selviää.

Vastaa
kello (vahvistamaton)

29

15@ LED IPS näytöt iPadissa. joten kyllä sillä jo viittii lukea. Eikä laaduttomammasta päästä.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

30

Uutisesta:

> Kehittäjille tarjoillaan yli 1 500 uutta rajapintaa, joiden avulla pääsee
> käsiksi mm. kalenteriin, tekstiviesteihin ja valokuvagalleriaan."

mahtava "innovaatio" eihän tuollaset rajapinnat ole ollut Symbiankehittäjillä käytettävissä kuin kymmenen viime vuotta.

> Loppukäyttäjille uusia ominaisuuksia on luvassa 100 kappaletta, ja
> niihin lukeutuvat mm. Bluetooth-näppäimistöjen tuki,

No "wau"... No onhan se hyvä, etä toi joskus tulee iPhonellekion sentään.

> kotinäytön taustakuvat, soittolistojen luominen

Eh? *pyöriteee päätään*....

> Apple ei aio myöskään sallia muista älypuhelinalustoista tuttuja
> ohjelmien vapaita asennustapoja, koska yritys pelkää pornosovellusten
> valtaavan muuten laitteet, joten ohjelmat pitää hankkia jatkossakin App
> Storen kautta.

Että mitä? :D Ton on ihan pakko olla vitsi, eihän noin naurettava tekosyy voi millään olla vakavissaan keksitty :D Mitä se edes Applelle kuuluu millä kukin puhelimensa täyttää, jos joku haluu pornoa niin siitä vaan. Aika harvassa kyllä varmaan on ne, jotka puhelimensa pornolla täyttäisi.

Vastaa
miksuh2
miksuh2

31

No toisaalta ton pornon osalta ei tietysti yllätä, koska kyse on jenkkifirmasta. jenkkilä on golgousvaltiona vielä paaaljon pahempi kuin suomi.

Vastaa
Stonik
Stonik

32

@30

Maemoon saa asennella vapaasti ohjelmia sieltä täältä ja... noh... pornosovelluksiahan sitä koko ajan tukee Ovista ja Ikkunoista. Ihan hirveästi.

Hemmetti, tulisi edes yksi. Anyone? :D

Vastaa
ville (vahvistamaton)

33

"Q: How do you close applications when multitasking? A: (Scott) You dont have to. The user just uses things and doesnt ever have to worry about it. (Steve) Its like we said on the iPad, if you see a stylus, they blew it. In multitasking, if you see a task manager... they blew it. Users shouldnt ever have to think about it."

Kuulostaa tosi hyvältä:

Teet asioita sen kummemmin miettimättä niitä, ne vaan toimii.
Niinku tällä hetkellä esim. mesen/fb chatin käyttö, koskaan et sitä missään nää tiellä muutakun sitten, ku oikeasti tarvit niin voit käyttää, kuitenkin mesen ottaessa vastaan viestejä koko ajan tämänkin ajan

Vastaa
Stonik
Stonik

35

@33

Niin siis sinulla on jo iPhone OS 4.0 käytössä, koska voit sen varmasti mennä sanomaan? Kerrohan sitten mikä systeemi on kyseessä. Ohjelmia ei siis koskaan suljeta?

If you see a task manager, they blew it? Ja mikä tulee iPhonen ruudun alareunaan tuplaklikillä? Task managerhan se sinne tupsahtaa.

Ehkä mä en vaan tajuu, miten iPhonesta on voinut tulla näin vaikea... :P

Vastaa
Huuhkaja (vahvistamaton)

37

Aika väärin ymmärretty tuo moniajo yleisesti, mutta määrityksiä katsomalla näyttää, että sillä onnistuu ihan kaikki ja moninkerroin paremmin ja kevyemmin kuin mikään muu alusta tarjoaa. Ensinnäkin suuri osa ohjelmista (muistiot, kalenterit, fuelgauget jne.) voi vaan suoraan tallentaa tilansa ja jatkua samasta tilasta kun se avataan uudestaan, joten ne ei jää ikinä taustalle ja käyttäjä ei huomaa eroa. Moniajoa tarvitseville (nettiradiot, ircit, ssh jne.) ohjelmille on omat tilansa, jotka koodaaja määrittelee ja niitä tarkistetaan kun ohjelma 'suljetaan' eli käyttäjän tarvitsee siis harvoin miettiä tarvitseeko sulkea vai ei kun ohjelma päättelee sen esim. onko yhteys serveriin vielä tai soiko musiikki. En jaksa tästä tämän enempää lässyttää, mutta tuosta pitäisi jo tajua paremmin. Nokialla ja muilla softat jää taustalle sellaisenaan ja oletuksena syö akkua samoin kuin aktiivisena (ellei koodaaja ole ottanut huomioon, harvoin on), mutta nuo Applen jutut tarjoaa kevyitä vaihtoehtoja moniajoon, joista pitää heti valita sopiva(t) käyttöön. Softasta siis tapetaan gui ja taustalle jää vain musiikin soitto tai verkkoyhteyden ylläpito... muistia ja akkua säästyy.

Vastaa
Lukutoukka (vahvistamaton)

38

@29 Ei se näytön laatu vaan ylipäätään se, että kun katsot LCD-näyttöä, katsot käytännössä aina suoraan valonlähteeseen. Se rasittaa silmiä, tosin mustan taustan vaihtaminen auttaa aika paljon. Joka tapauksessa ebook-lukijat ovat todellakin ykkösiä paljon lukeville. Kannattaa kokeilla, jos sattuu joskus kohdalle.

Vastaa
ville (vahvistamaton)

39

@35 siis puhutko ny siitä miten tiedän ton mese/fb chat jutun?

Vastaa
Abexi (vahvistamaton)

40

Nyt se taisi tapahtua; Android on parhain älypuhelinkäyttöjärjestelmä ainakin ensi vuoden kesään asti.

Vastaa
ArttuH5N1
ArttuH5N1

41

Hienoa, hyviltä vaikuttavia uudistuksia. Moniajo varmasti lupaavin uudistus. Kansiot yms vaikuttavat lähentymiseltä parjattua Symbiania kohtaan. Toivottavasti he eivät ota siitä oppia, onhan Symbianin sekavuus yksi sen haukutuimpia "ominaisuuksia." Bluetooth-näppäimistön tuki, miksi sitä ei ole ollut aikaisemmin? iPuhelin alkaa jo vaikuttamaan houkuttelevalta, vaikka Nokian kannattaja olen. Vielä kun fyysinen näppäimistö (ja made in Finland tarra) löytäisivät tiensä tähän puhelimeen. Tosin, eihän se olisi enään iPhone, vaan jotain muuta.

Vastaa
Abexi (vahvistamaton)

42

Tuli katsottua video, ja pakko kyllä sanoa vain Nokiaa käyttäneenä, että näyttää kyllä todella hyvältä! Etenkin bluetooth-näppiksen liittäminen näyttää onnistuvan parissa sekunnissa ilman mitään kommervenkkejä mitä kenties Nokian kanssa saisi käydä läpi. Hankinko kesällä uuden iPhonen riippuu hieman millaista rautaa on sisällä ja etenkin näyttötekniikasta (Super AMOLED?) ja resoluutiosta. Jos kaikki toiveeni toteutuvat niin pitänee olla sillä minuutilla ennakkotilaamassa kun laite tulee myyntiin, ettei käy kuten 3GS:n julkaisussa.

Vastaa
janutski (vahvistamaton)

43

@37
Nyt kyllä puhut ihan omiasi. Noinhan se Symbiankin multitasking toimii, ja Androidissakin käsittääkseni lähes samalla tavalla.

Symbian on alusta pitäen suunniteltu mobiilikäyttöjärjestelmäksi ja on monella osa-alueella edellä kilpailijoita, UI on vain jäänyt vähän jälkeen etenkin kosketusnäytöllisissä puhelimissa.

Vastaa
OJ_Ghost (vahvistamaton)

44

@43
Kerrotko vielä ne kohdat, missä Symbian on edellä?

Vastaa
Mizukka
Mizukka

45

Sanokee mun sanoneen että nyt alkaa iifoonin jailbreakkaus aalto 3G version kohdalla. Kun näitä uusia ominaisuuksia ei kerran laillisesti enää saa niin sitten murretaan puhelin... Ärsyttäviä tekosyitä miksi näitä ei muka 3G versioon saada.

T. Pettynyt 3G omistaja ja tuleva MeeGoon vaihtaja ;)

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

46

@ 44

kuten todettu aiemmin, esimerkiksi moniajossa symbian on reilut 10v iphone os:ää edellä.

Vastaa
Nks123
Nks123

47

@46: Taitaa oikea OJ_Ghost olla rekisteröitynyt käyttäjä ja tää yks sankari täällä trollaa eri ihmisten nickeillä.

Vastaa
sellattiis (vahvistamaton)

48

Vaikka en olekkaan rekisteröitynyt niin ehdottaisin sellaista muutosta, että rekisteröimätön ei voisi käyttää rekisteröityä käyttänimeä. Tämän ei luulisi vielä sivun hittejä, mutta parantaisi palvelun tasoa.

Vastaa
mikko (vahvistamaton)

49

Toihan onkin vielä kuppaisempi kuin arvasinkaan, siihen task manageriin menee kaikki ohjelmat joita puhelimessa käynnistetään. Eikä poistu ikinä. Tai kun boottaa niin poistuu...

Lisäksi kyseessähän ei ole multitasking vaan ohjelmat laitetaan nukkumaan, eivät siis pyöri. Noita muutamia kirjastoja käyttävät ohjelmat heräävät välillä hoitamaan jos tulee tapahtumia jotka kuuluvat ko ohjelmalle, mutta tuo tosiaan rajoittuu musan soittamiseen, sijaintitietoon, voippiin...

1990-luvun alun tasoa iphonen multitasking. 20 vuotta ajastaan jäljessä.

Vastaa
mr.Who (vahvistamaton)

50

Itse näen asian ennemminkin näin, että aikoinaan Iphonen saapuminen markkinoille sekoitti muiden valmistajien päät tällä uudella, hienolla kosketusnäyttöluurilla joka ajoi muut ahtaalle, näkeehän sen jo myyntiluvuista jne.. Käyttis ja ominaisuudet omaa luokkaansa. Mutta nyt tilanne on kääntymässä, Applen kilpailijat laittaneet tiimit uusiksi ja tuoneet hurjan määrän uutta innovaatiota laite/ohjelmistokehitykseen merkistä riippumatta. Mutta näinhän sen on aina pitänyt olla?
Omasta mielestä OS4 vaikuttaa mukiinmenevältä, käytettävyys varmasti vielä omaa luokkaansa omenatyyliin. Mutta silti myös meeGoa odotellessa. ;)

Vastaa
ZZboy
ZZboy

51

Sattuipa hienosti, yleensä luen tech ja developer gurujen juttuja esim. Twitteristä, mut tänään pääsin juttusille yhden kans, koska omat tekemiseni kiinnostivat häntä. Siinä tuli puheeksi iPhone OS4 ja Symbian, jälkimmäinen aiheutti pientä hilpeyttä.

"Symbianin älypuhelin markkinaosuus on jenkeissä enään vain muutamia prosennteja, Nokian osake tipahti n. 5% iP OS4 julkistamisen jälkeen. Tyypilliseen Nokia tyyliin Symbianista löytyy paperilla kaikki tarvittava, mutta käytettäessä huomaa heti kuinka jälkeenjäänyt se on. Siinä missä Apple kehittää iPhonea sen perusteella kuinka CPU/akun kesto antaa myöten (kyseessähän on Mac OSX), Symbiaanin kanssa ollaan tilanteessa jossa polkupyöriä valmistavan yrityksen pitäisi alkaa valmistamaan urheiluautoja. Applen multitouch pohjainen käyttöliittymä on tavallaan kolmiulotteinen ja vielä monilta osiltaan patentoitu ja se tekee asioista vielä monimutkaisimpia Symbianille ja myös Linux pohjaisille kehitelimille. Kannattaa katsoa Applen eilinen esittelyvideo ja muistaa, että siinä käytiin läpi vain joitakin pääkohtia, varsinaisten uudistusten lista on pitkä ja vakuuttava".

Puoleen tuntiin sopi paljon muutakin asiaa, mut olkoonpa tällä kertaa. Ko. henkilön vakio taskupuhelin on N71, hyllyllä pölyyntymässä on N900, Nexus One kotileluna (erinomainen), iPhone jenkeissä jos AT&T: n verkko toimii ja nyt iPad jolla tehdään kaikki mitä tarvitsee.

Apple video pitää katsoa huomena, on kuulema todella mielenkiintoinen. "Katsot sitä ajattelet että jokainen uudistus tuo miljoona käyttäjää lisää".

Nyt hiiren ostoon, joudun käyttään pöytäkonetta iPhonen Air Mouse sovelluksella, todella fiksu.

Vastaa
Irekkeri
Irekkeri

53

Kauan siinä menikin, mutta viimeinkin Apple saanut käyttöjärjestelmänsä järkeväksi. Vielä kun lopettaisivat nuo keinotekoiset rajoituksensa, voisi puhelinta harkita. Ja se 900mhz 3g-taajuus.. Euroversiota kehiin kiitos!

Vastaa
ville (vahvistamaton)

54

Hauskaa, että täällä ei oo vielä haukuttu iad ominaisuutta iha pystyyn :) digitodayssa tämä kerittiin jo tekee ja tottakai tutustumista itse asiaan, NIINKUN AINA ;)

Itsekin olin ihmeissäni, että mitä ihmettä, ei tosiaan kuulostanu hyvältä. Keynoten katsottua täytyy sanoa, että vain steve saa tehtyä positiivista siitä asiasta, että on mainoksia :D

Niitä mainoksia on tosiaan vaan ilmasissa ohjelmissa ja silloinkin ne on iha vapaaehtoisesti katsottavissa, ihan kuten tähänkin asti. Nyt vaan kiinnostuneet voi avata sen mainoksen ja katsoa yllättävän hienoja mainos/interaktiivisia juttuja ja koska vaan sammuttaa tämän mainoksen jos ei sitä halua sen enempää katsoa, mutta keynotessa esimerkkinä tehtynä interaktiviinen niken mainos oli ainaki hieno :) Tämä varmasti tulee muuttamaan ihmisten käsitystä mainonnasta

Vastaa
Jeppista (vahvistamaton)

55

@51 minua taas huvittaa nämä lukiolaisten kommentit, mutta asiaan.

Symbianin ja Nokian ylipäätään myynti Jenkeissä on todella heikkoa. Ei uutinen kenellekkään. Mikään muu kuin pohjois-amerikkalainen OS ei siellä ole viimevuosina pärjännyt. Nokian pitäisi kyllä huomattavasti petrata Jenkeissä. Jostain kuitenkin luin, että jopa 20% petraus Jenkeissä näkyisi vain noin viiden % korotuksena kurssissa.[Lähde?]

En usko, että OS4:n julkistus juurikaan hätkähdytti minkään valmistajan puhelinvalmistajan kurssia. Suomessa Nokian kurssissa ei ainakaan näkynyt mitään. Syy tähän on selvä. Tuli juuri se mitä kaikki jo tiesi. Vaikutukset oli jo kursseissa.

Vastaa
kikuu (vahvistamaton)

57

@54
Eiköhän tuo ollut juurikin DEVOLOPER PREVIEW, eli eiköhän se ole aika suuri juttu KEHITTÄJILLE, että mainoksia ja täten myös rahavirtaa saadaan enemmän omaan taskuun. Kuinka moni niistä parista Symbianille ohjelmia kehittävistä henkilöistä pystyy tienaamaan koko elantonsa sillä? ;)

Vastaa
seppo ilmarinen (vahvistamaton)

58

@54

Applen hehkutukset on aina ollut oma taiteenlajinsa. Ainahan ne keksii ja saa kaiken kuulostamaan hienolta Taustakuvatkin ja kansioiden nimeämiset. Miksei muilla ole vastaavia ominaisuuksia. Olisi kivaa nokialaisessakin vaihtaa taustakuva...

Stevellä tosin ei ole kuin puhemiehen rooli, siellä on taustalla iso tiimi miettimässä hyvin tarkkaan että miten asia esittää

Vastaa
user (vahvistamaton)

59

>Nokian osake tipahti n. 5% iP OS4 julkistamisen jälkeen.

Elinen vaihteluvälikin taisi olla puolet tosta, ja eilen viikon toiseksi korkein noteeraus. kuukausitasollakin taitaa olla niin.

Mutta totakai iOS 4 vaikuttaa kurssiin, jos yhtiö olisi ilmoittanut odotusten vastaisesti ettei päivitystä tule, niin se olisi näkynyt nyt kurssissa.

Nyt kurssissa tasaisuutena näkyy se että ominaisuudet olivat odotetun kalatisia, tuskin monikaan odotti hartaimpia toiveiden toteutuvat, mikä silti helpotti muiden mobiili OSien asemaa tuossakin sektorissa. Se myös jatkuu ettei Apple voi tuolla OSllä lähteä laajentamaan laitevalikoimaa massoille. Mutta turvaa jatkuvuuden iPhonelle.

Toisaalta mainosohjelma varmaan antaa pontta Applelle ja luo paineita Nokian mainosohjelmille joista tiedetään hyvin vähän kogreettista.

Vastaa
akse
akse

60

Lainaus:

Tiukkaa tulee kun pitää valita androidin meegon ja iphone os:än väliltä. Kaikissa on omat hyvät ja huonot puolet.


Jep, nyt on aika hyviä käyttiksiä noi kaikki, kun iphonekin sai multitaskingin.

Joten valinta on käyttäjän, se mistä tykkää ni se kandee ostaa.

Itse en tykkää applen itunes systeemistä, et voi tehä juuri mitään ilman sitä. Jos siitä pääsis viel eroon ja vapauttauis pari muuta juttua niin olisi varmaan aika jees.

Vastaa
Bobakki (vahvistamaton)

61

3.3.1 — Applications may only use Documented APIs in the manner prescribed by Apple and must not use or call any private APIs. Applications must be originally written in Objective-C, C, C++, or JavaScript as executed by the iPhone OS WebKit engine, and only code written in C, C++, and Objective-C may compile and directly link against the Documented APIs (e.g., Applications that link to Documented APIs through an intermediary translation or compatibility layer or tool are prohibited.

Osa kehittäjistä varmasti pitää muutoksesta. ettei vaan voisi portata flash pelejä iLuuriin.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

62

Ei mun mielestä Nokian kurssi tuota viittä prosenttia pudonnut, vai oisko MetaCartan ostamisella kompensoiva vaikutus ja kurssit ovat muutenkin nousussa. Vai oisko niin, että ko. äijä joka on vielä vanhempi kuin minä, osaa lukea markkinoita paremmin. Hänen kanssa voi puhua sujuvasti Reaganomiksista.

Niin, ei jenkkilä ole ainoa jossa Nokialla menee huonosti, mites Japani josta Nokia vetäytyi, entä Taiwan, Korea jne. Euroopassa kuitenkin kauppa vielä käy, toistaiseksi, koska siellä ollaan hitaita.

Tuo iPhonen moniajo onkin aika vekkuli, se mitä tänään jo tuli ilmi (PowerPoint joka kaikkien pitäisi nähdä) se pitäisi kirjoittaa MONIAJO. Sitä ei nimittäin voi verrata suoraan esim. Symbianin vastaavaan, eipä siis ihme ettei sovelluksia tarvi erikseen lopettaa ja niitä voi olla auki tusinoittain, ja akku kestää siittä huolimatta.

Vastaa
user (vahvistamaton)

63

>Tuo iPhonen moniajo onkin aika vekkuli, se mitä tänään jo tuli ilmi
>(PowerPoint joka kaikkien pitäisi nähdä) se pitäisi kirjoittaa >MONIAJO.

Kerro ihmeessä lisää. Miksi isoilla kirjaimilla ?

>eipä siis ihme ettei sovelluksia tarvi erikseen lopettaa ja niitä
>voi olla auki tusinoittain, ja akku kestää siittä huolimatta.

Kerro lisää ?

Vastaa
ZZboy
ZZboy

64

Kyllä tuota MONIAJOa varmaan nähdään videolla, kun softan kehittäjät pääsevät vauhtiin. Omat puheet tökkii aina siihen, että nimi on tietyissä papereissa. Kyseessä on kuitenkin ovela systeemi jonka palasten etukirjaimista voisi vaikka väsätä tommoisen osuvan nimen. Apple on ilmeisesti myös hakenut sille patenttia.

Muutenhan noihin tietoihin ei pääsis käsiksi, mutta iPadiin on tulossa todella suuret investoinnit terveydenhuollon puolelta ja työnantajat kun ovat rahamiehiä, niin kaikkea mielenkiintoista tuodaan nähtäväksi.

Vastaa
user (vahvistamaton)

65

>Kyllä tuota MONIAJOa varmaan nähdään videolla, kun softan
>kehittäjät pääsevät vauhtiin


Voko taustalla tehdä kaikkea sitä mitä edessä ?

Voiko 3. osapuoli tehdä softan jolla taustalla streemaa laitteen live näytön eteenpäin, esim BTn tai IPn yli ? Voiko omalla softalla taustalla tehdä BT haluamiaan toimintoja ?

Tai softan joka kuuntelee tausta hälyä laitteen mikillä ja omalla algoritmillä hakee liipasukohdan jonka jälkeen softa tekee taustalla haluttuja juttuja?

Voiko tehdä softan joka pyörii taustalla mutta voi esittä toisen softan "päällä" pienessä ikkunassa esittää jatkuvaa datavirtaa jonka tuottaa taustalla oleva softa omalla algortimillä, tietääkö taustalla oleva ohjelma mikä softa/valmisutila on focuksessa?

Voiko taustalla napata esim A näppäimen painaluksen ja muuttaa sen B näpppäimeksi ? ja voiko muita vakio eleitä mukaan lukien ennalta määrittämättömiä sormenliikkeet jne seurata taustalla ?

Vastaa
ZZboy
ZZboy

66

Tossa on kaksi kohtaa mitkä meidän tilanteessa täytyy olla mahdollista, muuten ei tule kauppoja, mutta se miten homma toimii käytännössä on hiukka erikoinen. Toisaalta kyseessä on UNIX joten kaikki tuntuu olevan mahdollista, tuo ei tosin onnistu 3GS puhelimissa, mutta ei tässä katsotakaan kun vasta 10 kk päähän.

Apple tuntuu panostavan multiuser peleihin ja 3D juttuihin, siihen tarvitaan Grand Central Dispatch ja sitä kautta voi lähteä kaivelemaan lisää.

On joitain juttuja mitä Appleen kaupallisia sovelluksia koodavat eivät saa käyttää, mutta jotka firmojen räätälöidyissä softissa ovat mahdollisia ja Apple tuntuu kuuntelevan tarkasti suuria asiakkaita.

Jos itselläni olisi parempi ymmärrys nykypäivän softista, niin olisin varmaan saanut kaavioista enemmän. Kulutetut 22 vuotta piilaaksossa 10 vuotta sitten onneksi takaa sen että edes pysyn mukana, kun systeemiä yritetään myydä meille.

Vastaa
Stonik
Stonik

67

@66

Grand Central Dispatch on tarkoitettu auttamaan useamman prosessoriytimen hyödyntämisessä MacOS X:ssä. Miten tämä siis liitty iPhone OS:aan, iPadissakin kun on vain 45nm Samsungin valmistama Cortex-A8 @1GHz, eli yksi kappale iPhonen prossuytimiä vähän uudemmalla valmistusprosessilla?

Vastaa
ZZboy
ZZboy

70

@67

Grand Central on todellakin osa iPhone OS, eiks ole mielenkiintoista, muutenkin A4 ei ole ihan sitä mitä sen pitäisi muka olla. Ihmettelen kyllä vieläkin oliko lohkareissa kyseessä tämän hetken A4 vai jotain muuta, en yhtään hämmästyisi jos joku kertoisi A4 olevan moniydin SOC.

Jos sulla on CPU suunniteltuna niin ei muuta kuin Samsungin puheille, heillä on hyvät valimot, yks tuttu just teettää heillä digiboksiin piirejä. Ei tarvii ihmettellä miksi Applekin käyttää heitä.

Vastaa
Stonik
Stonik

71

@68

Apple A4 = ARM Cortex A8 1GHz -prosessori, PowerVR SGX 535 näytönohjainpiiri, sekä PA Semin paketoimana muistinohjaimet, ilmeisesti DDR-muistit ja muut tarvittavat ohjainpiirit. Tämän valmistaa Samsung Koreassa omilla tehtaillaan.

ARM puolestaan on se, joka suunnittelee esimerkiksi nuo prosessorit, mutta ei itse valmista Intelin tai AMD:n tapaan, vaan lisensoi niitä muille valmistajille (NEC, Texas Instruments, Samsung, Broadcom, Nvidia jne.).

Applen osuus on suunnitella A4-merkkinen kumileimasin.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

72

No huhut todella kertoo A4 sisällä olevan Cortex A8 ytimen, mutta sen jälkeen kun Apple osti PA Semin, niin ei voi muuta kuin arvailla mitä paketin sisällä on. Tietäen kuinka innovatiivisia Applen tuotteet ovat ulkoa päin ja myös softan osalta, niin en epäile jos samaa löytyy myös A4 sisältä.

Entinen kämppäkaveri, joka on ollut Cypress Semillä töissä jo parikymmentä vuotta ja puuhaa PSoC'ien kanssa, oli ostanut iPadin ja sanoi et sisällä ei voi olla mikään tavallinen lastu. Kun puhutaan niin nopeasta laitteesta ja viikon akun kestosta, Applen on täytynyt kehittää täysin räätälöity chip iPhone OS'ia varten.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

74

Fixit sivuhan oli tosi hyvä, muistui vanhat hyvät ajat mieleen kun viilailtiin IC piirejä jotta saatiin ostettua tavallinen 2 taalan piiri kun alkuperäinen Bosch ois maksanut $80.

Samainen CS guru meinasi et nuo tiedot saattaa olla 50/50 oikeita. Hänen mielestään joko core on Cortex A8 ja iPadistä tulee syksyllä uusi multicore A9 malli, tai sitten jonkinlainen A9 on jo sisällä, mutta vasta 4.0 pystyy ottamaan siittä kaiken irti. iPadin nopeus hämää, kukaan ei oikein tunnu tietävän millä tempulla nopeus ja samanaikainen pitkä akun kesto on saatu aikaan, sen perusteella kyseessä ei olisi A8. Mikään ei sulje pois sitä, että kyseessä olisi täysin uusi vedos jonka salat tietää vain Apple. Kilpailijat ovat nyt käyttämässä kaikki keinot saadakseen Applen etumatkan kiini, joten varmaan tuo selviää pian.

Vastaa
user (vahvistamaton)

75

>iPadin nopeus hämää, kukaan ei oikein tunnu tietävän millä tempulla
>nopeus ja samanaikainen pitkä akun kesto on saatu aikaan, sen
>perusteella kyseessä ei olisi A8

Mitä ajat takaa ?

Cortex A8:lle tuo toiminta-aika tuolla akulla ei kai pitäisi olla alkuunkaan ongelma, taitaa se teho huveta aivan muualle. tai sitten siellä sisällä on sitten virtasyöpömpi CPU

Vastaa
ZZboy
ZZboy

76

Kuulosti siltä et noikin hemmot olivat tehneet omat softat joilla iPadin suorituskykyä voi testata ja tulokset oli ylittäneet odotukset.

Vastaa
Stonik
Stonik

77

Cortex A8:aa puoltaa esimerkiksi niinkin yksinkertainen testi, kuin Sunspider Javascript-testin ajaminen, ja näitä vertailtaessa saadaan kerroin 0,6.

Samaisesta Javascript-testistä saadaan myös huomata myös laitteen todelliset tehot, iPadin tulos kun on 10 000 ms luokkaa, ja kun testasin oman läppärin (Lenovo R61i) lukemia, tulos on 1600 ms Chrome-selaimella (Intel tuplaydin täysillä virransäästöillä = 798 MHz). Akunkesto laitteella on noin 3,5-4h 15,4" näytöllä, ja kun iPadilla päästään reiluun kymmeneen tuntiin, tuo maagisuus hieman häviää.

Vastaa
ZZboy
ZZboy

78

Hyvä tietää, tuolla testillä ainakin saa selville kuinka Javascriptin ajo onnistuu. Luin jostain että Flashin puuttumisen syynä on sen vaatiman prossuoptimoinnin (tuen) puuttuminen, Apple yksinkertaisesti jätti sen pois.

Selvisi ettei iPadin näyttö ehkä täytä tarkkuudeltaan meidän vaatimuksia, kun kyseessä on MRI scan kuva analyysit. Zoomauksen luulis auttavan, mutta taas löytyi jotain mikä pitäisi olla parempi.

Taitaa Apple joutua tarjoamaan iPadejä joka lähtöön tällä menolla, 5" karvalakkimallista 14" nörttiPadiin.

Vastaa
user (vahvistamaton)

79

76@
>Kuulosti siltä et noikin hemmot olivat tehneet omat softat joilla
>iPadin suorituskykyä voi testata ja tulokset oli ylittäneet
>odotukset.

Mistä tuollaisia kuulit ? onko salaista eli voiko heittää linkkiä testiin?

Vastaa
anttiheikki
anttiheikki

80

en ollut vielä katsonut tota videota... nyt se on sitten nähty. Nyt oma N97 ketuttaa vielä enemmän! Katselen lisää iPhone videoita sitten kun oma on taskussa, kiitos!

Vastaa
No joo (vahvistamaton)

81

Oon kuukauden päivät käyttänyt iphonea, ja täytyy sanoa että moni asia toimii todella loistavasti mutta lähes yhtä moni asia on pielessä. Esim tuo äänenvoimakkuudensäätö: samalla ku vaimennat kuulokkeesta kovaäänisen puhujan pienemälle, niin kas kas puhelin on sen jälkeen lähes äänettömällä, käsittämätöntä! Ja en ollu uskoa korvia ku ensi kerran laitoin kullokkeet korville: mitä ..ttua monoääni 2000-luvulla?
Ja mulla lukee monikossa kuva-albumit. En oo kyllä löytänyt ku yhden, enkä yhtäkään saanut lisättyä.
Sit tuo herätys: ei toimi ku puhelin on pois päältä. Siis laita nyt joka yö se puhelin äänettömälle ja unohda seuraavana aamuna laittaa äänet takasin, ja taas pomo soittaa turpaa ku ei vastaa puhelimeen.
Siis niin perusasioita joita on tottunut puhelimessa käyttämään jo yli kymmenen vuotta. Ja missä radio on? Voi venäjä. Toivottavasti mä oon väärässä ja nuo toiminnot vielä löytyy tuolta... Tai tulee viimeistää tuohon päivitykseen!! On kyllä vähän alkanut kaduttaan koko vekotin.

Vastaa
delic
delic

82

@81

kuva-albumeita saat koneella lisättyä niin paljon ku haluut, itseäkin ihmetyttää miksei niitä vois luurin sisällä tehdä, tai no appstoresta löytyy kyllä tähän vaihtoehtoja mihin voi lisäillä kuvia ja tehdä hakemistoja suoraan luurissa. Saas nähä tuleeko tähän sitten parannuksia os 4.0 myötä. Uskoisin, että tulee hyviä ratkaisuja, koska päästetään kehittäjät käyttämään laajemmin iphonen omia ohjelmia ja toimintoja sovelluksissa

monoääni?!?!? ettet oo laittanu käyttöavusta päälle monoääntä?

Tota ei ookkaa ennen tullu esille tota herätys hommaa, satuin löytämään nyt jonkun mun joka kysyy samaa niin hänelle suositeltiin lentokonetilaa yhtenä vaihtoehtona, kirjota siihen herätykseen itselle viesti, että muistat laittaa ne äänet takaisin :D

radio=yhtäkun nettiradiot tällä hetkellä, jännä ettei apple oo vielä saanu radioo luuriinsa, ku luurissa on kuitenkin radioon kaikki tarvittava tekniikka, ainoastaan ohjelma vaaditaan, tiedä sitten mistä kiikastaa, vähä sama ku n900 en tiedä onko sille jo saatu softa tehtyä

Mutta jos sulla on enemmänkin ongelmia niin kannattaa etsiä googlesta vastauksia, itse olen huomannu, että lähes jokaiseen ongelmaan on löytynyt ratkaisu, vaikka oon luullu, että joku ei oo mahdollista

Vastaa
ZZboy
ZZboy

83

Tuo radio saattais joskus olla ihan hyvä, nyt joutuu pitämään 5 euron nappiradioo mukana. Radio puuttuminen johtuu kait siittä, että jos Apple sen laittaisi mukaan niin sen pitäisi myös toimia jenkkilässä häiriöittä ja siinä ois pakko olla AM radio mukana. Esim. San Franciscon alueella FM kuuluvuus on heikko ja ihmiset kuuntelevat KGO, KCBS jne. AM asemia, joista tulee myös urheilua.

Ei oo kuulokeplugi ollut työnnettynä kokonaan sisään, sama juttu kaverilla jolla on aika paksu kumicase iPhonessa, ammattiluurien plugi on leveämpi joten se ei mene perille asti. Monoääni voi myös tarkoittaa iPhonessa olevaa yhtä kaiutinta, jos iPhonen voisi vetäistä 30 cm pituiseksi, niin silloinhan molempiin päihin asennetut kaiuttimet saisivat aikaan stereo vaikutelman.

Muistan valittaneeni stereoäänestä jollekin Nokian miehelle messuilla ja vastauksena oli: "No markkinointikikkahan se on, varmaan joku on laskenut et komponenttikulut ja yksi rivi tuotetiedoissa on sen väärti, jotta muutama ylimääräinen insinööri ostaa puhelimen."

Vastaa
Skebe (vahvistamaton)

84

Toi mese toimii erittäin näppärästi tälläkin hetkellä push-notificationeilla. Pysyy sulkemisen jälkeen viikon kirjautuneena eikä kulutu yhtään akkua. Sata kertaa järkevämpi kuin että koko softa pyörisi taustalla ja kuluttaisi akkua.
Toki ohjelma on maksullinen ja 10v kersojen faijat ei anna sitä ostaa.

Vastaa
delic
delic

85

@84 jep pushit rokkaa, mutta maksullinen? niinno onhan niitä aina maksullisia ja sitten myös ilmasia ohjelmia, itse olen käyttänyt ilmaista meeboa siitä asti kun ae tuli ja ei mitään syytä vaihtaa muuhun, ihan ihmetyttää miten voi saada jotai noin hyvää ilmaiseksi

Vastaa

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.

Keskustelut

Lisää keskusteluja